Højtryksrenser test – test af de bedste højtryksrensere - bedst i test højtryksrenser

Højtryksrenser test 2024

Hvis du skal købe en ny højtryksrenser og vil vide hvilken som er den bedste lige nu er du kommet til det rette sted. Vi har læst aktuelle eksperttests, talt med eksperterne og også undersøgt hvilken højtryksrenser som forbrugerne synes bedst om. Derefter har vi samlet resultaterne på denne side. På den måde kan du undgå at foretage et dårligt køb og i stedet hurtigt finde den bedste højtryksrenser, så du kan lave et så klogt køb som muligt.Derfor skal du have en højtryksrenser

Når varmen og solen kommer frem igen sidder vi allerhelst udenfor. Garagen åbnes og ud kommer havemøblerne og til din store forfærdelse afslører solens stråler hvor beskidte dine møbler er… for ikke at tale om terrassen, huset, bilen eller båden som har mistet sin tidligere glans. Heldigvis findes der et redskab som fjerner (næsten) alle sommeren bekymringer – Højtryksrenseren.


Elektrisk eller benzindreven – hvad er bedst?

Når det kommer til højtryksrensere, så findes der to typer, benzindreven og eldreven. At vælge er relativt nemt, da de benzindrevne er større, klodsede, kræver mere vedligeholdelse, samt at den skal vedligeholdes med anti-frost væske i løbet af vinteren, så den ikke går i stykker. En risiko med benzindreven rensning er også at det højre tryk kan ødelægge havemøbler alternativt spule farven væk.


Vi gør det nemt for os og rettet blikket mod den eldrevne renser. Denne passer meget bedre til det hverdagsagtige liv hvor anvendelsesområderne er din terrasse, bil og havemøbler. Det er lettere, mere lydløs og smidigere at opbevare end den benzindrevne variant.


Disse krav stiller vi til den bedste højtryksrenseren

  • Net at flytte rundt med – Det skal ikke være besværligt at rense – det skal være en fornøjelse!
  • Tilstrækkeligt med tryk – Så du kan få alt snavs væk
  • Hurtigt resultat – Hvad er ellers pointen med en højtryksrenser?
  • Pris – Selvfølgelig skal du have højtryksrenseren til den bedste pris 


Bedste højtryksrenser 2024

Efter at have læst tests, talt med eksperter og set hvad forbrugerne siger har vi fundet en testvinder til jer. Vores vinder kommer fra et velkendt mærke, nemlig tyske Kärcher K5.
Kärcher højtryksrenser K5 regnes for en af de allerbedste højtryksrensere som findes på markedet. Den er desværre utroligt dyr, usmidig og kraften (trykket) i K5 er måske lidt højere end hvad der egentlig behøves. Derfor har vi skaleret ned på behovet og fundet en vinder Kärcher K5. 

K5 har været på markedet i et par år og der er ikke meget som er ændret, da det er en anerkendt højtryksrenser. De få ændringer som er sket er bl.a. designet, som nu ligner mere en formel 1 bil end en højtryksrenser. Takket være det nye design er der blevet mere plads til opbevaring af tilbehør. Med en slangetromle er det også blevet lettere at rulle slangen sammen og du der er færdig med at rense bliver du glad for hvor nem den er at opbevare. 

De andre ændringer som er sket, siden tidligere modeller, er små tekniske finesser som LCD display som viser hvor højt trykket er, så du aldrig får for højt tryk og risikere at ødelægge dine fine havemøbler. Se specifikationerne for højtryksrenseren herunder.

Specifikationer

  • Tryk: 20-145 bar
  • Vandkapacitet: Max. 500 l/timen
  • Temperatur: Max 40 grader celcius
  • Effekt: 2,1 kW
  • Vægt: 13,9 kg. (uden tilbehør)
  • Slangelængde: 5 meter

Det er utrolig nemt at rense med K5. Der er rigeligt med tryk til at rense havemøbler, garageporten, indkørsler og selv din bil. I standard mundstykket finder du 3 forskellige indstillinger som du kan justere på LCD displayet og du behøver ikke skifte mundstykke, hvis du skifter fra højtryk til rengøringsmiddel, hvilket er meget nemt.

Det tilbehør som følger med K5 er en altanrens som med lethed fjerner alger og smuds fra din altan. Den kan også anvendes på andet end din altan. Udover ”moppen” som du kan se herover følger et 3-i-1 Multi Jet spulerør med, som med et enkelt vrid kan ændre stråletype for at opnå den bedste effekt.

Se denne video for at se hvor let Kärcher K5 fjerner snavs.Det siger eksperterne om Kärcher K5

GoodHouseKeeping.com Kärcher K5. De var noget kritiske til vægten af højtryksrenseren, men gav den til slut 86 ud af 100 point.

Råd og Rön, marts 2017, testede 13 højtryksrensere og gav Kärcher K5 80 point, hvilket gav den en andenplads. Nilfisks E150.1-10 Xtra vandt deres test med 81 point.

Aftonbladet har testet 6 højtryksrensere og giver førstepladsen til Kärcher K5 med 5 stjerner. De skriver at ”Den er nem at arbejde med, effektiv og har et solidt design. Formen er god og den ruller let på store hjul. Den står fast men får et lille minus fordi den er tung”.

Tek.no har testet Kärcher K5 og gave den 8 ud af 10 point. Den får udmærkelsen ”Meget god” af TEK.no. De skriver at ”Dette er en kompakt og let maskine som passer fint hvis du vil pakke den sammen efter anvendelse”. Ander fordele med Kärcher K5 er at den er støjsvag, passer godt til bil, båd og terrasse. Udover det har den en praktisk ”pistol” med alle mundstykker i et og justerbart håndtag og god sæbefunktion”.

Det siger forbrugerne om Kärcher K5

Som altid har vi her på Bedst i test Guiden undersøgt hvad forbrugerne synes om produktet og her kommer nogle eksempler:

Udover mange skrevne forbrugeranmeldelser af Kärcher K5 findes der også en hel del videoer. Med video er det også lettere at observere hvordan processen fra beskidt til rent går til. Klik på dette link for at gå direkte til et videoklip som viser hvor effektiv K5’eren er.

Blandt kundeanmeldelser finder bl.a. disse: ”Dette produkt blev med det samme min kones helt – fantastisk maskine”, ”Nu synes jeg det er sjovt at rengøre min terrasse”, ”Fik min Kärcher K5 i dag og satte den sammen på 45 minutter. Bagefter brugte jeg 3 timer på at rense indkørslen, terrassen og havemøblerne. Blev positiv overrasket over min nye elektriske højtryksrenser”.


Queenofclean testede Kärcher K5 og skrev bl.a. ”Dette er et fantastisk produkt med gode rengøringsevner” .

Er dette produkt helt fejlfrit? – Nej. Visse forbrugere har klaget over at slangen er lidt besværlig at have med at gøre. Andre mener at højtryksrenseren er lidt tung, men så er det godt der er hjul på.

Her køber du højtryksrenseren til den bedste pris

Happii sælger den bedste højtryksrenseren for kun 4205 kr. Prisen er inkl. fragt!

Proshop sælger den bedste højtryksrenseren for kun 4238 kr. Prisen er inkl. fragt!

Staypro sælger den bedste højtryksrenseren for kun 4238 kr. Prisen er inkl. fragt!


Opbevar din højtryksrenser korrekt!

Når vinteren kommer er det vigtigt at højtryksrenseren står sikkert indendørs. Er der vand tilbage i højtryksrenseren når det bliver koldt, er der risiko for at mundstykket fryser i stykker, hvilket kan få dyre konsekvenser.


Tips 1: Vi kan også anbefale dig at læse vores test om bordventilator.

 

Tips 2: Hvis du går med i vores Facebook gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående højtryksrenser. På den måde kan du gøre et kup = det bedste højtryksrenser til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!

Philip Andrén

Bedst i test: Højtryksrenser

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den