Tørretumbler Test – De bedste tørretumblere - vaske tørremaskine

Tørretumbler test 2024 - bedste kondenstørretumbler

Hvis du skal købe en ny tørretumbler og vil vide hvilken som er bedst lige nu, er det kommet til det rette sted.! Vi har gennemgået alle aviser og nærlæst eksperternes testresultater. Men vi har også forhørt os hos de svenske forbrugere, for at høre hvad de synes efter de har købt deres tørretumblere.


Alt dette har vi samlet til dig på denne side, så du hurtigt og enkelt kan træffe den rigtige beslutning og undgå ærgerlige fejlkøb. Men lad os starte fra begyndelsen med at kigge på nogle ting som er vigtige at kende til inden dit køb af tørretumbler.Derfor skal du købe en tørretumbler

Tørretumbler = En raslende maskine som slider på tøjet, bruger uhyggeligt meget strøm og forvandler badeværelset til en damp sauna? Nej, vent nu lige lidt! Det er sket en hel del de seneste år og i dag er virkeligheden en helt anden, end for bar 10-15 år siden! Læs videre så forstår du snart hvorfor.


Tørretumblere er ekstra vigtigt for dig som hurtigt vil tørre dit vasketøj. Måske har du børn og derfor meget vasketøj, som hurtigt samles til bunke. Måske har du for lidt plads til at hænge tøjet på tørrestativ. Eller måske vil du bare ganske enkelt hurtig og smidigt kunne lægge det rene tøj tilbage i garderoben igen, uden du behøver at tænke på om det regner udenfor. Så er en tørretumbler det helt rigtige for dig!

En anden stor fordel med tørretumblere er de sparer dit hjem for fugt, som svarer til 400 liter vand per år, hvis man sammenligner med at tørre vasketøjet på et tørrestativ. Disse flere hundrede liter vand kan give store skader i huset, når det gælder skimmel og fugt.


Vi stiller følgende krav til den bedste tørretumbleren:

  • Så støjsvag som muligt – Alle tørretumblere støjer. Ret meget for øvrigt. Men en del støjer mere end andre og vi skal have en af de støjsvage!
  • Energivenlig – En tørretumbler bruger op til 3 gange så meget energi som en vaskemaskine. Derfor skal vores tørretumbler tilhøre energiklasse A+ eller bedre. Ved at købe en energivenlig tørretumbler kan du spare mange hundrede kr. hvert år.
  • Ingen dampsauna i badeværelset, tak – Ved at købe en moderne kondenstumbler med varmepumpe bliver oplevelsen en helt anden end du måske er vant til fra vaskerummet i starten af 00’erne. Mer om dette senere.
  • Testvinder og værdsat af forbrugerne – Selvfølgelig skal du have den bedste tørretumbler, både når det gælder funktionalitet og kvalitet. Derfor at vi læst alle tests og undersøgt hvad brugere, som allerede har købt en tørretumbler, synes om deres maskine.
  • Lavest mulige pris – Hvorfor betale mere hvis ikke det er et bedre produkt? Vi skal have en god pris og enkel hjemtransport. En tørretumbler vejer ofte omkring 50 kg. og er derfor besværlig selv at fragte hjem. 


Disse producenter laver de bedste tørretumblere

Ligesom på vores side med tests af vaskemaskiner er det de samme producenter som klarer sig positivt. Måske er det ikke så underligt eftersom teknikken med vask og tørring er ret ens i flere henseender.


De mærker som ofte får positive bedømmelser af både forbrugere og eksperter er Miele, Siemens og Bosch. De producenter som ikke har klaret sig lige så godt med sine tørretumblere jævnfør testpaneler og forbrugere er bl.a.: Cylinda,Candy, Indesit og Bauknecht. Disse mærker kan derfor være gode at undgå, hvis du vil købe den bedste tørretumbler og vide at du kan få god support og service, hvis det skulle behøves i fremtiden.


Kondenstumbler, aftrækstumbler, varmepumpetumbler – Hvad skal du vælge?

I dag findes der forskellige tekniker for tørretumbling og vi kigger her nærmere på disse:

  1. Aftrækstumbler – Har du en ventilationskanal (=hul i væggen) hvor du kan udlede den fugtige luft? Dette er ikke så normalt udover i større vaskerum og småhuse. Denne type af tørretumbler er mindst energieffektiv, da den tar varmen fra huset, suger den ind i tørretumbleren og blæser den udenfor. Meget fugt forsvinder på denne måde, hvilket er godt. Men samtidig forsvinder også meget varme fra huset, hvilket ikke er så godt. I lejligheder er det desuden ofte ikke tilladt, at koble tørretumbleren til en eksisterende udsugning i badeværelset eller på toilettet, da det påvirker hele ventilationssystemet.
  2. Kondenstørretumbler – I en kondenstørretumbler, hvilket i dag er den mest almindelige type af tumblere, konverteres den fugtige luft i tørretumbleren til vand, som samles op i en beholder eller ledes direkte via en slange til afløbet. Den kræver ingen speciel ventilationskanal og kan derfor installeres i de fleste miljøer, selv i lejligheder. Ulempen er at den behøver kold luft for at kunne udføre sit arbejde og jo varmere det er i rummet (og varmt bliver det hurtigt efter at tørretumblere har kørt et stykke tid) desto dårligere tørrer dit vasketøj.
  3. Varmepumpe tørretumbler – Dette er den seneste og derfor også den dyreste teknik. Denne tumbler affugter luften på en smartere måde med en kompressor og genanvender derefter varmen. Dette gør at energiforbruget bliver betydelig lavere end hos en normal kondenstørretumbler. Regn med at en tørretumbler med varmepumpe bruger ca. halvt så meget el, som en kondenstørretumbler.


For at opfylde vores ønsker (dvs. en støjsvag og energivenlig tørretumbler som ikke udleder damp) vil vores fokus være på at finde den bedste Varmepumpe tørretumbler.Tørretumbler – Bedst i test 2024Efter at have undersøgt eksperttests og ikke mindst forbrugernes oplevelser med sine tørretumblere, er valget enkelt. Det handler om en maskine fra en af de producenter som er kendt for at lave gode tørretumblere; bedste tørretumbler Bosch. Og modelle er WTW85L48SN.


Bosch tørretumbler

Dette er efterfølgeren til WTW875M8SN som blev udset til bedst i test af Tænk og som desuden var meget værdsat af forbrugerne. Selv os her på Best i test Guiden havde denne som vinder i lang tid, men den produceres ikke længere.

Den har i stedet fået en værdig afløser i den nye model, som altså hedder WTW85L48SN, og denne model har allerede nået at få højeste karakter i avisen Råd & Röns seneste test i september 2019 (se længere nede på denne side).

Bosch WTW85L48SN  rummer 8 kg. og har sensorstyret fugtføling, hvilket indebær at den stopper når vasketøjet er så tør som du ønsker. Du behøver altså ikke sløse med energien, hvis du f.eks. har en vaskemaskine som centrifugerer med høje omdrejninger.

Energieffektivitetsklassen er A++ hvilket er rigtig godt. Det årlige energiforbrug er 236 kWh baseret tørring af 160 sæt vasketøj. Lydniveauet er 64 dB hvilket er blandt de mest støjsvage tørretumblere som sælger i dag.

Den har også automatisk rengøring af kondensatoren, hvilket er smart. Denne skylles ren flere gange under hver tørring og forhindrer på denne måde at fnug sætter sig fast. Hvis kondensatoren ikke rengøres, hvilket er risikoen hvis man selv skal gøre det, øges tørretiden og energiforbrug væsentligt.

Bedste tørretumbler
Som altid findes der ulemper med alle produkter og disse vil vi gerne kende inden vores køb, så vi kan tage dem med i vores beslutning. Når det gælder denne tørretumbler er der dog mest en ting som brugerne nævner; De savner belysning i tromlen. Ellers er den gennemgående meget tilfredse med deres tørretumbler (se mere herunder)Det siger forbrugerne om Bosch tørretumbleren

Som altid her på Best i test Guiden undersøger vi hvad forbrugerne synes om deres produkt. Det er jo dem der har mest og længst erfaring af den daglige brug af tørretumbleren.

Da der endnu ikke er skrevet så mange anmeldelser om den nye Bosch WTW85L48SN, vender vi blikket mod hvad forbrugerne syntes om forgængeren.

Det som forbrugerne gerne fremhæver er at den er energivenlig og ikke opvarmer vaskerummet unødvendigt. Det hjælper også at kondensatoren rengøres automatisk og hele tørretumbleren er nem at gøre ren. Den er desuden støjsvag og den er nem at programmere.

”Mit først køb af en varmepumpe tørretumbler. Meget enkel at bruge, samt godt tørreresultat. Har haft tre tørretumblere inden, men den her er overleget (de tidligere var af et dyrere mærke). Et godt køb, synes jeg.” Sådan skriver f.eks. Fredde i sin anmeldelse.

Her køber du tørretumbleren til den bedste pris

Vejledende pris for denne tørretumbler er 10000 kr, men når du køber den på nettet, kan du finde den betydeligt billigere. Mange netbutikker tilbyder desuden hjemtransport af din nye tørretumbler, hvilket er bekvemt da den vejer hele 51 kg. Med gratis fragt bliver livet lidt lettere og du sparer også tid.Til dig som stadig er i tvivl

Bosch tilbyder at du kan teste tørretumblere hjemme hos dig i 100 dage – uden nogen risiko. Er du ikke tilfreds efter 3 måneder får du pengene tilbage. Så enkelt er det!  Læs om Bosch’s 100% tilfredshedsgaranti her.

100 dage MyBoschDet siger eksperterne om tørretumbleren

Der findes ikke så mange kilder når det gælder tørretumblere, men eksperterne konstaterer at den nye teknik med varmepumper har gjort tørretumblerne endnu mere energivenlige. Det sker dog ofte på bekostning af tiden. Det tager lang tid, nogle gange op til 3 timer, at få vasketøjet nogenlunde tør.

En anden udfordring som eksperterne efter sine tests påpeger, er problemet med at få tørretumblere til at være lydløse, da de har en tendens til at være støjende. Det kan derfor være godt at betale lidt ekstra for at få en virkelig støjsvag tørretumbler til dit hjem.

I de tests som er lavet gennem 2010-tallet er det fremfor alt 3 producenter som udmærker sig positivt ved at få tilbagevende topresultater og blive valgt som bedst i test. De producenter som lige nu laver de bedste tørretumblere, ifølge eksperterne, er Bosch, Miele og Siemens.

Mieles tørretumblere er ofte dyrere end Bosch og Siemens, hvilket gør de sidstnævnte mere overkommelige i pris for de almindelige forbrugere. Også Samsung og LG har nogle modeller som har gjort det godt.

De tørretumblere som at klaret sig dårligst i tests de seneste år, som du derfor skal undgå at købe hvis du vil have en god tørretumbler, er producenter af bl.a. Cylinda, Candy, Indesit og Bauknecht.


I avisen Råd & Rön er 30 tørretumblere blevet testet og bedømt i den seneste sammenligning fra september 2018. Det er tæt i toppen, hvor der findes mange gode tørretumblere at købe. Listen toppes af Miele TCE530WP/TCF630WP som får 72 point i denne tørretumblertest og på andenpladsen kommer Samsung DV90N62632W med 71 point. Tredjepladsen går igen til Miele, dog med modellen TCE520 som får 70 point, men direkte derefter kommer den overkommelige Bosch WTW8758LSN med 69 point.

tørretumbler bedst i test
Med en god tørretumbler bliver din vask tør og blød på kort tid.

Bonustips og myter om tørretumbling

Husk regelmæssigt at rengøre fnugfiltret. Visse ting som f.eks. håndklæder og dyner afgiver meget fnug og tilstopper hurtigt filtret med øget energiforbrug som konsekvens.

For at begrænse energiforbruget kan en vaskemaskine med høje centrifugeringsomdrejninger være en god investering. Læs derfor om den bedste vaskemaskine her. For hjælp med affugtning og energibesparelse derhjemme, kan den bedste varmepumpe være en klog investering. Læs vores test af varmepumper her. 


Tips 1: Vi kan også give dig tips om at læse vores test af vaskemaskine.


Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækken kæder har tilbud på ovenstående tørretumbler. På den måde kan du lave et rigtigt fund = den bedste tørretumbler til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!Philip Andrén

Bedst i test: Tørretumbler

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den