best i test actionkamera

Actionkamera test 2024 - GoPro Hero 9 Black

Skal du købe et holdbart videokamera for at filme dine eller nogen andres eventyr og vil vide hvilket actionkamera der er bedst i dag? Så er du kommet til det helt rigtige sted! 


Vi har læst alle tests og desuden undersøgt hvad forbrugerne synes om deres videokameraer. Bagefter har vi samlet det hele her på denne side. På den måde kan du nemt se hvilket actionvideokamera der er bedst lige nu og slippe for ærgerlige og dyre fejlkøb.Fra videokamera til action cam

Interessen for videokameraer er i dag ikke særlig stor. Du læser godt nok denne tekst lige nu og beviser at der stadig findes dem der er interesseret af at købe et rigtig godt kamera. Men eftersom at efterspørgslen er lille, er interessen for at vurdere nyheder også lille fra eksperternes side.

  

Tidligere har vi haft ”almindelige videokameraer” på denne side, men eftersom at testlaboratorierne i princippet ikke har lavet nogle tests af disse siden 2014, findes der i dag ikke tilstrækkeligt mange relevante, pålidelige og aktuelle tests til at lave en god sammenligning. Og så undlader vi hellere helt. Det er sådan vi arbejder her på Bedst i test Guiden. 


En ny spændende kategori er dog det såkaldte ”actioncam”, specielle videokameraer som kan sættes fast et eller andet sted på den der filmer, for at optage aktiviteter som skiløb, rafting, bjergklatring og motorcykelløb. Og det er lige præcis denne type af kameraer som vi nu skal undersøge for at komme frem til hvilket der er bedst i dag. 


Hvilken producenter laver det bedste actionkamera?

Hvad er det for et mærke der gælder i dag, hvis du vil have et rigtig godt actionkamera. Jo, siden flere år tilbage er det én producent, og egentlig én kameramodel, som har stået som en ensom hersker, hvis du er interesseret i det bedste. Det handler om velkendte GoPro og deres kameraer i Hero-serien


På den seneste tid har GoPro dog fået udfordrere, som ikke mindst på grund af lavere priser er lykkedes med at tage markedsandele fra den tidligere sikre vinder. Her er det bl.a. Sony som med sine HDR-AS modeller er friske og forsøger at indhente GoPro ved at lave rigtig gode actionkameraer til attraktive priser. 


De mærker som ikke har fået et så godt resultat i testene er Liquid Image, Rollei og HTC. Disse producenter kan det altså være godt at undgå, hvis du er på jagt efter det der er bedst. 

Best i test actionkamera - GoPro Hero 9 Black

Konkurrencen er hård blandt de populære actionkameraer og blandt andet Garmin og Sony byder på stærk modstand i kampen om førstepladsen, men endnu engang er det den regerende mester der havner højst på skamlen – lad os præsentere GoPro!GoPro Hero 9

En række aviser og teknik hjemmesider har ligesom tidligere år testet markedets bedste actionkameraer og men er rørende enige: Ingen slå GoPro. For nylig lancerede de efterfølgeren til den umådelige populære mode Hero 8 Black – GoPro Hero 9 Black.  


Det nye med den opdaterede syv’er er blandt andet muligheden for at livestreame dine film, samt en avanceret stabiliseringsfunktion, Hypersmooth 3.0, som i princippet fjerner alle rystelser. 


GoPro Hero 9 Black er en robust ven på såvel skiløjpen som på skateboardrampen med et let forståeligt display, som du enkelt sviper dig frem på. Ligesom forgængeren er den vandtæt ned til 10 meters dybde og med den indbyggede GPS får du præcise taggings på alle dine fotos og film.  


En sjov men også vigtig funktion (med tanke på når kameraet anvendes) er muligheden for stemmestyring. Med frasen ”GoPro, start recording” kan du styre kameraet på distancen. Ellers er det selvfølgelig også muligt at styre disse funktioner i mobilappen over WiFi. 


Kig gerne på GoPro’s egen gennemgang af kameraet som byder på en gennemgang af nyhederne samt filmsekvenser som får dig til at længes bort. 
Her køber du kameraet til den bedste pris
Det siger eksperterne og forbrugerne

Uanset forum så er de fleste brugere meget tilfredse, hvilke undersøgelser fra tidligere år viser og i en stor test udført af M3 (se linket herunder) skriver mand: 


”Der findes gode alternativer til GoPro, men Hero 9 Black kombinerer fantastiske billeder med smarte funktioner, en simpel brugergrænseflade og et hav af tilbehør til alle tænkbare brugerscenarier.” 


Flere testpersoner samt forbrugere er fremfor alt imponeret af billedkvaliteten og muligheden for livestreaming. 


Hos Freeride.se, som tidligere har testet og hyldet GoPro Hero 6 Black siger man: ”Der er meget materiale fra cykling, løbeture og andet actionpræget som fyldes med små vibrationer som nogle gange gør materialet ulideligt at kigge på og hvis den nye stabiliseringsfunktion betyder at det meste af dette materiale ikke behøver at havne i papirkurven, er vi både imponerede og interesserede.” 


Tekniksitet Techradar.se sammenfatter det bedst


”Når man bruger Go Pro Hero 7 Black mindes man om hvorfor virksomheden har domineret dette marked. Det er dyrt og ikke uden mangler, men det er godt at se at virksomheden har været opmærksomme på et vigtigt område som videostabilisering. Rigtig god video, rigtig gode fotos og – vigtigst af alt – rigtig sjovt!”  


Her er svaghederne med dette kamera

Som altid fortæller vi her på Bedst i test Guiden om eventuelle ulemper som er blevet nævnt i forbindelse med anmeldelserne og når det kommer til GoPro Hero 7 Black er der to ting som går igen. 


Nogle gange reagerer den ikke på en stemmekommando, hvilket betyder at du risikerer at gå glip af en god filmsekvens. Der kræves en app eller software for at eksportere en slow-motion video. 


Prisen. En GoPro Hero 7 Black er ikke gratis. På den anden siden finder du ikke noget tilsvarende i actionkamera genren. 


GoPro Hero 9 Blackgopro hero8 black actionkamera
Tips 1: Vi kan også give dig tips om at læse vores test af overvågningskamera.


Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækken kæder har tilbud på ovenstående actionkamera. På den måde kan du lave et rigtigt fund = den bedste actionkamera til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!Philip Andrén

Bedst i test: Actionkamera

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den