Vinkøleskab test - bedste vinkøleskabe - bedst i test

Vinkøleskab test 2024 - De bedste vinkøleskabe

Vil du vide hvilket vinkøleskab som er bedst i test 2024? Så er du kommet til det rette sted! 


Som sædvanligt har vi her på Bedst i test Guiden talt med både eksperter og forbrugere for at få så godt et svar som muligt på spørgsmålet. Alt sammen for at du skal kunne lave en så klogt køb som muligt. 


Mange tror at vinkøleskabe kun er for rigtige entusiaster. Det er ikke rigtig tilfældet. Det eneste kriterie du egentlig behøver at opfylde, er at du godt kan lide vin som er rigtig tempereret. For at gøre valget enklere for dig har vi derfor plukket 3 forskellige testvindere frem i tre forskellige størrelser. Vinkøleskabet som vi først præsenterer i testen er et integreret vinkøleskab som du bygger ind i dit køkken (samme størrelse som en opvaskemaskine). Det andet er et mindre fritstående vinkøleskab som du kan placere hvor du vil i dit hjem. Det sidste er et vinkøleskab af den større slags og passer bedst til den rigtige vin entusiast. Dette vinkøleskab har samme størrelse som et normalt køleskab! Læs hele testen herunder.  


Sådan vælger du det rigtige vinkøleskab

Der findes to typer af vinkøleskabe, fritstående og integrerede. Vinkøleskabet fungerer præcis som et køleskab og har en til to termostater som sørger for den rette temperatur. 


Udover vinkøleskabe findes der også vinopbevaringsskabe. Vinskabe er bedre til lidt finere vine som skal lagres i længere tid. Med vinopbevaringsskabe kan du, udover temperaturen, også kontrollere luftfugtigheden. 


Valget er altså ganske enkelt. Kan du lide finere vine, som du har tænkt dig at gemme i længere tid, så er et vinopbevaringsskab noget for dig. Hvis den vigtigste prioritet i stedet er at kunne servere ret tempererede vine, er vinkøleskabet bedst til dig. 


Sådan opbevarer du bedst vinen!

De fleste vine er drikkeklare allerede når du køber dem. Dog kan lagring og opbevaring gøre at smagene når at udvikles endnu mere (gælder ikke alle vine). Det allerbedste opbevaringssted til vine er ente en vinkælder eller et vinopbevaringsskab. Vinopbevaringsskabet Vestfrost holder ifølge vores test en jævn temperatur og skabet holder også luftfugtigheden jævn, hvilket er optimalt når du skal opbevare vine. At stille vin i køleskabet kan ikke anbefales, da det ofte åbnes, samt at det vibrerer mere. Alle vinkøleskabe i denne test har indbygget vibrationsbeskyttelse. 


Udover hvor du opbevarer dine vine spiller temperaturen også en stor rolle. En ideel lagringstemperatur ligger på ca. 11 grader celcius. Vil du opbevare rød, vid og champagne sammen i dit vinkøleskab går det oftest fint, da de fleste vinkøleskabe har to temperaturzoner. Du kan f.eks. så lægge de røde vine i den øvre zone og holde den zone lidt varmere (læs om den optimale temperatur på flaskerne) og så have de hvide og champagne i den nedre zone, hvor du kan have en lavere temperatur. 


Vinkøleskab indbygning bedst i test

Efter at have talt med eksperter og hørt hvad forbrugerne siger, har vi fundet en testvinder. Vindere er ingen mindre end Cavin Scandinavian Collection 40.Vinkøleskab indbygning - Cavin

Cavin Scandinavian Collection 40 er et smart og rummeligt vinkøleskab. Det har plads til 52store 0,75L (bordeaux) flasker. Det har 1 temperaturzone, så det er desværre ikke muligt at indstille to forskellige temperaturniveauer. På trods af dette gør vinkøleskabet et godt job og holder altid en perfekt jævn temperatur- og luftfugtighedsniveau


Når det kommer til at beskytte vinene kan du være sikker, da skabsdøren er UV resistent. Der findes også indbygget vibrationsbeskyttelse så dine vine ikke skades af kompressorens frekvente små rystelser. Døren er vendbar, så du kan have døren enten som venstre eller højrehængt.

 

Specifikationer

 • Højde: 82 cm
 • Bredde: 59,5 cm
 • Dybde: 56,6 cm
 • Vægt: 48 kg
 • Energiklasse: A
 • Energiforbrug/år: 149 kWh
 • Støjniveau: 42dB (ifølge producenten)
 • Temperaturzoner: 1

 

Du styrer temperaturen på vinkøleskabet via knapper på fronten, som giver en digital indikation om hvad temperaturen er indstillet til. Du kan også indstille LED belysning som giver en flot belysning af dine vine i skabet.


Cavin Scandinavian Collection 40 er et vinkøleskab som integreres i dit køkken. Dets mål er udformede så de passer ind i dit køkken ligesom en opvaskemaskine.

 

Her køber du testvinderen til den bedste prisDet siger forbrugerne om Cavin Scandinavian Collection 40 

Vi har som altid her på Bedst i test Guiden undersøgt hvad forbrugerne synes om deres produkt. Her kommer nogle eksempler;


”Jeg lavede rigtig meget research inden jeg købte mit vinkøleskab. Jeg bestilte dette og jeg er meget tilfreds. Det fungerer godt, ser godt ud og vigtigst af alt, så behøver du ikke have en civilingeniørsuddannelse for at installere det!”, ”Jeg har altid har vinkøleskab og da mit gamle for nylig sluttede med at fungere købte jeg dette. Det er mindre og meget bedre end mit gamle. Jeg kan lige at temperature holder samme konstante niveau og at kompressoren ikke larmer særlig meget og selvfølgelig at der findes vibrationsbeskyttelse, hvilket mit gamle vinkøleskab IKKE havde.”


Fritstående vinkøleskab bedst i test

Har du ikke et køkken som er stort nok til et integreret vinkøleskab, men vil stadig have muligheden for at servere perfekt kølet vin? Så er et fritstående vinkøleskab noget for dig! Læs mere herunder.Vinkøleskab 2 zoner - Caso vinkøleskab

Caso Winemaster 38 er et fristående vinkøleskab af den mindre variant. At det er fritstående gør det nemmere at disponere i hjemmet, da du ikke behøver at montere det i køkkenet. 


Funktionerne på Caso Winemaster 38 er nemme at bruge og er dermed et godt vinkøleskab til dig som leder efter et rimelig kompromis mellem pris og funktionalitet.  

 

Specifikationer

 • Højde: 52,5 cm
 • Bredde: 34,5 cm
 • Dybde: 51 cm
 • Vægt: 13,8 kg
 • Energiklasse: B
 • Energiforbrug/år: 168 kWh
 • Støjniveau: 45dB (ifølge producenten)
 • Temperaturzoner: 2

 

Caso Winemaster 38 har plads til 12 normal størrelse (bordeaux) vinflasker. Med dette køleskab er det muligt at servere din vine perfekt, da det har to forskellige kølezoner. Kølezoner i vinkøleskabssprog betyder at du kan opbevare vinene ved to forskellige temperatur. F.eks. kan du opbevare dine rødvine ved 12 grader, samtidig med at du opbevarer hvidvine og champagne ved f.eks. 8 grader. Der findes ikke nogen fysisk barriere mellem de to zoner, men det re muligt at indstille temperaturen i både toppen og bunden for at opbevaringsforholdene skal være optimale.    


Det er muligt at indstille temperaturen i køleskabet fra 7-18 grader, samt fra 10-18 grader alt efter om du indstiller temperaturen til overdelen eller bunden. 

 

Her køber du testvinderen til den bedste pris

 


Det siger forbrugerne om Caso Winemaster 38 

Vi har som altid her på Bedst i Test Guiden undersøgt hvad forbrugerne synes om deres produkt. Her kommer nogle eksempler; 


”Jeg har haft dette vinkøleskab i ca. en uge nu. Jeg er indtil videre tilfreds. Alle flasker passer fint ind og det er støjsvagt. Jeg har det indstillet på 12 grader og jeg har mine rødvine i toppen og de hvide i bunden og det fungerer rigtig godt.”

 


Stort vinkøleskab bedst i test

Vi har fundet en testvinder til den rigtige vinentusiast. Det er vinkøleskabet Vestfrost FZ414W som er en større model.Vestfrost vinkøleskab

Vinkøleskabet fra danske Vestfrost er et stort vinkøleskabt som har plads til hele 197(!) normale størrelse (bordeaux) flasker. Det passer til dig som er en sand entusiast og som vil have høj kapacitet, gode funktioner og som har lidt ekstra plads derhjemme. 


På LED displayet kan du styre temperaturen, som kan gå fra 5-22 grader. Præcis som det ”lille” vinkøleskab i vores test, er det også muligt at indstille dette vinkøleskab med to temperaturzoner.


Alle hylder i vinkøleskabet er lavet af træ og øverst findes også en lille ”show-hylde” hvor du kan fremvise dine favoritflasker.

Kompressoren i vinkøleskabet er vibrationsbeskyttet så de små konstante rystelser ikke skader vinen. Køleskabets klimaklasse er SN-ST hvilket indebærer at køleskabet uden problemer kan stå i temperaturer fra 10-38 grader. 

 

Specifikationer

 • Energiklasse: A+
 • Energiforbrug/år: 129 kWh
 • Kapacitet: 197 flasker (bordeaux)
 • Højde: 185 cm
 • Bredde: 59,5 cm
 • Dybde: 59 cm
 • Støjniveau: 40dB
 • Temperaturzoner: 2

 

Dette køleskab leveres også med indbygget varmeelement, hvilket betyder at det kan klare at stå i temperaturer koldere end den indstillede temperatur.


Glasdøren er tonet med UV-filter hvilket betyder at skabet i princippet kan stå hvor som helst i dit hjem uden at vinen bliver skadet af solens stråler. Med en belysning som du kan dæmpe kan du skabe den rette stemning i det rum hvor du vælger at placere køleskabet. Hvis du skulle ønske at indbygge køleskabet i dit køkken, er det godt at dørene i dette køleskab også er mulige at vende.


Her køber du vinkøleskabet Vestfrost FZ 414W til den bedste prisDet siger forbrugerne om Vestfrost FZ 414W 

Som altid har vi her på Bedst i test Guiden også undersøgt hvad forbrugerne synes om deres produkt. Her kommer nogle eksempler: 


”Flot vinkøleskab, ganske stille og lækker med de forskellige LED lamper. Holder nemt temperaturen på 16 grader i toppen og 6 i bunden”, ”Jeg købte dette vinkøleskab for 14 dage siden og jeg må sige at jeg er meget tilfreds med produktet. De to kølezoner fungerer overraskende godt med hvidvine, rosé og champagne længst nede. Rødvinene har jeg øverst”, ”Står flot med LED lys (valgbart), robuste træhylder, som nemt kan trækkes ud og indstille i vinkel. Relativt lave omkostninger og god energibesparelse. Kan låses”.Det siger eksperterne om vinkøleskabene

Når det kommer til vinkøleskabe findes der i Danmark endnu ikke nogle læsbare eksperttests. Det er en relativt ”ung” testkategori og vi har derfor måtte bevæge os ud i ”marken” for at undersøge. Vi har derfor talt med eksperter indenfor området af varehuse og hjemmesider, hvor vi har fået disse køleskabe anbefalet. Udover Caso, Vestfrost og Cavin er vi også blevet anbefalet køleskabe af god kvalitet fra bl.a. mQuevée og SMEG.  

 

Tips 1: Vi kan også give dig tips om at læse vores test af trådløse mobil højttalere.

 

Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående vinkøleskabe. På den måde kan du gøre et rigtigt kup = det bedste vinkøleskab til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig.WhiteAway sælger den bedste vinkøleskabet for kun 3999 kr. Prisen er inkl. fragt!

Lavprishvidevarer sælger den bedste vinkøleskabet for kun 4586 kr. Prisen er inkl. fragt!

Coop.dk sælger den bedste vinkøleskabet for kun 4899 kr. Prisen er inkl. fragt!

KitchenOne sælger den bedste vinkøleskabet for kun 5038 kr. Prisen er inkl. fragt!

Homeshop.dk sælger den bedste vinkøleskabet for kun 5192 kr. Prisen er inkl. fragt!

Skousen sælger den bedste vinkøleskabet for kun 6499 kr. Prisen er inkl. fragt!


Lavprishvidevarer sælger den bedste vinkøleskabet for kun 13499 kr. Prisen er inkl. fragt!

Skousen sælger den bedste vinkøleskabet for kun 18999 kr. Prisen er inkl. fragt!

WhiteAway sælger den bedste vinkøleskabet for kun 19499 kr. Prisen er inkl. fragt!

 


Philip Andrén

Bedst i test: Vinkøleskab

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den