indbygningsovn test - bedste ovn - ovn test

Pyrolyseovn test 2024 - Testvinder af ovne med pyrolyse

Hvis du skal købe en ny ovn og gerne vil vide hvilken som er bedst lige nu er du kommet til det rette sted! Vi har læst alle aktuelle tests, talt med hvidevareforhandlere og vigtigst af alt, fået svar på hvilken ovn som almindelige forbrugere og hjemmekokke synes er bedst. Derfor skal du have en ovn med pyrolyse

Mange forbrugere bliver ofte irriterede over at det tager så ufattelig lang tid for ovnen at blive varm. Specielt når man er lidt sulten og gerne hurtigt vil lave eller varme sin favoritmad. Læs tests af ovnen herunder. 


Disse egenskaber skal ovnen have:

 • Brugervenlig – det skal være enkelt at bruge den og den skal være nem at forstå.
 • Børnesikring – vi vil gerne at den skal have en børnesikring så små børn ikke kan brænde sig.
 • Energieffektiv – vi vil gerne have at ovnen skal være mærket med A eller en højere mærkning. Med en sådan mærkning kan du spare flere 100-lapper samtidig og så er de mere miljøvenlige.
 • Hurtig opvarmning – Det skal gå hurtigt at varme ovnen op
 • Pyrolysefunktion – dette forklarer vi mere indgående i teksten nedenunder
 • Og lavest mulige pris – Selvfølgelig!

 

Hvad er pyrolyse?

Vi har valgt at fokusere på ovne med pyrolysefunktion, da det gør arbejdet meget lettere for dig (vi stræber jo hele tiden efter at spare tid på sådan noget vi ikke behøver at gøre) og pyrolyse bliver mere og mere almindeligt i dag. Men hvad er pyrolyse? 


Pyrolyse er et enkelt og fantastisk selvrensningsprogram. Det eneste du behøver at gøre er at sætte ovnen i pyrolyse indstilling, køre programmet og bagefter tørre ovnen med en fugtig klud. Ja, det er næsten for godt til at være sandt, men vi vil her forklare hvordan processen fungerer. Når du sætter pyrolyseindstillingen varmes ovnen op til mindst 500 grader. Smuds, fedt og madrester brændes op uden at skade ovnen. Bagefter er det enkelt at bare tørre eventuelle rester væk og ovnen ser helt ny ud igen.  


Bedste indbygningsovne 2024Denne test har være lidt ekstra svær at skabe på grund af de få expert-tips/tests (som du kan læse herunder), men efter grundige undersøgelser har vi fået svaret. 


Den bedste integrerede ovn kommer fra det anerkendte mærke Bosch og modellen hedder HBG672BS1.


Denne integrerede ovn har vundet eksperterne tests og er meget højt værdsat af de forbrugere som allerede har købt den.


Bosch HBG672BS1 har mange fordele som følger med:

 • Først og fremmest er den udrustet med børnesikring, hvilket betyder at du trygt kan bruge ovnen uden at være bange for at børnene skal brænde sig.
 • Pyrolyse som er automatisk selvrensefunktion
 • Elektronisk ur og timer
 • Hurtigopvarmning som gør at ovnen hurtigt bliver varm
 • Den har 4D varmluft som giver et perfekt resultat på grund af jævn varmefordeling
 • Ovnen er klassificeret til A++ som betyder at den er strømbesparende og miljøvenlig. 


Læs flere produktdetaljer på Boschs hjemmeside.


Her køber du den bedste indbygningsovnen
Det siger eksperterne om ovnen

Her har vi desværre kun nogle få eksperttests at læne os op ad, men dem vi har er både relevante og aktuelle.

 

Tænk, august 2019: Har testet 34 ovne. Dem der klarede sig bedst i testen er Bosch og Siemens. Vindere med 74 point er Bosch HBA63B152S med de prisende lovord: ”Denne ovn klarer sig godt hele vejen og bliver bedst i test”. Det er en af de mest værdifulde bedømmelser når det gælder ovne med pyrolyse rensefunktion. Det er ikke en ovn med mange funktioner, men den kan det den skal. Med kun to point efter kommer Bosch HBG672BS1 og Siemens HB672GBS1 (som er identisk med Bosch), som også blev kåret til Bedst i test.


Råd & Rön, april 2019: 16 ovne indgår i denne test og 9 af disse er med pyrolyse. Råd & Rön skriver: ”De simple ovne laver mad og bager godt, men har svært ved at holde en jævn temperatur. Ovne med pyrolyse er ikke bare nemmere at gøre rene, de er også bedre udrustet med elektronik og dermed mere stabile i temperaturen”. Førstepladsen med 74 point går til Samsung NV70M3372BS og andenpladsen går til Electrolux EOP601X. Råd & Rön har ingen ovne fra Bosch og Siemens med i denne test. 


Råd & Rön, august 2018: Tester 7 billige ovne og har konstateret at alle ovnene var dårlige til at holde en stabil temperatur, så vi har her på Bedst i test Guiden valgt ikke at beskrive disse nærmere, men af de 7 ovne som var med i testen var det Bauknecht BAK3 NN8F IN1 som sluttede bedst med 63 point. 


Råd & Rön, oktober 2017: Testede 11 ovne med pyrolyse rensefunktion. De skriver at alle ovne tilbereder maden godt og holder en god temperatur på et stabilt niveau. Der er to vindere i testen og med 72 point hver må Bosch HBG672BS1 og Siemens HB672GBS1S dele guldpokalen (disse to ovne er identiske). På andenpladsen kom IKEA’s model Mirakuløs med 70 point. 


Testfakta, december 2016: Før jul testede Testfakta 7 forskellige selvrensende indbygningsovne. Bedst i denne test med 4,4 point var Siemens HB63A1520S. Andenpladsen med 3,8 point gik til Bosch HBG673CS1S. Tredjepladsen med 3,6 point, som også var den billigste i testen, gik til IKEA’s kulinariske ovn. 


Tænk, november 2013: Testede 11 forskellige ovne med pyrolysefunktion og her gik førstepladsen med 73 point hver til Bosch HBS63B152S og Siemens HB63AB512S (ovnene er identiske). Med kun 1 point mindre kom Bosch HBG761620S som fik andenpladsen i denne test. 


Hvidevareforhandlerne som vi har talt med fortalte at Bosch og Siemens overlegent laver de bedste ovne og at ovnene tiltaler kunderne. Det er også disse mærker som sælger mest og har flest tilfredse kunder. 


bedste ovn

Med den bedste ovn får du den bedst mad!


Det siger forbrugerne om ovnen

Ja, som altid her på Bedst i test Guiden så lytter vi ekstra meget til hvad forbrugerne siger om de produkter de har købt og når det gælder Bosch HBG672BS1 er der rigtig mange positive udtalelser. Her kan du læse nogle af dem: 


”En god ovn med mange funktioner. Er utrolig glad for pyrolysefunktionen”, ”Utrolig fin ovn som varmer jævnt og hurtigt. Herligt med en lydløs ovn”, ”Ovnen har et fint design og utrolig god kvalitet og nem at bruge. Jeg er mere end tilfreds med produktet.”, ”Har brugt ovnen i en måned og er meget tilfreds. Pizzafunktionen er super og 4D fungerer godt. Det eneste minus er at håndtaget er lidt trægt, men det er sikkert en vanesag.”, ”Har nu brugt ovnen i nogle uger og jeg er meget tilfreds med hvor præcist den steger. Fra enkle til komplicerede retter – resultatet bliver rigtig godt. Jeg er specielt glad for funktionerne som en ”dummere” ovn ikke klarer: enkel indstilling af tid, selvrensning, låge med lidt modstand så man ikke smækker med lågen”.  


Hvad er så ulemperne? Vi vil gerne vide hvad der er det negative med produktet inden vi køber det, så vi kan tage disse aspekter med inden vi bestemmer os. Displayet kan opfattes som lidt ulogisk. Noget som er godt at tænke på når man har en pyrolyseovn er at strømforbruget kan blive dyrere, hvis du ofte bruger funktionen. Energiforbruget ligger mellem 4-7 kWh hver gang du renser ovnen. 

 

Ud over disse kommentarer synes forbrugerne at være meget tilfredse med denne testvinder.
Tips 1: Vi kan også anbefale dig at læse vores test om mikroovn.

 

Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående ovn. På den måde kan du gøre et kup = det bedste ovn til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!Philip Andrén

Bedst i test: Ovn

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den