Elektrisk tandbørste test - bedste eltandbørste

Elektrisk tandbørste test 2024

Vil du vide hvilken elektrisk tandbørste der har vundet bedst i test? Så er du kommet til det rette sted. Vi har læst alle aktuelle eksperttests, talt med både eksperter og forbrugere, alt sammen for at du skal kunne foretage et så klogt valg som muligt.


I denne eltandbørste test har vi fundet en testvinder ”bedst i test” og en lidt billigere ”bedst til prisen” eltandbørste.Derfor skal du have en elektrisk tandbørste

At børste tænder er grundlaget for at passe godt på dine tænder og tandkød - mundhygiejnen generelt. Både manuelle og el-tandbørster er effektive midler til at fjerne plak som skaber forfald og sygdomme. Der findes fordele med begge, men med en elektrisk tandbørste slipper du får at arbejde så hårdt for at opretholde god mundhygiejne. 


Hvis du endnu ikke har skiftet til en elektrisk tandbørste, kan det være en god idé at gøre det. Fordelen med el-tandbørster er at de vibrerer og roterer for at fjerne mere plak. Vibrationerne i eltandbørsten gør børstningen meget effektiv og sætter gang i spyttet, som hjælper med at rengøre. Der findes to typer af elektrisk tandbørster, roterende og soniske. Der er lidt debat om hvilken der er bedre end den anden, man hvad tandlæger verden over er enige om, er at el-tandbørster er bedre end en manuel tandbørste.


En anden fordel med el tandbørster er at de i dag er meget smarte. F.eks. findes der en række modeller som har styr på den anbefalede børstningstid på 2 minutter. Nye el-elektrisk tandbørster minder dig derfor om når tiden er gået, samt når det er tid til at skifte side i munden efter ca. 30 sek.


Elektrisk tandbørste bedst i testEfter at have læst tests, talt med eksperter og selvfølgelig undersøgt hvad forbrugerne siger er valget meget nem. Elektrisk tandbørste bedst i test 2024 er Philips Sonicare DiamondClean.  


Philips elektandbørste har imponeret verdenen med sin Sonicare serie. Disse tandbørster er ”soniske” (vibrerer) og kommer op til 31.000 bevægelser per minut hvilket gør at spyttet virkelig sættes i gang. Der kommer også en ny prikkende fornemmelse i munden. Vi kan med sikkerhed sige at du ikke vil glemme den første gang du bruger denne! 


DiamondClean er smart men samtidig meget brugervenlig og har kun én knap. Den sættes i gang med et tryk og bagefter kan du trykke igen for ganske enkelt at ”bladre” mellem de forskellige indstillinger så du kan ”skræddersy” din børstning alt efter hvad du føler for;


  • Whitening – Polerer dine tænder og gør dem hvidere
  • Sensitive – En blød rengøring (god for dig med følsomt tandkød)
  • Gum care – Holder tandkødet friskt ved at lægge et minuts mild rengøring med en almindelig børste til i slutningen
  • Deep cleau – en intensiv rengøring på 3 minutter

 

Hvis du aldrig har haft en eltandbørste inden, så er DiamondClean noget for dig. Den vil nemlig med de første 14 tandbørstninger gradvis øge effekten, så du kan vende dig til Philips  inden den går på fuld styrke.

DiamondClean har en indbygget timer som hvert 30. sekund signalerer at det er tid til at skifte side. Efter 2 minutter slukkes den automatisk, hvis du ikke har valgt et længere børsteprogram som eksempelvis ”deep clean”.


DiamondClean oplades via et lille medfølgende glas som man stiller eltandbørsten i, men der medfølger også en almindelig USB oplader. Batteriet er utroligt godt, gennemsnit batteritide er ca. 3 uger, hvis du holder dig til 2 børstninger per dag a’ 2 minutter.


DiamondClean er udformet så du lettere skal komme til bagerst i munden. Det tilbehør som følger med er en AdaptiveClean børste som er skånsom mod tænderne og har børster der nemt kommer imellem og rundt om dine tænder. Når du har slidt børsten ned kan du købe nye men de er ret så dyre – ca. 400 kr. for en pakke med 4. Ved gennemsnitligt brug tager det ca. 3 måneder for at en børste slides ned. Der medfølger desuden et flot rejseetui som også fungerer som oplader. DiamondClean er vandresistent, men ikke vandtæt, det anbefales derfor ikke at du tager brusebad og børster tænder samtidigt med DiamondClean.


Eltandbørsten findes i sort, hvid og guld. Garantien fra Philips gælder i 2 år.


Her kan du se en video som viser hvordan Philips DiamondClean fungerer.Findes der nogle ulemper med denne el-tandbørste?

Overordnet er anmeldelserne på denne el-tandbørste positive, men der findes et par forbrugere som har klaget over tandbørstens holdbarhed. F.eks. er der i nogle tilfælde hvor tandbørstenikke har fungeret efter at den har været tabt på gulvet. Udover dette er det mest prisen, som der klages over – fremfor alt på de nye børstehoveder som koster 299 kr. for 4 stk. Dette kan virke meget dyrt, men et børstehoved skal, ifølge Philips selv, række til op til 3 måneder da børstehovedet kun vibrerer og ikke roterer.


Her køber du testvindere til den laveste pris


Proshop sælger den bedste el-tandbørsten for kun 1493 kr. Prisen er inkl. fragt!

Butik24 sælger den bedste el-tandbørsten for kun 1569 kr. Prisen er inkl. fragt!

Power sælger den bedste el-tandbørsten for kun 1599 kr. Prisen er inkl. fragt!

Føniks Computer sælger den bedste el-tandbørsten for kun 1604 kr. Prisen er inkl. fragt!

Elgiganten sælger den bedste el-tandbørsten for kun 1669 kr. Prisen er inkl. fragt!

Notino sælger den bedste el-tandbørsten for kun 1695 kr. Prisen er inkl. fragt!


Eltandbørsten ”bedst til prisen”Da vores testvinder har en noget højere pris har vi også fundet et billigere alternativ. Det er ingen mindre end Oral-B Pro 2000, en el-tandbørste som holder meget god kvalitet og hjælper dig med at holde dine tænder rene og frie for plak og andre urenheder. Læs testene herunder!


Oral-B Pro 2000 er en roterende elektrisk tandbørste der har klaret sig godt i eksperternes tests og får også gode karakterer af forbrugerne. Den har to indstillinger – ”daily clean” og ”gum care”. Ligesom vores testvinder signalerer Pro 2000 hvert 30. sekund når det er tid til at bytte side i munden. Pro 2000 gør dette ved at ændre rotation. Takket være dette vil du aldrig glemme at børste i 2 minutter.


Med et unikt rundt børstehoved klarer den jobbet for dig alt imens du blot behøver at flytte børsten rundt. Med ”daily clean” funktionen fjerner Pro 2000 op mod 100% mere plak end en almindelig tandbørste. Fra den første børstning vil du mærke resultatet i form af at dine tænder bliver hvidere eftersom Oral-B’s roterer og gradvist fjerner plette fra dine tænder. Du kan også komme lettere til længst tilbage i munden takket være det lille børstehovede. ”Gum care” funktionen fokuserer mere på at give en børstning som er skånsom for dig som har følsomt tandkød.


Oral-B’s elektriske tandbørste har en indbygget tryksensor som fortæller dig hvis du trykker for hårdt ved at lyse rødt og gradvist sænke rotationen. Den ligger godt i hånden og er nem at rengøre efter tandbørstningen. Pro 2000 er vandtæt.


Med børsten følger en opladestation. Hvis du børster tænder to gange om dagen kan batteriet holde i 7 dage. Det anbefales dog at man kører batteriet helt fladt hver 6. måned for at sikre sig at batteriet holder sig i god form. 


Til forskel fra vores testvinder følger der ikke noget rejseetui med. Når børstehovederne har slidt op kan du købe nye børstehoveder. For ca. 300 kr. får du 8 nye børstehoveder. Garantien gælder i 2 år.
Findes der nogle ulemper med Oral-B Pro 2000?

Tidligere er det blevet rapporteret at batteritiden har været dårlig og at det til og med helt er dødt efter kun nogle måneder brug. Heldigvis har Oral-B byttet batteriet, så det ikke skal ske igen. Skulle noget gå galt gælder garantien i 2 år med mulighed for at forlænge til et år mere. 


Her køber du Oral B Pro 2000 til den laveste prisDette siger eksperterne om Philips eltandbørste

Testfakta.dk giver Sonicare DiamondClean 3,8 ud af 5 stjerner og konkluderer "God evne til at fjerne plak. Målbar positiv effekt på plakdannelse og tandkødets tilstand. God batterikapacitet, men lang opladningstid."


T3 valgte Sonicare DiamondClean som deres testvinder. T3 synes at Philips DiamondClean gav en udmærket rengøring og at den ser godt ud. Der var 8 børster med i testen, bl.a. Oral-B Genius 9000 som sluttede på en andenplads med begrundelse at den tilhørende app var ”ubrugbar”.


Trustedreviews testede Sonicare DiamondClean og gave den 4,5 stjerner ud af 5. De kunne lide at den var meget støjsvag, har flere børsteindstillinger og at der medfølger en god rejsetaske til tandbørsten. De afslutter deres test med at sige at el-tandbørsten har ”udmærket rengøringsevne til en kanon pris”.


Tek.no valgte Philips Sonicare DiamondClean til “Bedst I test” I deres test med el-tandbørster. De kan lide at Philips el-tandbørste fjerner plak meget effektivt, har god batteritid, er støjsvag, leveres med rejseoplader og medfølgende kit, samt at den har en høj pulseringsfrekvens.


Aftonbladet gav Sonicare DiamondClean 5 plus i totalkarakter. I deres test skriver de at Philips for alvor har taget kampen op mod Oral-B og at DiamondClean er nået op på siden og i visse tilfælde gået forbi. Vindere i deres test blev Oral-B 1010s. 


Expressen valgte Philips Sonicare DiamondClean Smart til deres testvinder. Det er samme el-tandbørste udover at Smart-versionen har en tilhørende app som kortlægger børstningen i din mund – i realtid. Dog er denne model ca. 1000 kr. dyrere end den almindelige DiamondClean (vores testvinder)


Smartson har ladet sine testpiloter teste Philips Sonicare DiamondClean. Efter testen valgte 98% af 52 testpiloter at anbefale Philips el-tandbørste til en ven.


The Telegraph testede 5 el-tandbørsten og en el-tandbørste til børn. Vinder i deres test blev Philips Sonicare DiamondClean med motivationen at den er mangesidig og flot.


Det siger forbrugerne om Philips el-tandbørste

Som altid her på Bedst i test Guiden undersøger vi også hvad forbrugerne synes om deres produkt. Her kommer nogle eksempler;


”Bedste el-tandbørste jeg nogensinde har brugt! Tænderne føles rigtig rene, batteritiden er utrolig god og jeg har fået mindre tandsten.”


”Fik muligheden for at prøve denne tandbørste og jeg er meget tilfreds. Vil aldrig gå tilbage til en almindelig tandbørste igen. Hovedet på el-tandbørsten vibrerer i stedet for at rotere, hvilket føles rigtig godt!”


”Købte denne el-tandbørste på kampagne for 900 kr. Et helt fantastisk produkt som klarer jobbet ud over forventning.”


”God el-tandbørste som er nem at lade i tandbørste glasset eller at tage med i rejsetasken med opladning, som følger med”.


”Har haft den i ca. 1 måned nu og må virkelige sige at jeg er positivt overrasket over hvor godt den fungerer. Opladningen er nem i både rejsetasken, samt på opladningsstationen som medfølger. Måske en lidt stor opladsningsstation.”


”Jeg er meget tilfreds med denne her tandbørste. Når man har brugt den i 4x30 sekunder føles munden super ren! Et ekstra plus er rejsetasken, som også fungerer som oplader.”


”Absolut den bedst el-tandbørste jeg nogensinde har ejet (og dyreste). Men man forstår efter en tandbørstning, at den er alle sine penge værd. Føler mig helt sandblæst i kæften, på en god måde. Stærkt købesignal på denne. (Også meget flot – opladningsstationen er også ret flot.”Det siger ekspertnere om Oral-B tandbørsten

Techadvisor kan lide Oral-B Pro 2000’s enkelhed. De kan også lide at Pro 2000 fortæller når du børster for hårdt. De giver den 4 ud af 5 stjerner.


Gadgetsnow kunne lide tandbørsten, men skriver i deres test at den er lidt for dyr. Denne test blev dog lavet for 2 år siden og prisen er siden dalet en hel del.Det siger forbrugerne om Oral-B tandbørsten

Som altid har vi her på Bedst i test Guiden undersøgt hvad forbrugerne synes om deres produkt. Her kommer nogle eksempler;


”Nemme funktioner som man klarer sig fint med, med 30 sekunders intervaller og tryksensor. Aldrig haft så lidt tandsten som med denne el-tandbørste. Har også en OK batteritid.”


”Behagelige følelse. Godt med 30 sekunders intervaller og tryk advarsel.”


”Jeg var skeptisk til el-tandbørstning, men efter tandlæsebesøg sidste år har jeg brugt den og ikke nok med at jeg bruger 5 min. mindre per dag med at børste tænder, så bliver de også synligt renere. (Jeg har nu betydeligt mindre belægninger og misfarvninger end tidligere, men tandstenen er uforandret.”


”Reelt gang i den, kan lide tryksensoren.”


”Virkelig en kanon tandbørste!”


”Jeg fik denne tandbørste som tester, men jeg må sige at jeg definitivt også ville købe den, da det er den bedst af alle dem jeg har prøvet.”


Tips 1: Leder du efter den bedste el tandbørste til børn, kan du kigge på Professional Care Junior, som er skånsom mod både tænder og tandkød


Tips 2: Hvis du er interesseret i Hi-Fi kan vi anbefale dig at læse vores test af trådløse mobile højttalere.

 

Tips 3: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående el-tandbørste. På den måde kan du lave et rigtig røverkøb = den bedste el-tanbørsten til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM på Facebook knapperne ovenover, så sørger vi for overvågningen for dig.


Her kan du læse alle test i kategorin kropspleje

Philip Andrén

Bedst i test: Elektrisk tandbørste

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den