Bedst i test smart dørlås - smart dørlås test.

Smart dørlås 2024

Hvis du vil vide hvilken smartlås der er bedst i test lige nu, er du kommet til det rette sted! Vi har både talt med eksperter og forbrugere for at få et så godt svar på dette som muligt. Alt dette har vi samlet til dig på denne side så du hurtigt og enkelt kan tage en beslutning og undgå ærgerlige fejlkøb.  


Men lad os til en start begynde med at kigge på nogle ting som er vigtige at kende til inden dit køb. 


Denne test er en del af vores nye kategori Smart Home. Læs testen herunder for at finde ud af hvilken lås der i dag er den smarteste!

 


Dette er Smart Home

Begrebet Smart Home begynder at få mere og mere opmærksomhed overalt – men hvad er det egentlig? Jo, med Smart Home menes at du kan kontrollere apparater, musik, lysstyrke og lign. med din smartphone. Den kan virke en smule overflødeligt, men det er et koncept som bliver mere og mere almindeligt og eftertragtet, fremfor alt af jer Bedst i test læsere. 


Derfor skal du have en smart lås

At skifte lås er ikke noget som mange tænker på. Så længe låsen opfylder sikkerhedskravene plejer vi at være tilfredse. Vi kan ofte læne os tilbage ved hjælp af en alarm som ekstra sikkerhed. Det eneste tidspunkt som vi egentlig tænker på at låsen er et problem, er når vi mister nøglen. Nu findes der dog en smart og nem måde at opgradere låseanordningen som på en og samme tid gør nøglerne til blot et minde. 


Med en smart lås elimineres med det samme mange problemer, da du ikke længere behøver en nøgle for at låse døren op. I stedet for en nøgle anvender du i stedet en personlig kode i den elektroniske lås til yderdøren, eller en brik eller din smartphone. Bruger du smart låsen på den rigtige måde kan det øge sikkerheden, da der ikke er en risiko for at nøglen havner i de forkerte hænder. Der er dog altid en skeptisk holdning til elektroniske anordninger – ikke mindst hvis den elektroniske lås skal erstatte din dørlås! Derfor er det meget vigtigt at du køber noget sikkert og pålideligt udstyr!   


Nogle fordele med smarte låse:

  • Lås op for håndværkere og leverancer ved hjælp af en midlertidig kode
  • Hold styr på hvem i familien der er kommet hjem
  • Ikke flere mistede nøgler
  • Øget sikkerhed
  • Slut med at bekymre sig om du glemte at låse døren – den smarte lås gør det automatisk når døren lukkes! 


Forskellige typer af smarte låse

Med visse smarte låse er det kun selve håndtaget der skiftes ud. Det har i disse tilfælde vist sig at være problematisk at ”motoren” i det nye håndtag ikke orker at skyde palbolten ind i sikringspladen. Dette kan betyde at den smarte lås tror at det er lykkedes at låse døren, selvom det i virkeligheden ikke er tilfældet. For at kunne føle sig helt sikker anbefales det at man køber en smart lås hvor hele låsekassen udskiftes.  


Bedst i test smart dørlåsNår det gælder den bedste lås lige nu, bliver det en sejr til Yale Doorman V2N.


Yale Doorman V2N er blevet meget populær den seneste tid. Ikke mindst fordi Yale har et samarbejde med flere alarmselskaber og pga. brugervenligheden og så er det den eneste digitale lås som Stöldskyddsföreningen (SSF) i Sverige har godkendt. Det som skiller Doorman V2N ad fra andre smarte låse er at hele låsekassen udskiftes med Yale i stedet for kun selve håndtaget. Du kan derfor føle dig sikker på at palbolten går ind i sikringspladen og at døren dermed bliver låst.  


Sådan fungerer låsen

Du kan låse op ved hjælp af en kode (max 10 forskellige brugerkoder), brik eller smartphone. Venter du besøg fra en håndværker eller en leverance imens du er på job kan du lave en midlertidig kode, så de kan låse sig ind i dit hjem. Skulle du eller nogen anden være usikker på om døren blev låst kan funktionen ”Automatisk låsning” aktiveres så døren altid bliver låst når den lukkes. 


Tilslut Yale Doorman til din hjemmealarm

Yale har samarbejde med alarmselskabet Sector Alarm og Verisure. Du kan via dem vælge at koble din smarte lås til deres alarmtjenester. Via alarmoperatørerne kan man efterfølgende bestille et modul som kobles til din router så du får fuld kontrol over låsen via din smartphone! Med en opkoblet Doorman V2N kan du låse op fjernstyret og også holde styr på hvem i familien som er kommet hjem, da du kan skabe profiler i app’en. OBS! Vil du bruge låsen ved hjælp at din smartphone må du først anskaffe modulet. Som forbruger er det værd at vide at hvis du afslutter dit abonnement med Verisure så fjerner de også modulet igen, hvis du har købt det via dem. Du ejer altså ikke tilbehøret du køber med, men det gør du dog hvis du er kunde hos Sector Alarm.
Det siger eksperterne om Yale Doorman V2N

Både eksperter og forbrugere er enige om at Yale Doorman V2N er en rigtig god lås. Læs videre i eksperttestene herunder.  


Smartworld, som er en del af M3, tester 7 forskellige smart låse. Førstepladsen går til Glue Smart Lock som den seneste tid desværre har vist problemer med sikkerheden. Yale Doorman V2N havner på andenpladsen med 8 ud af 10 point. Smartworld synes at app’en er brugervenlig, følelsen af kvalitet er god og den indbyggede alarm som larmer med 80 dB hvis tyven skulle forsøge at dirke den op. De kan ikke lide at låsen er dyr, samt at opkoblingen kræver tillægsprodukter eller abonnement. Angående brugervenligheden skriver Smartworld: ”Når låsen først er installeret er det meget nemt”  


Svenske Stöldskyddsföreningen har ikke lavet en test, men det er dem som godkender dørlåse. Når det kommer til smarte elektroniske låse er Yale Doorman V2N den eneste smarte lås som er blevet godkendt i Sverige. 


Teknikveckan.com har testet Yale Doorman V2N og kan godt lide hvor hurtig og pålidelig låsningen foregår. De skriver: ”Låsning og oplåsning sker lynhurtigt og er ikke gået i baglås en eneste gang”. De kan også lide funktionen ”Automatisk låsning” så du slipper for at bekymre dig om du huskede at låse døren da du forlod hjemmet. Vad de ikke så godt kan lide er den dårlige installationsmanual, dyr support (Yale tager 39kr/pr. samtale), samt de høje låselyde (kan være et enestående problem). Angående elektronikken skriver de også: ”Dette er en elektronisk lås og som vi alle ved begynder elektronik før eller siden at drille…”. 


Det siger forbrugerne

Generelt set er forbrugerne tilfredse med selve deres låse. Den kritik det er muligt at finde rettes i stedet mod Yale’s kundeservice. Ser man bort fra det finder man mere positive kommentarer som: ”Ikke flere mistede nøgler! Det er sådan her at alle huse kommer til at låses op i fremtiden”, ”En smart lås som gør det lettere og sikrere at komme ind i dit hus”, ”Doorman V2N har bidraget til meget højere tryghed”, ”Funktionerne er fantastiske!”, ”Det fungerer godt indtil videre. Fik hjælp fra en låsesmed med at installere den på den rigtige måde og nu elsker jeg at bruge den”, ”God lås og perfekt at kunne give midlertidig adgang til hjemmet hvis håndværkeren får brug for det. Den ser også fantastisk ud og fungerer rigtig godt med brikken”.


Her køber du Yale Doorman V2N til den bedste pris

Den bedste pris på Yale Doorman V2N finder du på nettet. Så får du den også sendt direkte hjem til dig, hvilket er nemt og bekvemt.


Homeshop.dk sælger den bedste smarte dørlås for kun 3850 kr. Prisen er inkl. fragt!


Tips 1: Vi kan også anbefale dig at læse vores test om overvågningskamera.

 

Tips 2: Hvis du går med i vores Facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående smart dørlås. På den måde kan du gøre et kup = det bedste smart dørlås til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!Philip Andrén

Bedst i test: Smart dørlås

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den