Bedst i test sommerdæk

Sommerdæk test 2023

Hvis du skal købe nye sommerdæk i 2023 er du kommet til det rette sted. Vi har samlet  magasinernes tests af dæk for at finde ud af hvilket sommerdæk der er det bedste lige nu. Men vi har også undersøgt hvad forbrugerne synes om deres dæk. 


Ved at læse denne side får du derfor et godt udgangspunkt inden dit køb af nye sommerdæk. Du udnytter dækeksperternes viden, magasinernes testresultater og desuden forbrugernes oplevelser over en længere tid. På den måde kan du nem finde det helt rigtige sommerdæk! Og ikke nok med det… 


Sådan gør du dit livs bedste sommerdæk køb

På denne side fortæller vi også hvordan du allerede om 8 minutter kan gøre dit bedste dækkøb nogensinde. Dels fordi du har købt det bedste sommerdæk, men også fordi du har fået den laveste pris. Derudover har du booket tid til et hjulskifte på dit lokale værksted og få skiftet til sommerdæk. 


Og alt dette uden end at rejse dig fra sofaen eller løfte telefonen. Du kommer til at spare både penge og tid med vores ”3 enkle trin” herunder. Men lad os starte med begyndelsen… 


Jeg ved allerede hvad jeg vil vide, vis mig det bedste sommerdæk NU!


Det siger loven om sommerdæk

Det mindst tilladte dækmønster på sommerdæk er 1,6 mm. Men så er der ikke meget greb på vejen tilbage, når det blot har regnet en lille smule. Allerede ved 3 mm er det tid til at skifte dæk, i hvert fald hvis man skal have en rimelig sikkerhed for sig selv og den evt. medfølgende familie. Det bekræftet gang på gang i tests. 


Skift til sommerdæk

Det er en god idé at skifte dæk om sommeren, fordi sommerdæk er tilpasset sommerens vejforhold, hvilket giver bedre køreegenskaber. At køre med sommerdæk er derfor godt, både for sikkerheden og miljøet. Friktionsdæk må anvendes hele året rundt, men dette kan ikke anbefales, da gummiet ikke er tilpasset til varme sommerveje. Det kan være livsfarligt at lade friktionsdækkene sidde på i løbet af sommeren.


En undersøgelse viser at det er forskelligt hvad man anser for vigtigst når man skal købe bildæk alt efter alder og køb. Mænd plejer at prioritere komfort og lav rullemodstand imens kvinderne er mere interesseret i miljøet og sikkerheden. I hvert fald hvis man er over 35 år. For de yngre dæk købere er det ofte den laveste pris som er det vigtigste, når der skal købes sommerdæk.


Hjælp til at finde det bedste sommerdæk

I år 2012 indførte EU en obligatorisk dækmærkning som skal gøre det lettere for dig som forbruger at sammenligne egenskaberne på forskellige dæk. Du ender sikkert mærkningen, da den minder os om den der længe har været på køleskabe og andre hvidevarer.


Disse tre testværdier skal alle sommerdæk mærkes medRullemodstand (=brændselsforbrug), vejgreb på våd asfalt samt støj niveau i dB. Disse tre testværdier skal alle sommerdæk mærkes med.


Mærkningen giver information om tre dele som udgør grunden for bedømmelsen af et dæks præstation: brændselseffektivitet, vådgreb og eksternt støj. Dette giver selvfølgelig ikke hele sandheden, men er en god hjælp til at kunne sammenligne dæk. 


Advarsel mod disse sommerdæk

Hvilket mærke og hvilket bildæk skal man købe for at få et godt kompromis mellem sikkerhed, brændselsforbrug og lydniveau? 


Ja, de fleste personer i branchen er enige om at det i disse tilfælde er en god ide at fravælge de aller billigste sommerdæk med navne som: Nankang, Vredestein, Sava , Sailun, Matador og Infinity. 


Som så ofte før får man det man betaler for og dæk handler jo faktisk om en livsforsikring. At holde for godt fast i pengepungen i disse tilfælde, kan være livsfarligt, i ordets rette betydning. 


Sådan fungerer smarte dæk

Ja, det er rigtigt. Nu findes der ikke længere kun smarte mobiltelefoner og smart-tv, men også smarte dæk. Continental har indbygget sensorer i visse af sine dæk at kunne aflæse vægten på bilen for derefter at kunne informere dig om passende foranstaltninger. Men dette ligger nogle år ude i fremtiden. Er det nye sommerdæk i 2023 du skal have går det fint med at købe almindelige, trafiksikre dæk. 


Bedst i test – Sommerdæk 2023

I løbet af foråret 2023 står kampen først og fremmest mellem to dæk og producenter. Det handler om Continental Premium Contact 6 og Nokian Hakka Blue 2. Disse to dæk skifter plads på podiet alt efter hvem der tester og hvilken vægt der er lagt på de forskellige test momenter. 


Vi vælger at fremhæve Continental Premium Contact 6 som testvinder i år, men uanset hvilket dæk du vælger af disse to, kommer du til at gøre et rigtig godt køb!


Continental sommerdæk

Best i mange dæk tests – Continental Premium Contact 6

Best i mange dæk tests – Continental Premium Contact 6Synes godt om 5

Her køber du testvinderen:

Aktuelle butikspriser per den 1 marts 2024

* 205/55 16Efter at have undersøgt alle dæktests og resultater, kan vi konstatere at Premium Contact 6 er et stabilt og behageligt dæk som har et rigtig godt greb. Når det gælder om at køre under betingelser med rigtig meget vand, så har dækket fået lidt dårlig anmeldelser, men topper stadig i de majoriteten af eksperternes tests. 


Bremseevnen på tør vej er meget god og dækket er godt når det gælder støj, selvom det ikke er bedst. Tidligere er Conti Premium Contact 5 igennem mange år blevet bedst i test og ifølge eksperterne er Premium Contact 6 endnu bedre.   


Til dig som vil fordybe dig yderligere i detaljer, statistik og testværdier, findes der meget mere at læse herunder, hvor vi har samlet de 3 seneste års tests fra magasinerne.


EU-mærkning


EU-mærkning for Continental Premium Contact 6


Selv bilisterne er enige i at Continental Premium Contact 6 er et meget godt dæk. I de testbeskrivlser som er skrevet om dette sommerdæk, er gennemsnitskarakteren fra forbrugerne 4,51 ud af 5,0, hvilket er meget højt. Du kan læse anmeldelserne her. 


3 enkle trin for at du kan få det bedste sommerdæk til den laveste pris.


  1. For at være på den sikre side så se hvilken dækdimension du skal have til din bil. Det kan du gøre ved at kigge på dine nuværende dæk eller i instruktionsbogen. 
  2. Bestem hvilket sommerdæk du vil købe. Vil du have testvinderen Continental Premium Contact 6, udfordreren Nokian Hakka Blue 2 eller foretrækker du et andet dæk?
     Note: Alle dæk findes ikke i alle dimensioner. Det er derfor godt hvis du har to eller tre alternativer at vælge imellem.
  3. Du køber dine nye sommerdæk billigst på nettet. Hos DækOnline er det nu så smart at du kan få dine dæk sendt til et værksted hvor du bor. Dette betyder at dækkene sendes direkte til et lokalt dækværksted i din nærhed (du vælger selv hvilket) og de ordner efterfølgende balancering, montering og skiftet af dine dæk på din bil. Du booker tiden til dette direkte når du bestiller dækkene. Bekvemt, praktisk og ofte billigst!


Du behøver altså ikke selv hente eller montere dine nye sommerdæk, hvis du ikke vil. Kør blot din bil til dækværkstedet på den aftalte tid og vent imens de udfører arbejdet (det plejer at tage ca. 15-20 min.) Færdig! Besøg DækOnline for at læse mere.  Her køber du testvinderen:

Aktuelle butikspriser per den 1 marts 2024
Test af dæk 2019

FDM: Har testet 16 dæk med størrelsen 16 tommer - sommerdæk 205/55 R16 V heriblandet Continental Premium Contact 5 som de giver 5 stjerner, som er blandet det højeste på FDM's skala med betegnelsen "Bedre end gennemsnittet".


Daektests.dk: Giver Continental Premium Contact 6 dækket 94 ud af 100.


Aftonbladet: I årets test af sommerdæk har Aftonbladet testet 13 dæk. I toppen finder vi Nokian Hakka Blue 2 på førstepladsen og Continental Premium Contact 6 på andenpladsen. De giver Continentals dæk 9,1 point ud af 10 mulige, hvilket er rigtig godt. De skriver også at ved tørt vejunderlag så vinder Continental testen, men at Nokian klarer aquaplanning bedre end Continental Premum Contact 6. Andre dæk i testen var Goodyear EfficientGrip Performance, som tog tredjepladsen. På sidstepladsen kom Radar RPX-800. 


Præcis som sidste år har Råd & Rön delt sin test i forskellige dimensioner. I den mindre dimension med 14” dæk var det sidste års vinder, Continental Premium Contact 5 som har taget førstepladsen. Det dæk som har fået allerflest point, uanset dimension, er Continental ContiSportContact 5. Det der er interessant her er, at Continental Premium Contact 6 beskrives som at være en kombination af Continental Premium Contact 5 og Continental ContiSport Contact 5. Denne beskrivelse er lavet af britiske Tyre Reviews og du kan læse den her


Vi Bilägare: I årets test af sommerdæk som kom med magasin nr. 5, 26. marts 2019, blev 7 dæk og et ”jokerdæk” testet. Testvinderen blev Continental Premium Contact 6 som fik 80 point. Andenpladsen gik til Nokian Hakka Blue 2 som fik 79 point. Om Premium Contact 6 skriver de, at dækkets grundkarakter er manøvredygtigt, udramatiske reaktioner og understyret balance. Når det kommer til bremseevnen på tør vej bliver de imponerede og på våd vej er de også tilfredse. Der hvor det går lidt op ad bakke for Premium Contact 6 er ved aquaplanning testen. Vi Bilägare beskriver det som en reel maveplasker og giver dækket dårligst aquaplanning karakter af alle 8 dæk! På trods af dette går førstepladsen til Premium Contact 6 på grund af meget gode resultater ved test af bremselængden, køreegenskaber og støjniveau. Vi vil gerne tilføje, at selvom Premium Contact 6 fik dårligt resultat vedr. aquaplanningen, så fik dækket top bedømmelse i testene; greb i kurver på våd vej og kørsel på våd vej. 


NAF Motor testede i marts 2019 8 sommerdæk. Om vinderen, Continental Premum Contact 6, som fik 80 point, skriver de: ”Premium Contact 6 har store problemer med aquaplanning” men beholder det alligevel som testvinder. Andenpladsen går til Nokia Hakka Blue 2 (79 point) og tredjepladsen går til Dunlop Sport BluResponse (77 point). De dæk som klarede sig dårligst i testen var Goodyear EfficientGrip Performance (71 point), Bridgetstone Turanza T005 (69 point) og et friktionsdæk (vinterdæk) fra Continental som fik 60 point i sommerdæk testen. 


Auto Motor Sport har gennemgået en test fra GTÜ ”Gesellschaf für Technische Überwachung og ACE ”Auto Club Europa”. De testede dæk har dimensionen 205/55R16. Deres testvinder er Nokian Wetproof med 153 point, et af de billigste dæk i testen. På andenpladsen havner Dunlop Sport BlueResponse på 152 point og på tredjepladsen finder vi Continental Premium Contact 6 med 151 point.

Nokian Wetproof får høje karakterer når det gælder økonomi og miljø sammen med Dunlop Sport BlueResponse. Nokian Wetproof har bedst karakterer når det gælder køreegenskaber på våd vej. På tør vej ligger Continental Premium Contact 6 med højest karakter. De synes at alle tre dæk er rigtig gode og anbefaler dem meget. Det er værd at pointere at der kun adskiller 1 point mellem de forskellige modeller.


Test af dæk 2018

ADAC Tyskland, 175/65 R14 respektive 205/55 R16 / TCS (Schweiz) / Råd & Rön: Har delt sine tests i to dimensioner og vælger i år en vinder i de respektive størrelser: 


I den mindre dimension med 14” dæk var der 14 sommerdæk som blev testet. Bedste sommerdæk i 2018 blev Falken Sincera SN832 Ecorun og Semperit Comfort-Life 2. Testpersonerne mener at begge dækmodeller savner svagheder. Falkens største styrke er tørre veje imens dækken fra Semperit præsterer rigtig godt på våde vejbaner. Sidst i denne test kom dækproducenter som Sava og Maxxis. Dem skal du altså helst undgå at købe, ifølge eksperterne. 


I den store dimension, 16” dæk, deltog hele 16 sommerdæk og der var mange vindere. Michelin Primacy 3, Bridgestone Turanza T001 Evo og Continental ContiPremium Contact 5 tog de 3 topplaceringer. Eksperterne mener at disse dækmodeller savner egentlige svagheder. Michelin dækket er desuden specielt godt når det kommer til slidegenskaber, dækket fra Bridgestone har sin styrke på våde veje imens sommerdækket fra Continental præsterer godt i alle vigtige momenter og har derudover et lavt forbrug af brændstof. De dårligste dæk kommer fra Vredestein og Infinity.  


Vi Bilägare (test 1): I årets først test af sommerdæk var der 6 premiumdæk med dimensionen 205%55 R16 som rullede frem til start. Continental ContPremium Contact 5 blev udset til det bedste sommerdæk i 2018 og fik 88 point. Dette er et dæk som præsterer allerbedst på våd asfalt med en god bremseevne, selv på tør asfalt har dækket en rolig adfærd. På andenpladsen, med 85 point, kom Nokian Hakka Blue 2.

Sommerdækket fra Sailun blev sidst i denne test og skal altså undgås, ifølge magasinet. 


Vi Bilägare (test 2): I årets anden dæktest var det 7 lavprisdæk i dimensionen 205/55 R16, som blev testet og sammenlignet med årets bedste sommerdæk: Continental ContiPremium Contact 5. Magasinet konstaterer at forskellen imellem premium dæk og billigere dæk først og fremmest mærkes i vejgrebet.  

Bedst i test blandt budget dækkene blev Fulda EcoControl HP som fik 75 point, hvilket kan sammenlignes med ContiPremium Contact 5 som fik 88 point. På andenpladsen kom Falken Ziex ZE914 Ecorun med 73 point.


TestWorld /Aftonbladet / Tekniikan Maailma (Finalnd) / NAF Motor (Norge): I årets dæktest af 16 sommerdæk med dimensionen 225/45 R17 hedder vinderen Michelin Pilot Sport 4. Den fik 9,2 point og blev bedst i test 2018, da det har udemærkede køreegenskaber og godt vejgreb på både våd og tør vej. Det blev til en delt andenplads for Continental Premium Contact 6 og Nokian Hakka Black som begge fik 9,1 point.


De dårligste sommerdæk produceres, ifølge eksperterne af Nankang og Gislaved. 


Auto Motor & Sport (test 1): Magasinet testede i år 8 sommerdæk til SUV’er i dimensionen 235/65 R17. Bedst i test blev Nokian Hakka Blue 2 SUV som fik hele 9,6 point ud af 10 og gør sig bemærket gennem neutrale og sikre køreegenskaber. På andenpladsen kom Bridgestone Dueler H/P Sport med 9,0 point.


De dårligste dæk til SUV’er produceres, ifølge magasinet, af Hankook og Pirelli. Disse mærker skal du altså undgå at købe, hvis du vil have et godt sommerdæk. 


Auto Motor & Sport (test 2): I årets anden test var det sportsdæk i dimensionen 245/65 R19 som blev testet af magasinet. Bedst i test blev Michelin Pilot Sport 4S som fik 9,0 point ud af 10 mulige og på andenpladsen kom Continental ContiSport Contact 6 med 8,8 point. 


Test af dæk 2017

Motormännen / ADAC (Tyskland) / TCS (Schweiz): Har i år test hele 96 sommerdæk (6 dimensioner) fra 31 forskellig leverandører for derefter at vælge ”Bedst sommerdæk 2017” i hver størrelse. De dæk som tilbagevendende placerer sig højt er Continental ContiPremium Contact 5 og Goodyear EfficientGrip Performance. Disse dæk er bedst i test i de mindste dimensioner, men får også mange point og topplaceringer i de større størrelser.


De dårligste dæk i denne store gennemgang er produceret af Yokohama, Nankang, Matador og GT Radial. Disse sommerdæk er så farlige at magasinet advarer imod at bruge dem. 


Vi Bilägare: Har i år testet 8 sommerdæk i 10 del momenter for at komme frem til hvilket dæk som er det bedste til sommeren 2017. Bedst i test blev Continental ContiPremium Contact 5 med 91 point. Magasinet opsummerer med ordene: ”Continental topper i vådt føre. støjniveauet er ekstremt lavt på asfalt og dette dæk har den korteste bremselængde på både våd og tør vej.” På andenpladsen kom Pirelli Cinturator P7 Blue med 86 point og tredjepladsen tildeles Nokian Hakka Blue 2 som fik 85 point i denne test af sommerdæk. 


Vi Bilägare: I årets anden test af sommerdæk i Vi Bilägare er der 5 SUV dæk i størrelsen 235/50-18 som er blevet testet. Bedst i test med 87 point blev Continental ContiPremium Contact 6. Den får guld for at den ”imponerer med gode resultater og får første- eller andenpladsen i samtlige del momenter”. 


Aftonbladet / NAF (Norge) / Tekniikan Maailma (Finland) / Test World: Har i år testet 18 dæk på testbanen i Frankrig for at komme frem til hvilket sommerdæk som fortjener titlen ”Best i test 2017”. Magasinet konstaterer at det frem for alt er på våd asfalt som de gode sommerdæk skiller sig fra de dårlige. Nokian Hakka Blue 2 kommer på førstepladsen med 9,2 point og tager dermed guldet denne gang. Men lige derefter kommer Continental Premium Contact 5 ind på andenpladsen med 9,1 point. Magasinet advarer desuden mod at købe de dæk som kommer sidst i testen. Det handler om blandt andet Duratorn Mozzo Sport, Falken Ecorun og Davanti DX 390.  


Aftonbladet Bil (avisudgave): Yderligere en test af sommerdæk blev præsenteret i avisen Aftonbladet Bil. Denne gang handlede det om 12 dæk i dimensionen 205/55-16 som blev testet på svenske veje. Bedste sommerdæk 2017, ifølge denne dæktest er Goodyear EfficientGrip Performance som fik 65 point. Dækket præsterer jævnt og godt hele vejen igennem og tager derfor guldmedaljen. På en del andenplads, med 62 point hver finder vi Continental ContiPremium Contact 5 og Pirelli Cinturator P7 Blue. 


Teknikens Värld: Testede i år sommerdæk til SUV biler (235/60-18) og konstaterede at du hvad du betaler for. Af de 8 dæk som blev testet blev Pirelli Scorpion Verde valgt til bedst i test med 64 point. Dette dæk er ikke bedst i alt, men præsterer gennemgående godt.


På en andenplads med bare 1 point mindre kom Michelin Latitude Sport 3 som altså fik 63 point og en sølvmedalje i årets test af SUV dæk.  


Auto Motor & Sport: I årets test af sommerdæk var det dimensionen 245/45-18 som blev undersøgt af motormagasinet. Bedst i test med 9,4 point ud af 10 mulige, blev Michelin Pilot Sport 4. Dækket tog sejren, da det har en udmærket dynamik og ydeevne, både på våd og tør vejbane. På andenpladsen kom Pirelle P Zero som fik 8,8 point og tredjepladsen i denne test af sommerdæk gik til Continental Premium Contact 6 som fik 8,4 point. 


Test af dæk 2016

ADAC (15” og 17”) / Motormännen: I testen af sommerdæk fra 2016 i dimensionen 185/65 R15 vandt Vredestein Sportrac 5 med 69 point efterfulgt af Continental ContiPremium Contact 5 med 67 point. På en delt tredjeplads kom bl.a. Goodyear EfficientGrip Performance med 66 point. I testen af 17” dæk tog Continental ContiSport Contact 5 guldmedaljen med hele 72 point, hvilket er betydeligt mere end andenpladsens Pirelli P Zero som fik 72 point. 


Vi Bilägare / Expressen: Årets test af 9 sommerdæk viser at Continental ContiPremium Contact 5 er det bedst sommerdæk i 2016. Det fik 85 point og magasinet mener at denne testvinder har den korteste bremselængde på tør vej, men at dækket også er rigtig godt på våde vejbaner.  


NAF (Norge) /Aftonbladet / Tekniikan Maailma (Finland) / Test World: I årets dæktest var det Nokian Hakka Green 2 der blev bedst i test med 9,4 point. På andenpladsen kom både Goodyear Efficient Grip og Pirelli Cinturato P7 som begge fik 9,2 point. Continental Premium Contact 5 fik 9,0 point i denne test. 


Teknikens Värld: I årets test af 12 sommerdæk i størrelsen 205/55 16” blev Goodyear EfficientGrip Performance bedst i test med 65 point. På andenpladsen kom Continental Premium Contact 5 som fik 62 point. 


Auto Motor & Sport: Denne sæson valgte magasinet at test sommerdæk til kompakte SUV’er. Det handler derfor om dæk i dimensionen 215/60 17” og af de 9 sommerdæk som deltog i testen blev Goodyear Efficient Grip SUV bedst i test med en samlet karakter på 9,2 point. Dog blev et andet dæk bedst på vådt underlag og det var Continental PremiumContact 5. Dette dæk fik godt nok 9,1 point, men er altså bedre på våd vej end testvinderen. Du kan læse den tyske vurdering her


sommerdæk testHer køber du testvinderen:

Aktuelle butikspriser per den 1 marts 2024


Tips 1: Vi kan også anbefale dig at læse vores test om el-løbehjul.

 

Tips 2: Hvis du går med i vores Facebook gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående sommerdæk. På den måde kan du gøre et kup = det bedste sommerdæk til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!Philip Andrén

Bedst i test: Sommerdæk


Skrevet 14-08-2019. Senest opdateret den