Test af laserprintere - printer test - se de bedste printere

Laserprinter test 2024 - Se den bedste laserprinteren

Skal du købe en hurtig laserprinter til en god pris? Så er du kommet til det rette sted. Efter syv år i branchen med datateknologier, hvor også service af printere har indgået har vi lært en del. Vi ved hvad fungerer – og hvad der ikke fungerer! 


Men vi nøjes selvfølgelig ikke kun med vores egne erfaringer, men vi lytter også til eksperterne for at finde ud af hvilken printere der har vundet i testene i den seneste tid. Som sædvanligt lægger vi her på Bedst i test Guiden også stor vægt på hvad brugerne synes om deres printere, da de oftest har den længste erfaring med hvordan printeren fungerer i hverdagen.


Alt dette har vi samlet her på denne side, så du nemt kan se hvilken sort/hvide laserprinter der er den bedste i dag. Vigtigt at vide inden dit køb af laserprinter

Laserprinterne har udviklet sig meget igennem det sidste årti og kendetegnes i dag af både lav pris og hurtige udskrifter. De koster ofte lidt mere i indkøb end blækprintere, men er efterfølgende billigere ved hver udskrift. Derudover er de traditionelt set mere driftssikre og stabile og derfor helt almindelige på kontoret.


En stor fordel er også at de ikke tørrer ud som blækpatroner ofte gør. Det spiller ingen rolle hvis du lader din laserprinter stå ubrugt i en måned eller to – når du tænder for den igen laver den stadig lige så flotte udskrifter. Alt dette er en store fordele med laserprintere sammenlignet med blækprintere. 


De store mærker indenfor dette områder er HP, Canon, Samsung og Brother som alle har lavet printere i mange år. HP er den største producent af mindre printere, imens Canon (og Xerox) er almindelige på større kontorer.


Samsung er en lidt mindre spiller i disse sammenhænge og mange brugere oplever at de ikke rigtigt holder samme høje kvalitet som de andre aktører. Det samme gælder også Brothers laserprintere, som ofte får laverer karakterer og point end sine konkurrenter i testene. 


Skal du købe en laserprinter, farvelaserprinter eller en blækprinter?

Ved du ikke rigtig hvad for en printer du ønsker? Så hjælper vi dig med den første beslutning som handler om hvilken teknik din printer skal have. Er det bedste en laserprinter eller en blækprinter? Og hvis du skal have en laserprinter, vil du så kunne udskrive i farver eller bare i sort? 


Prisen og hastigheden på udskrifterne adskiller sig ofte mellem de forskellige printere, så her gælder det om at købe den rigtige printer. Vores guide herunder hjælper dig med at finde den printer som passer lige præcis dig bedst, alt efter hvordan du vil bruge din nye printer. 


Jeg vil kunne:

 • Udskrive i farver
 • Få en meget god kvalitet også når jeg udskriver farvefotografier
 • Jeg har ikke så travlt med udskrifterne
 • Jeg udskriver ikke så mange sider hver gang
 • Jeg udskriver ofte (i hvert fald en gang om ugen)

Se så vores side med blækprintere her


Jeg vil kunne udskrive:

 • Så billigt som muligt
 • Kun sort/hvide udskrifter
 • Mange sider
 • Hurtige udskrifter
 • Printeren kan stå i lange perioder uden at anvendes

Læs videre om laserprintere herunder 


Jeg vil kunne udskrive:

 • Udskrifter i farver (men måske ikke fotografier i første omgang)
 • Mange sider
 • Hurtige udskrifter
 • Printeren kan stå i lange perioder uden at anvendes

Se så vores side med bedste farvelaserprinter


Bedst i test laserprinter - testvinder 2024

Vi indrømmer gerne at det ikke har været let at udpege den bedste mono laserprinter 2024. Der findes få tests at tage udgangspunkt i, også internationalt, og resultaterne spreder sig i forskellige retninger. Derudover er det normalt at de printere i tests med et par år på bagen er nået at udgå uden der er kommet nogen sammenlignelig efterfølger. 


Det spontane ville være at vælge Samsung Xpress M2835DW som vinder og det er absolut en værdsat printer til en god pris for hjemmebrug. 


Men rapporteringer om ustabilt WiFi og en ”discount følelse” gør at vi må gå en anden vej for at finde en vinder. Vi vil jo gerne have at printeren også skal fungere på et lille kontor med høje krav til hastighed og pålidelighed. Det betyder at vi retter blikket mod en lidt dyrere printer. 


Vi bruger vores erfaring og ser på historien og vender blikket mod den producent som er kendt for at lave stabile printere; HP. Ser vi efterfølgende på eksperternes tests og på hvad brugerne har sagt om deres printer, kommer vi frem til at den bedste printer lige nu hedder HP LaserJet Pro M404dnHP laserprinter

Dette er efterfølgeren til den værdsatte LaserJet Pro M402 som i lang tid var testvinder her, men som ikke produceres længere. Hele HP LaserJet Pro 400-serien er kendt for høj udskriftskvalitet og udskriftshastighed. 


HP LaserJeg Pro 404dn er en printer til det lille kontor eller til dig som har behov for at udskrive mange sider hver måned


Opløsningen er 1200x1200 dpi, hvilket er fuldt tilstrækkeligt til helt almindelige sorte/gråskala udskrifter og den kan udskrive 38 sider per minut, hvis det skulle behøves. Fra dvale tilstand kommer første udskrift allerede efter 8 sekunder


Den kan printe dobbeltsidet (for at spare papir og porto) og er konstrueret til at kunne printe op til 4000 sider pr. måned. De to papirmagasiner rummer henholdsvis 250 og 100 ark. Tilslutningerne er; USB 2.0 og Gigabit Ethernet. Størrelsen er 38x36x22 cm. Eller du kan tilslutte med Apple AirPrint, Google Cloud Print eller HP ePrint. 


Eksperterne fremhæver at der er rigtig god kvalitet på udskrifterne, at den udskriver hurtigt og er energivenlig. Den er også relativt lille og nem at anvende. F.eks. har Computer Shopper lavet en grundig test af forgængeren og tildeler printeren karakteren 7 ud af 10. 


Forbrugerne mener at LaserJet Pro M404dn er en kompakt og nem placeret printer som udskriver både hurtigt og flot – helt i sammenligning med betydeligt dyrere printere. Den er nem at installere og man får meget for pengene. 


Ulemperne med denne printer, for der findes jo ulemper med alle ting, er at den ikke har WiFi (trådløs tilslutning). Nogen synes også at det er for små papirmagasiner, da de rummer 250 papirark.   
Test laserprinter - aktuelle eksperttests

Eftersom der i dag er så lille efterspørgsel i dag på laserprintere der kun udskriver i sort, finder der ikke så mange aktuelle sammenligningstests. Herunder viser vi et udpluk som gælder forgængeren.


2018

Magasinet Råd och Rön har nu 25 gråskala laserprintere i sin samling og højest oppe på listen finder vi HP LaserJet Pro MFP M26nw som får 71 point.
Andenpladsen deles af fire printere og disse er HP LaserJet Pro M130fw, HP LaserJet Pro M26NW, Lexmark MS317dn og Brother DCP-1612W. De får 70 point hver.


2015

PC för alla samlede tre tidligere laserprintertests. To af disse printeren var fra Samsung som også fik højeste karakter, 8 ud af 10. Det handler om lavpris modellerne Samsung Xpress SL-M2022W og Samsung Xpress SL-M2070FW. 


2013

ICA-Kuriren testede 5 sort/hvide laserprintere under 1000 kr. og Bedst i test blev HP LaserJeg Pro P1102W. Denne printer fik karakteren 5 ud af 5 og bedømmelsen; ”Udover at den er super enkelt at installere – på trods af at den er trådløs – håndterer den også mobil print. Den har også et fint lille format.” 


Tips 1: Vi kan også anbefale dig at læse vores test om trådløse mobile højttalere.


Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogen af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående printer. På den måde kan du lave et rigtigt fund = den bedste laserprinter til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!Køb laserprinter - her køber du den bedste laserprinter til den bedste pris
Christopher Holmerin

Bedst i test: Laserprinter

Christopher - administrerende direktør hos Bedst i test Guiden, er uddannet økonom og systemtekniker med over 20 års erfaring inden for medier, markedsføring og kommunikation. Christopher har været ansvarlig for flere nordiske websteder inden for nyheder, boligindretning, bådudstyr og andre interesseområder.

 

Ud over sin erfaring inden for medier har Christopher også arbejdet som universitetslærer. De særlige interesser, som Christopher undersøger grundigt hos Bedst i test Guiden, er inden for privatøkonomi, teknologi, boligindretning og træning.


Hvis du vil komme i kontakt med os, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den