Espressomaskine bedst i test

Espressomaskine test - bedste espressomaskiner 2024

Vil du vide hvilken espressomaskine som er bedst i test 2024? Så er du kommet til det rette sted!


Som sædvanligt har vi her på Bedst i test Guiden talt med både eksperter og forbrugere for at få så godt et svar som muligt på spørgsmålet. Alt sammen for at du kan lave et så klogt køb som muligt. 


I denne test har vi fremhævet to espressomaskiner som vi giver tips om. En meget overkommelig espressomaskine som vi giver bedømmelsen ”Bedst i test” og en lidt dyrere maskine som får bedømmelsen ”Bedst premiumvalg”.   En god espressomaskine tager dig fra amatør indenfor kaffe til en ægte barista… næsten. Uanset hvad kan du med hjælp af en god espressomaskine komme rigtig tæt på et professionelt resultat. 


Hvorfor skal jeg have en espressomaskine?

  • Lettere at få et godt resultat med kaffen
  • Enkel at rengøre
  • Brygger hurtigt og i ret mængde
  • Få altid den lækre ”creme” (skummet på toppen) 


Bedste espressomaskine 2024

Efter at have læst tests, talt med eksperter og hørt hvad forbruger siger har vi fundet en testvinder til jer. Vinderen er ingen mindre end den overkommelige espressomaskine Delonghi Magnifica S ECAM 21.117


Udover de to testvindere i denne test findes der andre mærker som også har en meget god kvalitet, bl.a. Philips, Jura, Saeco, Isomac og Gaggia.
Delonghi espressomaskine

Vinderen kommer fra det anerkendte Delonghi som laver espressomaskiner i alle mulige forskellige størrelser og prisklasser. Delonghi espressomaskine Magnifica S er ikke en topmodel, men det er en rigtig god maskine til dig som elsker kaffe og som ikke kræver alle finesser som findes på de dyreste maskiner. 


Magnifica S er en helautomatisk espressomaskine med en vandbeholder på 1,8 L og en beholder som rummer 250 g kaffebønner. 


Selvom Magnifica S har nogle år på bagen så drager den fuld udnyttelse af sin noget ældre teknik. Den har f.eks. automatisk sluk-funktion så den slukker hvis du efterlader den tændt. Udover det finder der også et automatisk afkalkningsprogram og et automatisk rengøringsprogram, så du slipper for selv at rengøre den. 


Magnifica S har mælkeskummer og kaffekværn hvilket betyder at der ikke findes nogen grænser for hvilken type kaffe du kan lave; espresso, cafe latte, cappuccino – den kan lave alt, 2 kopper ad gangen! Med kaffekværnen findes der 13 forskellige indstillinger, hvilket er meget imponerende da der findes espressomaskiner som koster det dobbelte, men kun tilbyder op til 5 indstillinger. At Magnifica S har 13 indstillinger gør den til en gemt juvel på kaffemarkedet, som vil lokke feinschmeckere da du har større kontrol over hvordan din kaffe bliver. En anden finesse med kaffekværnen er at det både er muligt at anvende kaffebønner og færdigmalet kaffe.  


Magnifica S ECAM 21.117 er en topmaskine fra et anerkendt mærke, Delonghi som tillader nybegyndere og kaffeeksperter at nyde en god kop kaffe. 
Her køber du den bedste espressomaskine
Det siger eksperterne om Delonghi Magnifica S ECAM 21.117

Rangering.dk gav 94 ud af 100 point til Delonghi Manifica og kårer den dermed som nr. 1 ud af 16 testede espressomaskiner


Råd & Rön gav i 2014 førstepladesen i sin espressomaskine test til Magnifica S. 


Coffeedino giver Magnifica S 9,5 ud af 10 point. De afslutter testen med ”Dette er en af vores favoritmodeller og vi anbefaler den stærkt til alle”. 


Den tyske kaffeblog coffeeness giver Magnifica S 5 ud af 5 stjerner. De kan godt lide at den er kompakt, rimelig prissætning og at der findes flere kværneindstillinger. De kan ikke lide at kaffekværnen nogle gange stopper hvis du kører med fin kværneindstilling, samt at der ikke findes noget display. 


Techbloggen digitaltrends giver Magnifica S 3,5 ud af 5 stjerner. De kan godt lide at den er enkel at anvende, at den laver en god espresso, samt dens selvrensningsfunktion. 


Det siger forbrugerne om Delonghi Magnifica S ECAM 21.117

Som altid undersøger vi her på Bedst i test Guiden hvad forbrugerne synes om deres produkt. Her kommer nogle eksempler; 


”Den passer godt til alle størrelser af kopper. Jeg har mange store kopper og små espressoglas og det fungerer lige godt hver gang. Jeg kan også lide mælkeskummeren som er nem at håndtere for at få skum til din latte eller cappuccino”, ”Jeg har brug den hver dag i næsten et år nu. Jeg har aldrig haft nogle problemer med den. Den behøver kun lidt rengøring. Nem at bruge og den laver en fantastisk kaffe”, ”Elsker den, hurtig levering og fantastisk kaffe”.  


Og findes der så nogle ulemper med Delonghi Magnifica S ECAM 21.117? Det vil vi jo selvfølgelig også gerne vide! Der findes i store træk ingen notoriske problemer med espressomaskinen andet end små petitesser, som at kværnen larmer lige vel meget.


Fuldautomatisk espressomaskine bedst i test

Er det ikke tilstrækkeligt med maskinen fra Delonghi? Er du på jagt efter en større og mere kraftfuld maskine som kan klare at brygge med det der lille ekstra? Perfekt, var har fundet maskinen til dig! 
Automatisk espressomaskine

Premium vinderen kommer fra Melitta som er et velkendt mærke værdsat af mange forbrugere og eksperter. Deres model Barista TS Smart er en smart og moderne espressomaskine som får en velfortjent premium-status.  


Melitta Melitta Barista TS Smart er en fuldt automatisk espressomaskine med smarte løsninger. F.eks. kommer den med hukommelsesindstillinger, en stor variation af kaffevalg, flot design og et mælkesystem så du slipper for at skumme mælk i hånden hver gang du vil nyde en cappuccino. 


Espressomaskinen har en automatisk kværn og en pumpe på 15 bar. Kværnen i maskinen har også en ”for-brygger”-funktion hvor vandet pumpes ind i kværnen inden selve brygningen er begyndt. Dette leder i sin tur til at mere smag trækkes ud af kaffen. Rørene hvor kaffen løber ud kan justeres i højden, så du kan lave store kopper på den der mandag, hvor du bare har lidt mere brug for at vågne. Noget som værdsættes lidt ekstra er at alle typer af kaffe løber ud af samme rør, så du slipper for at flytte koppen for at tilføje mælk eller espresso. 


Vandbeholderen kan rumme 1,8L og kommer med en lille finesse hvor sensorer stopper med at brygge, hvis der ikke er noget vand tilbage. Der findes også 2 beholdere til bønner. Dette betyder at du kan veksle mellem espressobønner og cremabønner med en enkelt træk i et håndtag ved kværnen alt efter hvilken type af kaffe du har lyst til. 


Melitta Barista TS Smart har et kontrolpanel på forsiden til venstre hvor du kan se de nuværende indstillinger. På højre side er der et lille hjul som bruges til at navigere imellem de forskellige indstillinger. På fronten er der knapper for intensitet og hvis du vil have en eller to kopper.


Når det kommer til mælkesystemet så finder du det i en separat beholder med en slange (beholder + slange er inkl. i købet) in til selve espressomaskinen (se billedet herover). På grund af dette kan du stille mælkebeholderen i køleskabet, samt at det gør rengøringen lettere. Da det er lidt af en kunst at få den perfekte skummede mælk, gør denne løsning det noget nemmere, da det hver gang bliver til et godt resultat.


Når det kommer til rengøring af Melitta Barista TS Smart findes der et automatisk rensningsprogram, hvilket gør at du kan holde maskinen ren uden alt for meget anstrengelse. Plastbeholderen skal holdes ren for at opretholde god hygiejne. Enten skyller du den selv eller også kan du købe en væske fra Melitta som skal fungere som den ultimative ”renser”. 


Når det kommer til kalk i maskinen findes der et automatisk program, men det anbefales at du engang imellem anvender en afkalkningstablet for at holde maskinen i topform. Melitta vil selv fortælle når der er for meget kalk i maskinen, så det er ikke noget du selv behøver at holde øje med. Drypbakken kan ikke rumme så meget væske, så den har behov for at blive tømt med jævne mellemrum, men heldigvis er det meget nemt af frakoble den maskinen. Det kan virke til at der er meget at holde styr på, når du læser om rensning af maskinen, så derfor har du her en lille video som viser hvor let det i virkeligheden er at rengøre espressomaskinen. 


Af andre detaljer med maskinen er at der findes et program-system hvor du kan gemme op til 4 personlige indstillinger. Dette er perfekt hvis I er en kaffeelskende familie på fire. Det tager ikke mere en 5 minutter at programmere disse indstillinger og er en rigtig god tidssparer på de stressede morgener. Nogle andre fordele er strømbesparefunktionen hvor maskinen automatisk slukkes hvis den bruges i et stykke tid, samt at der findes en knap som automatisk kobler maskinen fra el-nettet, så du slipper for at taget stikket ud af kontakten. Melitta har gjort sit bedste for at reducere espressomaskinens påvirkning på klimaet. 


Det bedste med Melitta Barista TS Smart er at det ikke kræver nogen anstrengelse eller tidligere erfaring for dig at lave en god kop kaffe – den gør hele jobbet for dig. Fra brygningen til at skumme mælken og til sidst rengøringen, udover en afkalkningstablet i ny og næ. 


Her køber du testvinderen
Det siger eksperterne om fuldautomatisk espressomaskine bedst i test

Beaantocupcoffee har lavet en stor test om Melitta Caffeo CI og siger at ”Melitta Caffeo CI er et udmærket valg, hvis du leder efter en premium espressomaskine uden at den skal koste over 7.000 kr. Den laver utroligt god espresso og cappucino, er nem at anvende og ser godt ud i køkkenet, vi anbefaler den!”. Udover disse lovprisninger gav beantocoffee Caffeo CI 9 ud af 10 point! 


Techradar.com har testet Melitta Caffeo CI og synes at espressomaskinen giver dig caféværdigt kaffe hver gang den bruges. De synes om at den er miljøvenlig, dens kaffe og at den tilbyder mange valg for hvordan din kaffe skal smage. De kan ikke så godt lide at den opleves lidt klodset, samt dens grimme mælkebeholder. De synes dog at det er den bedste espressomaskine for under 7.000 kr. og giver den 4 ud 5 stjerner. 


Den tyske kaffeblog cofeeness giver Melitta Caffeo CI 4,5 stjerner ud af 5. De synes godt om at der findes to beholdere til kaffebønner, som du nemt kan veksle imellem, at den er hurtig med gennemløbningen og at den er stille. Derudover kan de godt lide at rengøringen er enkel og maskinen er kompakt. Det som de ikke kan lide er den lille drypbakke, mælkebeholderen i plast, samt at visse pre-instillinger er lidt ”underlige”. 


Baristadelcaffe kan lide Melitta Caffeo CI og synes at den er nem at anvende. De kan lide at den separate mælkebeholder bidrager til rig, cremet og skummet mælk. De synes ikke om at der kun findes 4 programinstillinger, samt at drypbakken rummer så lidt. 


I Råd & Rön’s test med 31 espressomaskiner får Melitta Caffeo CI 69 point. Vinderen i deres test kommer fra Delonghi og hedder PrimaDonna Elite ECAM og koster mellem 9.000 – 12.000 kr. og fik 82 point. 


Espressomaskine test


Det siger forbrugerne om premiumvinderen

Som altid har vi her på Bedst i test Guiden undersøgt hvad forbrugerne synes om deres produkt. Her kommer nogle eksempler;


”Jeg elsker at det er muligt at vælge mellem 2 typer af bønner, samt de 4 program-indstillinger. Mælkesystemet er også nemt at rengøre og den laver skummet mælk utrolig godt. Noget andet jeg blev meget tilfreds med er at deres kundeservice faktisk eksisterer! Jeg er indtil videre utroligt glad for min Melitta Caffeo CI”, ”Den varmes utrolig hurtigt op og mælkeskummeren fungerer udmærket”, ”Utrolig kaffe kvalitet og rengøringen er meget nem, anbefaler den virkelig til dem som endnu ikke har bestemt sig”. 


Og findes der så nogle ulemper med Melitta Caffeo CI? Dem vil vi selvfølgelig også gerne kende til! De ulemper som er blevet nævnt er at drypbakken rummer for lidt vand, samt at det ”eksterne” mælkesystem kræver en lille ekstra anstrengelse, hvilket ikke er tilfældes på andre espressomaskiner. Selvom mælkeskummeren er indbygget i mange andre maskiner betyder det, desværre, at du alligevel må stå der og skumme manuelt imens du slipper for det med Caffeo CI, samt at mælkebeholderen jo så altid står fremme.


Tips 1: Vi kan også anbefale dig at læse vores test om kaffemaskine.


Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du informationer når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående espressomaskiner. På den måde kan du lave et rigtigt fund = det bedste espressomaskine til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!
Philip Andrén

Bedst i test: Espressomaskine

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den