Tablet test 2024 - Bedste tablet valgt af eksperter og forbrugere

Skal du købe en tablet og gerne vil vide hvilken eksperterne anser som den bedste i 2024? Så er du kommet til det rette sted! Vi har gennemgået alle tests i aviser og magasiner og desuden undersøgt hvad de danske forbrugere synes om deres tablet. Alt dette har vi samlet på denne side, så du hurtigt skal kunne se vinderen og undgå at gøre et dårligt køb.


Tablet test - den bedste tabletTænk først på disse to ting

Tabletten fik sit store gennembrug i og med at Apple iPad blev præsenteret i 2010, men i dag er udbuddet stort om modellerne mange. For at vælge rigtigt er der nogle ting som er godt at du tænker igennem inden dit køb. 


Din første beslutning bør være dom du vil have en tablet med eller uden 4G understøttelse. Med 4G understøttelse menes at du med et abonnement fra en valgfri operatør kan surfe hvor end du befinder dig. Du er med andre ord ikke afhængig af et trådløst netværk som med de billigere modeller, som kun har WiFi understøttelse. 


Dog er de fleste tablets som sælges i dag uden 4G understøttelse og bruges først og fremmest hvor der allerede findes et trådløst netværk. 


Et alternativ til at købe en tablet med 4G understøttelse kan også være at dele internetopkoblingen via f.eks. din smartphone. Det betyder at du ikke behøver at have et yderligere abonnement til din tablet som koster penge, men kan bruge det du i forvejen har til din telefon. 


Til dig der tænker på at bruge tabletten meget på rejser, kan det dog være en fordel at have indbygget 4G. 


Dit næste valg er hvilken størrelse du vil have på skærmen. Den mest almindelige størrelse på tablets i dag er 10 tommer, hvilket er praktisk hvis du først og fremmest tænker på at bruge tabletten derhjemme, måske som erstatning eller supplement til en almindelig computer. En større skærm gør det lettere at læse, se video og se mere af hjemmesiderne når du surfer. 


8 tommer som er den anden mest almindelige størrelse i dag er et smidigt format når det gælder at tage tabletten med sig eller opbevare den i en taske. 


Bedste tablet - tablet bedst i test 2024

Længere nede på denne side kan de se og læse de tests som de seneste år er lavet af tablets.


Også Sony Xperia Z4 og Samsung Galaxy Tab er meget værdsat af både eksperter og brugere, så hvilken du end vælger af disse vil du få en meget værdsat testvinder. 


Der er med andre ord tæt i toppen, men efter undersøgelse af hvad både eksperter og forbrugere siger går guldmedaljen til Apple iPad 10.2Apple tablet - iPad

Apples iPad har lige siden den første lancering i 2010 været utroligt populær. Dens enkle og brugervenlig grænseflade er flot og velfungerende og passer til de fleste. Med iPad kombineres ren intuition med hurtig teknik for at gøre brugeroplevelsen fantastisk. iPad 10.2 lanceredes med et mål; at levere det bedst Apple’s tablets kan give til en bedre pris.


Det går ikke at benægte at når det kommer til de flotteste tablets så er det Apple som producerer dem. Apple 10.2 har en skærm på 10,2 tommer og vejer kun 490 gram. Tykkelsen på 7,5 mm bidrager også til at den er utrolig nem at holde – selv med en hånd. Bagsiden er lavet af metal og meget glat. Knapperne er godt placerede og godt lavet. Knappen du kommer til at bruge mest, knappen i midten har TouchID som bruger dit fingeraftryk til hurtig at låse op for iPad’en.


iPad 10.2 har en fantastik fin skærm med en opløsning på 2160 x 1620 pixels. Dette resulterer i en pixeldensitet på 264ppi (pixels per inch). At se film og spille spil er en herlig oplevelse. Det eneste sted hvor skærmen ikke er tilfredsstillende er hvis du sidder i direkte sollys hvor du desværre må acceptere en del reflektionsproblemer.


Kraften i iPad’en leveres fra en A10 Fusion chip som er imponerende god. Dette kombineres med en RAM hukommelse på 3 GB hvilker er mere end rigeligt til gennemsnitsbrugeren og fremfor alt hvis du mailer, surfer på nettet eller ser film. Brugeroplevelsen er fin og konsisten hvor grænsefladen hurtig følger med alle dine kommandoer. At spille på iPad 10.2 bliver en fornøjelse hvor du kan nyde fantastisk grafik og hurtig respons.


Med iPad 10.2 kan du også vælge at bruge en Apple Pencil. Dette er en pen som fungerer meget godt til din iPad og er noget for dig som kan lide at tegne eller vil gå tilbage til den gode gamle blackberry-tid fra begyndelsen af 00’erne.


Batteritiden er meget generøs og du kan uden problemer bruge den i 3-4 dage uden at behøve at skulle lade den op en eneste gang. Selvfølgelig afhænger det af hvor meget du bruger den, samt hvor meget processorkraft de forskellige app’s behøver. Ifølge Apple selv skal batteritiden holde i 10 timer hvis du bruger den non-stop og løfte virke til at tale sandt!


Den har også 2 kameraer, en på bagsiden og et selfie-kamera. Som forventet er det ingen prisvindende kamera, men er der mest for at du skal kunne tage hurtige snapshots og sjove hverdagsbilleder. Den kan dog overraske og med sine 8 megapixels gør det jobbet godt i god belysning hvor den fanger detaljerne godt. Du kan tage billeder i hurtigt spolende videoer og indspille film i høj opløsning.


Selfiekameraet er også godt og lader dig føre en videosamtale hvor du ses klart og tydeligt, men ikke overeksponeret, hvilket er godt. 


Med denne iPad får du utroligt god ydeevne, grafik og brugeroplevelsen med iPads operativsystem er fantastisk. Tilføjelsen af Apple Pencil er også spændende og gør din iPad til en cool notesbog.


Hukommelsen i denne iPad er 32 GB.


Hvis du har haft en tablet tidligere eller vil prøve en ny er den tablet perfekt til dig. iPad 10.2 kommer i tre farver; guld, sølv og space grey. Denne iPad har kun Wi-Fi og ingen SIM kort. 
Hvad synes forbrugerne?

De forbrugere som har købt en Apple iPad 10.2 er meget tilfredse. Her kommer nogle eksempler;


”Helt okay pris og fungerer perfekt til børnenes behov.” – tha_neo


”Samme processor ydeevne som 2019 års modellen, denne er dog betydeligt billigere om end en noget mindre skærm. Hurtig og pålidelig, KØB!” - rickson


”Helt OK – ikke så dyr” - Bengt


”Elsker min iPad. Bruger den næsten hele tiden! Har ingen computer, men det fungerer udmærket at bruge iPad’en.” - Tove


”Meget god til det hele!” – garo_artinian


”Fungerer meget godt til alt fra surf, se film og gaming. Perfekt til rejser. God batteritid!” – jannike_tilly


Findes der nogle ulemper? Dem vil vi selvfølgelig også gerne kende til! De få ulemper der er blevet nævnt er at hukommelsen kan være en smule for lidt i visse konfigurationer og at en del forbrugere har udtrykt utilfredshed over skærmens refleksion – noget som kan være irriterende en lys sommerdag.


Køb tablet - sådan køber du iPaden til den bedste pris

Billigst er at købe din nye Apple iPad 10.2 på nettet. Læs videre herunder for at finde information om den bedste pris lige nu!


Power sælger den bedste tabletten for kun 2499 kr. Prisen er inkl. fragt!

Elgiganten sælger den bedste tabletten for kun 2499 kr. Prisen er inkl. fragt!

Goblue sælger den bedste tabletten for kun 2590 kr. Prisen er inkl. fragt!

Proshop sælger den bedste tabletten for kun 2699 kr. Prisen er inkl. fragt!

Komplett sælger den bedste tabletten for kun 2899 kr. Prisen er inkl. fragt!

El-Salg sælger den bedste tabletten for kun 2899 kr. Prisen er inkl. fragt!

Euronics sælger den bedste tabletten for kun 2899 kr. Prisen er inkl. fragt!

Føniks Computer sælger den bedste tabletten for kun 2953 kr. Prisen er inkl. fragt!

Dustin Home sælger den bedste tabletten for kun 2965 kr. Prisen er inkl. fragt!

Teknikproffset sælger den bedste tabletten for kun 3107 kr. Prisen er inkl. fragt!

ShopBetter.dk sælger den bedste tabletten for kun 3859.4 kr. Prisen er inkl. fragt!

boligcenter.dk sælger den bedste tabletten for kun 3992 kr. Prisen er inkl. fragt!


Tips: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på denne iPad. På den måde kan du gøre et rigtig kup = den bedste tablet til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig fremover.


Test tablet - vi begynder vores beslutning med disse tests

Der findes i dag mange tests af tablets. Vi fjerner dog alle de gamle og fokuserer på tests fra 2014 og fremad. Hvis du klikker på navnet i listen herunder kan du læse testene i detaljer.


2019

Alt om Data Giver iPad 7. gen 4 ud af 5 stjerner og siger "Apples mest basale iPad har fået større ambitioner. Et godt stykke henad vejen indfrier den dem faktisk rimelig pænt. Med et keyboard, en pen og det nye styresystem, er det en tablet, der fint kan bruges til arbejde og kreativi-tet i mindre omfang."


Meremobil.dk Har testet iPad 10.2 og giver den 5 ud af 6 stjerner og konkluderer i deres test "Større og dyrere - men stadig god!


Techradar har testet iPad 9.7 og kan rigtig godt lide den. De kan lide at den, på trods af sin lave pris (sammenlignet med andre iPad modeller), er veludrustet og holder det den lover. De kan lide ydeevnen, grafikken og at du får meget for pengene. Når de nævner ting de ikke kan lide er det Apple Pencil (som er et tilkøb) samt at designet på iPad’en det samme som tidligere.


Trustedreviews er meget imponerede af iPad 9.7 og giver den 5 ud af 5 stjerner! Anledningen til denne karakter er, ifølge dem; udmærket værdi for pengene, slim og let design, men samtidig meget kraftfuld, Apple-pencil kompatibel samt operativsystemet iOS som Trustedreviews mener det det bedste OS til tablets. De giver dog lidt anmærkninger og det er mod skærmen, som de synes er reflekterer for meget i sollys, samt at kameraet på bagsiden er for middelmådigt.


2018

MacWorld laver en gennemgående test hvor de funderer over om det stadig er værd at købe en iPad 9.7. De kommer frem til at den stadig har en del gode ting som i kombination med ydeevnen gør at den stadig holder høj klasse. De mener også at den relativt lave pris gør iPad 9.7 til et meget attraktivt køb. De giver iPad’en 4 ud af 5 stjerner.

 

Råd & Rön testede sidste år 40 tablets og gav 79 point til iPad 9.7. Vinderen i testen blev iPad Pro som fik 84 point.


Techradar lavede en test hvor de rangerer de bedstes tablets lige nu. Vinderen i testen blev kostbare iPad Pro, men vores testvinder, iPad 9.7 havner på en imponerende tredjeplads med motivationen, at det er den bedste iPad til den som leder efter en enkel iPad/tablet. 

 

2017

Mobil Testede Apple iPad Pro og tildelte den 78 ud af 100 point. På den positive side var blandt andet den høje ydeevne og et godt overblik i grænsefladen, imens prisen var en tydelige ulempe. Slut bedømmelsen belv; ”God i venten på bedre”. 

 

Aftonbladet Testede 4 tablets i flere runder og vinderen, med mindst mulige margin, blev Apple iPad Pro. Den fik 1 point mere end Samsung Galaxy Tab S3. Sammenfatningen fra avisen lyder; ”Hvis du vil have det bedste lige nu og ikke bekymrer dig om hvilket operativsystem tabletten bruger vinder iPad Pro med et mulehår. Men hvis du kan lide Android bedre end IOS får du samme funktionalitet med Samsungs Galaxy Tab S3 som afgjort er den bedste Android tablet der findes for tiden.” 

 

PC för alle Undersøgte 9 tablets med tastatur og Windows, for at se hvilen af disse der bedst kunne erstatte en bærbar computer. Bedst i test blev Acer Switch Alpha 12 SA5 som har god ydeevne, god udformning, er støjsvag, samt en skarp og lysstærk skærm. Den får 8 ud af 10 point.

 

TEK (Norge) Testede årets Apple iPad (femte generation) og skriver: ”Dette er iPad’en ingen har bedt om, men som alle egentlig behøver”. Den får 7,5 ud af 10 point og det positive er ifølge magasinet, at den har en god skærm, god kvalitet, lang batteritid, samt at den er hurtigere end forgængerne. Konklusionen bliver: ”Absolut intet nyt, men prisen er god”.

 

MacWorld Testede Apple iPad (femte generation) og tildelte den karakteren 8 ud af 10. Bedømmelsen efter testen blev dog lidt lunken: ”Skærmen er ikke så god som vi havde ønske og den er ikke så spændende, men den er tilstrækkelig god til de fleste behov og for 4000 kr. er det næsten synd at klage.” 

 

2016

EISA Årets vinder i kategorien ”Bedste tablet” blev Lenovo Yoga Tablet 2 Pro. Motivationen lød: ” Den perfekte kombination af ydeevne, design og praktisk anvendelse gjorde Lenovos YOGA tablet til en klar vinder i denne kategori.” 

 

Tidningen M3 Lavede en test af 12 stk. 10 tommers tablets for at finde ud af hvilken der er den bedste tablet lige nu. Bedst i test blev Sony Xperia Tablet Z4 som fik 9 ud af 10 point. Positive egenskaber for denne tablet er blandet andet at den er tynd og let, at den har en udmærket skærm og en rigtig god ydeevne.

Apple iPad Pro 9.7” fik også 9 ud af 10 point, men denne tablet har en betydeligt højere pris end vinderen. 

 

2015

Tidningen M3 Inviterede i efteråret samtlige større producenter af tablets som havde 10” modeller i sit sortiment. Af de seks testede tablets blev Sony Xperia Tablet Z4 udset til bedst i test med 9 ud af 10 point. Den vandt pga. sin høje ydeevne, den udemærkede skærm, samt at den er både tynd, let og tåler vand. 

 

PC för alle For at finde den bedste tablet med Windows 10 testede magasinet seks at de hotteste modeller lige nu. Vinder blev Asus Transformer Book T100CH som fik 8 ud af 10 point og blev bedst i test. De mest positive egenskaber var at den er flot, tynd og let, at den har en udmærket skærm og en overraskende god ydeevne. 

 

PC för alla Testede 5 små tablets med rigtig Windows for at se om en tablet kan erstattet en bærbar. Vinderen blev Asus Vivotab Note 8 som var både størst, hurtigst og bedst i test. Karakteren blev 8 ud af 10 og en af fordelene med softwaren er at du får Office Home & Student uden tidsbegrænsning med i prisen (værdi 1200 kr.). 

 

Mobil I en stor test af 9 tablets mellem 8 – 12 tommer, blev Microsoft Surface Pro 3 bedst i test med 22 point. På en andenplads, med 21 point, kom Apple iPad Air 2. 

 

2014

PC för alla Lavede en sammenligning af årets 39 nye tablets. Bedst i test, den eneste med 10 point (ud af 10) blev Samsung Galaxy Tab S 8.4 (SM-T700). På andenpladsen, med 9 point, kom Apple iPad Air 2.


Da det var en stor gennemgang af udbuddet er det også interessant at se hvilke producenter der laver de dårligste tablets. Og i bunden finder vi bl.a. Huawei, Tekstor, Wexler, Toshiba, LG og flere modeller fra Asus. Dem bør man altså undgå, ifølge PC for alle. 

 

Tidningen M3 Testede Apple Ipad Air 2 og gave den karakteret 9 ud af 10. Bedømmelsen blev: ”Det her er Apples bedste iPad nogensinde, ingen tvivl om det.” Blandt fordelene fremhævede magasinet bl.a. den høje ydeevne, dens slim form og det gode kamera. 

 

Aftonbladet ”Ipad Air 2 er lige nu den skarpeste tablet som det er muligt at købe” konstaterer avisen og tildeler denne tablet den højest mulige karakter: 5 ud af 5 PLUS.

 

Tidningen M3 Gav højest mulige point, 10 ud af 10, til Samsung Galaxy Tab S 8.4 (SM-T700). Bedømmelsen lød; ”…takket være skærmen overrækker vi førstepræmien til Samsung og forærer desuden Galaxy Tab S 8.4 en yderst sjælden ti point’er. Suveræn balance imellem funktionalitet og enkelhed, ydeevne, stil og komfort. Efter vores opfattelse er det her den absolut bedste tablet lige nu.”

(Vi kan dog tilføje at visse forbrugere oplever et overophedningsproblem med denne tablet). 

 

EISA Valgte Sony Xperia Z2 Tablet til bedste tablet 2014-2015. EISA skriver blandt andet; ”Så tynd, så stilren og så smidig – Sony Xperia Z2 Tablet er uden tvivl en værdig EISA vinder.” 

 

PC för alla Testede 6 tablets for at se om det er muligt at finde en værdig erstatning til den bærbare computer. Fokus denne gang lå altså på hvor gode tablets passer til dig som vil lade din bærbare blive hjemme på næste rejse. Bedst i test blev Sony Xperia Z2 Tablet med 9 ud af 10 point. Den kombinerer god ydeevne, et luksuriøst design og en rigtig god skærm. 

 

Lyd & Billede Undersøgte Samsung Galaxy Tab S 10.5 og blev meget tilfredse med hvad de fik at se, ikke mindst den perfekte skærm med flotte farver og en høj opløsning. Karakteren blev 27 ud af 30, hvor den eneste svaghed var lydstyrken. 

 

PC för Alle (også magasinet M3): Testede Samsung Galaxy Tab S 10.5 (SM-T800) og gav den højeste karakter, 9 ud af 10, med bedømmelsen: ”Dette er uden tvivl en af de bedste tablets på markedet lige nu.”
 


Hvad adskiller en tablet fra en bærbar computer eller en mobiltelefon?

Der findes flere forskelle mellem en tablet og en bærbar computer. Lidt forenklet skulle man kunne sige at en tablet er en bærbar, men uden tastatur. Den er er meget forenklet. Mere retfærdigt ville det måske være at sammenligne en tablet med en smartphone, men med større skærm. 


Den større skærm er en stor fordel f.eks. når det gælder om at se film, fotos eller YouTube klip. Selvfølgelig er det også sjovere at surfe med en større skærm end hvad der er på en mobiltelefon. Men det er også lidt mere at bære rundt på. 

Med din tablet kan du surfe, checke mail og lave meget andet præcis som med en bærbar. Men hvis du planlægger at skrive meget, er det stadig en fordel med en bærbar computer og et almindelig tastatur. 

En tablet vejer i dag omkring 400 gram og er mindre end 1 cm tyk. Sammenlign det med en bærbar computer, som har betydeligt større vægt og mål. Driftstiden er også længere på en tablet end på en bærbar. Tiden varierer selvfølgelig, men de fleste tablets kan du bruge en hel dag uden du behøver at lade den op.  


Hvis du fotograferer med din tablet vil du måske også vide hvilken farveprinter der er bedst i test. Og selvfølgelig kan du også videofilme med din tablet – præcis som med en smartphone, selvom et godt digitalkamera er at foretrække.Philip Andrén

Bedst i test: Tablet

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den