Bedst i test opvaskemaskine - opvaskemaskine test

Opvaskemaskine test 2024 - Den bedste opvaskemaskinen

Hvis du skal købe en ny opvaskemaskine og vil vide hvilken som er det bedste køb i dag, er du kommet til det rette sted. Her får du at vide hvilke som har vundet Bedst i test i aviserne den seneste tid og hvad de danske forbrugere synes om deres opvaskemaskine. På den måde kan du nemt og enkelt købe den bedste opvaskemaskine og slippe for ærgerlige fejlkøb, som koster både tid og penge.


Opvaskemaskiner… i al ære og respekt, men er det ikke mere miljøvenligt at vaske op i hånden? Nej, det er det faktisk ikke. En ny energibesparende opvaskemaskine er overlegen, når det kommer til vand- og energiforbrug. Den Svenske Energimyndighetens testresultater viser at man anvender fire gange så meget vand, når man vasker op i hånden og bruger næsten 30% mere energi.


Udover at du er mere miljøvenlig ved at anvende en opvaskemaskine, får du jo samtidig mere tid til at lave andre ting, som måske er mere kreative og spændende end at bruge ”hele livet” på at vaske op i hånden.


Bedste opvaskemaskineStil krav til din nye opvaskemaskine

Vi udgår som sædvanligt fra vores motto her på Best i test Guiden; Det skal være en maskine som er pålidelig, effektiv og nem at finde i butikkerne. Og – selvfølgelig – til en god pris!


Med en ubegrænset økonomi, er det selvfølgelig muligt at finde endnu bedre opvaskemaskiner, men her sigter vi i første omgang på forbrugere, som vil have det bedste til en fornuftig pris. Du kan finde gode og billige opvaskemaskiner.


Købsguide: Alt, hvad du har brug for at vide før dit valg

Hvad er mest miljøvenligt - opvaskemaskine vs. håndopvask? Trods den generelle opfattelse er det mere miljøvenligt at bruge en energieffektiv opvaskemaskine end at vaske op i hånden. Håndopvask kan føre til en fire gange større energiforbrug ifølge Energistyrelsen.

 

Tørringsevne

Ofte er tørring en udfordring for opvaskemaskiner, især for dine plastredskaber. Dog har mærker som Bosch og Siemens fundet løsningen ved hjælp af zeolit, et mineral der skaber varme når det møder fugt. Dette sikrer, at alt opvask kommer ud tør og ren.

 

Tidsforbrug

Nogle opvaskemaskiner har ofte lange programmer, i visse tilfælde op til tre timer. Dette sikrer dog, at opvasken bliver renere takket være en blødning af madresterne.


Lydniveau

Ofte anses niveauet omkring 60 dB for at være acceptabelt for de fleste, men for dig der foretrækker et mere stille miljø, findes der maskiner der ligger omkring 40 dB.

 

Hvilken opvaskemaskine skal jeg vælge?

Uanset om du bor stort eller småt, findes der en god opvaskemaskine for dig. Her lister vi nogle eksempler:

 

 • Underbygget opvaskemaskine: Dette er den mest almindelige type opvaskemaskine og installeres under køkkenbordet.
 • Integreret opvaskemaskine: Almindelig for store, moderne køkkener. Kan tilpasses køkkenets design og passer ind med køkkenlågerne. Smal opvaskemaskine: Perfekt til mindre boliger som etværelseslejligheder, studenterboliger.
 • Smalere i bredden men har samme dybde og højde. Perfekt til dig der sjældent fylder en standard opvaskemaskine, undgår lugtende madrester og er nemmere at integrere i små køkkener.
 • Bordopvaskemaskiner: Godt hvis du mangler plads til en indbygget opvaskemaskine. Har mål mellem 45 og 60 cm, er mere lydsvage og rummer ca. 5 kuverter. De er et godt valg for dig der har brug for hurtig opvask eller mangler indbygget plads.


Bedste producenter: Bosch, Siemens og Miele

Historisk set har både Bosch og Siemens domineret eksperternes tests, men Miele skiller sig også ud når det kommer til levetid og kvalitet - med en gennemsnitlig levetid på 20 år. Bosch og Siemens er en del af samme koncern og tilbyder ofte lignende opvaskeresultater, men kan variere i pris og design.

 

Når vi ser på eksperternes tests, er det ofte mærker som Whirlpool, Candy og Logik, der ikke har klaret sig lige så godt.


Underbygget opvaskemaskine bedst i test Vi har valgt Bosch SMU4HAW48S på grund af dens store kapacitet, en god energiklasse og leverer et godt resultat hver gang. Derudover er den meget stille og tørrer også din opvask, så den er tør, når den skal tages ud. Denne opvaskemaskine er prisvenlig og passer perfekt til en husstand på 4 personer.

 

Kapacitet og energiforbrug 

Opvaskemaskinen rummer 13 kuverter, hvilket er mere end nok til en familie på 4. Derudover har den energiklasse D, hvilket holder elforbruget nede på 84 kWh per 100 cyklusser.

 

God tørring med EfficientDry 

Hvor mange opvaskemaskiner har problemer med at tørre plastredskaber, går EfficientDry-teknologien et ekstra skridt og sikrer, at hvert stykke er tørt og klar til brug direkte fra maskinen.

 

Overlegen hygiejnisk standard

For familier med små børn eller dem med allergier sikrer HygienPlus, at hver opvaskcyklus afsluttes med skyllevand ved 70 grader, hvilket øger den hygiejniske renhed.

 

Brugervenlig og smart 

Opvaskemaskinen har en tydelig og intuitiv skærm, der nemt bruges til at styre dens forskellige funktioner. Men her kan du også vælge at styre opvaskemaskinen eksternt ved hjælp af Bosch Connect-appen, der giver dig mulighed for at styre den direkte fra din smartphone. Dette gør det også muligt at starte opvaskemaskinen eksternt, så længe du har internetforbindelse.

 

Beskyttelse mod vandskader 

Bosch opvaskemaskine er udstyret med AquaStop, der forhindrer vand i at lække ud på køkkengulvet. Dette beskytter dit hjem mod irriterende vandskader.

 

Specifikationer 

 • Energiklasse: D 
 • Lydniveau: 44 dB 
 • Bredde: 598 mm 
 • Standardbredde: 60 cm 
 • Dybde: 573 mm 
 • Højde: 815 - 875 mm (min-max) 
 • Vægt: 35,8 kg 
 • Standardprogramtid: 275 minutter 
 • Antal programmer: 6 styk 
 • Effekt: 2400 W 
 • Energiforbrug/100 cyklusser: 84 kWh

 

Køb en anden opvaskemaskine, hvis:

 • Hvis du bor mindre: Til mindre husholdninger har du ikke brug for samme kapacitet på din opvaskemaskine, og en smal opvaskemaskine er mere end nok. 
 • Hvis du foretrækker bordopvaskemaskiner: Disse er mere støjsvage og optager mindre plads.


Her køber du den bedste opvaskemaskinen til den bedste pris


Smal opvaskemaskine 45 cm - kompakt og effektivDen bedste opvaskemaskine på 45 cm er Siemens SR45ZS09MS på grund af dens effektive opvaskeprogrammer og muligheden for at tilpasse rummene samt fjerne bestikkurven. Denne opvaskemaskine er et godt valg for dig, der bor i en etværelseslejlighed, studiebolig eller bare har et mindre behov for opvask.

 

Optimeret design til små køkkener 

Denne energibesparende opvaskemaskine med en bredde på 45 cm passer perfekt ind i det lille køkken. Veludstyret med plads til 10 kuverter, bestikholder og 6 programmer samt 4 specialfunktioner sikrer den, at opvasken går glat, selv med mindre kapacitet.

 

Mangfoldige opvaskeprogrammer til enhver behov 

Blandt opvaskeprogrammerne finder vi blandt andet Home Connect, Shine & Dry, IntensiveZone og VarioSpeedPlus. Der er også et fremragende automatisk program. Hvis det haster, kan du altid forkorte programtiden, så du har ren opvask, når du har brug for det.

 

Fjernstyring med app 

Med Home Connect-appen kan du starte opvaskemaskinen på afstand, da den synkroniseres med den tilhørende mobilapp. Du har også mulighed for at udsætte starten i op til 24 timer eller til et tidspunkt, der passer bedre til din tidsplan.

 

Zeolit-tørring for strålende resultater 

Populært hos Siemens opvaskemaskiner er også tørring med zeolit, der sikrer, at opvasken kommer ud strålende ren og tør. Når du bruger hurtigprogrammer, er tørringen dog ikke lige så effektiv.

 

Opvaskemaskinen er også udstyret med AquaStop, der beskytter mod lækager.

 

Specifikationer 

 • Energiklasse: C 
 • Lydniveau: 43 dB 
 • Bredde: 450 mm 
 • Vægt: 38 kg 
 • Eco-programtid: 245 minutter 
 • Tilslutningseffekt: 2400 W 
 • Energiforbrug/100 cyklusser: 59 kWh

 


Her køber du den bedste opvaskemaskinen til den bedste pris


Bordopvaskemaskine bedst i test - Perfekt til små køkkenerHvis du har begrænset plads i dit køkken, er en bordopvaskemaskine det bedste valg for dig. De er små, billige og kompakte, men giver dig mulighed for hurtigt at få opvasken klaret uden besværligt håndarbejde. Denne vinder kommer fra det velrenommerede Electrolux.

 

Kompakt og rummelig

Electrolux ESF2400OW er en kompakt bordopvaskemaskine med plads til 6 kuverter. Den er 43 cm høj og 55 cm bred og kan integreres i en køkkenhylde. Med nedfældbare kop- og tallerkenholdere kan opvaskemaskinen nemt rumme gryder og pander.

 

Smarte programmer og funktioner 

Bordopvaskemaskinen tilbyder en række smarte funktioner. For eksempel registrerer dens automatisk program automatisk, hvor meget snavset opvask der er blevet læsset. Den tilpasser derefter programtid og temperatur for maksimal effektivitet.

 

Når det kommer til de øvrige programmer, findes der seks stykker afhængigt af om du ønsker at køre energibesparende, skånsomt eller intensivt. Der er også et festprogram, som gør din opvask ren på kun 20 minutter, dog tørrer dette program ikke lige så godt.

 

Tidsplanlagt start 

Selv med denne opvaskemaskine kan du starte opvasken op til 24 timer senere. Du programmerer blot en tid, der passer dig bedst. Dette er særligt praktisk, da den har en lidt højere lydstyrke end andre opvaskemaskiner i vores test, da du kan planlægge det, så den starter, når du ikke er hjemme.

 

Tydelig skærm og påmindelser 

På forsiden af skærmen kan du se resterende programtid, forsinket start og hvilket program du har valgt. Du modtager også en påmindelse, når det er tid til at fylde skyllemiddel og salt på, så opvaskemaskinen holdes i bedst mulig stand.

 

Specifikationer 

 • Energiklasse: F 
 • Lydniveau: 50 dB 
 • Bredde: 550 mm 
 • Højde: 430 mm 
 • Vægt: 21 kg 
 • Standard programtid: 150 minutter 
 • Tilslutningseffekt: 1180 W 
 • Energiforbrug/100 cyklusser: 61 kWh

 

 

Her køber du den bedste opvaskemaskinen til den bedste pris


Integreret opvaskemaskine bedst i test - Perfekt til køkkenets æstetikForetrækker du en rummelig opvaskemaskine, der elegant integreres med resten af dit køkken? Her har vi udvalgt den bedste integrerede opvaskemaskine, som er bedst i test lige nu. Electrolux' integrerede opvaskemaskine kan integreres i dit køkken, så dens front matcher resten af køkkenet. På den måde får du en smuk finish i dit køkken.

 

Kapacitet

Den har plads til 14 kuverter, hvilket passer godt til en familie på 4 personer. Positivt er også dens energiforbrug, som holdes på 85 kWh pr. 100 cyklusser. For yderligere optimering af både energiforbrug og opvaskbehov er der flere gode og fleksible programmer.

 

Programudbud

Der er flere programmer, lige fra øko til hurtigprogrammer. Det allerbedste program er dog automatisk programmet. Dette registrerer automatisk mængden af opvask i maskinen og tilpasser derefter vandstyrke, temperatur og tid for det bedste resultat.

Standardprogrammet tager 240 minutter. Men hvis du hurtigt skal have opvasken klaret, er der et effektivt hurtigprogram. Opvasken bliver lige så ren, når den køres på hurtigprogrammet, men desværre bliver den ikke lige så tør.

 

Skånsomt program til sarte glas

Til vin- og champagneglas er der en funktion kaldet GlassCare. Denne sikrer, at du ikke behøver at vaske sarte glas i hånden. Opvaskemaskinen kører derefter på et skånsomt program, der ikke skader glassene. Der er også en glasholder, der sikrer, at de står stabilt.


God tørring med AirDry-teknologi

Ved kørsel af et almindeligt program kan du forvente et meget godt resultat takket være den nye AirDry-teknologi - der bruger en naturlig luftstrøm for bedst mulig tørring.

 

Opvaskemaskinens specialfunktioner:

 • SatelliteClean: Forbedret sprayarm, der giver bedre opvaskeresultater.
 • QuickSelect: Nem måde at starte tilpassede programmer.
 • AirDry: Tørrer opvasken fuldstændigt.
 • AquaStop: Beskytter mod vandlekager.
 • Beam on floor: Viser programstatus på gulvet foran opvaskemaskinen.

 

Specifikationer 

 • Energiklasse: D 
 • Lydniveau: 44 dB 
 • Bredde: 590 mm 
 • Højde: 820 mm 
 • Vægt: 39 kg 
 • Standard programtid: 240 minutter 
 • Tilslutningseffekt: 1950 W 
 • Energiforbrug/100 cyklusser: 85 kWh


Overvej en anden opvaskemaskine hvis:

 • Du har begrænset plads: Så er en smal opvaskemaskine på 45 cm ofte tilstrækkelig til dine behov. 
 • Du ønsker at spare penge: Ofte er prisen på integrerede opvaskemaskiner højere end på de fritstående modeller.


Her køber du den bedste opvaskemaskinen til den bedste prisopvaskemaskine test

Den bedste opvaskemaskine gir’ dig det bedste resultatFAQ

 • Hvilke opvaskemaskiner er bedst i test lige nu?
  Vinderne af "bedst i test" for opvaskemaskine i hver kategori er følgende: Standardbred opvaskemaskine Bosch SMU4HAW48S, smal opvaskemaskine Siemens SR45ZS09MS, bordopvaskemaskine Electrolux ESF2400OW og fuldintegreret opvaskemaskine Electrolux EEM48320L. Uanset typen får du en god opvaskemaskine!
 • Hvordan fylder jeg salt på opvaskemaskinen?
  At fylde opvaskemaskinen med salt er nemt. De fleste opvaskemaskiner har en lille beholder med skrue låg i bunden. Fyld op i henhold til brugsanvisningen og skru derefter låget igen. Du ved, at det er tid til at fylde op med opvasksalt, når advarselslampen, der indikerer lavt saltindhold, tændes.
 • Hvordan rengør jeg opvaskemaskinen?
  Når du skal rengøre opvaskemaskinen, er det en god idé at skylle dens løse dele som filtre og svingarme grundigt. Sørg for at fjerne snavs, der tilstopper dem, og skyl godt efter. Hvis du kun ønsker at rense opvaskemaskinens indvendige, er det nemmest at lægge en opvasketablet i og køre en tom opvask på et valgfrit program.

  Du bør rengøre din opvaskemaskine cirka 2 gange om året for at holde den frisk og maksimere dens ydeevne. Husk at undgå at bruge et rengøringsmiddel, da dette kun vil resultere i et køkken fyldt med skum.
 • Hvordan afkalker jeg min opvaskemaskine?
  Også her kan eddike anvendes. Hæld ca. 1/2 liter eddike i bunden af opvaskemaskinen og kør derefter et program uden opvaskemiddel og ved den højeste temperatur. Dette fjerner nemt alt kalk. Under denne proces kan du også lægge opvask, der har kalkpletter.

  Udover eddike findes der også specielle afkalkningstabletter, som kan lægges i tabletbeholderen; disse fjerner også kalk.
 • Hvilken opvaskemaskine skal jeg vælge?
  Den bedste opvaskemaskine for dig afhænger af antallet af personer i husstanden og jeres behov. Men også andre faktorer som budget, design og ekstra funktioner kan spille en rolle i dit valg.
 • Hvilket opvaskemaskinprogram bruger mindst strøm?
  Det opvaskemaskinprogram, der bruger mindst strøm, er øko-programmet. Det bruger både lidt strøm og vand samtidig med at det giver et godt opvaskeresultat.
 • Hvilke opvaskemaskiner er mest holdbare?
  Ifølge eksperterne er en Miele opvaskemaskine den mest holdbare. Også en Bosch opvaskemaskine og en Siemens opvaskemaskine har en god levetid.

Tips 1: Vi kan også give dig tips om at læse vores test af vaskemaskine.


Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækken kæder har opvaskemaskine tilbud. På den måde kan du lave et rigtigt fund = den bedste opvaskemaskine til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!Anita Carlsen

Bedst i test: Opvaskemaskine

Anita - redaktør på Bedst i Test Guiden siden 2013. Anita er uddannet freelancejournalist og sygehjælper og har i over 20 år dykket dybt ned i indre udvikling, fysisk og mental sundhed og har omfattende erfaring inden for sundhed og velvære.


De specielle interesser, som Anita undersøger dybt på Bedst i Test Guiden, er inden for skønhed og sundhed samt hjem og husholdning.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med os, kan du sende en e-mail till [email protected].

Senest opdateret den