Støvsuger test - de bedste støvsugere

Støvsuger test 2020

Vil du vide hvilken støvsuger der har vundet ”bedst i test” den seneste tid? Så er du kommet til det rette sted! Vi har læst alle støvsugertests fra eksperterne, men også fundet ud af hvilken støvsuger som forbrugerne synes bedst om. Efterfølgende har vi samlet resultatet her på denne side.

 


På den måde kan du undgå dårlige køb og med det samme finde den bedste støvsuger. Med en god støvsuger øges chancen desuden for at rengøringen går lidt hurtigere og bliver lidt sjovere. 

I denne test viser vi en testvinder og en billigere udfordrer.


Gå direkte til testvinderen



Gå direkte til den billigere testvinder!



Støvsugere bedst i test 2020

Efter at vi havde læst eksperttests, talt med eksperterne og vigtigst af alt; taget hensyn til hvad forbrugerne synes, har vi en vinder! Vinderen kommer fra Miele og modellen hedder Complete C3 Blacm Diamond EcoLine

  Miele støvsugerposer - bedst i test Miele Complete C3

Værdsat af både eksperter og forbrugere – Miele Complete C3

(Klik på støvsugeren for mere information om den bedste pris)





Her køber du testvinderen:

Aktuelle butikspriser per den 31 marts 2020


Miele Complete C3 Black Diamon EcoLine har en motoreffect på 550 watt, som betyder at den klarer de strengeste krav sat til støvsugere gældende fra 1. september 2017. Det betyder samtidig at den havner i energiklasse A. Den er også topklassificeret med A for rengøringsevnen på hårde gulv. 


Den har 12 meters rækkevidde hvilket indebærer at du kan støvsuge store områder uden at skulle behøve at skifte stikkontakt. Den vejer 7,26 kg og lydniveauet ligger på 76 db (så den er lidt tungere end gennemsnittet). 


Miele Complete C3 Black Diamon har et AirClean Plus filter som filtrerer 99,9% af alle partikler. Luften er renere efter at du har støvsuget, end inden. Filtret bør udskiftes en gang om året for at opretholde effekten og den har en Timestrip indikator som viser når det er tid til at udskifte. 


Læs gerne mere om støvsugeren her på Mieles hjemmeside.


Det siger eksperterne

I efteråret 2018 blev Miele Complete C3 Diamond Black kåret til bedst i test af Tænk. Den fik topkarakter blandt andet fordi den har plads til store støvsugerposer, at den er nem at håndtere og at støvsuger hår fra gulvet med standardmundstykket rigtig godt. 


Det siger forbrugerne

Forbrugerne som allerede har købt støvsugeren er meget tilfredse. Nogle af kommentarerne er; ”Er tilfreds med denne støvsuger, den klarer rengøringen efter børn og husdyr på både hårde og bløde overflader”, ”Er så tilfreds! God sugeevne. Perfekt til at håndtere sugeevnen på støvsugeren med fødderne, et perfekt samarbejde!”. 


”Det føles om at delene til støvsugeren er bygget til at kunne holde og den suger rigtig godt. Det er nemt at komme til tilbehøret under låget. Man behøver ikke engang at slukke for støvsugeren.”, ”Rigtig tilfreds med støvsugeren. Den klarer nøjagtig det den skal. Godt sug!” 


”Den suger fantastisk godt trods den lille energivenlige motor. Meget fin maskine.”, ”Glad for købet. Den har en rigtig god sugeevne, som er meget vigtigt for mig”, ”God praktisk støvsuger. Nem at håndtere. Suger godt.” 


Finder der så nogle ulemper? Dem vil vi selvfølgelig gerne kende til inden vi køber støvsugeren. Ja, hvad visse forbrugere nævner er, at de synes den er lidt besværlig og de påpeger at de nye mundstykker ikke er lige så gode som de gamle, men ellers er forbrugerne meget positive mht. støvsugeren. 

 




Testvinder 2 – den billigere støvsuger 

  Electrolux støvsuger - Værdsat af både eksperter og forbrugere – Electrolux EUO9GREEN



Værdsat af både eksperter og forbrugere – Electrolux EUO9GREEN

(Klik på støvsugeren for mere information om den bedste pris)





Her køber du testvinderen:

Aktuelle butikspriser per den 31 marts 2020


Når det gælder støvsugere kan du også her se en testvinder. Electrolux har mange topplaceringer i eksperttestene og har så mange som 6 af de 10 bedste placeringer i Råd & Rön’s seneste test og 7 af de 10 bedste placeringer i danske Tænk. Electrolux har også ad flere omgange været vinder her på Bedst i test Guiden. 


Motorkraften i Electrolux EUO9GREEN er på maximalt 850 W, så du kan være sikker på en god sugekraft og den har energiklasse A. Støvsugeren har en arbejdsradius på 12 meter hvilket betyder at du ikke så ofte behøver at bytte stikkontakt. Den har bløde gummihjul som gør at du ikke skraber gulvet, hvilket samtidig betyder at den er stille når du trækker støvsugeren rundt med dig. Lydniveauet ligger på 6,5 db hvilket er rigtig godt. 


Der medfølger også et AeroPro 3-i-1 mundstykke som du bruger til at støvsuge sofaer, små hjørner og andre utilgængelige områder med. 

 

Det siger eksperterne

Råd & Rön kårede Electrolux EUO9GREEN til bedste i test i januar 2019 og giver den højeste point fordi den er så stille, let at arbejde med og at den kun udskiller så små partikler. 

 

Tænk udvælger også støvsugere til Bedst i test i marts 2018 og skriver at ”Denne Electrolux støvsuger er en meget god støvsuger som er meget stille og beholder støvet indeni. Den håndterer de fleste momenter rigtig godt. Det eneste område hvor den ikke er på toppen er når den skal støvsuge hår fra tæpper, hvor den får karakteren ”Godkendt”. Som overvej en anden støvsuger, hvis du har en ven med meget hår i hjemmet.” 

  

Det siger forbrugerne

Som altid har vi her på Bedst i test Guiden undersøgt hvad forbrugere som allerede har købt produktet synes. Nogle af udtalelserne om Electrolux EUO9GREEN er;

 

”Meget stille og stærkt! Det er en drøm at bruge den dagligt. Kan anbefales til dem som leder efter en meget god og alsidig støvsuger. Og med tilbehøret har du alt det du behøver!” 

 

”God støvsuger!”, ”Godt sug, stille og flot design.”, ”Rigtig god støvsuger. Den er meget kraftfuld og ekstremt stille”, ”Suger godt. God placering af børstehovedet” 

 

”Meget god støvsuger. Parketmundstykket er så lavt at det kommer ind under lave møbler. Udblæsningsluften kommer ud bagtil. Mig som støvallergiker oplever dette som meget positivt sammenlignet med tidligere støvsugere, som blæste luften opad.”  


Hvad er ulemperne så? Vi vil gerne vide om der findes nogle ulemper med denne støvsuger, så vi kan tage det med i overvejelserne, når vi skal købe støvsugeren. Både eksperter og forbrugere påpeger at de ikke synes om at den suger så let på tæpper. En anden ulempe vi har konstateret at forbrugerne nævner er, at støvsugerslangen let snurrer sig sammen så den blokerer indsugningsluften og nogle synes at støvsugermundstykket er upraktisk, men stort set er forbrugerne meget tilfredse med denne støvsuger. 



Vores tidligere testvinder

Vores tidligere testvinder Philips Performer Expert FC8721 er nu en udgået model, men det er trods alt en rigtig god støvsuger. Så vi kan stadig anbefale den.

 


  philips støvsuger


Værdsat af både eksperter og forbrugere – Philips FC 8721 

(Klik på billedet for at få mere information om den bedste pris)





Her køber du testvinderen:

Aktuelle butikspriser per den 31 marts 2020


Philips Performer Exspert FC8721 har en motoreffekt på kun 650 watt hvilket betyder at den klarer de strenge krav til støvsugere som blev indført i efteråret 2017. Det betyder desuden at den havner i energiklasse A. Den er også topklassificeret som A når det gælder rengøringsevnen på hårde gulv. 

 

Den har 11 meters rækkevidde hvilket betyder at du kan støvsuge store områder uden at behøve at skulle bytte stikkontakt. Den vejer kun 5 kg. og er derfor smidig at arbejde med under rengøringen. Lydniveauet er 78 db. 

 

Philips FC 8721 har et HEPA13-filter som fjerner 99,95% af allergenerne fra katte- og hundehår, husttøvmider og pollen. Det betyder at den har den bedst mulige karakter (A) i partikeludslip. Derudover er den certificeret som allergivenlig af ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation). Det er gode nyheder til alle allergikere! 


Det siger eksperter og forbrugere

I foråret 2017 blev den valgt som Bedst i test af Tænk. Den fik topkarakter blandt andet for sin store støvsugerpose og den enkle regulering af suge effekten. I svenske Råd & Rön fik den en delt andenplads i deres store test af 92 støvsugere i sommeren 2018. 

 

I norske Klikks undersøgelse kom Philips Performer Expert FC8723 på en delt andenplads med karakteren 4 ud af 6. Udtalelsen lød; ”En gennemgående god støvsuger. Ganske god støvsugning af tæpper og rigtig god på hårde gulve. Denne støvsuger har også testens bedste støvsuger mundstykke, som glider let og støt på alle underlag.” 

 

Forbrugerne som allerede har købt denne støvsuger er også meget tilfredse. Gennemsnitskarakteren fra over 70 forbrugere er hele 4,6 ud af 5,0 point (august 2018) og brugerne skriver bl.a.; ”En stærk støvsuger til en familie med støvallergikere i hjemmet. Gør virkelig rent. Desuden nem at bære (har første sal).”, ”Dette er den bedste støvsuger jeg har haft. Helt utrolig. Perfekt med alle de mange forskellige støvsugermundstykker som medfølger.”, ”Meget for pengene. God og stille med ekstra tilbehør. Meget tilfreds!”, ”Slangen og mundstykkerne virker til at være i god kvalitet”, ”Den suger godt, har lang slange, er relativt stille og den vælter ikke i tide og utide, som min gamle gjorde.”, ”Jeg kan virkelig anbefale denne støvsuger. Du kommer ikke til at fortryde dit køb.” 

Findes der så nogle ulemper? Dem vil vi jo også gerne kende til inden købet, så vi kan tage dem med i vores beslutning. Ja, det som en del forbrugere nævner er at de synes den støjer lidt for meget og nogen synes at mundstykket er lidt højt og tungt, men ellers er de meget positive. 

 

Tidligere kvalitetsproblem hos Electrolux

Her på Bedst i test Guiden lytter vi altid til hvad forbrugerne siger om deres produkter. Det er dem som har den bedste erfaring når det gælder den langsigtede håndtering og deres mening er derfor vigtige at tage med. 

 

Fra 2011-2014 kunne vi således konstatere at testvinderne fra Electrolux vist var rigtig gode, men ikke specielt længe. Der var flere forbrugere som oplevede problemer efter et stykke tid. Det handlede oftest om plastdetaljer som revnede eller gik i stykker, f.eks. gulvmundstykket eller håndtaget. En del fortalte at de havde fået byttet disse dele – nogle gange flere gange. Selvfølgelig er det dækket af garantien og du kan også kræve din reklamationsret, men det er alligevel årsag til irritation og ekstra arbejde.

 

Der virker helt enkelt til at være konstruktionsfejl på flere tidligere støvsugere fra Electrolux, hvor modellerne Z8820 og ZUS3922 skiller sig ud specielt negativt. En hel del kredsløb er også gået i stykker i disse modeller. Testvindere ifølge de professionelle, men de skal jo holde mere end 2 år og dette vilkår virker det desværre ikke til, at tidligere modeller fra Electrolux har levet op til. 


Med en god støvsuger bliver rengøringen sjovere og går hurtigere!


Du kan med fordel læse disse eksperttests

Der er ofte støvsugertests i magasiner og aviser og vi har valgt at fokusere på tests fra 2014 og frem. Herunder ser du de tests som kan være interessant at læse inden dit køb af støvsuger.


Aftonbladet / WiseGuide testede i efteråret 2014 seks støvsugere som lever op til de nye energikrav. Best i test blev Miele Compact C2 EcoLine som fik 4 PLUS. På andenpladsen kom Electrolux UltraSilencer ZUSORIGINR, som også fik 4 ud af 5 PLUS i karakter. 


Dagens NyheterTestfakta (SLG laboratorium, Tyskland) undersøgte i løbet af foråret 2015 syv energivenlige støvsugere (max 1600 watt) og kom frem til at den bedste støvsuger 2015 er Electrolux ZUOGREEN. Den vandt fordi den har en god støvopsamlingsevne og meget lavt lydniveau. Støvsugeren får også en høj karakter for sin brugervenlighed af testpanelet.   


TV-programmet PLUS testede i løbet af efteråret 2015 de storsælgende mærker Nilfisk, Electrolux, Philips og Miele for at se hvilken producent som lige nu laver den bedste støvsuger. Undersøgelsen blev delt i tre deltests og vinderen blev i samtlige tests Electrolux Ultrasilencer Zusgreen som selvfølgelig fik titlen Bedst i test.


Norske Klikk testede 7 støvsugere i december 2015 og valgte Electrolux UltraSilencer ZUSGREEN+ til bedst i test med karakteren 5 ud af 6. Avisen skriver at støvsugeren ”er meget nem at bruge, støvsuger fint støv op og er den mest støjsvage i testen.” Selv Nilfisk Elite fik samme karakter med udtalelsen ”God evne til at støvsuge støv på både tæpper og hårde gulv.”

En delt andenplads, med karakteren 4 ud af 6, gik til Philips Performer Expert FC8723 og Miele Compact C2.  


Expressen / Testfakta testede 7 støvsugere i februar 2016 og valgte Electrolux UltraOne ZUOGREEN+ til bedste støvsuger. Udtalelsen blev ”Rigtig god evne til at suge støv op og lavt lydniveau og karakteret 4,2 ud af 5,0. Karakterne i denne test blev dog gennemgående høje og Bosch og Siemens kom på en delt andenplads med karakteren 4,1. 


Energimyndiheten testede støvsugere i maj 2017 og fokus lå på at måle energiforbruget, sugeevne og støjen. Anledningen til testen var at alle nye støvsugere skal fra den 1. september 2017 have en effekt på mindre end 900 watt.

Alle 10 støvsugere var gennemgående gode og største forskel blev lydeffektniveauet (støjen) som lå mellem 50-83 decibel. Bedste støvsugning havde Bosch BGL 8PET1 tæt efterfulgt af Electrolux ZUOGREEN+.


Magasinet Råd & Rön har i juni 2019 testet 92 støvsugere i henhold til de nye energikrav der kom i 2017. Magasinet konstaterer at på trods af at støvsugernes maxeffekt er minimeret kraftigt, er de lige så gode til at støvsuge i dag som tidligere. Vinderen blev Electrolux EUO9GREEN som fik 72 point, men lige bagefter kom flere støvsugere på en delt andenplads med 71 point. Det handler om Electrolux ESP72DB og EUS8GREEN samt Philips FC8721, FC8722, FC8723.

Længst nede på listen finder vi støvsugere fra blandt andet Severin, Champion, Biltema og Dyson. Disse producenter skal du altså undgå, ifølge magasinet, hvis du vil have en god støvsuger. 


Tænk opdaterede sin støvsugertest i april 2019 og har testet 77 støvsugere med pose. Bedst i testen med 73 point blev Miele Complete C3 Black Diamond og Electrolux PD91Animal. På andenpladsen med 72 point kom Electrolux EUO9Green og Electrolux EUS8Green.




Tips 1: Vi kan også anbefale dig at læse vores test om robotstøvsuger.

 

Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående støvsuger. På den måde kan du gøre et kup = det bedste støvsugeren til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!