Farvelaserprinter test 2024 - Bedst i test ifølge eksperterne

Hvis du skal købe en god farvelaserprinter til en overkommelig pris til dit hjem eller et lille kontor er du kommet til det rette sted. Efter syv år i branchen med datateknik, hvor service af printere har være en del af det, har vi lært os et og andet. Vi ved hvad der fungerer – og hvad der ikke fungerer. 


Test af farvelaserprintere


Men vi nøjes ikke kun med vores egne erfaringer, men lytter også til eksperterne for at finde ud af hvilken printer der har vundet i testene den seneste tid. Og som sædvanligt har vi her på Bedst i test Guiden også lagt stor vægt på hvad brugerne synes om deres printer, da de oftest har størst erfaring med hvordan de fungerer i hverdagen. 


Alt dette har vi samlet her, så du enkelt skal kunne se hvilken der er den bedste printer i dag. På den måde kan du der skal købe en farvelaserprinter hurtigt få en opfattelse af hvad du skal vælge for at få en driftssikker, billig og hurtig laserprinter til dit hjem eller dit kontor. 

 


Vigtigt at vide inden dit køb

Nej, det er ikke længere rigtigt at farvelaserprintere er dyre, store og meget tunge.  Selv laserprinterne har nemlig udviklet sig meget og kendetegnene i dag er både lav pris og hurtige udskrifter. 


De store producenter indenfor dette område er HP, Brother og Samsung som alle i mange år har lavet gode printere.


Farvelaserprintere koster ofte lidt mere i indkøb end blækprintere, men er efterfølgende billigere pr. udskrift. Desuden er de traditionelt set mere driftssikre og stabile.


En stor fordel er også at farven ikke størkner ligesom blækpatroner gør. Det har ingen betydning hvis du lader din farvelaserprinter stå ubrugt i en måned eller to – når du tænder for den laver den lige så fine udskrifter igen. Lige præcis dette er en af de største fordele med farvelaserprintere sammenlignet med blækprintere


Udskriftsomkostningerne for farvelaserprintere varierer alt efter model, men et fingerpeg i dag (år 2024) er at en udskrift i sort koster 23-46 øre og en farveudskrift koster 1,35 – 2,10 kr. pr. A4. 


Skal du købe en laserprinter, farvelaserprinter eller en blækprinter?

Ved du ikke rigtig hvilken printertype du skal købe? Så hjælper vi dig med den første beslutning som handler om hvilken teknik din printer skal have. Er det bedste en laserprinter eller en blækprinter? Og hvis du skal have en laserprinter, vil du så kunne udskrive med farver eller kun i sort?  

Prisen og hastigheden på udskrifterne adskiller sig ofte meget imellem de forskellige printere, så her gælder det om at købe den rigtige printer. Vores guide herunder hjælper dig med at finde den printer som passer lige præcis dig bedst, alt efter hvordan du har tænkt dig at bruge den. 


Jeg vil kunne:

 • Printe i farver
 • Få en meget god kvalitet, også når jeg printer farvefotos
 • Jeg har ikke så travlt med udskrifterne
 • Jeg udskriver ikke hver gang så mange side
 • Jeg udskriver ofte (i hvert fald en gang om ugen)

Se i stedet vores side med blækprintere her  


Jeg vil kunne udskrive:

 • Så billigt som muligt
 • Kun sort/hvide udskrifter
 • Mange sider
 • Hurtige udskrifter
 • Printeren kan stå ubrugt i lange perioder

Se i stedet vores side med bedste laserprinter 


Jeg vil kunne printe:

 • Udskrifter i farver (men måske ikke fotografier i første omgang)
 • Mange sider
 • Hurtige udskrifter
 • Indscanne dokumenter eller fotografier med printeren
 • Anvende min printer som kopimaskine
 • Printere kan stå ubrugt i lange perioder

Læs videre herunder om bedste farvelaserprinter


Farvelaserprinter bedst i test 2024Når det handler om laserprintere er det mest almindelige i dag at man køber en farvelaserprinter. Disse var førhen dyre, men sådan er det ikke længere. Ganske vist koster udskrifterne lidt mere, men på den anden side er anvendelsesmulighederne meget større med en farvelaserprinter sammenlignet med en sort/hvid laserprinter. 


Da der ikke findes så mange danske tests af laserprintere, måtte vi rette blikket ud i verden for at se hvad eksperter og forbrugere synes. Og når det handler om printere er det jo ikke noget problem da funktioner, modeller og anvendelsesmuligheder er meget ens for en printer uanset hvor i verden man sidder.


HP farvelaserprinter

HP har traditionelt produceret gode laserprintere i rigtig mange år. De er blevet testvindere flere gange og vi rette fokus på en printer som har fået gode anmeldelser af eksperter og desuden har rigtig mange tilfredse brugere. 


Vi har tidligere haft HP Color LaserJet M281fdw som testvinder, men da denne ikke produceres længere og i løbet af vinteren 2019 er blevet erstattet af en ny printer, retter vi i stedet opmærksomheden mod efterfølgeren. Den hedder HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw og er meget lig den tidligere vinder.


Denne HP printer passer til dig som har behov for at udskrive højest et par 100 sider om ugen, hvilket er det normale for hjemmebrugere eller det lille kontor. Har du behov for større kapacitet end det har du brug for en mere kraftfuld printer end denne. 


Denne printer har en udskrivningshastighed på op til 21 sider per minut, både i farve- og gråskalaudskrifter. Du styrer den med en 2,7 tommers farvepegeskærm og udskriftskvaliteten er 600x600 dpi med mulighed for at udskrive så tæt på papirkanten som 5 mm. Den har tilkoblingsmuligheder via USB, Ethernet og Wi Fi (802.11 bgn), men du kan printe direkte fra din smartphone eller tablet via f.eks. HP ePrint eller Apple AirPrint. 


Den har ”alt” du har behov for; Printer, kopimaskine, scanner og fax. Første side er klar til at skrives du efter 13 sekunder og M283fdw har desuden noget som forgængeren savnede; Automatisk duples/dobbelsidet udskrift. At dette ikke fandtes var en at de store ulemper med tidligere modeller, da mange gerne vil kunne udskrive på begge sider af papiret. En anden stor fordel er at papirbakken nu kan rumme hele 250 A4 papirer, sammenlignet med de 150 som de tidligere havde. 


Lydniveauet ved drift er 52 dBA og udskriftsomkostningerne er 28 øre for en sort/hvid udskrift og 1,45 kr. for en farveudskrift, hvilket er blandt de laveste priser.Her køber du testvinderen til bedste pris
Bedste farvelaserprinter - det siger eksperter og forbrugere

PC Magazine gav printeren karakteren 3,5 ud af 5 i december 2017 og mener at M281fdw er kompakt, har høj kvalitet på udskrifterne, samt mange gode tilslutningsmuligheder. Selv om printeren er lidt dyr anser PC Magazine at M281fdw er en god farvelaserprinter forudsat at man ikke behøver mere end et par hundrede udskrifter per måned. 


Nerd Techy skriver efter sin test i december 2017 at HP Color LaserJet Pro M281fdw er mangesidig, ekstremt nem at bruge og har masser af gode indbyggede funktioner. De afslutter med ordene; ”Hvis du behøver en pålidelig og hurtig printer som du kan stole på, bør du overveje at købe HP M281.” 


Tech Gear Lab gav printeren hele 5 ud af 5 i karakter efter sin test i januar 2018 og med 71 point, blev den desuden bedst i test ud af 13 testede farvelaserprintere. Selvom det ikke er den billigstes printer, er den meget nem at bruge og den har høj udskriftskvalitet ved både tekst og grafik. Hastigheden er OK for en printer i denne priseklasse og ydeevnen er i øvrig også i topklasse, mener Tech Gear Lab. 


PC för alla testede i oktober 2017 farvelaserprintere til under 3000 kr. og på en delt andenplads med 7 point ud af 10, kom HP Color LaserJet Pro M277dw. Dette er altså forgængeren til M281fdw. Printeren fik bedømmelse; ”Nem at installere og bruge, god udskriftskvalitet samt lave udskriftsomkostninger.”


De danske forbrugere giver M281fdw en gennemsnitskarakter på 4,5 ud af 5, hvilket er meget godt. Nogle af de tilbagevendende udtalelser er at den laver rigtigt gode udskrifter, er brugervenlig, støjsvag og hurtig. Printere føles også gedigent bygget, så den kan holde i mange år og det går hurtigt med at installere den. 


Forbrugere som allerede har købt denne printer fortæller blandet andet: ”Nem installation, nem at håndtere og gode udskrifter!”, ”Et udmærket produkt! Meget nem at installere, installerer næsten sig selv. Specielt hvis man gør det via WiFi på sit hjemmenetværk, behøver man næsten ikke foretage sig noget. Den er hurtig, flot og laver rigtigt flotte udskrifter. Kan virkelig anbefales”, ”Lille og smuk”, ”Smidig, nem at installere, rækker til det lille kontor”, ”Passer fint til mine behov! WiFi opkoblingen er kanon. Air print fungerer også godt! Meget tilfreds efter ca. 100 udskrifter!” og ”Sygt hurtig med perfekt print!”  


Der findes selvfølgelig også ulemper med alle produkter og dem vil vi jo gerne kende til inden vores køb, så vi kan tage dem med i vores beslutning. Og det der dukker op med M281fdw er at en del synes den er lidt for dyr i indkøb, men det vender vi straks tilbage til. Nogle mener også at den er lidt langsom af en laserprinter at være, men i øvrigt er de fleste meget tilfredse med deres printer. 


Den rette toner til denne printer

Farvepatronerne til HP Color LaserJet Pro hedder HP 203. De farvepatroner som slutter på A er almindelige patroner. Dem der slutter på X har ca. dobbelt så meget kapacitet og passer derfor til dig som printer meget (eller vil spare penge). Og du kan spare penge på endnu flere måeder!

Der findes også kompatible ”miljøpatroner” til lidt mindre pris hos f.eks. NordicInk men spørgsmålet er om det er værd den ekstra risiko man tager med disse billigere farvepatroner. 


PS! Til dig som ønsker mere kraft

Check ”storebroren” HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw. Fordelen med denne printer mod M283fdw er at den er hurtigere og har højere udskriftskapacitet.

 

F.eks. er den dobbelt så hurtig med dobbelt-sidet udskrifter. Desuden har du mulighed for dobbelt-sidet indscanning af dokumenter. Ulempen som en del forbrugere nævner, er at den er lige præcis – stor og dermed fylder meget.
Test farvelaserprinter - her er testene

2018

Magasinet Råd og Rön Ud af 15 testede farvelaserprintere er Samsung SL-C480FW bedst i test med 77 point. Lillebror Samsung SL-C430W fik andenpladsen med 75 point og tredjepladsen gik til HP Color LaserJet Pro M452NW med 73 point. 


2017

PC för alla Opdaterede deres farvelaserprintertest fra året forinden, hvor de testede fire farvelaserprintere under 3000 kr., som også er scanner og kopimaskine. Bedst i test denne gang blev Canon i-Sensys MF633Cdw som fik 8 ud af 10 point. Den vandt blandt andet fordi den har en meget høj udskriftskvalitet, praktiske funktioner og er støjsvag og rimelig hurtig.


PC Advisor Ganske vist er denne testsamling fra England, men det er muligt at købe flertallet af printerne i Danmark. Her er deres liste på de 16 bedste printere, både når det gælder laser- og blækprintere. 


2016

PC för alla I en test af farvelaserprintere under 3000 kr. udvalgte magasinet Brother DCP-9020CDW til Bedst i test. Denne printer fik 8 ud af 10 point og bedømmelsen; ”God udskriftskvalitet. Nem at installere og vedligeholde. Lave udskriftsomkostninger.”

Det samme gælder også OKO MC342 som altså måtte dele på andenpladsen med HP’s printer. 


2015 og ældre

PC för alla Testede 8 farvelaserprintere og højeste karakter 9 ud af 10 fik Epson AcuLaser CX17Wf som blev bedst i test. Dette er dog en gammel model som ikke sælges længere og det samme gælder desværre flere af de andre printere i testen, f.eks. andenpladsen Dell C2665dnf som fik 8 ud af 10 point. 


PC för alla Testede 5 farvelaserprintere med multifunktion og udvalgte Epson AcuLaser CX17Wf til Bedst i test med 9 ud af 10 point. 


ICA Kuriren Ved en test af 5 farvelaserprintere blev bedste laserprinter Xerox Phaser 6000 og Epson AcuLaser C1700 som begge fik 4 ud af 5 i karakter.


Tips 1: Vi kan også anbefale dig at læse vores test om mono laser printer.

 

Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har printer tilbud på ovenstående farvelaserprinter. På den måde kan du gøre et kup = det bedste farvelaserprinter til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!


Dustin Home sælger den bedste farvelaserprinteren for kun 2905 kr. Prisen er inkl. fragt!

Coolshop sælger den bedste farvelaserprinteren for kun 3327 kr. Prisen er inkl. fragt!

Laptops.dk sælger den bedste farvelaserprinteren for kun 5022 kr. Prisen er inkl. fragt!Christopher Holmerin

Bedst i test: Farvelaserprinter

Christopher - administrerende direktør hos Bedst i test Guiden, er uddannet økonom og systemtekniker med over 20 års erfaring inden for medier, markedsføring og kommunikation. Christopher har været ansvarlig for flere nordiske websteder inden for nyheder, boligindretning, bådudstyr og andre interesseområder.

 

Ud over sin erfaring inden for medier har Christopher også arbejdet som universitetslærer. De særlige interesser, som Christopher undersøger grundigt hos Bedst i test Guiden, er inden for privatøkonomi, teknologi, boligindretning og træning.


Hvis du vil komme i kontakt med os, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den