bedste tagboks - tagboks bedst i test

Test af bedste tagboks 2024

Hvis du vil vide hvilken tagboks der er blevet valgt til bedst i test er du kommet til det rette sted. Her på Bedst i test Guiden har vi læst alle aktuelle eksperttests og selvfølgelig også hørt hvad forbrugerne synes om deres køb. Alt sammen for at du skal kunne foretage et så klogt valg som muligt.Derfor skal du have en tagboks

Når du og familien skal på ferie fyldes bilens bagagerum ofte helt op. At få plads til større ting som f.eks. ski er desuden noget som ikke alle biler har tilstrækkelig med plads til. En god tagboks hjælper derfor med logistikken og gør rejsen meget nemmere.


At tænke på inden dit køb

  • Den rigtige tagbøjle – hvis din bil har tagbøjle på taget er det vigtigt at du køber de rigtige fødder til tagboksen så de passer til bilens tagbøjle. Det er også vigtigt at bøjlerne klarer belastningen og derfor kan det være godt at undersøge om de er lavet i plast eller ej. Hvis der ikke findes tagbøjler på din bil er det stadig muligt at montere tagboksen ved hjælp af midlertidige tagbøjler med beslag som sættes fast i dørkarmen.
  • Montering – når tagboksen er på plads er det vigtigt at den ligger så centreret som muligt for at skabe optimale vægtforhold. Skyd derfor tagboksen til tagets midte. Noget som ofte går ubemærket hen er at det skal være muligt at åbne bagklappen til bilen helt op uden at den støder på tagboksen.
  • Pakning – undgå kun at pakke tunge ting i tagboksen, varier så det bliver en jævn fordeling mellem bilens bagagerum og tagboksen.

Bedste tagboks 2024


Efter at have læst hvad forbrugerne synes, samt alle aktuelle eksperttests er det nemt at udse en vinder. Vinderen hedder Motion XT XL og kommer fra mærket Thule, som længe har været blandt de bedste når det gælder tagbokse. Læs hele testen herunder!


Thule Motion XT XL ser ud som en helt almindelig tagboks, men der hvor den virkelig adskiller sig fra konkurrenterne er at den er meget nem at bruge. Tagboksens design er optimeret til bedst muligt at udnytte pladsen, aerodynamik og tilpasning til køretøjet. At sætte tagboksen på plads er meget nemt, da den med hjælp af 4 separate ”PowerClick”-klemmer konfirmerer når tagboksen sidder korrekt via et hørbart ”klik”. Klemmerne sættes fast på indersiden af tagboksen hvor der findes tydelige huller hvor de skal sættes fast.


Det er muligt at skyde Thules tagboks frem så du kan åbne bagageklappen uden at den støder på tagboksen. For at beskytte din bagage mod tyveri findes der en SlideLock-lås som indikerer når boksen er lukket og låst korrekt. Tagboksens kapacitet er på 500 liter. Her får du plads til 5-7 par ski som max. må være 2m lange. Når du åbner låget holdes det åbent, da der findes holdere på begge sider. Dette gør det nemt at pakke din udrustning da du ikke behøver at holde i låget samtidig med at du fylder tagboksen. Thules tagboks kan åbnes fra begge sider hvilket er godt og sikkert hvis du skal åbne tagboksen imens du holder i vejkanten. Tagboksen er lavet af et holdbart ABS-plast materiale som beskytter med ridser fra eks. stenslag og udrustning. På indersiden af tagboksen finder der remme som yderligere kan bruges til at sikre din udrustning.


På trods af tagboksen størrelse (215 x 91,5 x 44 cm) vil du, takket være aerodynamikken, ikke forstyrres særlig meget af lyd fra vind som rammer tagboksen.


Specifikationer:

Bredde: 91,5 cm

Dybde: 215 cm

Højde: 44 cm Vægt: 23,5 kg

Lastkapacitet: 75 kg

Monteringstype: PowerClick

Volumen: 500 liter


Holdbarheden hos Motion XT XL er meget god, da den er lavet i et holdbart materiale og samtidig er helt vandtæt. Den klarer let vejrets uforudsigelighed rigtig godt. Der er små huller i boksen som er lavet til det tilpasningsbare låsesystem, men da disse huller sidder i bunden er det højst usandsynlig at vand vil trænge ind. Hvis du stadig er i tvivl om kvaliteten af tagboksen fra Thule er det værd at nævne at du får en livtidsgaranti på din Thule tagboks. Så sikre er de selv på kvaliteten.


Her køber du den bedste tagboksen til den bedste pris

Dette siger eksperterne om tagboksen

Outdoorlab: har testet Thule Motion XT XL og giver den samlet point på 74 ud af 100 hvilket giver den en førsteplads i en test med 7 andre tagbokse. Tagboksen præsterer særlig godt i kategorierne brugervenlighed, holdbarhed og sikkerhed. De skriver at den trods sin høje pris er værd hver eneste krone.


Expressen: testede 9 tagbokse. I deres test havnede Thule Motion XT XL på førstepladsen og hyldes for sin kollisionssikkerhed, vandtæthed og brugervenlighed. Andre tagbokse i testen var bl.a. Packline NX Premium XL og Skiguard 860 Touring.


Teknikens Värld: testede og sammenlignede 7 tagbokse. Vinderen i deres test blev Calix 600 med motiveringen at den har god rummelighed, er let at montere og har en god kvalitetsfølelse af en plastboks at være. Andre tagbokse i testen var bl.a. Biltemas Ski Box 450 L, Mont Blanc Roofbox Space 650 og Thule Dynamic L 900.


Det siger forbrugerne om tagboksen

Som altid har vi her på Bedst i test Guiden også undersøgt hvad forbrugerne synes om deres produkt. Her kommer nogle eksempler:


”Købte den på Mekonomens 25% weekend for 5000 kr. og den føles god til prisen, da det er den opdaterede boks sammenlignet med den tidligere model Motion 900 som vi lejede til ferien. Nem at montere med gribeklemmerne. Sammenlignet med Motion 900 har den forbedrede håndtag og låsemekanisme. Kan let rumme vores jogging klapvogn og mere til. Skilængde. Stadig lidt vaklende i plasten i den nedre del af boksen.” - Joel


”Meget glad og kan varmt anbefale den.” – A.V.


”Ser fantastisk ud.” - Heather


”Fantastisk produkt!! Lidt dyr men den fungerer helt perfekt. Meget nem at sætte på bilen. Den er lidt tung, så du vil nok gerne være to til at sætte den på.” - LuvAmazon


”Et rigtig godt produkt med plads til meget. Jeg fik plads til telt, 3 sammenklappelige stole og flere tasker. Jeg var bange for at køre hurtigt, men Thules design fungerer fantastisk og boksen er sikker.” - Edward


”Meget tilfreds. Kør sikkert og velbeskyttet.” - Martineztagboks

Med den bedste tagboks bliver rejsen nem og bekvem
Tips 1: Hvis du går med i vores Facebook gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående tagboks. På den måde kan du gøre et godt køb = den bedste tagboks til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!Philip Andrén

Bedst i test: Tagboks

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den