Emhætte bedst i test

Emhætte test 2024 - bedste emhætten  ifølge eksperterne

Hvis du skal købe en ny emhætte og vil vide hvilken der er bedst i test lige nu er du kommet til det rette sted! Vi har læst alle aktuelle eksperttests, talt med eksperterne og også undersøgt hvilken emhætte som forbrugerne synes er bedst. Vi har herefter samlet resultaterne på denne side. På denne måde kan du undgå at gøre et dårligt køb og med det samme finde den bedste emhætte, alt sammen for at du skal kunne tage et så klogt valg som muligt!Godt at vide inden dit køb

Valgmulighederne med emhætter ser ud til ingen ende at have og der findes derfor en hel del at tænke på inden du slår til. Det som hovedsageligt styrer hvilken type af emhætte du skal købe beror fremfor alt af hvilken type af ventilation du har i dit hjem. Udover det gælder det om at emhætten passer ind i køkkenindretningen. Hvis du bor i lejlighed er det vigtigt at du kontakter bestyrelsen/ejerforeningen for at finde ud af hvilken ventilation som er i ejendommen og hvilken emhætte du må installere. Sørg derfor at undersøge hvad der gælder inden dit køb. For mere information om de forskellige emhætter kan du klikke på dette link som tager dig videre til Råd & Rön.


De mest almindelige emhætte typer i dag er; emhætte med kulfilter ventilation, emhætte med udsugningsventilation og komfuremhætte.


Emhætte med kulfilterventilation udsender ikke nogen luft, men renser den, før den sendes tilbage i køkkenet fri for os og lugt.


Emhætte med udsugningsventilation leder luften til en udsugningskanal og er det bedste alternativ til villaer med naturligt træk. I visse tilfælde kan dette kombineres med en kulfilteremhætte hvor luften renses i kulfilteret og siden sendes via et centralt ventilationssystem. Denne kombination er i mange tilfælde krav i lejligheder, da brandrisikoen mindskes hvis luften er renset for os.


Komfuremhætter skal suppleres med ventilatorer. Den kan installeres separat men dækslet kan også tilsluttes et centralt system eller have en ventilator der er helt ekstern. Giver meget mindre støj, da ventilatoren sidder separat et andet sted i bygningen.  


Udover hvilken type af emhætte du skal købe, spiller dimensionerne også en stor rolle. Det mest almindelige interval er mellem 60-150 cm og i denne test vil testvinderne være ente 60 cm eller 90 cm.


Installation af din emhætte

  • Kulfilter emhætte – den letteste type at installere, da den ikke behøver at blive tilkoblet ventilationssystemet. Den kan installeres hvor som helst i husstanden. Det er vigtigt at tænke på at der allerede skal findes god ventilation i rummet for ellers kan det give anledning til fugtproblemer.
     
  • Emhætte med udsugningsventilator – skal tilsluttes et brandsikkert ventilationsrør. Skal godkendes af ejerforeningen inden installation. Installation kræver en autoriseret elektriker, da der kræves installation af el kabler. En godkendt røgkanal skal også installeres.

  • Komfuremhætte – skal kobles til et centralt ventilationssystem. Drives af en fritstående motor et andet sted i huset. Samme regler omkring brandsikkerhed som med udsugningsventilatoren.


Emhætte bedst i test

Den emhætte som udmærker sig hos eksperterne og forbrugerne er Siemens LC96BFM50 som er en udblæsningsemhætte. Læs gerne hele testen for mere information.Siemens emhætte

Siemens LF97BCP50 er 90 cm bred og har en kapacitet på 444 m3/h. Emhætten er frit hængende for montering over komfuret og har 3 effektindstillinger + 2 intensiv indstillinger. Ved aktivering af intensiv indstillingen øges kapaciteten til 726 m3/h. Styring af funktionerne gøres nemt med moderne touch-control.

 

For at garantere lang holdbarhed er emhætten lavet i rustfrit stål. Hvis belysningen i dit hjem er dårlig eller hvis du kan lide at lave mad sent om natten lyses komfuret flot op af 4 LED-lamper på 1.5 W som også kan dæmpes. Takket være den specielle lydisolering behøver du heller ikke være urolig for at vække nogen. Lydniveauerne for emhætten fra Siemens ligger, ved normal drift, på 41-53 dB. Hvis der rigtig skal steges igennem og man aktiverer intensiv indstillingen havner lydniveauet på 65 dB.

 

Rengøringen af fedtfilteret klare meget nemt, da det kan komme i opvaskemaskinen. Hvis du ikke har nogen rutine i at rengøre filteret, behøver du ikke blive urolig – denne emhætte indikerer når det er tid til rengøring/udskiftning af fedt- og kulfilter.

 

Siemens LF97BCP50 indeholder lidt valgmuligheder da du kan supplere med kulfilter hvis ikke du har mulighed for at tilslutte til en udsugningskanal. Ved kulfilterdrift kan der enten anvendes et standard kulfilter eller et cleanAirfilter. Hvis kulfilter ikke er det der gælder fungerer emhætten også som udsugningsemhætte.

 

Emhætten er klassificeret med ”A


Sådan køber du den bedste emhætte til den laveste pris


Læs disse eksperttests

Desværre finder der ikke så mange eksperttests af lige præcis emhætter. Vi har set på dem der er relevante, men i mangel af eksperter har vi fokuseret meget på hvad forbrugerne synes, samt forhørt os hos bl.a. emhætte installatører.

 

Råd och Rön testede 100 emhætter. I deres test fik Siemens LF97BCP50 70 point. Vinder i testen blev Miele DA 6096 med 80 point. Denne emhætte er dog en del dyrere end vores testvinder.

 

Emhætte test tænk testede 33 emhætter og i deres test havnede Siemens LF97PCP50 forgænger LF97BB532 på tredje pladsen. Ifølge Siemens selv er det kun designet, knapperne (touch-control på LF97PCB50) og effekten som adskiller disse to. Det der adskiller i effekt er 4 m3/h og er ikke mærkbart.

 

Det siger forbrugerne om emhætten

Som altid har vi her på Bedst i test Guiden undersøgt hvad forbrugerne synes om deres produkt. Her kommer nogle eksempler;

 

”Cool emhætte som er stille og effektiv og nem at installere”

 

”Erstattede en emhætte hvor motoren var gået i stykker. Indser nu at det skulle jeg har gjort for længe siden. Hvilken drøm denne emhætte er. Er nu muligt at føre en samtale på normalt niveau. Desuden er den meget flot, når man har en åbent samtalekøkken.”


Tips 1: Vi kan også anbefale dig at læse vores test af varmluft komfurer eller testen af induktionskogeplader.


Power sælger den bedste emhætten for kun 7998 kr. Prisen er inkl. fragt!

Homeshop.dk sælger den bedste emhætten for kun 10566 kr. Prisen er inkl. fragt!

El-Salg sælger den bedste emhætten for kun 11999 kr. Prisen er inkl. fragt!

Euronics sælger den bedste emhætten for kun 11999 kr. Prisen er inkl. fragt!Philip Andrén

Bedst i test: Emhætte

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den