Kompaktkamera bedst i test

Digitalkamera test 2023

Skal du købe et nyt digitalkamera og vil vide hvilket kamera der har vundet de seneste års tests og er bedst lige nu? Så er du kommet til det rette sted! Vi har samlet de tests som er gennemført og præsenterer resultatet på denne side. Men vi har også hørt hvad forbrugerne synes om deres digitalkameraer for at kunne give dig en så relevant anbefaling som muligt. 


Som så ofte begynder vi med at undersøge hvilke producenter der har de bedste testresultater og flest tilfredse brugere helt generelt. Og dem der lige nu udmærker sig ekstra positivt er Panasonic og Canon. Disse giganter slås i topstriden i mange tests og selvom der nogle gange er andre der stikker næsen frem, bliver en af disse producenter ofte bedst i test.


Bedste kompakte digitalkamera

De seneste år har kampen altså fremfor alt stået mellem to producenter og modeller. Det handler dels om Panasonic Lumix DMC-serie og dels om Canon PowerShot-serie. Uanset hvilket kamera du end vælger af disse to, kommer du til at få en rigtig god testvinder! Her på Bedst i test Guiden tager vi også hensyn til prislappen og vælger derfor vores vinder med dette i tankerne. 


Efter at have studeret eksperttestene, hørt hvad forbrugerne synes om deres kompaktkamera og taget prisen i betragtning kommer vi frem til vinderen: Canon PowerShot G9 X.

Bedste digitale kompaktkamera – Canon PowerShot G9 X Mark II

Bedste digitale kompaktkamera – Canon PowerShot G9 X Mark II

(Klik på billedet for mere information om den bedste pris)Synes godt om 1

Her køber du testvinderen:

Aktuelle butikspriser per den 1 marts 2024


Canon PowerShot digitalkamera

Her ser du et kamera som eksperterne værdsætter utrolig meget, da billederne næsten er af samme kvalitet som med et digitalt systemkamera. Den seneste version (som blandt andet har BlueToooth) har tilnavnet Mark II efter produktnavnet og præsenteredes i begyndelsen af 2017. 


Hele kameraet har hurtig responstid, er nemt at bruge og autofokusen er både træfsikker og hurtig. De 20 megapixels som kameraet har kommer til sin fulde ret i de fleste tilfælde. Du kan også filme i Full HD (1920x1080p, 60 fps) hvis du ønsker.


En af de store fordele er den lille størrelse. Dette kamera er kun 98 x 58 x 31 mm og har en vægt på 206 gram inkl. batteri. Den optiske zoom er på 3x og modsvarer 28-84 mm på et 35 mm kamera.


Den optiske billedstabilisator fungerer godt og er en værdifuld hjælp til skarpe billeder. Når du skal overføre fotografierne fra kameraet kan du f.eks. bruge USB, Bluetooth, HDMI eller WiFi.


Det siger eksperter og forbrugere

Digital Foto giver kameraet 8,8 ud af 10 og konkluderer "Kan du undvære søger, er G9 X Mark II et rigtig godt bud, fordi du får en meget høj billedkvalitet til prisen."


Lyd og Billede skriver "Canon gør det enkelt for dem, der vil have bedre billedkvalitet i et lille kamera."


Alt om Data skriver "PowerShot G9 X Mark II er i stand til at tage helt op til 8.2 billeder i sekundet, hvilket gør det hurtigere end mange spejlreflekskameraer".


Magasinet Ljud & Bild giver kameraet 18 ud af 24 stjerner og skriver; ”Fin billedkvalitet ved alle lysforhold og nem at betjene for alle.”


Techradar mener at G9’eren ”…leverer god billedkvalitet og viser at det er muligt at klemme en større sensor ned i en mindre krop.” Karateren bliver 90 ud af 100.


PC Magazine giver den 3,5 ud af 5 mulige point og skriver at; ”Canon PowerShot G9 X er det mindste kamera du kan få med en 1” billedsensor.” 


Som sædvanlig lytter vi også til hvad de ”almindelige brugere” synes efter deres køb, da de ofte har længst erfarenhed med at anvende kameraet. Og de er også meget tilfredse! De fremhæver gerne at kameraet er lille, nemt at anvende og tager rigtigt gode billeder. Fremfor alt overraskende godt i svagt lys.


Hvilke ulemper findes der med dette kamera?

Men hvad ser forbrugerne og eksperterne så af ulemper med dette digitalkamera? Dem vil vi jo også gerne kende til inden købet, så vi kan tage dem med i vores beslutning. Jo, det som mange påpeger er at det er en relativt svag optisk zoom. En del mener også at batteriet hurtigt løber tør og at filmfunktionen hakker ved rigtig høj opløsning/fps. Ellers er alle meget tilfredse med hvad de får af resultat.


YouTube kan du se en gennemgang af dette kamera på 13 minutter, hvor de opsummerer de vigtigste funktioner, samt viser skærmen, menuer og billeder.


Mere information og tekniske data findes på Canons hjemmside.


Her køber du kameraet til den bedste pris


Tips: Hvis du kommer med i vores Facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående kamera. På den måde kan du gøre et rigtigt kup = det bedste kamera til den laveste pris! Klik på ”SYNES GODT OM” så klarer vi overvågningen for dig. 


Disse eksperttests ligger til grund for valget

Herunder kan du læse de tests som ligger til grund for vores valg. Vi har fokuseret på tests fra 2013 og frem, da det ikke er muligt at købe tidligere testvindere. Du læser de seneste tests højest oppe i listen.


Magasinet Råd & Rön, marts 2018: I listen med 35 testede kompaktkameraer finder vi det dyre Sony CyberShot DSC-RX10 III øverst med 78 point. På andenpladsen kommer det mere overkommelige kamera Canon PowerShot G7 X Mark II som får 77 point af magasinet, hvilket også Panasonic Lumix DMS-LX15 får.


EISA, juli 2017: Uddelte prisen Bedst kompaktkamera 2017-2018 til Sony CyberShot DSC-RX100 V som fik bedømmelse; ”Sony RX 100 V er et teknisk mesterværk i et kompakt kamerahus. Præcis som sin forgænger har den en 1” sensor og en udmærket OLED søger.”


Aftonbladet, februar 2017: Testede 7 kompakte digitalkameraer og bedst i test blev Canon Powershot G7 X som fik fuld pot, 5 ud af 5 point. Bedømmelsen lød: ”Hvis du bare vil have et kamera med et objektiv med god zoom er Canons G7X det bedste valg af de kameraer vi har testet. Laver både gode billeder og god video og er nemt at bruge.”


Ljud & Bild, november 2016: Kårede Panasonic Lumix TZ100 til bedste kompaktkamera i 2016.


EISA, oktober 2016: Prisen som Bedst rejsekompaktkamera 2016-2017 gik til Panasonic Lumix DMC-TZ100. EISA mener at : ”Panasonic Lumix DMC-TZ100 er et velbygget, kompakt rejsekamera med førende billedkvalitet i sin klasse, takket være 1” sensor på 20,1 megapixel og sin Leica-zoom som modsvarer 25-250 mm. Kameraet har 4K video og Panasonics unikke 4K-fotofunktioner gør det enkelt at fange meget hurtige forløb.”


EISA, juli 2016: Prisen som Bedste kompakte digitalkamera 2015-2016 gik til Sony CyberShot DSC-HX90V


Magasinet M3, maj 2016: Har testet 7 entommerskameraer for at se hvilket der er det bedste kamera 2016. Bedst i test vinderen hedder Panasonic Lumix TZ100 da dette kamera fik hele 9 ud af 10 point og fordelene er blandt andet at det er kompakt, har et stort zoom og kan filme 4K video.

Canon Powershot G5 X fik også 9 ud af 10 point i denne test og udmærkelsen ”Godt valg!” blandet andet for en god søger og et godt objektiv.


Espressen, september 2014: I en test af 6 rejsekameraer blev Panasonic Lumix DMC-TZ60 udset til bedst i test med bedømmelsen: ”Stærk blitz, meget god billedkvalitet og videooptagelse, selv i slowmotion, gør TZ60 til det absolut bedste kamera i testen.”

Karakteren blev højest mulige, 5 hvepse ud af 5 mulige.


EISA, august 2014: Prisen som bedste kompakte rejsekamera 2014-2015 blev tildelt Panasonic Lumix DMC-TZ60 med ordene: ”Med en forbedret billedstabilisering til videoindspilning kan TZ60 kompensere for kamerarystelser i fem retninger. Dermed bliver det brugbart ved frihåndsfilmning og fotografering, selv ved de længste brændevidder.”


Magasinet Ljud & Bild, juni 2014: I en test af fire superzoomkameraer (mindst 30x zoom) blev Panasonic Lumix DMC-TZ60 udset til bedst i test. Karakteren blev 5 ud af 6 stjerner og bedømmelsen lyder: ”Hurtigt og håndterbart rejsekamera med en praktisk elektronisk søger.”


Digital Life, juni 2014: Bedst i test blev Panasonic Lumix DMC-TZ60 med højest mulige karakter; 5 ud af 5. Specielt positivt var det moderne design, den hurtige autofokus og ikke mindst en høj billedkvalitet.


PC for alle lavede en test af 7 undervandskameraer i marts 2014. Under rubrikken Fuldtræffer for Panasonic blev Panasonic Lumix FT5 valgt til bedste eventyrkamera med karakteren 9 ud af 10. Det er nemt at håndtere og tager rigtigt gode billeder. Kameraet klarer et fald fra 2 meter og er også vandtæt. ”Bedste køb til dig som vil ha’ kameraet med til stranden eller på skiferien.”


Testfakta / ICA-kuriren fremviste i oktober 2013 en test af 9 digitale kompaktkameraer med zoom. Bedst i test blev Casio Exilim EX-ZR700 med ordene ”…præsterer bedst indenfor områderne billedkvalitet udendørs og brugervenlighed. Kameraet har også testens bedste blitzlys”. Karakteren blev 3,8 hvilket er en klar sejr over de øvrige digitalkameraer.


EISA gav i 2013-2014 udmærkelsen Bedste kompaktkamera til Sony CyberShot DSC-HX50V. Olympus TOUGH TG-2 blev udvalgt til Bedste rejsekamera.


I sommeren 2013 testede magasinet Ljud & Bild kompakte digitalkameraer som passer ekstra godt til at tage med på rejsen. Som bedste rejsekamera blev Olympus PEN E-PM2 valg med ordene ”E-PM2 har en billedkvalitet som tilhører topklassen og takket være en lynhurtig autofokus nem betjening er Olympus PEN-kamera et godt valg.” Den fik derfor bedømmelsen Bedst i test ud af de 7 digitalkameraer som var med i denne test.


Er du på jagt efter et rigtig godt kamera vil du måske gerne læse vores side om det bedste systemkamera lige nu. De koster lidt mere, men har uendeligt mange flere muligheder. Alt afhænger selvfølgelig af interessen – og pengepungen.


Husk at fremkalde dine bedste fotografier på papir. Ellers risikerer du let at miste alle de gode minder hvis din computer bryder sammen. Der findes i dag mange gode steder på nettet som tilbyder fremkaldelse billigt. Du kan også finde dine bedste fotos frem og lave din egen fotobog online.


Skal du filme meget er et godt videokamera selvfølgelig at foretrække. Vi har derfor også en side med tests af actionkameraer.


Aktuelle butikspriser per den 1 marts 2024
Tips 1: Vi kan også give dig tips om at læse vores test af actionkamera.


Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækken kæder har tilbud på ovenstående kompaktkamera. På den måde kan du lave et rigtigt fund = den bedste kompaktkamera til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!


Philip Andrén

Bedst i test: Kompakt digitalkamera


Skrevet 17-09-2019. Senest opdateret den