Elcykel test - den bedste elcykel - elcykel bedst i test

Elcykel test 2023 - anbefalinger til køb

Skal du købe en el-cykel til en overkommelig pris i 2023? Så er du kommet til det rette sted. Vi har læse tests, talt med eksperter og selvfølgelig hørt hvad forbrugerne synes om deres køb. 


Allerførst en lille bemærkning; Denne test bliver ikke rigtig som alle andre testsider her på Bedst i test Guiden! Selvfølgelig findes der også tests af el-cykler, men udbuddet er så stort og udviklingen går så hurtigt, at det er nyttesløst at forsøge at finde ét enkelt produkt som ”Bedste el-cykel”. I stedet må vi bruge en anden teknik for at nærme os målet; at købe en rigtig god el-cykel til lavest mulige pris.


Salget af el-cykler er kun steget igennem de seneste år. Tidligere har statens tilskud hjulpet salgstallene, men disse tilskud eksisterer ikke længere. På trods af disse manglende tilskud fortsætter interessen for el-cykler med at stige, specielt i storbyerne, hvor folk hellere vælger en el-cykel i stedet for at sidde en opslidende bilkø. Med en el-cykel kommer du nemt og hurtigt frem og behøver ikke bekymre dig om at møde op på jobbet godt svedig, da du får god hjælp fra el-motoren. Med el-cykler forvandles den dér lille stejle bakke til en sand fornøjelse.


Hvad er forskellen på elcykler?

Da el-cyklers motorstyrke reguleres af loven vil de fleste el-cykler have samme motorstyrke og max. Hastighed (25 km/t). Det som skiller dem ad er omdrejningsmomentet, som spiller en stor rolle, hvis du har meget bagage med eller cykler op ad bakke. Størrelsen på batteriet kan også være forskellige fra cykel til cykel.


Der findes i dag mange producenter af el-cykler og dem der har gjort det godt er bl.a. Merida, MADE, Crescent, Monark og Evobike. 


Derfor skal du have en el-cykel

 • Perfekt til når du skal pendle – 25 km/t uhindret igennem myldertrafikken er en stor gevinst og du slipper for lange bilkøer
 • Lavt brændstofforbrug – Den eneste omkostning du behøver at betale er den el som det kræves for at oplade batteriet
 • Du slipper for forsikring – Hvis cyklens max. Hastighed er 25 km/t så klassificeres det som en almindelig cykel, hvilket betyder at du ikke behøver at betale for en dyr forsikring til din cykel.
 • God motion – Vælg selv hvor meget hjælp du vil have af el-motoren
 • Godt for miljøet – Begræns Co2 ved at tage cyklen på jobbet (hvis du kan)
 • Gratis parkering – Det er helt fantastisk


I denne test har vi valgt at vise tre forskellige cykler, klik på linkene for at komme direkte til dit ønskede valg:
Den bedste elcykel dame lige nu er:

Bedst i test dame-elcykel – MADE Björk

Bedst i test dame elcykel – MADE BjörkSynes godt om 1

Her køber du testvinderen:

Aktuelle butikspriser per den 24 juni 2024


Cyklerne fra MADE er meget populære og værdsatte af cykeleksperter. De vandt bl.a. prisen for bedste damecykel i 2017 i Aftonbladet. Deres skridt mod e-cykler leverer samme resultat, MADE’s el-cykler er stilrene og af meget god kvalitet. El-cyklen Björk er perfekt til dig som pendler og har viljen til at cykle, men som måske har brug for lidt ekstra hjælp op ad bakke. Den er også et perfekt valg, hvis du gerne vil cykle til arbejdet, men ikke vil møde op gennemblødt af sved til det første møde. Med bagagebærer og mulighed for at montere en kurv har du også muligheden for at tage en taske eller to med. 


Björks rækkevidde på op til 100 km betyder at du, udover pendling til jobbet, har nok batteri til at klare enkle ærinder. Den er også udrustet med en skærm som giver dig information angående hastighed, effekt og hvor meget batteri der er tilbage, så du nemt kan planlægge din tur. Skulle batteriet løbet tør, så kan du genoplade det til fuld styrke på 4 timer. 


Specifikationer

 • Batterikraft: 418 Wh
 • Rækkevidde: Op til 100 km
 • Gear: 7
 • Hastighed: Max 25 km/t
 • Motorkraft: 250W
 • Omdrejningsmoment: 50Nm
 • Opladningstid: 4 timer 


MADE Björk kommer med hydraulisk skivebremse fortil og fodbremse bagtil. Midtmotoren kommer fra Shimano, et anderkendt mærke når det kommer til motorer til elcykler. Ifølge producenten selv passer cyklen sig allerbedst til bykørsel, men selvfølgelig kan du også cykle længere ud i terrænet, hvis du skal på udflugt. At cykle ud i vildmarken er dog noget vi stærkt fraråder. 

Bedste herre elcykel lige nu er:

Bedst i test herre-elcykel – Monark Karl Egoing

Bedst i test herre elcykel – Monark Karl EgoingSynes godt om 1

Her køber du testvinderen:

Aktuelle butikspriser per den 24 juni 2024


Vores testvinder for herre el-cykler, Monark Karl Egoing, er utrolig flot at se på. Men selvfølgelig har den en række finesser som gør ”udseendet” det mindst imponerende. Karl Egoing har et utroligt godt drivsystem hvor motoren i forhjulet kombineres med et batteri for at give maksimal rækkevidde. Med 7 gear bliver det nemt at bestemme  modstand og gearskiftet sker lydløst imens du suser gennem byen med drev på forhjulet.  


El-cyklen er nem at manøvrere og når du først sætter dig på cyklen kan du vælge effektniveau og derefter sætte i gang med at trampe i pedalerne. Den flotte LED skærm på styret giver dig information om effektniveau, hastighed og hvor meget batteri der er tilbage. Når batteriet er afladet, kan du lade det op til fuld styrke igen på 4,5 time. 


Specifikationer

 • Batterikraft: 317 Wh
 • Rækkevidde: Op til 70 km
 • Gear: 7
 • Hastighed: Max 25 km/t
 • Motorkraft: 250W
 • Omdrejningsmoment: 38Nm
 • Opladningstid: 4,5 time

 

På cyklen er der en klassisk fodbremse og en mere moderne v-bremse som giver dig bremsekraft i al salgs vejr. 

Bedst elcykel mountainbike lige nu er:

Bedst i test moutainbike-elcykel – Rock Machine Storm e60-29

Bedst i test mountainbike elcykel – Rock Machine Storm e60-29Synes godt om 1


Hvis du gerne vil bytte betonjunglen til byen ud med en lidt mere krævende træningstur, men samtidig vil have lidt ekstra hjælp, er Rock Machine Storm e60-29 et godt valg til dig. Det er en mountainbike som er nem at køre på. Med hjælp fra elmotoren er det som at køre friktionsfrit i alle typer af terræn. 


En el-mountainbike!? Det lyder jo som at motoren vil falde af ligeså snart du begiver dig ud i sporet! Heldigvis består chassiset af en holdbar ramme i hydroformat aluminium som føles smidigt og også giver dig selvtillid i svingene, tak være det lave tyngdepunkt. Rammen har en høj stivhed som betyder at energien fra dine muskuløse tråd effektivt forvandles til en god fart. 


Drevet i elmotoren kommer fra DAPU som giver en god rækkevide og den der ekstra tur når du har brug for det. Skærmen på styret giver dig al information om fart, hvor meget batteri der er tilbage og effekt. 


Gearsystemet består af 9 gear, hvor gearskiftet ikke føles anstrengt. Cykelkraft.se beskriver Rock Machine Storm e60-29 som ”en komfortabel el assisteret mountainbike som med evnen til at manøvrere og til en overkommelig pris”.


Specifikationer

 • Batterikraft: 418 Wh
 • Rækkevidde: Op til 100 km
 • Gear: 9
 • Hastighed: Max 25 km/t
 • Bagagebærer/Kurv: Nej
 • Motorkraft: 250W
 • Omdrejningsmoment: 90Nm
 • Opladningstid: 4,5 time

 

Sådan får du MTB el-cyklen til den laveste pris 

Detaljer – Derfor har vi valgt disse cykler

Og nu undrer du dig måske over hvorfor vi har valgt lige præcis disse cykler. Der findes ikke så mange tests for el-cykler, men dem vi har lykkedes med at læse har ofte haft et fælles kritikpunkt, nemlig prisen. Prisen på mange el-cykler i dag ligger på over 30.000 kr hvilket er en hel del penge. De cykler som vi har valgt ligger under 30.000 kr og er en god kvalitet. Blandt de forbrugere som har købt disse cykler og eksperter som har testet dem skrives der bl.a. ”Billederne yder ikke denne smukke cykel retfærdighed. En fin cykel med gode og reelle komponenter” – angående Monark Karl Egoing. For damecyklens vedkommende så vandt den i 2017 Aftonbladets pris som bedste damecykel. Forbrugere som har testet MADE Björk siger bl.a. ”Meget tilfreds med min cykel indtil nu. Flot og elegant med lydløs og blød kørsel. Som en almindelig cykel – bare bedre", samt "Pedalerne er bløde, det er en perfekt følelse at træde lidt med og sammenligner jeg med Crescent Elora så synes jeg at Björk vinder pga. prisen”. ”Utroligt god pris for en el-MTB som er perfekt til den der vil prøve el-cyklens kraft”. ”Det er ikke en premium el-cykel, men den holder stadig godt efter flittig brug”. ”Rock Machine Storm har en utrolig overkommelig pris!”

 

Rock Machine er i en lavere prisklasse uden at gå på kompromis med funktionalitet og holdbarhed.
Tips 1: Vi kan også anbefale dig at læse vores test om elløbehjul.  

 

Tips 2: Hvis du går med i vores Facebook gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående el-cykler. På den måde kan du gøre et kup = det bedste el-cykel til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!


Philip Andrén

Bedst i test: El-cykel

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den