Vaskemaskine test - bedst i test vaskemaskiner - vaskemaskine test

Vaskemaskine test 2024 - Bedste vaskemaskiner ifølge eksperterne

Skal du købe en ny vaskemaskine og vil vide hvilken som har vundet ”Bedst i test” og er det bedste køb lige nu. Så er du kommet til det rette sted.

Vi har læst alle aktuelle test, talt med hvidevarehandlere og derudover fundet ud af hvad de danske forbrugere synes om deres vaskemaskiner. Alt sammen for at du skal få så meget relevant information som muligt, så du kan undgå irriterende og kostbare fejlkøb.

Vi kommer her til at fokusere på vaskemaskiner med ”front-load” i størrelsen 60x60 cm, da vi i Skandinavien har en forkærlighed for denne type af vaskemaskine og foretrækker dem frem for vaskemaskiner med ”top-load”. Måske for de har en højere vaskekapacitet, men også for at det er praktisk at kunne stille ting ovenpå.Derfor er dette den bedste vaskemaskine

Manglen på ekspert undersøgelser har gjort arbejdet ekstra udfordrende denne gang. Vi har måtte tage til de store hvidevare butikker og talt med både sælgere og teknikere for at få tips og tåd til denne side. Vi har blandt andet besøgt ELON, Elgiganten og Hemmabutikkerne for at blive kloge på hvad som gælder i dag. Og det har vi fået svar på!

Præcis som vi skriver på vores die med test af tørretumblere, har vi hidtil ikke stødt på nogen som udtaler sig negativt om Miele. Forbrugerne er tilfredse, testlaboratorierne placerer den højt og Miele selv går ud med information om at ”I vore testlaboratorium skulle vaskemaskinerne kunne køre i mindst 10.000 timer. Det modsvarer til et gennemsnitlig brug i ca. 20 år.”

Efter alt dette stiller man sig naturligvis spørgsmålet; Hvorfor skal jeg ikke købe en Miele? Svaret kan staves. P R I S E N. Det handler ofte om 5 cifrede beløb, når man taler om en vaskemaskine fra Miele. At denne tyske producent laver de mest holdbare vaskemaskiner, er uden for enhver tvivl.

Dog skal man huske at Miele ikke nødvendigvis laver de bedste vaskemaskiner, når det gælder vaskeresultat, skylning og centrifugering. Det som Miele er helt outstanding på, er driftssikkerheden! Det er ingen tilfældighed at du støder på mange maskiner fra Miele i mange vaskerum/-kældre.

Men hvis ikke pengepungen er lige så fyldt som vasketøjskurven, må man vende blikket mod udfordrerne; LG og Bosch. Det er de to producenter som jager Miele og de har både fordele og ulemper. Uanset hvilket mærke du vælger af de tre, kommer du til at få en god vaskemaskine.


Vaskemaskine bedst i testBosch vaskemaskine

Som vi allerede har fortalt har Bosch haft pæne resultater i forskellige tests gennem de seneste år og vi har tidligere anbefalet Bosch WAT283L8SN samt WAU28SI4SN her på Bedst i test Guiden. Den første fik blandt andet udmærkelsen ”Godt køb” af avisen Råd & Rön i 2018.

Dog er denne model udgået af produktion og vi har erstattet vaskemaskinen med Bosch WGG244ALSN. Det er en kg maskine som rummer meget af behovet for din vask, men hvis du kører med en halvfyldt vask, sørger den for automatisk at tilpasse vand og energiforbrug til mængden.

Den har nye energimærke C. På den måde sparer du penge gennem et rigtig lavt elforbrug. Den har også fået højeste karakter når det gælder vask og næst højeste når det gælder centrifugering, så vasken bliver ren og hurtig tør.

Bosch WGG244ALSN har en centrifugeringshastighed på optimale 1400 omdrejninger og for at du skal føle dig ekstra tryg får du hele 10 års garanti på den støjsvage og kulbørste-frie motor.

Denne vaskemaskine kommer måske ikke til at have samme levetid som ovenstående maskine fra Miele, men den klarer vasken mindst lige så godt. Og med hånden på hjertet – er den ikke lidt kønnere?!

De danske forbrugere er meget tilfredse med forgængeren og testvinderen Bosch WGG244ALSN. Gennemsnitskarakteren var hele 4,7 ud af 5,0 da over 500 forbrugere gav karakterer. De lovprisninger som ofte kommer igen i anmeldelserne er at den vasker meget rent, er stille, overkommelig i pris og har mange gode programmer til forskellige behov.

Sådan køber du vaskemaskinen til bedste pris

Du kan med fordel købe den på nettet, da du så ikke behøver at tænke på fragten hjem. Den vejer ca. 67 kg. Nemmest og mest smidigt og faktisk også billigst, er det at vælge en hvidvare forhandler på internettet.Til dig som stadig er i tvivl

Bosch tilbyder at du kan prøve denne vaskemaskine hjemme hos dig i 100 dage risikofrit. Er du ikke tilfreds efter 3 måneder, får du pengene tilbage. Så enkelt er det. Læs om Bosch’s 100% tilfredshedsgaranti her.


Bosch 100 dage


Skal du vælge 1400 eller 1600 omdrejninger pr. Minut.

Vandindholdet i vasken formindskes med ca. 6 % når centrifugeringshastigheden øger fra 1400 til 1600 omdrejninger pr. minut (rpm). Det gør en forskel på hvor tør vasken bliver, men har også sine ulemper. Blandt andet bliver vaskemaskinen mere slidt hvis den centrifugerer med 1600 rpm i forhold til 1400 rpm. Belastningen øges med ca. 30 % på tromlens lejer og ophæng.

For at maskinerne med 1600 rpm skal få samme levetid som dem med 14oo rmp, kræver det at lejer og ophæng dimensioneres til den øgede belastning. Men – dette koster selvfølgelig. Og det er ikke altid at producenterne vil betale denne ekstra omkostning.

Hvis du ikke går efter en dyr vaskemaskine, så vælg 1400 rpm. Eller sænk hastigheden til dette på din maskine når du vasker. Det gør at din vaskemaskine slides mindre og dermed forhåbentlig holder længere.


Homeshop.dk sælger den bedste vaskemaskinen for kun 10093 kr. Prisen er inkl. fragt!bedste vaskemaskine
Med en god vaskemaskine bliver din vask ren på en energi- og miljøvenlig måde.Det siger eksperterne i sine test af vaskemaskiner

Der findes få ekspert undersøgelser af vaskemaskiner, men produkteksperterne og butikkerne mener at en af de store udfordringer for vaskemaskiner i dag, er at få fjernet alt vaskemiddel fra tøjet. Grunde til dette er at producenterne forsøger at bringe vandforbruget ned for at spare energi. Af samme årsag er vasketiden ofte lang, da vaskning af tøjet er mere energieffektiv end opvarmning af vandet.

Selv højt støjniveau er et problem for mange vaskemaskiner i dag. Dette gør at det kan være en god idet at lægge lidt ekstra penge for at købe en vaskemaskine som er så støjsvag som muligt, så du og familien ikke forstyrres når vaskemaskinen kører.

Opsummerer vi de seneste års ekspert undersøgelser fremgår det også hvilke producenter der laver de bedste vaskemaskiner, og hvilke der lykkes ”mindre godt”. De producenter som er bedst er Miele, Bosch og Siemens. Bosch har haft stor fremgang de seneste år, ikke mindst med sine WAS og WAQ maskiner. Bosch har også historisk set taget mange af pladserne på Top 10 med sine vaskemaskiner. 

Når vi kigger på det som for mange er vigtigst med en vaskemaskine, at vasken bliver ren, er Bosch og Miele lige gode, men maskinerne fra Bosch koster often halvdelen af hvad Miele’s vaskemaskiner koster. Selv Siemens og LG forsøger i dag at komme på podiet, hvor de tyske giganter tidligere stod uantastet.

De producenter som laver de dårligste vaskemaskiner, ifølge eksperterne, er blandt andet Cylinda, Candy, Hotpoint og Zanussi. Disse maskiner skal du altså undgå at købe, hvis du vil have en god vaskemaskine.


2019

I magasinet Råd och Röns seneste test, er hele 150 maskiner med i sammenligningen. Bedst i test med 73 point er LG FH495BDS2/FH6F9BDS2 og på en delt andenplads kommer flere vaskemaskiner fra Miele. Blandt andet modellerne WCF 120, WCE 320 og WCR 770 som alle får 71 point.


2018

Samtlige vaskemaskiner på top 15 listen er relativt dyre og koster mellem 9.000-18.000 kr. Magasinet mener dog at det er muligt at købe en rigtig god vaskemaskine for kun ca. 6.000 kr. og nævner Samsung WW80J5426DW, WW80J5426EW og WW80J5426FW som eksempler på dette.

Ekstern kilde/link: Magasinet Råd och Rön.

Og sådan her synes forbrugerne

Yderligere en undersøgelse som er værd at kigge på, er en stor sammenligning lavet af vores venner i Norge. Der har 35.000 forbrugere i løbet af 2000-tallet kunne indrapportere hvad de synes om deres vaskemaskine. De har blandt andet afsløret hvor længe deres vaskemaskine holdt, de problemer de har haft i løbet af årene og hvor tilfredse de har været med købet.

Bedste vaskemaskine producent i denne store forbrugerundersøgelse blev, ikke helt uventet, Miele med 95 ud af 100 point (460 vaskemaskiner fra Miele blev vurderet). På andenpladsen kom Bosch med 92 point og 1890 undersøgte vaskemaskiner.Tips: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækken kæder har tilbud på ovenstående vaskemaskine. På den måde kan du lave et rigtigt fund = den bedste vaskemaskine til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!Philip Andrén

Bedst i test: Vaskemaskine

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den