Vinterdæk uden pigge bedst i test

Vinterdæk test 2024

Skal du købe vinterdæk uden pigge til din bil i vinteren 2024? Så er du kommet til det rette sted! Du ved at et godt køb begynder med at undersøge hvilke dæk der har vundet bilmagasinernes tests og præcis det har vi samlet til dig på denne side. På den måde kan du udnytte de professionelles viden og købe det rigtige dæk fra start. Men ikke nok med det! 


Vi har også undersøgt hvad bilejerne synes om deres friktionsdæk. De har jo størst erfaring med dækkene i hverdagen og over længere tid. Ved at læse det vi har samlet her på denne side får du derfor et godt udgangspunkt inden dit køb af nye vinterdæk. Med lad os begynde fra starten…    

 

 

Sådan laver du dit livs bedste dæk køb

Har du opdaget hvor nemt det er at købe vinterdæk på internettet? Længere nede på denne side afslører vi hvor du allerede om 8 minutter kan have lavet dit bedste dæk køb nogensinde. Dels fordi du har købt det bedste vinterdæk, men også fordi du har fået den laveste pris. Derudover har du booket en tid til dækskifte der hvor du bor. Og alt dette uden at du overhovedet behøver at rejse dig op fra stolen eller løfte telefonen.

 

Du kommer til at spare både penge og tid med vores  '3 enkle trin' for den bedste handel bliver oftest at købe dæk på internettet og sørge for monteringen på et lokalt dækværksted. 

 

Vinterdæk med eller uden pigge?

Vinterdæk uden pigge har svært ved at nå samme gode testresultater som de dæk der er med pigge. I hvert fald på ren is og hård sne. Men udviklingen går hurtigt fremad og de nærmer sig for alvor vinterdæk med pigge. 


Antispin (også kaldet ESP, DSC,VDC, DSTC eller ESC) er også meget værdifuldt om vinteren og med dette system i bilen er der ifølge Trafikværket flere og flere som vælger vinterdæk uden pigge. Hvis det er muligt er det bedste valg altså at vælge dæk uden pigge. Det er både bedre for din pengepung og for miljøet.


Når det handler om vinterdæk uden pigge, som er dem vi kigger på på denne side, er det egentligt tilladt at anvende dem året rundt, men det er forbundet med livsfare, da gummiblandingen ikke er tilpasset til den danske sommer. Sørg i stedet for at købe nogle gode sommerdæk til den varme årstid. 

 

EU dækmærkning – sådan fungerer den

Siden år 2012 har EU haft en obligatorisk dækmærkning som skal gøre det nemmere for dig som forbruger at sammenligne egenskaberne på forskellige dæk. Du genkender sikkert udseendet, da mærkningen minder om den der har fundets længe på køleskabe og andre hvidevarer.

 

Från år 2012 måste alla däck har EU:s däckmärkning

Rullemodstand (=brændstofforbrug), bremsegreb på våd asfalt samt støjniveau. Disse tre testværdier skal alle bildæk, udover pigdæk, mærkes med.

 

Dækmærkningen giver information om tre ting: brændselseffektivitet, vådgreb og eksternt støj. Disse tre dele giver selvfølgelig ikke hele billedet på hvor godt et dæk er. Specielt ikke når det gælder vinterdæk på sne og is. 


Derfor er pigdæk helt undtaget fra denne mærkning, da det kan være misvisende og direkte trafikfarligt kun at forholde sig til bogstaverne når det gælder vores danske vinterveje. Men EU-mærkningen kan fungere som et supplement til aviser og magasiners mere udførlige tests, så du f.eks. kan sammenligne friktionsdæk mod hinanden.


Hvis du vil vide hvad de forskellige symboler betyder, hvilke krav der stilles til bogstaverne og hvordan denne dækmærkning kan hjælpe dig med at spare penge, findes der god information om det her.

 

Sæt pris på dit liv – køb gode friktionsdæk

Køb ikke de billigste dæk! Advarslerne er store i flere tests for mærker som Toyo, Fulda, Debica, Linglong og Nankang. Undgå disse og invester i stedet nogle ekstra 100 krone sedler på gode vinterdæk uden pigge.

 

Ved at bruge et par minutters arbejde på at købe dine vinterdæk på internettet kan du desuden også spare nogle penge; Du får de bedste dæk billigt i stedet for at skulle købe billige lavprisdæk. 

Takket være nettet findes der nemlig i dag gode forudsætninger for at få den laveste pris på dæk uanset hvor du bor i Danmark. 


Og du behøver hverken at grise dig til eller røre dine nye dæk inden de sidder på bilen. Det er med andre ord lige så nemt at købe dæk på internettet i dag, som at tage til en dækværksted og bestille. 

 


Bedste vinterdæk 2024I de seneste års tests har Nokian Hakkapeliitta R2 udmærket sig, men i år går prisen til Continetals ContiVikingContact 7. Dækker er blevet vinder i flere aviser og magasiners dæktests og udmærker sig med sit fine vejgreb og sikre ydeevne.De egenskaber som eksperterne ser som det der udmærker sig hos testvinderen Continental VikingContact 7 er ydeevne, komfort og styreegenskaber. Det er et dæk som matcher et pigdæk på rigtige vintervejs belægning.


Her på Bedst i test Guiden samler vi også information ind om hvad forbrugerne synes om et produkt. Når det gælder Continental ContiViking Contact 7 findes der desværre endnu ikke nogle forbrugerråd på sitet dacktest.com. Men vi lægger dem op lige så snart de kommer. Mere information om denne testvinder finder du på Continentals hjemmeside. 


Til dig der på egen hånd vil fordybe dig i statistik og testresultater finder du herunder alle tests af vinterdæk (uden pigge) de seneste 3 år. 


Er du nervøs for at købe et dæk som ikke passer til din bil? Se hvilke friktionsdæk som er de rigtige til lige præcis din bil ved at skrive dit registreringsnummer i søgefeltet herunder eller klik på dette link. 

 

Sådan køber du de bedste vinterdæk (uden pigge) til den bedste pris


 

3 nemme trin for at få det bedste dæk uden pigge til den lavest pris

 

Steg 1 till nya dubbfria däck Bestem hvilket dæk du vil købe. Vil du have Bedst i test vinderen Continental ContiViking Contact 7 eller måske et andet vinterdæk? 

 

Steg 2 till bästa bildäcken Undersøg hvilken dækdimension som er den rigtige til din bil. Det kan du gøre ved at kigge på dine nuværende dæk eller i instruktionsbogen.


Steg 3 för lägsta priset på friktionsdäck Med dit registreringsnummer eller dækdimension har du det der behøves for at kunne købe dine nye vinterdæk. På Dackonline og Bythjul er det enkelt at få skiftet sine dæk på et dækværksted hvor du bor.

 

Det fungerer på den måde at når du har bestilt dine nye dæk sendes disse direkte til et lokalt dækværksted i din nærhed. Du vælger selv hvilket værksted du vil bruge i ”kassen” inden du betaler. 

Det dækværksted som du har valgt sørger derefter for balancering, montering og udskiftning af dækkene på din bil. Tid og dato for dette booker du når du bestiller dækkene. Hvis du vil kan du beholde dine nuværende fælge for at spare endnu flere penge. 


Du behøver altså ikke selv transportere eller montere dine nye dæk. Kør blot bilen til dækværkstedet på den aftalte tid og vent imens de udfører arbejdet (det plejer at tage ca. 15-20 minutter). Besøg Dackonline og Bythjul for at se hvilke værksteder der findes der hvor du bor.

 

Vinterdæk (uden pigge) – Tests 2019

 • Daektest.com har samlet 12 brugertests og lavet et gennemsnit og giver på den baggrund Continental Viking Contact 7 dækket 4,24 ud af 5 stjerner.


 • Teknikens Värld: Magasinet testede 18 vinterdæk (8 pigdæk, 6 uden pigge og 4 mellemeuropæiske vinterdæk uden pigge). Førstepladsen (uden pigge) gik til vores testvinder Continental ContiViking Contact 7. Andenpladsen gik til Nokian Hakkapeliitta R3 som ikke rigtigt når op på testvinderens niveau, men som alligevel gjorde et godt arbejde når der blev kørt på is og sne. Det bedste mellemeuropæiske vinterdæk (uden pigge) blev Continental WinterContact TS 860. Nyt i år var at en ny dækdimension blev testet, 225/50 blev testet i stedet for 205/55.

 • Norske motor.no har i sin store vinterdæk test testet 8 vinterdæk (uden pigge). I testen havnede vores testvinder, Continental ContiViking Contact 7, på førstepladsen med 89 point. Andenpladsen gik til Nokia Hakkapeliitta R3 med 84 point. Om vinderen skrev de at dækket har en af de blødeste gummiblandinger af de testede dæk, samt at dækket har et meget godt greb på is og sne. Et plus i kanten for motor.no var at der er lavt støjniveau sammenlignet med andre dæk.

 • Aftonbladet: Avisen testede 22 vinterdæk (12 pigdæk og 10 uden pigge). Testen blev foretaget langt nordpå i finske Lapland. Avisen valgte Continental ContiViking Contact 7 som vinder med 7,8 point. Andenpladsen gik til Nokian Hakkapeliitta R3 som fik 7,5 point.

Vinterdæk (uden pigge) – Tests 2018

 • Teknikens Värld: Magasinet udsåg i år Continentals nye nordiske vinterdæk (uden pigge) Continental ContiViking Contact 7 til årets bedste vinterdæk (uden pigge). Dækket fik 112 point i deres dæktest. Sølvmeldajen tik i år til Pirelle Ice Zero R som fik 110 point fulgt af Goodyear Ultragrip Ice 2 som fik 108 point.

 • Vi Bilägare: Magasinet testede 7 friktionsdæk med dimensionen 205/55 R16 for at se hvilket vinterdæk (uden pigge) som er bedst til vinteren 2019. Testvinder blev Continental ContiViking Contact 7 som fik 92 point og bedømmelsen; ”Dette er et vinterdæk som leverer et godt greb på både asfalt og med vinterforhold. Køreegenskaberne er trygge med rolige reaktioner. På andenpladsen kom Nokia Hakkapeliitta R3 som fik 81 point i årets vinterdæktest.

 • Test World: Gengivet i Aftonbladet / NAF (Norge) / Motor (Norge) / Teknikkan Maailma (Finland): Ifølge årets dæktest hos finske Test World er det bedste vinterdæk (uden pigge) i 2018 Continental ContiViking Contact 7. Dette dæk får 91,3 point og bedømmelsen; ”Dette friktionsdæk matcher mange pigdæk på veje med vinterforhold”. På andenpladsen kom Pirelli Winter Ice Zero FR og Goodyear UltraGrip Ice 2 med 90,6 point hver og præcis derefter findes vi Nokia Hakkapeliitta R3 med 90,3 point. 

 

Vinterdæk (uden pigge) – Tests 2017

 • Auto Motor & Sport (test 1): I den første dæktest 2017 testede magasinet 10 centraleuropæiske vinterdæk (uden pigge). Dette er altså vinterdæk som i første omgang er beregnet til at køre i mellemeuropæiske lande. Vinderen blev Continental WinterContact TS 850 som fik 9,0 point og blev udset til bedst i test. På andenpladsen kom Dunlop Winter Sport 5 med 8,6 point.

 • Test World: Gengivet i Aftonbladet / NAF (Norge) / Motor (Norge) / Teknikkan Maailma (Finland): Bedste friktionsdæk 2017 er ifølge Test World Continental ContiVikingContact 6 som får 8,1 point i årets dæktest. Det bliver bedst i test ud af 11 vinterdæk (uden pigge) fordi det har ”fremragende egenskaber på alle vej underlag, is, sne og asfalt”
  Det polske dæk Sava Eskimo Ice kom på en overraskende andenplads med 7,6 point og en delt tredjeplads gik til Nokia Hakkapeliitta R2 og Goodyear UltraGrip Ice 2 som begge fik 7,5 point.

 • Vi Bilägare: I løbet af 2017 blev der hård kamp om guldmedaljen for det bedste vinterdæk (uden pigge). Både Nokian Hakkapeliitta R2 og Continental ContiVikingContact 6 fik til sidst 86 point og må dele på førstepladsen. På andenpladsen, med 79 point, kom Goodyear UltraGrip Ice 2.

 • Teknikens Värld: Bedste nordiske vinterdæk (uden pigge) i 2017 er ifølge magasinet Goodyear UltraGrip Ice 2 som får 107 point i årets dæktest. Sølvmedaljen gik til Pirelle Ice Zero R med 104 point. Kort derefter kom Nokian Hakkapeliitta R2 med 103 point.

 • Auto Motor & Sport (test 2): Bedst i test ud af 10 vinterdæk (uden pigge) til nordiske forhold blev Nokian Hakkapeliitta R2 som fik 9,5 point i denne dæktest. Dette er et vinderdæk som får høje point i alle delprøver, om det så gælder bremsning, greb eller manøvredygtighed. Bridgestone Blizzak WS80 kom på anden pladsen med 9,2 point imens Continental ContiVikingContact 6 havnede udenfor top-3 listen.


Vinterdæk (uden pigge) – Tests 2016

 • Vi Bilägare: Bedste vinterdæk (uden pigge) 2016 blev Continental ContiVikingContact 6 som fik 79 point. På andenpladsen kom Nokian Hakkaæeliitta R2 som fik 79 point i årets tests.

 • Teknikens värld: Har i år testet friktionsdæk i størrelsen 205/55-16. Bedst i test blev Goodyear UltraGrip Ice 2 som fik 109 point. Andenpladsen, med 103 point, gik til Continental ContiVikingContact 6.

 • Auto Motor & Sport: Bedste friktionsdæk i 2016 er ifølge magasinet Nokia Hakkapeliitta R2 som fik 9,6 point i årets test af vinterdæk. Det handler om dæk i størrelsen 205/55-16 og ”Nokian er klart hurtigst på isbanen, men udmærker sig også på sne”. På andenpladsen med 9,2 point kom Continental ContiVikingContact 6 og magasinet mener at dette dæk har ”Gode egenskaber på alle underlag, men lidt dårligere greb på is og sne end testvinderen.”

 • Test World: Aftonbladet / NAF (Norge) / Motor (Norge) / Teknikkan Maailma (Finland): Bedste vinterdæk (uden pigge) i 2016 er ifølge eksperterne Continental ContiVikingContact 6 som fik 7,6 point i årets dæktest og blev dermed bedst i test. Tæt derefter kommer Nokian Hakkapeliitta R2 som med 7,5 point tager sølvmedaljen. Total blev der testet 11 friktionsdæk denne gang.

Vinterdæk (uden pigge) – Tests 2015

 • Test World: Aftonbladet / NAF (Norge) / Teknikkan Maailma (Finland): Bedste vinterdæk (uden pigge) i 2015 er ifølge eksperterne Nokian Hakkapeliitta R2 som fik 7,7 point i årets dæktest. På andenpladsen var der trangt da tre dæk alle fik 7,6 point. Disse var Goodyear UltraGrip Ice 2, Michelin X-Ice Xi3 og Pirelli Winter Ice Zero.

 • Teknikens Värld: I 2015 årets test af vinterdæk (uden pigge) blev Continental ContiVikingContact 6 bedst i test med 126 point. På andenpladsen kom Goodyear UltraGrip Ice 2 med 114 point.

 • Vi Bilägare: Det bedste vinterdæk (uden pigge) i 2015 er Nokian Hakkapeliitta R2, ifølge Vi Bilägare. Dette friktionsdæk fik hele 96 ud af 100 point i årets dæktest. På andenpladsen kom ContinentalVikingContact 6 som fik 88 point.

 • Auto Motor & Sport: Med ordene ”Utroligt velbalanceret og let kontrolleret på sne” blev Nokian Hakkapeliitta R2 bedst i årets dæktest med stor margin. Nokia fik 9,4 point ud af 10 og slog dermed Michelin X-Ice Xi3 som fik sølvmedaljen med 8,8 point.

 • Expressen: Laver ikke sine egne tests, men samler de andre avisers dæktest på deres hjemmeside.

 

Tips på vejen

Er du på jagt efter det bedste sommerdæk og vil gerne vide hvilket dæk der har stået som Bedst i test vinder de seneste år, kan du også læse om det her på Bedst i test Guiden.

 

 

Snåla inte när du köper nya friktionsdäck. Det är en livförsäkring som ska hjälpa dig när du behöver det som mest

Vær ikke fedtet når du skal købe nye friktionsdæk. Det er en livsforsikring som skal hjælpe dig når du mest behøver det i vinter.

 

Tips 1: Vi kan også give dig tips om at læse vores test af varmepumper.


Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækken kæder har tilbud på ovenstående dæk. På den måde kan du lave et rigtigt fund = den bedste dæk til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!


Continental ContiViking Contact 7 - out of stockPhilip Andrén

Bedst i test: Vinterdæk

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den