Elkedel test - bedst i test elkedel - elkedel testvinder

Elkedel test 2024 - bedste elkedler ifølge eksperterne 

Vil du vide hvilken elkedel der har vundet bedst i test? Så er du kommet til det rette sted. Vi har læst alle aktuelle eksperttests, talte med både eksperter og forbrugere, alt sammen for at du skal kunne foretage et så klogt valg som muligt.Dette er en god elkedel

Elkedler har hovedsageligt en opgave, men nu laves de i langt flere variationer og findes i alle mulige prisklasser. Vi har fundet et par kriterier, som vi synes at testvinderen skal opfylde;


  • Effektiv – så du også når at koge vandet når du har travlt
  • Tørkogningssikring - så du ikke risikerer at ødelægge elkedlen
  • Let håndterbar - det skal være let at holde, samt stille elkedlen tilbage på sin bundplade
  • Mindst 1 liter i volume - så du kan servicere dine gæster uden at behøve at skulle koge af flere gange


Elkedel bedst i test 2024Efter at have læst tests, talt med eksperter og selvfølgelig hørt hvad forbrugerne siger er valget enkelt. Bedste elkedel 2024 er Philips elkedel HD9350.


Philips elkedel

Philips elkedel har præsteret meget godt blandt både eksperter og forbrugere og det er ikke svært at forstå hvorfor – den har en høj kvalitet, samtidig med at prisen er god.


HD9350 har en effekt på 2200W hvilket betyder at du kan koge 1 Liter vand på 3:41 min. Selvfølgelig har den små finesser som automatisk sluk og tørkogningssikring så du aldrig risikerer at den koger når der ikke er hældt vand på. Derudover findes der også en indikationslampe som viser når elkedlen er tændt, samt en tydelig vandindikator hvor du let kan aflæse hvor meget vand der er i. Selvfølgelig er elkedlen ledningsfri. Bundpladen har dog en ledning som strækker sig 75 cm.


Varmeelementet er fladt for at gøre kogningen hurtigere samt at gøre rengøringen nemmere. Når elkedlen står på pladen er det muligt at dreje den 360 grader for nem håndtering uden at skulle ”passe”.


Låget styres af en fjeder og knappen til at åbne låget sidder på håndtaget så du ikke skal udsættes for varm damp. Låget har en stor åbning så du nemt kan fylde vand på, samt klare rengøringen efter kogning. Det er også muligt at fylde vand på direkte via hældetuden. Den har også et micromesh-filter som opsamler uønskede kalkpartikler.


Andre produkter som er populære blandt både eksperter og forbrugere er bl.a. Smeg-elkedel KLF03 og Electrolux-elkedel EEWA3300 når det gælder elkedler.
Det siger eksperterne om Philips elkedel

Søndagsavisen.dk har skrevet en artikel på baggrund af Tænk's test af 14 elkedler og skriver "På en delt førsteplads finder man Philips HD9350, der kan anskaffes for omkring 270 kr.*. Elkedlen scorer 72 pct., hvilket udløser bedømmelsen “God”.  Den er meget præcis til at ramme temperaturen og er også hurtig om at varme vandet op, skriver Forbrugerrådet Tænk."


Råd & Rön testede 15 elkedler i august 2019. I deres test havnede Philips HD9350 på andenpladsen med 77 point og fik bedømmelsen ”Godt køb”. Vinder i testen blev Siemens TW86103 som fik 78 point.


Danske Tænk testede 14 elkedler i september 2019. Philips HD9350 blev, sammen med Siemens TW86103, udset til ”Bedst i test” og fik det samlede antal point på 72.


Det siger forbrugerne

Som altid har vi her på Bedst i test Guiden undersøgt hvad forbrugerne synes om deres køb. Her kommer nogle eksempler;


”Flot, hurtig, kvalitet og meget brugervenlig. Sikker og let at håndtere.” 


”Flot udseende, tilstrækkelig hurtig og støjsvag, robust kvalitet, nem at bruge uden unødvendige finesser. Lidt minus: pga. materialet bliver den lidt tung og kan ikke holde om selve kedlen som bliver varm...”


”Jeg har haft denne elkedel i lidt over 1 år nu og jeg er meget tilfreds med den. Jeg har ikke stødt på nogle problemer endnu. Jeg anbefalede denne til en ven.”


”Vandet begynder at koge hurtigt og der er ingen problemer når man hælder det.”


”Elkedlen bruges i det daglige og ser ud som ny, selv efter et par måneder. Ingen dele opløses i det kogende vand og rengøringen er også nem.”


Findes der nogle ulemper med elkedlen?

Med HD9350 er det blevet rapporteret at den bliver varm på ydersiden, samt at den larmer lidt. Når det gælder varmen på ydersiden er det selvfølgelig svært helt at undgå når der er 100 grader varmt vand på indersiden, men vi havde gerne set at materialet var lidt mere beskyttende mod varmen. Når det gælder lydniveauet var der en bruger som har målt det til 60dB. Heldigt at opvarmningen går relativt hurtigt så du slipper for larmen efter 2-3 minutter alt efter hvor meget vand du vil koge.


Her køber du Philips elkedel til den bedste pris

Elkedel testvinder


Hvis du vil bidrage til at gøre dit liv lidt mere klimavenligt skal du bruge din elkedel til flere ting en kun at koge vand til drikke. Ifølge Testfakta rapporterer miljøsitet Greenwatch at ”hvis alle danske husholdninger koger 2 liter vand med elkedlen i stedet for kasserollen eller gryden skulle elforbruget svarende til 50000 husholdninger kunne spares”.Tips 1: Hvis du er på udkig efter en kaffemaskine vil vi gerne anbefale dig at læse vores test af kaffemaskiner eller test af espressomaskiner, hvis du er ude efter den der perfekte kop.

 

Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående elkedel. På den måde kan du gøre et rigtigt kup = den bedst elkedel til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM, så klarer vi overvågningen for dig!
Philip Andrén

Bedst i test: Elkedel

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den