Bedst i test opvaskemaskine - opvaskemaskine test

Opvaskemaskine test 2023 - Den bedste opvaskemaskinen

Hvis du skal købe en ny opvaskemaskine og vil vide hvilken som er det bedste køb i dag, er du kommet til det rette sted. Her får du at vide hvilke som har vundet Bedst i test i aviserne den seneste tid og hvad de danske forbrugere synes om deres opvaskemaskine. På den måde kan du nemt og enkelt købe den bedste opvaskemaskine og slippe for ærgerlige fejlkøb, som koster både tid og penge.


Opvaskemaskiner… i al ære og respekt, men er det ikke mere miljøvenligt at vaske op i hånden? Nej, det er det faktisk ikke. En ny energibesparende opvaskemaskine er overlegen, når det kommer til vand- og energiforbrug. Den Svenske Energimyndighetens testresultater viser at man anvender fire gange så meget vand, når man vasker op i hånden og bruger næsten 30% mere energi.


Udover at du er mere miljøvenlig ved at anvende en opvaskemaskine, får du jo samtidig mere tid til at lave andre ting, som måske er mere kreative og spændende end at bruge ”hele livet” på at vaske op i hånden.


Jeg ved allerede hvad jeg vil vide. Vis mig den bedste opvaskemaskine NU!


Stil krav til din nye opvaskemaskine

Vi udgår som sædvanligt fra vores motto her på Best i test Guiden; Det skal være en maskine som er pålidelig, effektiv og nem at finde i butikkerne. Og – selvfølgelig – til en god pris!


Med en ubegrænset økonomi, er det selvfølgelig muligt at finde endnu bedre opvaskemaskiner, men her sigter vi i første omgang på forbrugere, som vil have det bedste til en fornuftig pris. Du kan finde gode og billige opvaskemaskiner.


Det siger eksperterne i sine tests af opvaskemaskiner

Der er ikke så mange eksperter som laver dybdegående, relevante og pålidelige tests af opvaskemaskiner. Kigger vi på dem som findes, fremstår det at mange maskiner vasker ret så godt op i dag, men at selve udfordringen ligger i tørringen. Det er svært at få opvasken helt tør, specielt ved redskaber lavet af plastik.


Opvaskemaskiner fra Bosch og Siemens er ofte bedst når det gælder tørring, da de anvender såkaldt zeolit-tørring i sine opvaskemaskiner. Zeolit er et mineral som skaber varme når det kommer i kontakt med fugt.


På den måde bliver opvasken tørrere og samtidig holdes energiforbruget nede, da der af naturlige årsager findes meget fugt i opvaskemaskinen at tage hånd om. Zeoliten findes i en lukket beholder i bunden af opvaskemaskinen. De holder hele opvaskemaskinens levetid og behøver aldrig at udskiftes eller rengøres.


En anden udfordring i dag er tiden på en opvask. For at holde energiforbruget på et så lavt niveau som muligt, kan det tage op til 3 timer for et opvaske program at blive færdigt og visse øko-programmer tager endnu længere tid. Fordelen med den lange opvasketid er dog at opvasken ofte bliver renere, da ”iblødsætningen” er en effektivt måde at fjerne indtørrede madrester.


For at blive klar over hvilke opvaskemaskiner som er bedst ifølge eksperterne, må vi først tage et tilbageblik i tiden for, at få en ide om hvilke producenter som har haft den største succes gennem tiden.


At de to producenter går hånd i hånd er ikke så underligt, da de er en del af samme tyske koncern. Det som først og fremmest adskiller dem er derfor design og pris, mens opvaskeresultaterne er meget ens. Bosch selv fortæller gerne om deres priser i reklamer og på deres hjemmeside kan du se en pæn liste over aktuelle testvinder priser på deres opvaskemaskiner fra forskellige aviser.


Kigger vi på de producenter som har klaret sig dårligst i opvaskemaskine tests den sidste tid, finder vi bl.a. Whirlpool, Candy og Logik. Disse producenter skal du altså undgå, hvis du vil købe en god opvaskemaskine til dit hjem.


Avisen Råd & Rön opdaterede sin opvaskemaskine test i februar 2019. På listen med 149 opvaskemaskiner deler 5 af dem førstepladsen med 73 point hver. Alle modeller er produceret af Bosch og det handler om modellerne SMU46CB01S, SMU46CI01S, SMU46CI02S, SMU46CW01S och SMU46CW02S. De 20 bedste opvaskemaskiner kommer fra Bosch, Electrolux, Miele og én kommer fra Neff, som producerer de bedste opvaskemaskiner ifølge avisen.


Det synes forbrugerne

Vores venner i Norge har i løbet af 2000-tallet samlet oplysninger fra 35.000 forbrugere. Der har alle ejere af opvaskemaskiner kunne indrapportere hvor længe deres opvaskemaskine holdt, eventuelle problemer som de har haft og hvor tilfredse de har været med deres køb.

Bedste producent i denne store forbrugerundersøgelse blev Bosch med 92 ud af 100 point (1599 opvaskemaskiner fra Bosch blev bedømt). På en delt andenplads med 90 point kom Siemens og Miele (henholdsvis 174 og 322 opvaskemaskiner blev bedømt).
Indbygget opvaskemaskine bedst i test

Lad os efter mange læste opvaskemaskine tests, bedømmelser fra forbrugere og samtaler med sælgere i hvidevarebranchen præsentere vindere. Det er en opvaskemaskine fra Bosch og modellen er SMU46CW00S.


  Testvinder opvaskemaskine - bedst i test blandt opvaskemaskiner – Bosch SMU46CW00S


Bedste opvaskemaskine – Bosch SMU46CW00S 

(Klik på opvaskemaskinen for mere information om den bedste pris)Synes godt om 1


Her køber du testvinderen:

Aktuelle butikspriser per den 3 december 2023

Bosch Opvaskemaskine

Tidligere har Bosch SMU46CW02S været vinder af Bedst i test Guiden, men eftersom denne model ikke længere produceres, må vi vende blikket mod efterfølgeren Bosch SMU46CW00S.

Forgængeren SMU46CW02S fik højeste point og blev udset til bedst i test i Tænks undersøgelse fra august 2017 og også i Råd & Rön i februar 2018. Den var også meget populær hos forbrugerne hvor 120 forbrugere i Norden gav den hele 4,8 ud af 5,0 i karakter (april 2018) hvilket er meget højt.

tidligere version men yderligere forbedret, blandt andet med en opdateret software. Den har plads til 13 kuverter og har fået højeste bedømmelse (A) både når det gælder opvaskeresultat og tørreresultat. Og når det kommer til energiforbrug har den meget lave A+++ og forbruger kun 0,82 kWh med 9,5 liter vand per opvask.

Noget som også er interessant med opvaskemaskiner, er at de er støjsvage. (og selvfølgelig at de holder tæt og det klarer den fint med sit AquaStop, hvor Bosch garanterer at systemet giver 100% beskyttelse mod vandskader – i hele maskinens levetid). Dette er jo en maskine som, i hvert fald i visse hjem, kører flere timer hver dag og det kan være nok så irriterende at høre den stå og køre time efter time.

Det kan derfor være værd at betale nogle ekstra kroner på at få en støjsvag opvaskemaskine og specielt vigtigt er det hvis du har et åbent samtalekøkken. Også her er Bosch SMU46CW00S et godt valg, da den har et lydniveau på meget lave 44 dB.

Læs gerne mere om denne opvaskemaskine på Bosch’s hjemmeside.

Det siger forbrugerne

Her på Bedst i test Guiden lægger vi stor vægt på hvad helt ”almindelige forbrugere” synes, eftersom de har den største erfaring af at bruge produkterne i hverdagen. Og forbrugere som allerede har købt en opvaskemaskine i denne serie, er tilfredse med sit køb. Meget tilfredse!

Nogle tilbagevendende kommentarer fra forbrugerne er, at opvaskemaskinen:
·       Er meget støjsvag
·       Har gode opvaske programmer (med VarioSpeed)
·       Er enkel at betjene
·       Er rummelig
·       Giver en ren og tør opvask 

Her køber du den bedste opvaskemaskinen til den bedste pris

Opvaskemaskinen har en vejledende udsalgspris på 10.488 kr. som du kan se på Bosch hjemmeside, men du kan dog få den betydeligt billigere ved at handle på nettet. Der indgår desuden fragt hjem til dig, så du slipper for besværet med selv at fragte maskinen hjem. Rart eftersom den vejer hele 46 kilo. 
Til dig som stadig er i tvivlLige nu tilbyder Bosch at du kan prøve denne opvaskemaskine hjemme hos dig i 100 dage risikofrit. Er du ikke tilfreds, får du pengene tilbage. Så enkelt er det.  Læs om Bosch’s 100% tilfredshedsgaranti her.


100 dage MyBoschopvaskemaskine test

Den bedste opvaskemaskine gir’ dig det bedste resultat
Tips 1: Vi kan også give dig tips om at læse vores test af vaskemaskine.


Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækken kæder har opvaskemaskine tilbud. På den måde kan du lave et rigtigt fund = den bedste opvaskemaskine til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!Anita Carlsen

Bedst i test: Opvaskemaskine


Skrevet 09-07-2019. Senest opdateret den