køleskab test - de bedste køleskabe

Køleskab test 2024 - Her er de bedste køleskabet ifølge eksperterne

Skal du købe nyt køleskab og vil gerne vide hvilket der den seneste tid har vundet i avisernes og magasinernes tests. Så er du kommet til det rette sted! På denne side vil vi afsløre hvad der er vigtigt at tænke på når du skal købe nyt køleskab.  


Vi har derudover samlet eksperternes og de danske forbrugeres udtalelser om hvilket der lige nu er det bedste køle-/fryseskab. Men lad os starte med begyndelsen.Køle/Frys, Side-by-side eller fuldhøjde køleskab – Hvad skal du vælge?

Den første beslutning du skal tage, er hvilken type af køleskab, som du skal købe. Det kommer først og fremmest an på hvor meget plads og hvilke behov du har. Her har vi samlet information om de 3 mest almindelige alternativer.  


Køle-/fryseskab

Køle-/fryseskab test

I lejligheder og i mindre køkkener er det mest almindeligt at have et køle- og fryseskab i samme enhed. Disse tager mindre plads og bruger ikke så meget strøm, da de ofte kun har 1 kompressor som klarer begge dele.


Hvis du ikke holder store fester, vil opbevare mad i lang tid eller laver storkøb til hele familien hver uge, plejer et køle-/fryseskab at være nok til en familie på op til 4 personer. 


Side-by-side skab


Side-by-side skab testHvis du vælger den amerikanske model, side-by-side, hvor køle- og frysedelen er placeret ved siden af hinanden, får du ofte lidt ”luksus” med i købet. Som f.eks. en is- eller vandmaskine direkte i døren. Dette er praktisk, men kræver en professionel installatør for at det hele skal fungere korrekt. Frysedlen er dog ofte ganske lille og det kræver en større gulvplads. 


Køleskab i fuld højde


Køleskab i fuld højde test


Hvis du køber et fuldhøjde køleskab kan du supplere med et valgfrit fryseskab, hvis du også har brug for sådan et. Det mest almindelige er at man stiller et matchende fryseskab ved siden af køleskabet, men dette er noget du kan købe senere.


Vil du have et fuldhøjde køleskab og et fryseskab ved siden af dette, optager det selvfølgelig meget plads på gulvet. Der er denne løsning mest almindelig i villaer, småhuse eller i store køkkener. Den store fordel er selvfølgelig at du får plads til mange madvarer. 


I denne guide kommer vi til at sigte mod at finde det bedste køle-/fryseskab (også kaldet køl og frys), da det først og fremmest er det som efterspørges mest i dag. 


Vigtigt at tænke på inden dit køb

Stor volume: Det som først og fremmest sælger i dag er de såkaldte køle-/fryseskabe, hvor du har en øvre del som er køleskab og den nedre del som er fryseskabet. Ulempen med dette er at det giver begrænset plads til at opbevare dine varer og det er derfor vigtig at have størst mulige volume i skabet, så du får plads til så mange varer som muligt.


Lavt energiforbrug: Gamle køleskabe bruger meget strøm. Det er dyrt for din pengepung. Men udviklingen går fremad og dagen køle-/fryseskabe er betydeligt mere energivenlige end for bare få år siden. Minimumskravet for energimærkningen skal være A+ eller bedre. Så sparer du både penge og hjælpe miljøet. 


Frostfrit: Vi vil helst have at køle-/fryseskabet har automatisk afrimning. På den måde sparer du tid, da du ikke behøver at tænke på at afrime fryseren. Men du sparer også penge, da issamlinger i fryseren kan være meget energikrævende. En afrimet fryser bruger mindre strøm, er mere støjsvare og holder længere. 


Lavt lydniveau: Køleskabe har, som du sikkert ved, mange forskellige lyde. Alt fra gurglende og pivende til knurrende og rene hyl. Dette er godt nok ”naturlige lyde” (specielt hvis du spørger producenterne) som opstår når kompressoren pumper på højtryk, men det kan være pænt irriterende alligevel.


Det er derfor vigtigt for din nattesøvn, at dit nye køleskab er så stille som muligt og fri for flest mulige støjende lyde. 


Nem rengøring: Da der findes mad i køleskabet, er det vigtigt at det skal gå hurtigt og enkelt med at gøre køleskabet rent.  


Justeringsmuligheder: Det skal også være muligt at justere hylderne i køleskabet. Først og fremmest fordi det skal være nemt at fjerne dem og rengøre køleskabet, men også fordi at du hurtigt skal kunne skabe mere plads i forbindelse med julen eller ved andre festligheder, hvor meget mad skal opbevares koldt. 


Så stort et køleskab har du behov for

Mht. køleskabsdelen kan du regne med at:

 • 100-150 liter rækker til 1-2 personer
 • 150-200 liter rækker til 3-4 personer
 • 200 liter eller mere, rækker til mere end 4 personer


Bedste køleskab

Efter at have læst de aktuelle tests som findes i dag og talt med flere hvidevare forhandlere er valget ret enkelt. 


Det handler om et køle-/fryseskab fra en producent som er kendt for at lave gode hvidevarer. Electrolux tager førstepladsen "bedst i test" og modellen hedder LNT3LE31XI. Længere nede på denne side kan du selv se de eksperttests som er mulig at læse og du kan også se hvad de danske forbrugere synes om deres køleskab.Electrolux køleskab

Vi har tidligere haft Bosch KGE36VW4A som vinder her på Best i test Guiden. Den blev valgt til Best i test af Råd & Rön, men denne model er nu udgået.


Dette er et køle-/fryseskab med anerkendt design, god LED belysning og elektronisk temperaturstyring. Det er energimærket med A++ hvilket er meget strømbesparende og indebærer at energiforbruget kun bliver 227 kWh/pr. år. 


Lydniveauet er meget lave 40 dB og totalvolumen er på 303 liter. Køleskabet rummer 194 liter. Den kan klare at fryse 5 kg. per døgn. 


LNT3LE31XI har fået høje karakterer i eksperternes tests på bl.a. følgende punkter:

 • Lavt energiforbrug (du sparer penge)
 • Meget lavt lydniveau (skønt for alle i familien, at slippe for forstyrrende lyd)
 • Høj frysekapacitet (går hurtigt med at nedfryse store mængder mad)
 • Håndterbar
 • Kvalitetsindtryk


Skulle nogen i familien glemme at lukke døren, vil der være en alarm som fortæller dig om det. Og skulle strømme forsvinde formår køleskabet at holde kulde i hele 28 timer, så din mad ikke bliver dårlig. 


De danske forbrugere, som har købt køleskabet giver en gennemsnitlig karakter på 4,6 ud af 5,0, hvilket er rigtig godt. De tilbagevendende udtalelser er at køleskabet er meget stille, har god belysning og en høj kvalitet. Det er også energivenligt og nemt at justere skuffer og hylder efter behov. 


Er der så nogle ulemper ved dette køle-/frysekab? Dem vil vi i så fald jo gerne kende til inde vi køber, så vi kan tage dem med i vores beslutning. Ja, der er en del som påpeger at fryseren ikke afrimer af sig selv. En del savner også belysning i frysedelen, men dette er de eneste svare punkter som vi er kommet frem til.  


Læs gerne flere detaljer om køle-/fryseskabet på Electrolux hjemmesideDet siger eksperterne i deres køleskabstests

Der findes desværre ikke så mange eksperttests af køleskabe, hvilket blandt andet er pga. at det er et tidskrævende og dyrt produkt at undersøge i detaljer. Der er mange dele som skal testes f.eks. nedkølingsevne, energiforbrug, at køleskabet kan holde den rette temperatur og lavt lydniveau. 


Når vi kigger på de køleskabstests som findes kan vi se at det er 3 producenter som udmærker sig ekstra positivt. Det handler om Bosch/Siemens, Miele og Liebherr som i 2010’erne gentagne gange i eksperttests har bevist at de laver de bedste køleskabe. I de seneste år har også Samsung fået god kritik og dette er noget som forbrugerne er enige i (se forbrugernes anmeldelser længere ned på denne side). 


Bosch fortæller gerne selv om fremgangen i sine reklamer og på deres hjemmeside kan du se en god samling af de bedst i test sejre og andre udmærkelser som de har fået på deres køleskab de seneste år. 


De køleskab som får de dårligste testresultater er produceret af blandt andet Gorenje, Whirlpool og Cylinda. Disse producenter skal du altså undgå, hvis du vil have et godt køleskab i 2024. 


I den seneste sammenfatning fra magasinet Råd & Rön i marts 2019 er 57 køle-/fryseskabe blevet testet. Den bedste i testen er LG GNN59PZEFS og den eksklusive (=dyre) Samsung Family Hub 2.0 RB38M7998S4 som begge fik 71 point. Samsungs combi skab er et ”Smart køleskab” med touchscreen, internet tilslutning og et kamera som lader dig se hvad du har i køleskabet selvom du ikke er hjemme. På andenpladsen kom Miele KFN 28132 med 68 point. 


I magasinet Råd & Röns’ seneste sammenligning fra marts 2018 er 35 køle-/fryseskabe testet ifølge deres nye hårdere regler. Best i test er LG GBB59PZEFS samt den eksklusive (=dyre) Samsung Family Hub 2.0 RB38M7998S4 som begge fik 71 point. Samsungs køle-/fryseskab skab er et ”Smart køleskab” som blandt andet har touchscreen, internet tilslutning og et kamera så du kan se hvad du har i køleskabet selvom du ikke er hjemme. 


På andenpladsen kom Miele KFN 28132 med 68 point. I denne omgang var der dog ikke nogen køle-/fryseskabe fra Bosch og Siemens som blev testet. 

Ekstern kilde/link: Magasinet Råd & Rön, marts 2018 


Sådan valgte vi det bedste køb af køleskab

Vi kan se at Bosch, Electrolux, Siemens og Liebherre har fået gode karakterer de seneste år. Uanset hvilket et du vælger fra disse 4 producenter, vil du gå et godt og energieffektivt køle-/fryseskab. Vi retter dog i første omgang opmærksomheden mod Bosch/Siemens og Electrolux, da Liebherr er et ret dyrt mærke. Kan vi få et tilsvarende produkt billigere, vælger vi i første omgang det. 


Ifølge de installatører vi har talt med, er det også svært at skifte dørene på Liebherrs køleskab; ”På Bosch og Siemens tager det kun nogle minutter at skifte, imens det på Liebherr kan tage en halv dag!” Nu er det måske mere en følelse end egentlig målt tid, men det er alligevel interessant at få denne information.


Forbrugerne er ikke altid så vilde med Miele da de mener at de har problemer på flere punkter (læs mere om forbrugernes anmeldelser længere ned på denne side). Derfor vælger vi at se bort fra dette mærke i et stykke tid, indtil forbrugerne bekræfter det eksperterne påstår.


bedste køleskab


Det bedste køleskab hjælper dig med at opbevare dine madvarer på en god og energivenlig måde. 


Det siger hvidevareforhandlerne

Da der er få aktuelle og relevante køleskabstest, har vi suppleret denne guide ved at tale med hvidevarer forhandlerne. De siger dog det samme som eksperterne; Bosch/Siemens og Electrolux laver virkeligt gode køleskabe. Uanset hvem vi talte med var alle enige om at disse producenter er de bedste lige nu. 


Bosch og Siemens har desuden samme fabrikker, så indholdet i produkterne og kvaliteten er nærmest identiske. Derfor kan du vælge det udseende og de funktioner som er vigtigst for dig. 


Det synes forbrugerne

Som sædvanligt vil vi her på Bedst i test Guiden også undersøge hvad forbrugerne synes om deres produkter. Det er jo trods alt dem der har den største erfaring af hvordan det er at anvende et køleskab i hverdagen. 


Når det handler om køle-/fryseskabe kan vi se at forbrugerne er enige med eksperterne og hvidevarebutikkerne. De producenter som ikke får positive ord fra forbrugerne er bl.a. Miele, Gorenje og Gram. 


Vores venner i Norge har samlet oplysninger fra 35000 forbrugere (!) i løbet af 00’erne. Der har alle køleskabsejere kunne indrapportere hvor længe deres køleskab holdt, eventuelle problemer de har haft og hvor tilfredse de har været med købet.


Bedste producent i denne store forbrugerundersøgelse blev Bosch med 96 point ud af 100 (428 køleskabe fra Bosch blev evalueret).


 Bonus 6 energi- og miljøtips

 • Køb ikke større køleskab end du virkelig har brug for. Et samlet køle-/fryseskab sparer også energi sammenlignet med to separate produkter.
 • Hust at aflevere dit gamle køleskab til genbrug, når det har overstået sin leverid. Køber du et nyt køle-/fryseskab online, får du ofte mulighed for at bestille ”returnering af gammelt produkt” samtidig med at du bestiller det nye.
 • Sørg for at du har den rigtige temperatur i både køl- og fryseskab. I dag går anbefalingerne på at det skal være -18 grader i fryseskabet og +5 i køleskabet. På den måde sparer du flest mulige kroner, da eks. hver koldere grad i fryseren øger energiforbruget med 5 %.
 • Det er vigtigt at holde bagsiden af køleskabet frit for støv, så luften kan cirkulere frit. Støv på bagsiden gør at kompressoren må arbejde ekstra hårdt for at holde temperaturen nede, hvilket indebær at det kommer til at bruge mere strøm. Støvsug derfor regelmæssigt rundt om dit køleskab.
 • Optø dine frysevarer i køleskabet. Dels genanvender du energien som er brugt til at nedfryse madvarerne, men maden bliver også bedre og mere saftig, hvis den tør langsomt op.
 • Lad aftensmaden køle ned inden du stiller madresterne i køleskabet. Ellers bruges der unødvendig meget energi på at køle dem ned og du risikerer også at andre madvarer som står i nærheden bliver varme.


Her køber du køle-/fryseskabet til den bedste pris

Da dit nye køle-/fryseskab vejer over 63 kg., er det bekvemt med hjemtransport. Desuden er det nemt at bestille bortskaffelse af dit gamle køleskab eller få hjælp med installationen, hvis du ønsker det.


Power sælger den bedste køleskabet for kun 3997 kr. Prisen er inkl. fragt!

Elgiganten sælger den bedste køleskabet for kun 3998 kr. Prisen er inkl. fragt!

WhiteAway sælger den bedste køleskabet for kun 3999 kr. Prisen er inkl. fragt!

Skousen sælger den bedste køleskabet for kun 4176 kr. Prisen er inkl. fragt!

Lavprishvidevarer sælger den bedste køleskabet for kun 4576 kr. Prisen er inkl. fragt!

El-Salg sælger den bedste køleskabet for kun 5595 kr. Prisen er inkl. fragt!

Euronics sælger den bedste køleskabet for kun 5595 kr. Prisen er inkl. fragt!

Homeshop.dk sælger den bedste køleskabet for kun 5643 kr. Prisen er inkl. fragt!


Tips 1: Vi kan også anbefale dig at læse vores test om bordventilator.

 

Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående køleskab. På den måde kan du gøre et kup = det bedste køleskab til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!


Philip Andrén

Bedst i test: Køleskab

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den