bedste induktionsplade

Induktionskogeplade test 2024 - den bedste modellen ifølge eksperterne

Skal du købe en induktionskogeplade og vil viden hvilken der er den bedst til prisen lige nu. Så er du kommet til det rette sted! 


Vi har læst alle aktuelle tests, talt med hvidevarehandlere og derudover undersøgt hvad de danske forbrugere synes om deres induktionskogeplader. Alt sammen for at du skal få så meget information som muligt inden du bestemmer dig. Men lad os begynde med lidt baggrund til hvad en induktionskogeplade er og hvordan den fungerer. 


Bedste induktionskogepladeSådan fungerer en induktionskogeplade

Er du blevet træt af at vente på at vandet skal koge? Eller at smørret skal smelte, så du kan gå i gang med at stege. Vist skulle det være skønt at slippe for at vente på at kunne begynde med maden. Bare at lægge smørret på stegepanden, hente det du skal have i køleskabet og voila! smørret er smeltet. Det som lyder som en drøm for mange, er virkelighed for dem der har købt en induktionskogeplade.    


Med en sædvandlig traditionel kogeplade varmes varmepladerne først og overfører derefter varmen til gryderne. En induktionskogeplade arbejder på en anden måde; Induktionskogepladen er magnetisk, så her er det ikke selve pladen der bliver varm. Via magnetisme overføres varmen i stedet direkte til gryden.


På den måde er det kun selve gryden der bliver varm og det er derfor meget nemt at regulere varmen på en induktionskogeplade. Skruer du ned for varmen når vandet koger, så reagerer den med det samme. Vil du lære mere om teknikken og læse om den energibesparelse som du kan få, har Energistyrelsen en god beskrivelse her (på knappen ”Godt at vide”) 


Skal jeg anvende bestemte gryder, kasseroller og pander?

Ja, men i dag er de fleste tilpassede til induktionskogeplader. På billedet nedenunder ser du hvilke som kan anvendes og hvilke som ikke går at anvende. 


hvad som fungerer på en induktionskogeplade

Her ser du hvad som fungerer på en induktionskogeplade – og hvad der ikke gør.


Som du ser fungerer de allerfleste gryder og pander med induktionskogeplader. Det som ikke fremgår af billedet er at det gælder nye gryder i rustfrit stål, altså er alle gamle gryder og pander desværre ikke kompatible med induktionskogeplader. For at være på den rigtig sikre side kan du nem undersøge om det er kompatibelt med en induktionskogeplade ved at holde en magnet mod gryden. Kommer der en kraft mellem magneten og gryden kan du anvende gryden på en induktionskogeplade.  


symbol på gryden eller panden betyder det at den kan anvendes på en induktionskogeplade

Findes dette symbol på gryden eller panden betyder det at den kan anvendes på en induktionskogeplade.


Derfor vælger mange i dag en induktionskogeplade

Den største grund er tiden. I dag vil vi gerne have at ting skal gå så hurtigt som muligt, i hvert fald alle de kedelige ting. I de fleste familier er der meget der skal nås, selv efter en lang dag på job eller i skolen. Så er det skønt at slippe for at bruge unødvendig tid på madlavningen. 


En anden grund er sikkerheden. Pladerne bliver ikke varme som på almindelige komfurer. Her er det kun selve gryden som varmes op, så når du fjerner den er pladen ikke så varm, hvilket er en stor fordel når man har små børn.

Derudover slukker varmen med det samme når du fjerner gryden fra pladen. Derfor behøver du ikke være urolig på samme måde som tidligere og tænke over; ”Slukkede jeg nu også for komfuret inden jeg gik hjemmefre?” 


En tredje grund er økonomien. Ved ikke at behøve at skulle varme selve pladen og halvdelen af komfuret først, sparer du energi og får et mere effektivt elforbrug. 


Det er vigtigt at du har tilladelse hvis du selv skal montere induktionskogepladen. Du må gerne selv udføre installation hvis du følger de forskrifter og regler der findes omkring dette. På Sikkerhedsstyrelsen’s hjemmeside kan du læse hvad du som privatperson må gøre når det gælder elinstallationer i hjemmet.  Bedste induktionskogeplade 2024Efter at have læst alle aktuelle eksperttests (du finder dem længst nede på siden), talt med hvidevareforhandlere og ikke mindst lyttet til forbrugernes oplevelser med sine induktionskogeplader er valget ganske enkelt.


Det handler om en kogeplade fra Siemens, som er kendt for at lave gode induktionskogeplader og modellen er EH651FEB1E.


Siemens induktionskogeplade

Siemens induktionsplade EH651FEB1E er blevet valgt til "Bedst i test" af danske Tænk, som tildelte den 76 ud af 100 point efter sin test i maj 2017. Også forgængeren til denne mode, Siemens EH651FE17E, blev valgt til "Bedst i test" med 4,4 ud af 5 point af Testfakta (oktober 2013). Læs mere om eksperternes udtalelser længere nede på denne side. 


Denne induktionskogeplade har 4 kogeplader/zoner med grydesensor, hvilket betyder at den starter når der står en gryde på zonen. Skulle det være sådan at der ligger et objekt på pladen så opvarmes de ikke. Alle varmezoner har også et ”Powerboost” så varmepladen varmes utroligt hurtigt op, samt et display der viser energiforbrug.


Den har også timer med stop-funktion, ægge-ur og 17 energibesparende indstillinger. Den har også forældrekontrol for at beskytte de unge kokke i køkkenet og restvarmeindikator for hver zone, så du ved hvor længe pladen er varm. 

De eksperter som har testet denne induktionskogeplader synes at den er let at rengøre, hvilket er værdifuldt når du skal spare tid. 


På Siemens hjemmesiden kan du læse mere om denne induktionskogeplade.


Her køber du induktionskogepladen til den bedste pris
Det synes forbrugerne om denne kogeplade

Som altid, vil vi her på Bedst i test Guiden vide hvad forbrugerne synes om et produkt. Det er jo trods alt dem som sidder med den vigtige erfaring; hvordan virker induktionskogepladen i hverdagen. Og heldigvis er hjemmekokkene meget tilfredse.

Gennemsnitskarakteren fra ca. 70 forbrugere som har købt denne induktionskogeplade er 4,6 ud af 5,0, hvilket må anses for at være rigtig godt (august 2018). 


Nogle tilbagevendende udtalelser er; ”Stærk kogeplade! Meget tilfreds – funktionel og til en god pris!”, ”Vi er super tilfredse med induktionskogepladen, flot design og gode funktioner”, ”Udmærket ydeevne og meget for pengene!”


To andre anmeldelser lyder; ”Kokken i huset siger at det er en simpel og brugervenlig induktionskogeplade som er nem at håndtere. Lækkert design og alt i alt meget tilfredse med produktet”, ”Denne induktionskogeplade er meget god og let anvendelig. Tænk dog på, hvis du aldrig før har haft en induktionskogeplade, at den kan larme lidt når du tænder den. Det er dog ikke noget som forstyrrer, men rart at kende til. Husk også på at alle induktionskogeplader larmer lidt, mere eller mindre.”


Hvad er ulemperne så? De findes jo med alle produkter og dem vil vi gerne kende til inden vi bestemmer os, så vi kan tage dem med i overvejelserne vedr. vores beslutning. Det som nogen forbrugere påpeger med denne induktionskogeplade, er at den let bliver ridset. En del synes den er lidt for enkel og efterlyser flere finesser som f.eks. en oval kogeplade. Visse ønsker også at der var en varmestyring per plade i stedet for en fælles for alle plader (på denne induktionskogeplade skal man først markere hvilken plade du vil ændre varmen på). Foruden disse ting er forbrugerne meget tilfredse med deres nye induktionskogeplade.  


Vi har taget udgangspunkt i disse tests

Der findes desværre ikke så mange aktuelle eksperttests at læse i dag. Heldigvis er der dog generelt høj kvalitet på nutidens induktionskogeplader, så det er svært at lave en fejlkøb. Det som mest adskiller dem er deres holdbarhed overfor ridser og hvor let det er at rengøre dem, hvilket selvfølgelig også er vigtigt. 


Danske Tænk har efter sine tests i maj 2017 en samling med hele 13 induktionskogeplader. Bedst i test er Siemens EH651FEB1E som får 76 ud af 100 point og andenpladsen gik til Samsung NZ64K5747BK som fik 74 point.

Længst nede på listen finder vi de dårligste kogeplader og de produceres af bl.a. Bosch, Miele og Scandomestic. Dem skal du altså undgå at købe hvis du vil have en god induktionskogeplade ifølge Tænk. 


Magasinet Råd & Rön testede 8 standardkogeplader under 5000 kr. i maj 2017. Magasinet undersøgte blandt andet hvor hurtige de var, hvor godt de fungerede ved madlavning, hvor meget de larmede, samt hvor meget energi de brugte. Vinderen blev Whirlpool ACM 802/NE som fik 69 point. På andenpladsen med kun 1 point mindre kom IKEA Otrolig.


I Testfaktas / Göteborgs-Postens test fra oktober 2013 var det Siemens EH651FE17E som blev udnævnt til bedst i test. Lige efter kom Bosch PIE645F17E. 


Det siger hvidevareforhandlerne

I og med at der ikke findes så mange tests på induktionskogeplader har vi også brugt lidt tid og arbejde på at tale med flere hvidevareforhandlere for at finde ud af hvad de sælger mest af og hvad de anser som den bedste induktionskogeplade.


Også her er det Siemens og Electrolux som fremstår som vindere, hvilket styrker vores anbefaling.


Tips 1: Vi kan også anbefale dig at læse vores test om integreret ovn.

 

Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående induktionskogeplade. På den måde kan du gøre et kup = det bedste induktionskogeplade til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!Philip Andrén

Bedst i test: Induktionskogeplade

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den