Bedst i test foodprocessorer - bedste foodprocessor

Foodprocessor test 2024 - Find den bedste foodprocessor

Hvis du skal købe en foodprocessor og vil vide hvilken de er bedst lige nu, er du kommet til det rette sted. Vi har læst eksperttests og samlet dem på denne side, så du med lethed kan se hvilken foodprocessor som har vundet bedst i test den seneste tid. Men ikke nok med det! 


Vi har også undersøgt hvilken foodprocessor som forbrugerne synes bedst om og hvilke mærker du skal undgå. Alt dette kan du se her, så du hurtigt og enkelt kan gøre et rigtig godt køb. De laver den bedste foodprocessor

En foodprocessor er et vigtigt redskab i køkkenet som gør at du kan beskæftige dig med sjovere ting end at hakke og skære. Det er også en gave til dem som vil lave mere nyttigt mad, men gerne vil undgå at rive, skære, hakke og blande ingredienserne i hånden. 


De tests som findes lige nu viser entydigt hvilke mærker der laver gode foodprocessorer til en god pris. Det sidstnævnte er altid interessant for os, da det ofte er muligt at finde endnu bedre produkter, hvis du er villig til at fordoble prisen. Men her kigger vi også hvad der står på prismærket og vil have det bedste til den lavest mulige pris. 


I de tests der er lavet over foodprocessorer de seneste år kan vi konstatere at de producenter som lige nu laver de bedste foodprocessorer er OBH Nordica, Philips og Bosch


Det synes forbrugerne

Ser man på brugernes oplevelser, altså hvad de forbrugere som allerede har købt en foodprocessor synes, er Bosch et populært mærke i store dele af verden. Boschs foodprocessor har eksisteret i mange år og er det mærke som mange forbrugere ville købe igen, hvis deres nuværende maskine gik i stykker.  


Også Philips udmærker sig med mange tilfredse brugere som gerne lovpriser sin foodprocessor. 


Det kan man dog ikke sige om OBH Nordica, hvor forbrugerne er lige så tilfredse som eksperterne – men kun til en begyndelse. Efter kort tid går disse foodprocessorer i stykker med revner i plasten, låg som ikke holder tæt og motorer som lugter brændt når de belastes. 


Det er altså en god foodprocessor – bare ikke særligt længe. Vi fravælger derfor OBH Nordica fra Bedst i test Guiden, da forbrugernes oplevelser vejer tungt hos os.


Foodprocessor bedst i test

Opsummerer vi hvad eksperterne og forbrugerne siger finder vi den foodprocessor som lige nu er bedst. Det handler om Philips foodprocessor og deres Avance Collection HR-serie.Philips foodprocessor

Ifølge tests klarer denne foodprocessor sine opgaver udmærket og har også en rimelig pris. Den har en motor på hele 1300 Watt og en skål som rummer 3,4 liter tørre ingredienser eller 2,2 liter væske


En fordel med denne foodprocessor er den store mængde af tilbehør som følger med (se billedet herover). Du får blandt andet et piskeris til effektivt at kunne piske f.eks. slødeskum eller æggehvider, en dejkrog i metal til hurtigt at få en god dej, samt 4 skiver i rustfrit stål til at slice, hakke og skære. Der medfølger også en citruspresse og en råsaftcentrifuge.


Alt det medfølgende tilbehør kan vaskes i opvaskemaskinen, hvilket er en stor fordel for at lette køkkenarbejdet. 


Igennem mange år har Philips HR-serie være topplaceret i eksperts tests. Og ser man på prisen, er det desuden en af dem hvor man får mest for pengene. Hos Smartson kom den på en 2. plads i 2009 og i ICA-kurirens test fra 2013 fik den også 2. pladsen. I Aftonbladets test fra 2014 fik den top placering og blev valgt til bedst i test. Se flere detaljer længere ned på denne side.


Selv forbrugerne er meget glade for denne foodprocessor, også efter længere tids brug. De fortæller om at den er: ”Meget god med meget tilbehør”, ” Nem at rengøre. Definitiv pengene værd”, ”Foodprocessoren er båden enkel, pæn og nem at bruge”, ” En rigtig god og stærk maskine til den lidt større husholdning. Har haft mindre foodprocessorer inden og de holder ikke”, ”Lang tid siden jeg har købt et produkt jeg var så tilfreds med, som dette.”


Den ulempe som en del forbrugere nævner er at den fylder meget med alt tilbehøret, hvilket kan være besværligt i et lille køkken. En del påpeger også at den ikke er tilstrækkelig stærk til at ælte en dej i længere tid.


Læs mere om denne foodprocessor på Philips hjemmside


Her køber du den bedste foodprocessor til den bedste pris


Philips Avance Collection HR7778


Få et indblik i disse ekspert tests

Udviklingen med foodprocessorer går ikke lige så stærkt som for f.eks. mobiltelefoner eller TV-apparater. Derfor kan vi med god samvittighed kaste blikket et par år tilbage for at se hvad eksperterne sagde om dette køkkenredskab. Du læser de nyeste tests højst oppe på listen. 


Tænk har i december 2018 testet Philips Avance HR7778.


I løbet af foråret 2017 testede Norske Klikk 9 lidt dyrere foodprocessorer med en pris på over 3990 kr. Guldmedaljen i denne test gik til Kenwood Limited Chef XL Elite KVL 630 som fik 5 ud af 6 point og bedømmelsen; ”Godt resultat og nem at anvende”. Også Bosch MUM9YX5S12 og KitchenAid Artissan 5KSM125 fik bedømmelsen 5 ud af 6 i denne foodprocessor test. 


TEK.NO (Norge) testede 9 foodprocessorer fra 1900 kr. til 8000 kr. i løbet af vinteren 2016 og det blev et jævnt resultat mellem maskinerne. Bedst i test med 8,5 ud af 10 point blev Kenwood Limited Titanium XL KVL8300S som fik bedømmelsen; ”Den mest kraftfulde maskine. Meget stille og med en elegant LED-belysning”. Prisen på ca. 8000 kr. er dog afskrækkende. Testerne anbefaler i stedet at købe Electroluk Assistent Pro EKM6000. Den får også 8,5 ud af 10 point men koster bare halvt så meget. På tredjepladsen kommer OBH Nordica Hercules 6682 med 8 ud af 10 point. Denne foodprocessor for udmærkelsen Godt Køb. 


Efteråret 2015 testede Norske Klikk 8 foodprocessorer til ca. 1000 kr. I denne test gik guldmedaljen til Braun Tribute Collection FB3010 som blev bedst i test med 5 point ud af 6 mulige. Ifølge testerne er Braun et godt valg til en stor familie som skal bruge en foodprocessor til daglig madlavning. Det eneste de ser som negativt er designet; ”Dette er ikke en maskine mennesker i dag vil have stående på bordet i sit nye designkøkken. Den ligner en foodprocessor fra 80’erne. Også Kenwood Multipro Compact FPM264 og Bosch MCM4299 fik 5 ud af 6 point i denne foodprocessor test. 


I løbet af efteråret 2014 præsenterede Aftonbladet en test af 6 foodprocessorer i prisklassen 1150 kr. – 4000 kr. De konstaterede hurtigt at prisen ikke er en god indikator på kvalitet: ”Dyreste foodprocessor dårligst i test”. Bedst i test blev i stedet Philips HR7778 som fik 4 PLUS ud af 5 mulige. Bedste budget valg blev OBH Nordica 6795 First Kitchen. 


I løbet af sommeren 2013 lavede ICA Kuriren en test af foodprocessorer og bedst i test blev Bosch MCM2054 som var den eneste med karakteren 5 ud af 5. På andenplads finder vi bl.a. Philips HR 7629. 


Også Pricerunner har bedømt 5 foodprocessorer og i deres test fra foråret 2012 blev Krups KA890T42 bedst i test. Selv den billigere Braun K3000 fik højeste karakter, 5 ud af 5 stjerner. 


I Smartsons test fra sommeren 2011 blev Kenwood FP260 udset til Bedst i test og straks derefter kom Bosch MCM2054 som kun koster halvt så meget som testvinderen. 


År 2009 udpegede Smartson et lignende resultat fra tre 3 tidligere. Vinder blev Cuisinart MP14NE tæt fulgt af bl.a. Bosch MCM5530 og Philips HR7775. I disse tests er det dog interessant at notere at der kun skiller 1 point mellem dem, men prisen er dobbelt op på foodprocessoren fra Cuisinart. 


mini foodprocessor

Tips 1: Vi kan også anbefale dig at læse vores test om elkedel.

 

Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående foodprocessor. På den måde kan du gøre et kup = det bedste foodprocessor til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!


Power sælger den bedste foodprocessoren for kun 2299 kr. Prisen er inkl. fragt!Philip Andrén

Bedst i test: Foodprocessor

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den