Gaming headset bedst i test

Gaming headset test 2024 - De bedste gamer headsets

Vil du vide hvilke gaming headset der er bedst i test 2024? Så er du kommet til det rette sted! 


Som sædvanligt har vi her på Bedst i test Guiden talt med både eksperter og forbrugere for at få det bedste svar på spørgsmålet som muligt. Alt sammen for at du skal kunne foretage et så klogt køb som muligt. 


Et godt headset er utrolig hjælpsomt ved gaming. At kunne høre dine modstandere/medspillere så enkelt og smidig som muligt og planlægge næste skridt er meget vigtigt. Selvfølgelig kan disse høretelefoner også bruges til musik og podcasts, men hovedsageligt er de til for at få fuld forståelse og kontrol i spillets virtuelle miljø. 



Komfort – det allervigtigste

Hvordan headsettet sidder er meget vigtigt, da du kommer til at bruge mange timer foran computeren/TV’et med headsettet på. Siddet det dårligt er der risiko for at det efter et stykke tid bliver smerteligt at have på – og det vil vi jo virkelig ikke have. Vi har alle forskellige hovedformer så alle headsets kommer ikke til at passe lige godt. De fleste online butikker tilbyder fortrydelsesret i 14 dage, så længe du er forsigtig med indpakningen, så hvis headsets’ne ikke skulle passe perfekt er det muligt at fortryde købet.


Surroundsound i gaming headsets

Surroundsound er altid godt og nogle gange kan det være bedre end almindelig lyd når det kommer til gaming, frem for alt i FPS-spel som f.eks. Battlefield og Call of Duty, da det lader dig opfatte lyden i 360 grader. Desværre er det få headsets som benytter rigtig surround… de fleste surround headsets benytter sig af virtuel surround. Vil du have rigtig surroundsound i dit headset koster det en hel det, samt at de ofte kun fungerer sammen med en PC. I visse enkelte tilfælde kan de også fungere med en spillekonsol, hvis man bruger den optiske indgang.  


Derfor skal du ikke anvende almindelige hovedtelefoner

  1. Med helt almindelige hovedtelefoner får du oftest en rigtig dårlig mikrofon, noget som rigtige gamere sætter meget pris på er jo muligheden for kommunikation
  2. Med almindelige hovedtelefoner har du ikke det samme økosystem som med gaming headsets. Ofte har de en eller anden type software som følger med headsets’ne, så det er nemmere at ændre indstillingerne til specifikke spil.

 





Bedste gaming headset

Efter at have læst tests, talt med eksperter og hørt hvad forbrugerne siger har vi fundet en testvinder. Vinderen er ingen mindre end Steelseries Arctis Pro.


Udover de to testvindere som vi præsenterer i denne test findes der også andre mærker som også har en meget god kvalitet, bl.a. Razer, HyperX og Logitech. 



Steelseries gaming headset

Er du en gamer så kender du sikkert allerede til Steelseries. Det er et mærke som altid har haft en højt niveau på sine produkter og som fortsætter med at komme med nye finesser og innovationer. Deres headset Arctis Pro og Arctis Pro GameDAC er ingen undtagelse.

 

Vigtigt at vide inden dit køb er at i denne test har vi to forskellige versioner af headsets. Den ene er standardmodellen af Arctic Pro og den anden er Arctis Pro GameDAC som er en digital-analog audio converter som forfiner lyden og kommer med flere finesser som du kan læse om længere nede i testen. 


Steelseries Arctis Pro er et headset som giver dig surroundsound i dine spil, men da der medfølger en DAC (digital-analog audio converter) så fungerer de også udmærket når du lytter til musik. Deres frekvens omfang fra 10-40.000 Hz (mennester hører mellem 20-20.000Hz) giver dig alt fra varm dyb bas til tydelig diskant. Det kommer ikke til at føles som om der er noget der mangler. 


Når det kommer til gaming så er headsettet afhængige af virtuel surroundsound (7.1). Det lykkes ret godt med at ligne rigtigt surroundsound. Da Techradar testede spillet Dishonored 2 fortalte de at de tydeligt kunne høre hvordan vagterne i spillet springer frem imod dig inden du når at se dem. Ved FPS spil kan du føle dig sikker hvis du gemmer dig bag en væg, da du kommer til at høre alt hvad der foregår rundt omkring dig, så længe din modstander ikke kryber sig afsted.  


Når det kommer til udseendet af Steelseries Arctis Pro bliver man ikke skuffet. De er elegante og har unødvendige design detaljer. Minimalistisk men flot! Stålrammen har en blød underside og ørekopperne kan drejes med aftagelige plader. De store puder er bløde så du kan sidde længe med dem uden det blive ubekvemt. Udover stålrammen findes der også et fleksibelt bånd som ligner båndet på skibriller for at eliminere ujævnheder og give maksimal komfort. 


Udover de er bekvemmelige og flotte kan du også gøre dem lidt mere personlige. Takket være de aftagelig ørekopper og ”hovedbåndet” kan du udskifte dem med andre farver og design, hvis du gerne vil have noget andet end den sorte originalfarve. 


Steelseries Arctis Pro har også LED lys som løber langs rammen af ørekopperne. Mikrofonen har sine egne LED lys som lyser når den dæmpet. Mikrofonen sidder på venstre side og kan drejes i alle retninger. Den kan også rulles ind i øresneglen så den ikke fylder unødvendigt hvis du kun vil lytte til musik. Bag den venstre ørekop findes der en knap til at justere lyder og dæmpe mikrofonen. Den kan være lidt besværligt at komme til knappen men da den sidder på venstre side behøver du ikke løfte hånden fra musen, hvis du altså er højrehåndet. 


Steelseries Artic Pro fungerer mest til PC og PS4 men med tilslutningskabler fungerer de også med XBOX


Her køber du den bedste gaming headset til bedste pris




Sådan siger eksperterne om Steelseries Arctis Pro 

Lyd & Billede, 2019 skriver "Perfekt kontrol - Det er svært at komme i tanke om noget, der kunne gøres bedre i SteelSeries' topmodel."


techradar, 2019, testede 15 gaming headsets. I deres test havnede Steelseries Pro på andenpladsen. Om headsettet skrev de: ”Med tanke på hvordan de lyder og hvor skønt de sidder er den nogle af de bedste gaming headsets på markedet i dag!”. Vinderen i testen blev Hyper X Cloud Revolver S.


soundguys, 2019, har testet Steelseries Arctis Pro og giver dem 7,6 point ud af 10. De synes at de sidder utrolig skønt på hovedet, samt at de lyder utrolig godt. De kan også lide at du ikke behøver at installere ekstra software for at bruge dem. 


digitaltrends, 2018, synes godt om Steelseries Arctis Pro og giver dem 5 ud af 5 stjerner. De kan godt lide at de understøttes af de fleste platforme og den høje kvalitet af lyd og komfort. 


pcgamer, 2018, kan lide lyden og komforten. De skriver også at det er svært at finde et så godt gaming headset til den pris. 


Ulemper med Steelseries Arctis Pro?

Og findes der så nogle ulemper med Steelseries Arctis Pro? Dem vil vi selvfølgelig også gerne vide! I store træk finder der ikke nogle kendte problemer andet end den lille petitesse at det ikke er muligt at styre mixet af stemmechat og spil på headsettet.






Bedste gaming headset - Arctis Pro med GameDAC

Arctis Pro med GameDAC er præcis det samme headset som ovenfor udover at det er inkl. en DAC audio converter.



Audio converteren GameDAC (digital-analog audio converter) er en separat del som du kobler headsettet i og derefter GameDAC’en ind i computeren. GameDAC behøver sin egen strømkilde (fra computeren) som tilkobles via USB. Den kan føles lidt besværligt at have en separat del udover headsettet til lyd, men der findes mange fordel emed GameDAC. 


Blandt andet kan du justere volumen, EQ (lydfrekvenskurven), mikrofonlyd, hvor meget du hører dig selv fra mikrofonen, LED farverne, afkoble/tilkoble surroundsound og endelig lydforskellen mellem spil og chat. Da dette er en selvstændig enhed slipper du for at installere software på computeren og på samme tid få mere datakraft til spillet.


Her køber du Arctis Pro GameDAC til bedste pris





 


Tips 1: Vi kan også anbefale dig at læse vores test om trådløse mobile højttalere

 

Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående gaming headset. På den måde kan du gøre et kup = det bedste gaming headset til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!

 




Philip Andrén

Bedst i test: Gaming headset

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den