Bedst i test trådløse bluetooth højttaler - bedste bluetooth højtaler

Bluetooth højttaler test 2024

Hvis du skal købe en ny trådløs højttaler (der findes mange betegnelser for denne type af højttalere, blandet andet trådløse højttalere, mobile højttalere, wi-fi højttalere, bluetooth højttalere, multiroom højttalere osv. Vi vælger her at skrive ”trådløse højttalere” som fællesbetegnelse for kategorien) og vil vide hvilken som lige nu er den bedste, er du kommet til det helt rette sted. 

Vi har gennemgået alle aviser og fundet ud af experternes hemmeligheder. Men vi har også checket med de danske forbrugere for at høre hvad de synes om deres trådløse højttalere.

Alt dette har vi samlet til dig på denne side, så du hurtigt og enkelt kan træffe den rigtige beslutning og undgå irriterende fejlkøb. Vi begynder dog med at kigge på nogle ting som er vigtige at kende til inden dit højttaler køb.


Det her er en trådløs højttaler

Er du usikker på hvilken type højttaler du leder efter, så kommer her en kort forklaring:

  • Trådløse højttalere – En betegnelse vi bruger om de højttalere du nemt kan tage med dig, f.eks. en højttaler du tager med dig på stranden, til poolen, på rejsen osv. Denne test kan du læse herunder
  • Multiroom – Med et multiroom-system kan du, som navnet antyder, lytte til musik i flere rum på samme tid. Du kan vælge at spille samme musik på alle højttalere eller forskelligt, hvilket er meget fleksibelt hvis man er flere i husstanden. Klik her for at komme til vores multiroom-test.

Derfor skal du have en trådløs højttaler

Man kan lave en lang liste med de muligheder som åbner sig op med en trådløs højttaler. At kunne spille musik uanset hvor du er, nemt og med en god lyd, er der ingen som bliver triste af. Tag højttaleren med til stranden, poolen eller middagen for at få en god stemning!

I denne test har vi valgt at liste to testvindere, en lidt større højttaler og en lidt mindre og mere transportabel højttaler.

Disse krav stiller vi til bluetooth højttaleren

  • God lydkvalitet og pris – Selvfølgelig skal du ha’ den bedste lyd til den bedste pris.
  • Smidigt og flot design – Højttaleren skal ikke være klodset, men du skal nemt kunne tage den med dig.
  • Nem at anvende – Der er få ting som kompliceret teknik, som kan gøre en frustreret. Derfor undersøger vi altid brugervenligheden på nye produkter, så det skal blive så let som muligt for dig at kommet i gang.
  • Smartphone kompatibel – Da vi alle daglig bruger vores mobil til at lytte på musik, er det et klart must.
  • Testvinder og værdsat af forbrugerne – Selvfølgelig skal du have den bedste trådløse højttaler når det drejer sig om funktionalitet, kvalitet og pris. Derfor har vi læst mange tests og også undersøgt hvad forbrugerne siger.  
Trådløse højttalere - bedst i test 2024


Vores Bluetooth-højttaler bedst i test giver dig utrolig fleksibilitet, når du vil have musik med på farten. Den er nem at tage med og er desuden vandtæt.

 

Når vi har undersøgt de forskellige modeller på markedet lige nu, har vi blandt andet ledt efter den, der er nemmest at tage med sig, giver den bedste dybde i lyden samt den bedste ydeevne og funktionalitet. Svaret på dette er JBL Flip 5, som er en lille højttaler med virkelig god lyd.

 

Det, der gør JBL Flip 5 til den bedste Bluetooth-højttaler i vores test, er først og fremmest brugervenligheden, at den er nem at tage med sig, samt lydkvaliteten, som denne lille højttaler formår at levere.

 

For dig, der ønsker en god Bluetooth-højttaler med god bas, som kan spille højt, ikke koster for meget, og kan klare et slag eller to, er denne JBL Bluetooth-højttaler til dig. JBL har med Flip 5 inkluderet det allervigtigste ved en Bluetooth-højttaler, og resultatet er enestående.

 

Den bærbare højttaler bedst i test er let at tage med sig og er afhængig af Bluetooth (blåtand) for at gøre tingene nemme. Med en batterilevetid på 12 timer kan du være sikker på, at den holder hele dagen. At oplade højttaleren til fuld styrke tager ca. 2,5 timer. Dette kan gøres med en powerbank, hvis du er på farten uden adgang til stikkontakt.

 

JBL Flip 5 er også vandtæt med en IPX7-klassificering. Dette betyder, at den kan tåle at være under vand op til 1 meters dybde. Selvfølgelig kan den ikke blive der nede i lang tid, men visheden om, at højttaleren ikke dør af at blive nedsænket i vandet, giver en vis ro.

 

Lyden fra JBL Flip 5 er meget god og kan spille næsten lige så højt som den større JBL Charge. Udover at højttaleren spiller højt, bevarer Flip også kontrollen over frekvenserne. Intet skiller sig ud mere end det skal, og bassen føles naturlig, hel og velafstemt. Uanset hvor du tager højttaleren med dig, kan du være sikker på, at den vil udføre arbejdet godt.


Her køber du den trådløs højttaler


 

Vælg en anden Bluetooth-højttaler, hvis:

  • Du ønsker at få mere volumen og bas fra en bærbar højttaler. Dette kræver tungere dele og en anden teknologi for at levere den allerbedste lyd.

 


Det er hvad brugerne siger: 

Blandt danske kundeanmeldelser viser det sig, at JBL Flip 5 er en god højttaler, der lever op til sine løfter.

 

"Købte denne, fordi jeg først testede 2 st UE Wonderboom-højttalere sammenkoblede både udendørs og indendørs og blev skuffet over lyden. Denne højttaler leverede bedre baslyd alene og kan også spille højere end de andre to sammenkoblede."

 

"Mægtig lyd til en lille højttaler!"

 

"Jeg har ærligt talt aldrig brugt JBL-produkter før, men denne Bluetooth-højttaler overgik mine forventninger. Batteritiden er utrolig! Lyden er fantastisk, og volumen er overraskende og mister ikke kvaliteten, når den øges."

 

"Efter at have brugt denne højttaler i over 2 uger er jeg meget tilfreds med den og synes, at den leverer en stor lyd for en lille enhed. Den tilslutter nemt til min iPhone og iPad Pro. En virkelig god Bluetooth-højttaler med god bas!"

 

Ulemper ved mobilhøjttaleren:

Det der mangler er primært specialfunktioner som f.eks. håndfri og stemmestyring, som er almindelige i dag. Du har heller ikke mulighed for at parre højttaleren med flere enheder fra JBL for at skabe et større "system". Dette kan lyde som et tab, men hvor ofte bruger du stemmestyring, hvis du kun spiller musik? Især hvis du er på stranden eller hjemme hos venner.

 Lille Bluetooth-højttaler bedst i test


Vores udfordrer til den bedste Bluetooth-højttaler i test leverer god lyd og er desuden perfekt at tage med til stranden, picnicen eller bare have derhjemme. Vores testvinder er intet mindre end Ultimate Ears Wonderboom 3.


Ultimate Ears Wonderboom 3 - vandtæt højttaler 

Det, der gør UE Wonderboom 2 til en så god følgesvend til udendørs ophold, er dens robusthed og kompakthed. Den har en IP67-klassificering, hvilket betyder, at det er en vandtæt Bluetooth-højttaler, der kan være under vand i 30 minutter! Selvom det er usandsynligt, at den vil ende under vand, da den flyder. Ja, du hørte rigtigt, den flyder!

 

En ægte Bluetooth-højttaler 

Højttaleren er kun tilsluttet via Bluetooth, så du undgår rod med ledninger. Dette kan dog ses som besværligt, da vores erfaring med Bluetooth ikke altid er positiv, da forbindelsen nogle gange afbrydes, hvis man går for langt væk fra højttaleren, især på stranden. Men med Wonderboom 3 kan du gå op til 30 meter væk fra Bluetooth-højttaleren uden, at forbindelsen afbrydes! AUX-indgangen er stadig værdsat dog.

 

Højttaler med god bas 

Wonderboom formår at pakke god lyd, på trods af dens lille størrelse. I modsætning til UEs forgængere, UE Roll 2 og UE Wonderboom 2, har Wonderboom 3 mere bas og lyder meget bedre. Lyden er varm og favoriserer midt- og basfrekvenser. Højere toner lyder også godt, men svigter desværre lidt ved meget høj volumen.

 

Med Outdoor-Boost spiller højttaleren højere og med mere fokus på udendørslytning. Dette betyder også, at du kan trække mere bas ud af højttaleren, dog vil batteriet blive brugt hurtigere. Batterilevetiden for højttaleren er ca. 13 timer ved normale lydstyrkeniveauer.

 

Forbind flere højttalere 

Nyt for Wonderboom 3 er, at du nu kan parre den med en anden Wonderboom 3 for at få højere lyd og bedre lydbillede.


Her køber du højttaleren UE Wonderboom til den bedste pris.


 

Denne Bluetooth-højttaler er noget for dig, hvis:

  • Du leder efter en Bluetooth-højttaler bedst i test, der er let at tage med, har en god pris og er fantastisk. Så skulle UE Wonderboom 3 være dit første valg. Denne vandtætte højttaler er kompakt og lille, men leverer stadig bedre lyd end andre højttalere i samme prisklasse.

 

Dette mener forbrugerne

Som altid her på Best in Test Guiden finder vi også ud af, hvad forbrugerne synes om deres produkt.

 

"Købte den i går i butikken. Sammenlignede med JBL, Marshall og Sony. Selvfølgelig lød lyden mere koncentreret ud af disse, men da jeg tændte for Wonderboomen og lyttede, vidste jeg præcis, at det var den, jeg ville have."

 

"I modsætning til alle de andre stråler lyden fra præcis alle retninger, og det lyder stort og mættet, bassen er også imponerende. Da jeg læste, at denne lille højttaler desuden er helt vandtæt og tåler fald fra 1,50 meter, var valget klart."

 

"Meget høj lyd og god kvalitet for prisen. Vi købte en og var bare nødt til at købe en mere! Fantastisk at parre sammen også!" 

 Bluetooth-højttaler test - ekspertvurderinger

What HiFi mener, at JBL Flip 5 er et meget godt valg for pengene. De er heller ikke bekymrede over manglen på AUX-stik, stemmestyring og parring med andre JBL-højttalere, da kvaliteten af lyden, Flip 5 leverer, ikke kan ignoreres.

 

Techradar rangerer JBL Flip 5 som den fjerde bedste Bluetooth-højttaler lige nu. De synes, at lyden er "engagerende og underholdende", og at højttaleren er nem at bruge. Om manglen på stemmestyring og andre funktioner skriver de, at "JBL's Flip 5 er et bevis på, at de bedste Bluetooth-højttalere ikke altid er dem med de mest imponerende specifikationer."

 

TEK.NO har testet Wonderboom 2 og starter testen med; "Den bedste mini-højttaler er blevet endnu bedre." De giver den 9/10 point og kan lide den engagerende lyd med god bas, den høje lydstyrke, batteritiden, vand- og støvtæthed, 360 graders lyd, nem tilkobling med tilsvarende højttalere, at Outdoor-boost-knappen fungerer bedre end forventet, og det flotte design. De kan ikke lide, at den er dyrere end sin forgænger, at den ikke har USB-C-opladning, dens skarpe diskant samt at lydprofilen ikke passer til al musik.

 

Soundguys giver JBL Flip 5 en samlet bedømmelse på 8,2/10. De kan godt lide, at den har god lyd, er vandtæt, let at tage med sig og har en lav pris. De skriver, at hvis du ikke allerede ejer en Bluetooth-højttaler, er JBL Flip 5 et af dine bedste valg på markedet lige nu.

 

Tom's Guide kan godt lide JBL Flip 5 så meget, at de mener, at det er en af de bedste bærbare højttalere lige nu! De synes, at højttaleren har god lydkvalitet, dyb bas og er solidt bygget. De kan dog ikke lide, at der ikke er nogen AUX-port eller integreret stemmeassistent. Men hvis du kan lære at leve uden det, mener de, at du får en virkelig god højttaler, der giver dig god lyd og fleksibilitet for pengene.


Lyd & Billede har testet Ultimate Ears Wonderboom og skriver "Musikalsk håndgranat! Wonderbook søger for festmusik på stranden, i brusebadet og ved poolen. De konkluderer "Ultimate Ears Wonderboom er en fantastisk lille Bluetooth-højttaler med mange kvaliteter og få mangler. Den har et stiligt design, er vandtæt, kan spille højt og dybt, og har en god pris." 

WIRED fortæller om UE Wonderboom med ordene: ”Ultimate Ears Wonderboom er en WIRED Gear of th Year vinder, da det er den allerbedste pool-kompagnon du kan få. Denne lille bold af lykke er mere end vandtæt, den flyder og pumper potent 360-lyd ud imens den gør det. UE siger at den er fald-testet op til 1,5 meter men man kan med sikkerhed kaste den som en bold til en ven, skulle man tabe den er det bare at skylle den ren bagefter”

Trustedreviews opsummerer sin anmeldelse med: ”Wonderboom er en af de bedste højttalere du kan få for under 100 pund (ca. 1200 kr.).

Techradar.com skriver ”UE Wonderboom er en af de bedste vandtætte bluetooth-højttalere du kan købe. Den er helt vandtæt, tilbyde et 360-lydbillede og har en rækkevidde på 30 meter. Wonderboomen gør så meget rigtigt, at det er svært at finde dens ulemper.”

Avisen M3 skriver: ”Lyden i Wonderboomen er udmærket”. Udover UE Wonderbook blev der testet højttalere fra bl.a. Bose, JBL og Philips. Vinderen i M3’s test blev Bose SoundLink Micro og Philips SB300. Vores testvinder UE Wonderboom fik 7 ud af 10 point. I testen skriver M3;” Havde lydkvaliteten været det eneste kriterie i denne test, havde Wonderboom vundet

iMore.com skriver; ”Den er lille, men den er cool”.


Jyllandsposten har lavet en test med "10 gode uden kabel" og giver Audio Pro Addon C10 5 ud af 6 stjerner og skriver bl.a. at C10, vil pryde et hvilket som helst rum med sit renskurede design og at den er nem at tilslutte og lyder præcis lige så godt som sine mindre opkoblede forgængere.

WhatHiFi testede denne høttaler og sammenfattede med disse ord: ”Til denne pris er der intet argument imod at købe en Addon C10”. Værd at nævne er også at Audio Pro i 2017 vandt tre priser fra WhatHiFi, som er virkelige eksperter på området.

AUDIO TEST skrev ”Et mix imellem simpelt design og eksemplarisk lyd”.

Android Magazine var meget tilfredse i sin test og skrev ”Uden tvivl en af de bedste lydoplevelser vi har haft”.

Digitallife.se gav høttaleren karakteren 5 (Fantastisk god!) og skrev, ”Førsteklasses lyd”. De synes også om app’en som kan styre højttaleren med.

I avisen M3s test om multiroom-højttaler finder vi Audio Pro’s højttaler A10 på en delt førsteplads. Det som fremhæves er den dynamiske og detaljerede lyd, imens at M3 synes at app’en er langsom og har en kedelig brugergrænseflade. Andre højttalere i denne test var bl.a. Sonos Play:5 og Denon Heos 5 HS2. Førstepladsen deles af Audio Pro, Harman Kardon Citation 300 og Denon Heos 5 HS2 som alle fik 8 ud af 10 point.

I WhatHiFi’s test om de bedste trådløse højttalere i 2019 ser vi Audio Pro Addon C10 få max point. Præcis som i testen ovenfor, kun om C10, finder WhatHiFi ikke nogen fejl på højttaleren til den pris som den sælges for. Andre højttalere i testen er bl.a. Sonos One, Audio Pro Addon C3, Audio Pro Addon T3 og UE Wonderbook som alle får max point. WhatHiFi tester også en såkaldt ”smart speaker” i sin test, Apple’s HomePod, hvilken de beskriver som den bedste ”smart speaker” de har hørt. Desværre er det få af stemmestyringsprodukterne som fungerer 100% på svensk, så hvis man vil have en ”smart speaker” alternativt skal kunne styre sine højttalere med stemmen, må man desværre vente lidt til teknikken også er kommet på svensk.

Techradar.com har testet 10 trådløse højttalere og den højttaler som vinder deres test er Ultimate Ears Boom 3. Motiveringer er enkelt, den kan spille højt og godt. I denne test findes også andre producenter som Bose, JBL, Bowers & Wilkins og Marshall. Deværre bliver Audio Pro Addon C10 ikke testet og den kan være fordi at testen som techradar.com lavede, skulle være blandt højttalere som du uden problemer kan tage med dig overalt.

Fra den anden side af jorden kommer channelnews fra Australien med en gennemgang af Audio Addon C10 og Audio Pro Addon C5 og giver karakteren 10 ud af 10. Det de bedst kan lide er den uovertrufne lydkvalitet som Audio Pro’s højttalere leverer. De refererer også til WhatHiFi’s test om Audio Pro hvor de vand tre priser i 2017.

Tips 1: Vi kan også anbefale dig at læse vores test om høretelefoner in ear.

 

Tips 2: Hvis du går med i vores Facebook gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående trådløs højttaler. På den måde kan du gøre et kup = det bedste trådløs højttaler til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!Philip Andrén

Bedst i test: Trådløs højttaler

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den