kaffemaskine bedst i test

Kaffemaskine test 2024 - her er de bedste kaffemaskiner

Det er sjældent vi finder en mere tydelig vinder end da vi ledte efter den bedste filterkaffemaskine. De tests som findes taler sit tydelige sprog og sammen med de professionelle testere, aviser og magasiner, istemmer brugerne i kor. Måske lyder det hele lidt for godt til at være sandt, men at finde den kaffemaskine bedst i test, efter at have læst tests og gennemgået anmeldelser, var ikke svært. 


Bedste kaffemaskiner lige nu
Men allerførst, hvor vigtigt er det egentlig med en god kaffemaskine og hvad skal man tænke på før sit køb? Jo, det er selvfølgelig altid vigtigt med et kvalitetsprodukt – også her. Det drejer sig ikke kun om kaffebønnerne. For at kaffen skal smage godt kræver det helst nymalet kaffe af en god kvalitet og friskt vand, men det er også vigtigt at kaffen brygges ved den rigtige temperatur.


Ifølge standarden ECBC (European Coffee Brewing Centre) skal bryggetiden være mellem 4-6 minutter for at vandet ikke skal udvande kaffepulveret for meget. Vandtemperature skal være hele 92-96 grader. Hvis vandet er koldere, kan det ikke presse nok smagsstoffer ud af kaffen. Varmebeholderen skal efterfølgende holde en varm kaffe på 80-85 grader.

Med dette i baghovedet begynder vi jagten på den lige nu bedste filterkaffemaskine.Kaffemaskine bedst i test 2024

Det bliver en klar sejr når det gælder kaffemaskine bedst i test lige nu. Navnet på vinderen staves Moccamaster.Moccamaster kaffemaskine

Moccamaster placerer sig ofte i toppen af tests og har en jævn og god kvalitet. Udover det vigtigste, at den laver en hel kande kaffe rigtig godt, varmt og aromarigt på under 6 minutter, har Moccamaster også rigtig mange tilfredse brugere, hvilket vi snart kommer tilbage til.  


Den tidligere testvinder igennem mange år, KB741, er erstattet af den seneste model Moccamaster KB952 AO. Det som bl.a. adskiller sig fra deres andre maskine er at KB952 AO har automatisk sluk (AO står for Auto Off) efter 40 minutter, hvilket er et direktiv fra EU i 2015. 


Den har også manuelt drypstop funktion med 3 positioner og dobbelt varmeelement som giver den rigtige varme både ved brygning og i varmebeholderen. 

Da Moccamaster har været en vigtig spiller på markedet i lang tid, er der mange kaffeelskere som har bedømt og de tilbagevendende kommentarer er at maskine kan laver meget god kaffe. Faktisk så god at man helst ikke drikker kaffe hos sine venner, når man har indset hvor godt kaffe skal smage. Moccamaster KB952 er også støjsvag og mange synes at den med sit udseende har krav på en fremtrædende plads i køkkenet. 


Moccamaster tager også ansvaret hvis den skulle gå i stykker ved at de giver hele 5 års garanti. Og dette fordobles til 10 års garanti, hvis du registrerer dit produkt på deres hjemmeside. Det virker dog til at det er ganske få der får brug for at bruge nogen garanti når det gælder Moccamasters. 


Hvad er ulemperne så? For de findes jo altid, med alle produkter. Hovedsagen er at vi får disse at vide inden vores køb, så vi kan tage dem med i vores beslutning.

Det som vender tilbage på den negative side er at alt vandet ikke bliver tømt ved brygning. Der er altså lidt vand tilbage i maskinen efter brygningen og det er for at få en mere støjsvag maskine uden ”gurgel-lyd”. Dette påvirker dog ikke i noget større grad, hvis man bruger det regelmæssigt. 


Flere detaljer findes her på Moccamasters hjemmeside


Sådan køber du kaffemaskine bedst i test til den laveste pris

Den vejledende pris for denne maskine er 2599 kr. som du kan se på Moccamasters hjemmeside. Når du køber den på nettet kan du dog finde den betydeligt billigere og så får du den desuden hjemsendt, hvilket er både bekvemt og praktisk.Billig kaffemaskine - alternativ testvinder

Men hvis man ikke vil betale næsten 2000 kr. for en kaffemaskine og gerne vil have lidt penge tilbage til småkagerne og wienerbrødet, hvad skal man så købe? Jo, en værdig udfordrer til Moccamaster er Bosch TKA8013. Dette er nemlig også en testvinder som har alt hvad du får brug for – og mere til.Bosch kaffemaskine

Udover at den brygger rigtig god kaffe, ifølge forbrugere og eksperter, har den også en mængde praktiske finesser: ”Auto-off” indebærer at den slukker automatisk af sig selv (vi har vel alle på vej til jobbet prøvet at fundere ”slukkede jeg nu for kaffemaskinen?)  


Den har desuden dryp-stop funktion, aftagelig vandbeholder for enkel påfyldning og et automatisk afkalkningsprogram, så den kan holde sig ren og frisk i mange år. 


Flere deltaljer om denne maskine kan du se her på Boschs hjemmeside. 


Findes der nogle ulemper med Bosch TKA8013? I så fald vil vi jo gerne kende til dem inden vi beslutter os for at købe. Jo, det som visse brugere nævner, er at den larmer en smule ved brygning, men lydniveauet er alligevel overkommelig. Nogle mener også at dryp-stoppet ikke fungerer helt optimalt, men i det store hele er både eksperter og forbrugere meget tilfredse med sit køb. 


Laveste pris på denne kaffemaskine

Som du kan se på Bosch’s hjemmeside er den vejledende pris for Bosch TKA8013 er 1099 kr., men du kan i dag finde den betydeligt billigere end det på nettet.Vigtigt at vide! Skulle det være sådan at du ikke er tilfreds med kaffemaskinen kan det være godt at vide at denne her testvinder har ”100% tilfredshedsgaranti”. Dette betyder at du kan teste den derhjemme i 100 dage og er du ikke tilfreds med kaffemaskinen, eller kaffen, får du pengene tilbage. På den måde har du intet at tabe. Læs mere om dette tilbud her!


Kaffemaskine test

Slap af med en god kop friskbrygget kaffeDisse eksperttests kan du læse

Den findes en hel del eksperttests af kaffemaskiner i magasiner og aviser. Vi viser her dem der er relevante. Du finder de seneste tests højst oppe på listen.


2019

Rangering.dk har testet Moccamaster KB 952 AO og giver den 95 ud af 100 point og skriver bl.a. "Kaffemaskinen fra Moccamaster har et smukt design. Med de klare linjer kan du sagtens have den stående fremme, og du vil med garanti sætte pris på, at den faktisk larmer meget mindre end andre modeller."


TV2 testede 8maskiner, 4 billige og 4 dyrere. Ifølge testpanelet var der ingen af de billige som var interessante. Den bedste maskine var testens allerdyreste, Wilfa Black Precision. De synes at denne maskine er bedst til at lave en god kaffesmag, da den bliver balanceret og ren. De synes også at designet var elegant og et stort plus var den aftagelige vandbeholder. Andenpladsen gik til Ilou som, ifølge testpanelet, giver en jævn og rund smag af din kaffe. 


2017

Danske Tænk har testet kaffemaskiner, både med glaskande og termokande. Bedst i test blev Melitta Aroma Signature DeLuxe med 74 point. Andenpladsen deles af 3 maskiner som alle fik 73 point. Det er Electrolux EKF3300, Moccamester KBG741 AO samt Philips HD7546.


Værd at notere er at både Philips og Melitta har et vældigt vidstrakt resultat hvor flere af deres maskiner også findes længst nede på listen, sammen med producenter som Tristar og Severin. Kun at købe efter hvem der er producent, fungerer altså ikke når det kommer til kaffemaskiner. 


2016

Norske Klikk testede 5 kaffemaskiner i prisklassen 1000 kr. – 1400 kr. og kom frem til at alle kaffemaskinerne laver en god kaffe. Bedst i test med 5 ud af 6 point blev Severin Café Caprice. Klikk bekriver kaffen fra testvinderen med ordenen ”Kaffen smagte let, friskt og elegant. Ingen bitter smag. Maskinen får de bedste nuancer frem og her blev det både frugtigt og sødt. Rent og balanceret.” 


ICA kuriren Ifølge avisen er det vigtigste for at få kaffen til at smage godt, at vandtemperaturen ved brygningen er mellem 92-96 grader. De testede derfor 10 maskiner med en pris over 599 kr. for at finde den bedste maskine i 2016. Deres test afslører at det kun var maskiner over 900 kr., som kan klare at få den rette temperatur. 

Bedst i test med 5 ud af 5 point blev OBH Nordica Legacy. Vandet i denne maskine kommer under brygningen helt op på 94 grader og andre fordele er at er let at hælde af, har et godt greb om håndtaget og autostop som slås til efter 40 minutter.


2015

ICA Kuriren Lavede en test af 10 termobryggere, altså maskiner som brygger kaffen direkte i en termobeholder. Der findes flere fordele ved at få kaffen direkte i en termobeholder samtidigt som avisen påpeger at samtlige termokander er tunge klodsede og må forvarmes med varmt vand for ikke at nedkøle kaffen. Vinder blev Siemens TC86503 som fik 5 ud af 5 point. Lige så mange point fik også Bosch TKA8653 og Braun KF610. Denne test fokuserede på maskinerne evne til at holde temperaturen og andre praktiske funktioner – ikke smag eller kvalitet på selve kaffen. 


2014

Plus testede 4 kaffemaskiner omkring 500 kr. og lod desuden 86 personer prøvesmage og stemme på hvilken kaffe som var bedst. Melitta Look De Luxe II blev valgt som vinder. Moccamaster var ikke med i denne test pga. prisen. 


DinSide Norske DinSide har testet 10 kaffemaskiner og kommet frem til en klar vinder. Med ordene: ”Moccamaster vinder alle tests og for at være helt ærlige havde vi helst foreslået en anden maskine. Der er bare det at Moccamaster fungerer så godt, helt uden besvær og mærkværdigheder” Avisen valgte Moccamaster KB741AO til bedst i test 2014. 


2013

Tænk har testet 14 maskiner og bedst i test blev Bosch TKA8013 med 66 point. Med kun et point mindre kom Moccamaster KB741 og Philips HD7448 på en del andenplads. 


2012

ICA Kuriren Bosch Styline kom på førstepladsen og blev bedst i test med karakteren 4 ud af 5. Ingen maskine fra Moccamaster var med i ICA Kurirens test. OBH Nordica blev sidst i denne test selvom deres maskine koster ligeså meget som vinderen.  


Pricerunner i en enkel test sejrede Philips HD7690 med 5 ud af 5. OBH Nordica blev sidst i denne test.


2010

ICA Kuriren her var Moccamaster ikke med, da avisen tidligere havde testet denne med gode karakterer. I stedet blev vinderen Philips HD 7686 i denne test, som først og fremmest havde fokus på at brygtemperatruren skulle være den rigtige. Dårligst blev denne gang Menuett kaffemaskiner. 


2009

Testfakta I testen blev Moccamaster KBC741 bedst i test og delte førstepladsen med bl.a. Electrolux EKF7000 som er noget billigere. Kenwood og Bosch blev sidst.

Værd at notere er dog at brugerne af Electrolux EKF7000 er meget utilfredse med deres køb. Den laver godt nok hurtigt og god kaffe, men håndteringen af maskinen har fået meget kritik. Derudover har flere haft problemer med at hele eller dele af maskinen går i stykker. 

FAQ

  • Hvordan afkalker man kaffemaskine?
    Når din kaffemaskine begynder at sprutte og larme alt for meget, er det tid til at afkalke den. Hvor ofte du behøver at gøre dette kommer an på hvor hårdt vand du har og hvor ofte du bruger din maskine. Det er muligt at købe specielle afkalkningsmidler, men det er ofte lige så godt med citronsyre eller eddikesyre. Ta 2 teske citronsyre i 1 liter vand eller hæld 2 dl 12% eddikesyre i 8 dl vand. Kør denne blanding igennem maskinen et par gange og kør derefter rent vand igennem 2 til 3 gange inden du igen bruger maskinen.

Tips 1: Vi kan også give dig tips om at læse vores test af espressomaskine.


Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækken kæder har kaffemaskine tilbud. På den måde kan du lave et rigtigt fund = den bedste kaffemaskine til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!


Proshop sælger den bedste kaffemaskinen for kun 592 kr. Prisen er inkl. fragt!

Komplett sælger den bedste kaffemaskinen for kun 658.75 kr. Prisen er inkl. fragt!

Coop.dk sælger den bedste kaffemaskinen for kun 699 kr. Prisen er inkl. fragt!

Skousen sælger den bedste kaffemaskinen for kun 729 kr. Prisen er inkl. fragt!

WhiteAway sælger den bedste kaffemaskinen for kun 729 kr. Prisen er inkl. fragt!

KitchenOne sælger den bedste kaffemaskinen for kun 903 kr. Prisen er inkl. fragt!


Homeshop.dk sælger den bedste kaffemaskinen for kun 1745 kr. Prisen er inkl. fragt!Christopher Holmerin

Bedst i test: Kaffemaskine

Christopher - administrerende direktør hos Bedst i test Guiden, er uddannet økonom og systemtekniker med over 20 års erfaring inden for medier, markedsføring og kommunikation. Christopher har været ansvarlig for flere nordiske websteder inden for nyheder, boligindretning, bådudstyr og andre interesseområder.

 

Ud over sin erfaring inden for medier har Christopher også arbejdet som universitetslærer. De særlige interesser, som Christopher undersøger grundigt hos Bedst i test Guiden, er inden for privatøkonomi, teknologi, boligindretning og træning.


Hvis du vil komme i kontakt med os, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den