vaffeljern bedst i test

Vaffeljern test 2024 - vaffeljern bedst i test

Skal du købe et nyt vaffeljern og vil vide hvad magasiner, eksperter og helt almindelige hjemme kokke, synes er bedst? Så er du kommet til det rette sted! Uanset om du skal have et enkelt eller dobbelt-vaffeljern, har vi læst og samlet alle aktuelle tests af vaffeljern her.


Men vi har også lyttet til hvad de danske forbrugere synes om deres vaffeljern. Vi har samlet det hele på siden her, så du nemt skal kunne købe det rigtige vaffeljern med det samme og undgå irriterende og kostbare fejlkøb.
Sådan kan du nyde dine vafler

Vafler passer fint til hele året rundt! En nem og god aftensmad eller måske som dessert, serveret med syltetøj, flødeskum eller hvorfor ikke en iskugle.


De fleste foretrækker sine vafler sprøde og opskriften på at lave sprøde vafler er utalige. Men vi vil glemme opskriften og i stedet fokusere på selve vaffeljernet. For uden et godt vaffeljern får du ikke nogle sprøde vafler, uanset hvilken opskrift du vælger.


Alt starter med vaffeljernet, så lad os derfor se på de seneste års tests af vaffeljern for at se hvilket vaffeljern der er det bedst i dag.


Vi kan også anbefale dig at læse vores test om belgiske vaffeljern.Enkelt vaffeljern bedst i test

Lægger vi eksperternes tests og forbrugernes anmeldelser sammen får vi et tydeligt resultat. Vi udnævner Wilfa WAS-623 til det bedste vaffeljern lige nu!
Dette vaffeljern har vundet rigtig mange eksperttests de seneste år. Vores nordiske naboer, Norge, er et meget vaffelelskende folk og de laver derfor tilbagevendende og nøje tests for at finde det bedste vaffeljern. Vi laver en opsummering, men du kan læse alle detaljer under rubrikken ”Tests af vaffeljern 2012 – 2018” længere nede på denne side. 


Letliv.dk har testet 6 vaffeljern og kårer Wilfa WAS-623 som vinder med 6 point og skriver "Signal gives, når jernet er varmt, og når bagningen er færdig. Bager usædvanligt jævnt og vaflerne har en rigtig fin farve. Vaffeljernet er let at gøre rent, bl.a. fordi der er meget få sprækker, som dejen kan gemme sig i."


Hyggemagasinet testede f.eks. ti vaffeljern i løbet af 2014 og kom frem til at Wilfa WAS-623 var bedst i test. Også Klikk testede vaffeljern i 2015 og fandt frem til en tydelig vinder; Wilfa WAS-623. Det var det eneste vaffeljern som fik 5 ud af 6 point.


DinSide udså WAS-623 til bedste vaffeljern i 2016. Det fik højest mulige karakter, 6 ud af 6, og var til og med bedre en andre vaffeljern som kostede op til 5 gange så meget.


Også Norske TV2 kårede dette jern til det bedste vaffeljern i 2017 i en test hvor også betydeligt dyrere vaffeljern indgik. 


I Sverige lavede Expressen i løbet af 2017 tests af vaffeljern og også her blev Wilfa WAS-623 bedst i test med højest mulige point; 5 ud af 5 hvepse. Anmeldelsen lød; ”Et meget godt vaffeljern som giver perfekte gyldenbrune vafler med lækker sprødhed. Eksemplarisk kort bagetid! Tydlige instruktioner og bip-signal som indikerer når vaflen er klar. Verdensklasse!” 


Også de danske forbrugere er meget tilfredse med dette vaffeljern. De skriver i deres bedømmelser; ”Det er hurtig og bager jævnt og ordentligt på begge sider af vaflen”, ”God belægning. Vaflen slipper uden problemer”, ”Rigtig godt vaffeljern, meget tilfreds”, ”Har haft mange vaffeljern og dette slår dem alle!”

Gennemsnitskarakteren fra 43 forbrugere er hele 4,7 ud af 5. 


Her køber du vaffeljernet til den bedste prisDobbelt vaffeljern bedst i test

Til dig som har behov for hurtigt at kunne lave mange vafler, findes der dobbelt-vaffeljern. Det er meget praktisk, hvis det fungerer, til f.eks. familier med børn som elsker vafler. Her får Åviken førstepladsen med modellen Aviken Double Nobless 2.0 906.6. Forgængeren Åviken 906 vandt ICA Kurirens store test af 10 dobbelt-jern i 2015. Den blev bedst i test fordi den bager vaflerne jævnt, flot gyldenbrune og sprøde. Andre fordele som avisen fremhævede var at håndtaget gav et godt greb og at den kan opbevares stående. 


Forbrugerne synes også meget godt om dette vaffeljern. Tre af brugerne fortæller: ”Varmeeffekten er meget høj (1600 W, trinløst regulerbart) og lys indikatorer viser når jernet er varmt og når vaflerne er færdige. Nemt og brugervenligt. Resultatet bliver rigtigt gode og sprøde vafler!”, ”Jeg har bagt hundredevis af vafler med dette jern til et arrangement og det fungerede lige godt hele tiden og var i gang 12 timer om dagen. Ikke dårligt af et forbrugerprodukt” og ”Det bedst vaffeljern jeg har haft! Laver fine vafler. Næsten ingen spild ved siden af. Det er godt at kunne lave dobbeltportioner når vi er mange rundt om bordet. Nem at rengøre og tager, på trods af at det er et dobbeltjern, ikke meget plads! Kan virkelig anbefales!” 


Her køber du vaffeljernet til den bedste prisvafler

Nyd din nybagte vaffel med is, syltetøj og friske bær.


Tests af vaffeljern

Da de fleste tests af vaffeljern præsenteres i aviserne i marts hvert år, må vi gå nogle år tilbage for at få et dækkende billede af situationen. Herunder viser vi alle tests fra 2012 og fremad, hvor du læser de seneste tests øverst. 


2018

Magasinet TEK.NO Testede 9 forskellige vaffeljern til under 1000 kr. Det bedste i denne test gik til Wilfa DWA-516W med 8,5 point. De skriver ”Det er nemt at anvende, men langt fra et simpelt vaffeljern… Her får vi kun gyldne, lækre og sprøde vafler gang på gang.” Jernet fra Wilfa får 8,5 point i denne test og deler førstepladsen. På en delt andenplads kommer Åviken Elegance og Wilfa WAD-619. 


2017

TV2 hjelper deg I en test af 6 vaffeljern i prisklassen 99 til 1995 kr., blev Wilfa WAS-623 udset til bedste vaffeljern 2017. Bedømmelsen lød: ”Bager jævnt og fint. Vaflerne får en god tykkelse og fin form og løsner let når de skal tages ud. Vaffeljernet giver desuden et signal når vaflen er klar”.  


Expressen I en stor test af 6 vaffeljern i forskellige prisklasser blev Wilfa WAS-623 bedst i test med 5 ud af 5 point. Bedømmelsen blev: ”Et rigtig godt vaffeljern som giver perfekte gyldenbrune vafler med herlig sprødhed. Eksemplarisk kort bagetid! Tydlige instruktioner og bip-signal som indikerer når vaflen er klar. Verdensklasse!” 


2016

DinSide Testede i marts 2016 9 vaffeljern fra 159 kr. til 2990 kr. Bedste vaffeljern med højeste karakter, 6 ud af 6, blev Wilfa WAS-623. Bedømmelsen lyder: ”Bager meget jævnt og fint på begge sider. Laver perfekte vafler; sprøde udenpå og luftige og bløde indeni.”


2015

ICA Kuriren Har testet ti dobbeltjern og kom frem til at kun fire af disse klarede at bage rigtig sprøde vafler. Bedste vaffeljern 2015 blev Åviken 906 som var det eneste jern som fik højeste karakter. Bedømmelsen lyder; ”Vaflerne bliver jævne, lækre gyldenbrune og sprøde.” Se en samlet liste her. 


Klikk Testede fem af de mest almindelige vaffeljern og fandt frem til en klar vinder; Wilfa WAS-623 som fik 5 ud af 6 point. På en delt andenplads, med 4 ud af 6 point, kom Åviken 907 og Coline Enkelt Vaffeljern 44-1013. 


2013

Testfakta Med et gammelt vaffeljern i støbejern som reference, undersøgte testfakta i løbet af foråret 2013 seks nye vaffeljern. Bedst i test blev Åviken 904 som både lavede de fineste vafler og som osede mindst.  


2012

Smartson I en test af vaffeljern i maj 2012, blev Åviken 904 bedst i test. Vaffeljernet fik 23 ud af 25 point og bedømmelsen ”Rigtig god til en fornuftig pris!” 


ICA Kuriren I årets test af vaffeljern blev Åviken 904 bedst i test når det gælder enkelt-vaffeljern. I testene af dobbelte vaffeljern vandt C3 30-31097. Begge disse jern får højeste karakter (5 ud af 5) når det gælder bagningen, men C3 er lidt dårligere når det gælder håndteringen. 


Hvad synes forbrugerne om deres vaffeljern?

Som altid er vi her på Bedst i test Guiden opmærksomme på at lytte til hvad brugerne af de forskellige vaffeljern har haft af oplevelser. Selvfølgelig er det vigtigt med laboratorietests, men det er mindst lige så interessant at lytte til hvad dem som allerede har købt deres vaffeljern synes. 


Og her fremkommer der spændende information! Det bliver tydeligt at dem der har købt deres vaffeljern fra OBH Nordica er meget utilfredse. OBH Nordica laver måske de flotteste jern, men når det kommer til funktionen er det slut med de positive ord. F.eks. har nogen oplevet af teflonet løsner allerede efter nogle måneders brug og at håndtaget bliver meget varmt, men at det gør kogepladerne ikke! Mange har derfor forsøgt at tilbagelevere jernet til forhandlerne. 


I stedet er det et andet mærke som tager førstepræmien i ”folkets bedømmelse” og det er Åviken vaffeljern. Åviken er et svenkt mærke som har været på markedet siden 50’erne og de har i dag flere modeller, både dobbelt vaffeljern og enkeltjern variantern. 


Den anden producent som forbrugerne værdsætter meget er Wilfa. Wilfa har også taget et pænt antal af testsejre og må derfor anses som den største udfordrer til Åviken. 


Gå ikke glip af vores tests af opvaskemaskiner og de bedste foodprocessorer. Hvilken kaffemaskine skal du købe, hvis du vil have den bedste kaffe og hvilken støvsuger er bedst i test? Klik på linkene, så kommer du direkte til svaret!


Tips: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående vaffeljern. På den måde kan du gøre et kup = det bedste vaffeljern til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!


Power sælger den bedste vaffeljernet for kun 699 kr. Prisen er inkl. fragt!

Elgiganten sælger den bedste vaffeljernet for kun 749 kr. Prisen er inkl. fragt!


KitchenOne sælger den bedste vaffeljernet for kun 499 kr. Prisen er inkl. fragt!

Elgiganten sælger den bedste vaffeljernet for kun 599 kr. Prisen er inkl. fragt!


Anita Carlsen

Bedst i test: Vaffeljern

Anita - redaktør på Bedst i Test Guiden siden 2013. Anita er uddannet freelancejournalist og sygehjælper og har i over 20 år dykket dybt ned i indre udvikling, fysisk og mental sundhed og har omfattende erfaring inden for sundhed og velvære.


De specielle interesser, som Anita undersøger dybt på Bedst i Test Guiden, er inden for skønhed og sundhed samt hjem og husholdning.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med os, kan du sende en e-mail till [email protected].

Senest opdateret den