Robotstøvsuger test - bedste robotstøvsugere

Robotstøvsuger test 2024 - Bedste robotstøvsugere lige nu

Vil du vide hvilken robotstøvsuger der er blevet ”bedst i test” den seneste tid? Så er du kommet til det rette sted! 


Vi har læst alle robotstøvsugertests fra eksperterne, talt med eksperterne og også undersøgt hvilken robotstøvsuger som forbrugerne synes er rigtig god og samlet resultaterne på denne side. På den måde du undgå at gøre et dårligt køb og i stedet finde den bedste robotstøvsuger med det samme. 


Derfor skal du købe en robotstøvsuger

Forestil dig at du kan komme hjem uden at skulle tænke på hverdagsrengøringen med støvsugning. Takket være en robotstøvsuger bliver livet meget lettere. Ny teknik har gjort dagens robotstøvsugere meget smarte hvilket betyder at du i dag kan styre og se hvordan det går med støvsugningen direkte fra din smartphone.Vi stiller følgende krav til den bedste robotstøvsugeren:

  • Nem at anvende: Det er få ting som er stå frustrerende som ny teknik, derfor undersøger vi altid brugervenligheden på nye produkter, så det skal være så let for som muligt for dig at komme i gang med støvsugningen derhjemme.
  • Testvinder og værdsat af forbrugerne – Selvfølgelig skal du have den bedste robotstøvsuger når det kommer til både funktioner, kvalitet og pris. Derfor har vi læst mange tests og også undersøgt hvad brugere, som allerede har købt denne robotstøvsuger, synes.
  • Smart – ha’ adgang til den fra mobilen – I dag kan man styre det meste i hjemmet via sin smartphone, så hvorfor skulle man ikke også kunne styre sin robotstøvsuger med den? Med en smart robotstøvsuger bliver det endnu lettere at overskue støvsugningen i hjemmet.
  • Allergivenlig – Roboten skal have et HEPA-filter så den kan bruges hos både astmatikere og allergikere.
  • Prisen – Hvorfor betale mere, hvis det ikke er et bedre produkt? Robotstøvsugere findes i alle mulige prisklasser og derfor skal vi have en god pris for det bedste produkt.


Robotstøvsuger bedst i test 2024

Efter at have undersøgt eksperttests og ikke mindst forbrugernes vurdering af deres robotstøvsugere er valget enkelt. Det handler om en testvinder robot fra en producent som er kendt for sine velfungerende robotter; iRobot. Modellen er iRobot Roomba 9 Plus.Bedste robotstøvsuger - iRobot Roomba 9 Plus robotstøvsuger

iRobot Roomba 9 Plus tager sig utrolig godt ud, gør effektivt rent og klarer endda højere tæpper uden problemer takket være sin CarpetBoost-funktion hvor dens sugeevne øger x10. Roomba 9 + ser omgivelserne med hjælp af avanceret kamerabaseret lokalisering (ladapt 2.0) og begynder med de åbne flader og går derefter videre til de mere svært tilgængelige områder som møbler og andre forhindringer. 


Efter afsluttet støvsugning finder den selv tilbage til lader-stationen hvor den selv tømmer sig og oplader batterierne til næste støvsugning.


Specifikationer 

Vægt: 4,12 kg 

Batterilevetid: 1,5 timer 

Lyd: 64 dB 

Støvbeholder: 0,55 L 

Mål: 310 x 310 x 89 mm (BxDxH)


Roomba 9+ kommer med HEPA-filter hvilket betyder at den fjerner 99.97% af luftbårne partikler og allergener fra katte- og hundehår, husstøvmider og pollen. Dette betyder at den har bedst mulige karakter (A) i partikelemissioner. 


En stor fordel med Roomba 9 + er at den er smart. Via dens app kan man skemalægge støvsugningen så at robotten vågner og støvsuger når du er på job, så du kommer hjem til et støvsuget og rent hjem. Imens du er på jobbet kan du via app’en se hvordan det går med støvsugningen derhjemme. Hvis du skulle ønske at afspærre områder i hjemmet kan du, takket være 2 virtuelle vægge, afspærre zoner i huset som eks. børneværelset, ”hunde- og kattehjørnet” eller bare zoner du ikke vil have at robotstøvsugeren skal støvsuge. Selvfølgelig behøver du ikke være urolig for at din Roomba 9 + skal falde ned af trappen, da den har sensorer som mærker om der er et ”frit fald” i vejen.
Her køber du testvinderenDet siger forbrugerne

”Jeg har programmeret den til hver dag. Elsker dette produkt. Det eneste dårlige jeg kan komme i tanke om er, at den er lidt højlydt”. 


”Mit hjem føles renere når jeg ved der ikke gemmer sig nogle husstøvmider under alle mine møbler.” 


”Den er meget effektiv, som en almindelig støvsuger, men det sker at den misser lidt på gulvet og nogle gange har den lidt svært ved at tage sig på mine lodne tæpper. Når det lykkes gør den dog et utrolig godt job. Ingen af dens mangler gør den dog til en dårlig støvsuger. Så længe man har en almindelig støvsuger til indimellem at lave en mere dybdegående støvsugning, er det helt fint.” 


”Jeg har overhovedet ingen klager. Dette er den bedste opfindelse nogensinde. Jeg tror jeg altid har min Roomba kørende. Jeg elsker hvordan den kan støvsuge imens jeg laver andre huslige pligter og det nedbringer tiden det tager for at rengøre hele huset med 3 timer.” 


Helt overordnet er forbrugerne meget tilfredse med deres Rooba 980, men der findes en del som har klaget over dens støjniveau på tæpper. Takket være CarpetBoost-funktionen som kan øge sugeevnen x10 når den kører på tæpper, så øger lydniveauet til ca. 70dB, hvilket kan være lidt støjende (hvis du er hjemme). Dette problem er dog nemt at undgå hvis du planlægger støvsugningen via app’en og programmerer den til når du ikke er hjemme. 


Test robotstøvsuger - Det siger eksperterne

RTINGS tester 5 forskellige robotstøvsugere og udnævner Roomba S9+ som den bedste robotstøvsuger lige nu til at støvsuge dyrehår. Derefter fremhæver de også Roborock S7 MaxV Ultra som den bedste robotstøvsuger til at fjerne dyrehår med moppe.


Tom's Guide udnævner den bedste robotstøvsuger til at fjerne dyrehår, og Roomba S9+ ender på en andenplads. Vinderen er iLife V3s Pro - som desværre ikke er tilgængelig at købe i Sverige lige nu. Det er også værd at nævne, at når det kommer til den bedste robotstøvsuger generelt set, er det Roomba S9+ som løber med prisen.


Computerworld.dk har testet iRobot Roomba 980 og skriver bl.a. "Men først og fremmest så støvsuger iRobot 980 godt. Også selv om den er lige lovligt grådig."


Tænk har testet iRobot Roomba 980


TEK.NO har testet flere støvsugere og giver iRobot 980 9 ud af 10 point og deler førstepladsen med Xiaomi RoboRock S50/s5. De skriver at fordelene med iRobot Roomba 980 er at den er ”god til navigering, sjældent sidder fast, barrierre indgår, god på tæpper, god sugeevne og at den har en brugbar app”. Det som TEK.NO synes var negativt er at det er dyrt og at det tager lang tid at rengøre støvsugeren. 


DinSide har testet iRobot Roomba 980 og afslutter med: ”Det er ganske enkelt den bedste robotstøvsuger vi har testet: App’en har gjort den nem at bruge, den kører sjældent fast og robotstøvsugeren er blevet meget bedre på at fjerne dyrehår fra tæpper end den tidligere version. Derfor er der ingen tvivl om at den kvalificerer sig til en stærk femmer på terningen”.  


Toptenreviews giver Roomba 980 totalt 9,65 ud af 10 point og skriver: ”Den er meget konkurrencedygtig på trods af den høje pris, specielt til travle personer som vil slippe for at støvsuge og bare komme hjem til en renere gulv”. 


Magasinet M3 skriver om Roomba 980 og er positive: ”Roomba 980” er meget effektiv og enkel at bruge. App’en som følger med til støvsugeren er meget god og da maskinen altid er opkoblet klares programopdateringerne nemt.” De skriver også: ”er man ude efter en smart og moderne robotstøvsuger og er villig til at betale lidt ekstra, så bliver man ikke skuffet med Roomba 980.” 


Aftonbladet tager Roomba 980 med i sin seneste test af robotstøvsugere og giver den 4 point i funktionalitet og brug. Når det gælder økonomi giver de den 3 point. 


Onlineavisen WIRED giver Roomba 980 9/10 point og skriver: ”Hvis du har pengene, er det denne robotstøvsuger du skal have.” De skriver også; ”Da Roomba 980 er tilpas smart, så behøver du ikke rengøre så meget inden du sætter den i gang. Den undgår fint ledninger og forhindringer. Hvis der er områder du vil lade være uberørte i hjemmet, så er de virtuelle vægge de bedst vi hidtil har testet.” 


Techradar.com skriver; ”Utvivlsomt dyr men iRobot Roomba 980 er en fantastiks avanceret, automatisk støvsuger. Vi holder aldrig op med at blive imponeret, når vi ser den manøvrere rundt i huset.” De skriver også; ”Hver en del af Roomba 980 udstråler kvalitet og hvis støvsugere skulle blive selvbevidste, ville de stræbe efter at blive ligesom iRobots Roomba 980.”


Tips 1: Vi kan også anbefale dig at læse vores test om støvsuger.

 

Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående robotstøvsuger. På den måde kan du gøre et kup = det bedste robotstøvsugeren til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!


WhiteAway sælger den bedste robotstøvsugeren for kun 7106 kr. Prisen er inkl. fragt!

Skousen sælger den bedste robotstøvsugeren for kun 7106 kr. Prisen er inkl. fragt!

Lavprishvidevarer sælger den bedste robotstøvsugeren for kun 7506 kr. Prisen er inkl. fragt!

iRobot sælger den bedste robotstøvsugeren for kun 9999 kr. Prisen er inkl. fragt!

Coop.dk sælger den bedste robotstøvsugeren for kun 10499 kr. Prisen er inkl. fragt!

Proshop sælger den bedste robotstøvsugeren for kun 11557 kr. Prisen er inkl. fragt!Philip Andrén

Bedst i test: Robotstøvsuger

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den