Bedst i test smartphone - bedste mobil - mobiltelefon bedst i test

Bedste mobiltelefon 2023

Hvis du skal købe en smartphone og gerne vil vide hvilken der er den bedste mobil i dag er du kommet til det rette sted. Vi har lavet en gennemgang af alle aktuelle tests for at høre hvad eksperterne og forbrugerne synes om de mobiler det er muligt at købe i dag. Og vi har fået svaret!

 


Jeg ved allerede hvad jeg skal vide – vis mig den bedste mobil NU! Det var med Apples iPhone at smartphones i 2007 for alvor fik fodfæste. Og iPhone er stadig den dag i dag en stor og værdig spiller på markedet. Men de andre producenter står selvfølgelig ikke bare på sidelinjen og kigger på, men vil også gerne være med i kampen.


Selvfølgelig findes der også tests hvor man stiller mobilernes operativsystemer op mod hinanden, f.eks. i PC for alle (2017). Android vinder ofte i disse tests på god ydeevne, mange apps og ikke mindst udbuddet af telefoner at vælge imellem. Ifølge analyseinstituttet Strategy Analytics havde Android i 2016 en markedsandel på 87,5% og Apples iOS 12,1%. 


Kampen mellem Apples operativsystem iOS og Googles Android, som bruges af de fleste andre producenter af smartphones, kommer sikkert til at forsætte længe endnu. Men vi sammenligner æbler med pærer og lader alle mobiltelefoner være med til at slås om titlen ”Bedste smartphone lige nu”.   


Sådan ræsonnerer forbrugerne

Ifølge analyseinstituttet Gfk, blev der i 2016 solgt 4,35 mio. mobiltelefoner i Sverige. Af dem var 4,15 mio. smartphones. Den gennemsnitlige svensker udskifter sin mobil efter 2 år og 2 måneder.D e yngre forbrugere vil udskifte endnu oftere og gør det (smartphones andel af markedet er siden da øget successivt). 


Derfor synes vi på Bedst i test Guiden at det er vigtigt også at høre hvad forbrugerne fortæller om deres mobiltelefoner. Ikke mindst når det gælder praktiske funktioner og holdbarhed. Derfor vejer disse karakterer og anmeldelser tungt når vi skal træffe det endelige valg.


Hvor meget datatrafik behøver du?

I dag handler det mere og mere om at bruge sin mobiltelefon til internettet. Måske endda mere end at ringe med den. Det er derfor interessant at tænke over hvor meget du har tænkt dig at surfe på nettet. Forskellige mobilabonnementer har forskellige datamængder som du kan bruge hver måned. Så vælg det der passer dig bedst. 


Benchmarken er at du med 1 GB kan: Læse ca. 400 websider (eks. BT eller EkstraBladet) eller lytte på Spotify i 15 timer eller se på TV streaming i ca. 2 timer. Hvis du ikke har tænkt dig at se på TV eller videoklip via 4G, men nøjes med at surfe, maile, bruge netbank og i enkelte tilfælde anvende Spotify, kan det række med 2 GB data om måneden.  


Bedste smartphone 2023

I dag er der først og fremmest kamp mellem to producenter om hvem der laver den bedste mobiltelefon. I hvert fald ifølge dem selv. Og desværre, for os, er karaktererne også meget ens og høje. Det gør det svært at vælge en tydelig og klar vinder. 


Det handler om Samsung Galaxy S10+ og Apple iPhone XS. For at være helt ærlig; uanset hvilken af disse to mobiltelefoner du vælger, vil du få en rigtig god smartphone. De skifter ofte plads på præmiepodiet alt afhængig af hvem der tester og hvad de anser for vigtigst. Begge får meget gode anmeldelser og desværre, for os forbrugere, er prislapperne lige så høje som karaktererne. 

Bedst i test Smartphone 2023

Når dette er sagt, udpeger vi en vinder og det bliver Samsung med sit flagskib Galaxy S10+. Både eksperter og danske forbrugere er enige om at dette er en værdig vinder. 


Bedste Samsung mobil - Bedst i test Samsung Galaxy S10+ bedste mobil

Bedste smartphone lige nu – Samsung Galaxy S10+

(Klik på telefonen for mere information på Samsungs hjemmeside)Synes godt om 5

Her køber du testvinderen:

Aktuelle butikspriser per den 3 december 2023
Prisjagt Samsung Galaxy S10+
i samarbejde med Prisjagt


Samsung Galaxy S10+ har en 6,4” bøjet Dynamic AMOLED-skærm HDR10+ med slidstærkt Gorilla glas 6, Full HD+ som kan ændres til Quad HD+ i indstillingerne, tre kameraer på bagsiden og to på fronten (mellem 8-16 mp) med HDR, optiske billedstabilisering og en blænde på f/1.5. Det betyder at du kan tage rigtig flotte fotos, selv når der er svagt lys. 


Den har også iris-scanner og aflæsning af fingeraftryk som gør dit mobile liv sikkert og smidigt. Du kan vælge at låse op for mobilen med øjnene eller med fingeraftryk. Det er godt at vide at iris-scanneren er op til 200 gange mere sikker end aflæsning af fingeraftryk. 


Galaxy S10+ har også støv og vandbeskyttelse (ifølge IP68) hvilket indebærer at den er vandtæt ned til 1,5 meters dybde i 30 minutter. Du kan bruge dine sædvanlige hovedtelefoner da den har et standard 3,5 mm stik, men du kan også tilslutte dem via bluetooth til eksempelvis Apple Airpods. Til hurtig opladning af batteriet bruges et USB-C stik, hvis ikke du vælger trådløs opladning. USB-C stikket kan du også bruge til video udgang for at tilslutte mobilen til et TV eller en monitor. 


Hvis du behøver mere hukommelse til dine fotos eller videoklip kan du sætte et ekstra memorycard på op til 256 GB i microSD kortpladsen. Og når det handler om stråling ved telefonsamtaler, har den en SAR værdi på 1,25 W/kg (højeste tilladte værdi i Europa er 2W/kg). 


Galaxy S10+ findes i flere forskellige farver og Samsung tilbyder desuden 2 års garanti hvilket giver tryghed hvis der skulle blive nogle problemer med din mobil i de nærmeste år. 


På Samsungs hjemmeside kan du læse mere om denne testvinder. Du kan også kigge på dette YouTube klip, hvor du får en gennemgang af telefonen. 


Derfor er denne smartphone en vinder

Men hvad er det så der gør denne smartphone så god? Jo, eksperterne synes først og fremmest godt om det elegante udseende, den fantastiske skærm og kameraet. Kameraet er rigtig godt og mobilen er gennemgående hurtig og nem at anvende. 


Ud over bedre performance, bedre placering af fingeraftrykslæseren og mere holdbart glas, så har kameraet fået en stor opdatering. Kameraet er meget kraftigt hvilket giver dig mulighed for at tage nogle meget gode fotos i mørke/svagt lys. 


Meremobil.dk giver den 4 ud af 6 stjerner og skriver at nogle af fordelene bl.a. er at den har verdens bedste selfie kamera, et af verdens bedste mobilkameraer og at den har vanvittig meget processor-power. Af det der er værd at tænke lige over nævner de batteritiden, som de mener er middelmådig, samt at ansigtsgenkendelse nemt kan snydes med et billede.


Mobil.nu har testet Samsung Galaxy S10+ og giver den flotte 92/100 i karakter og at den uden tvivl er den nye konge på mobilscenen med fabelagtigt design, fantastisk kamera, fremragende skærm, forrygende hurtig brugerflade, fortræffelig spiloplevelse, men også med en fremmedgørende pris.


Magasinet Ljud & Bild har testet Samsung Galaxy S10+ og roser telefonen for dets udemærkede tripelkamera, skærmen og dens hurtige ydeevne. De giver også telefonen et plus for batteritiden. Magasinet giver udmærkelsen ”Højt anbefalet”  


M3 roser Samsung Galaxy S10+ for sin utrolige ydeevne, skærmen, batteritiden og lyden. De fremhæver også kameraet som de synes er utrolig godt samt at telefonen er blevet lettere end sin forgænger. De negative aspekter M3 ser med telefonen er at der findes en hel del overflødigheder i softwaren samt den høje pris.  


Techradar skriver: ”Dette er Samsung S10 - mobilen du virkelig vil have”. De fordele som Techradar fremhæver ved Samsung Galaxy S10+ er den meget gode ydeevne og batteritiden. Techradar fremhæver, ligesom flere andre, prisen som det negative ved telefonen, samt at den kan opleves glat at holde om. 


Aftonbladet skriver ”Samsung S10+ bedste mobil lige nu” Fordelene med telefonen, som Aftonbladet ser det, er at kameraløsningen er bedre end hos iPhone og at den har en rigtig god trådløs opladning. Skærmen er bedre og har højere hastighed end den sammenlignelige iPhone XS Max. Et andet positivt aspekt med telefonen, ifølge Aftonbladet, er at den er billigere end konkurrenten iPhone XS Max. Et yderligere positivt aspekt, ifølge Aftonbladet, er at det er muligt at udvide telefonenes lagerkapacitet.  


Magasinet Råd & Rön giver i deres test Samsung Galaxy S10+ totalt 83 point (ud af 100 mulige) sammen med telefonens søster Samsung Galaxy S10. Dermed placerer begge Galaxy S10 telefonerne sig på en delt førsteplads i magasinets test. De egenskaber som Råd & Rön giver telefonen højest karakterer for er hardwaren, oplevelsen når du surfer på nettet med telefonen, samt oplevelsen når du lytter til musik. Øvrige egenskaber får også meget høje karakterer.  


Det siger forbrugerne om mobilen

Hvad synes forbruger så om Samsung Galaxy S10+. Her kommer nogle eksempler: 


Det er min første Samsung mobil og jeg er imponeret. Nu når man har haft den siden lanceringen er man blevet forelsket hver dag. Tidligere havde jeg både Huawei, iPhone, Nexus-serien og HTC – denne telefon er bare suveræn. God skærm, god respons og rent ydeevnemæssigt er den tip-top. Og det betyder ikke det mindste at den har Exynos-chip i stedet for Qualcomms seneste Snapdragon, da alt fungerer fint alligevel. Kameraet er bare fedt! Aldrig før er jeg lykkedes med at tage så flotte fotos, specielt med telefonens zoom funktion. Fantastisk!


Den er smidig på trods af sin størrelse, da man udnytter stort set hele fronten på skærmen og der ikke er nogle grimme kanter som andre mobilproducenter kæmper med. At se fotos taget med dette superkamera er en fryd for øjet, specielt på en super fin højopløselig skærm, som den her telefon har. Batteritiden er over forventning. 


Helt utrolig telefon, ydeevne, kapacitet, funktioner, skærmen, kameraet, denne telefon har alt. 


Jo de flest er virkelig ovenud tilfredse med deres køb. De nævner de samme ting som eksperterne her ovenfor – at mobilen er elegant og har en luksuriøs høj kvalitet. De fremhæver også at skærmen er enestående god, at mobilen er hurtig og at den har et meget godt kamera, ikke mindst når der skal tages fotos i mørke. De er også glade for at den er vandtæt. 


Gennemsnitskarakteren fra eksperterne og forbrugerne er 4,6 ud af 5,0. Hvilket er meget højt. 


Det her er ulemperne med mobilen

Lad os også se på ulemperne med denne mobil. De findes jo altid og dem vil vi gerne kende til så vi kan tage dem med i vores beslutning inden vi foretager vores køb. Det som eksperterne og forbrugerne reagerer mest negativt på, er den høje pris og at telefonen har rigtig mange finesser, som til og med føles som unødvendigt mange. 


Desværre er prisudviklingen generet steget på mobiltelefoner de seneste år. Så søger du en billigere telefon er vores tidligere testvinder Samsung Galaxy S9 stadig et godt alternativ. Helhedsindtrykket af S10’eren er at den er en meget kompetent smartphone med få ulemper, som gør den værdig til titlen Bedste smartphone lige nu.


Her køber du den bedste mobiltelefon til den bedste pris

Du kan drage fordel af disse mobil tests

Udviklingen af mobiltelefoner går utrolig stærkt. Vi har derfor kun valgt at vise tests fra 2022-2017, da der ellers vil være for mange mobiler med som ikke længere er mulige at købe. De seneste tests er højest oppe på listen (udover de tests vi har listet ovenfor gældende for Samsung Galaxy S10) 


Danske Tænk har testet Samsung Galaxy S9 og giver den en god totalbedømmelse og sammenfatter det med ”Samsung Galaxy S9 er en telefon som er stærk på næsten alle områder” og ”Når det gælder videofilm er S9 blandt de allerbedste og det er muligt at optage i 4K opløsning med 60 billeder i sekundet.”


Techradar beskriver den sådan her ”Samsung Galaxy S9 er en fantastisk mobil. Den kommer med en forbedret biometri (som virkelig behøvedes). Kameraet har taget et stort skridt i den rigtige retning – den fantastiske kapacitet i dunkelt lys giver et imponerende resultat. Det er en utrolig mobil, men S9 Plus overstråler den.” 


M3 indleder med rubrikken ”Samsung Galaxy S9 og S9 Plus: Topkarakterer til de nye hørertelefoner” og giver telefonerne 4,5 ud af 5,0. M3 omtaler telefonerne; ”Samsung gør det meste rigtigt med S9 og de få fejl der var med S8 er blevet fikset. Telefonen får en imponerende ydeevne opdatering og et kamera som sætter ny standard for mobil foto i mørke.”


Trusted Reviews giver Samsung S9 og S9 Plus karakteren 4 ud af 5. De sammenfatter det med; ”Samsung Galaxy S9 har et fantastisk display, kamera og design som er i absolut topklasse. Den er oven i købet nu til at få til en bedre pris end for nogle måneder siden” samt ”Den bedste smartphone i år bliver med størst sandsynlighed Samsung og deres S9”. 


Aftonbladet har testet Samsungs nye smartphones og sammenligner dem mod Apples iPhone X i en bred test. I testen vinder Samsung Galaxy S9 Plus som henter 41 point, tæt fulgt af S9 som får 40 point imens iPhone X får 38 point. 


DisplayMate hvis fokus er på smartphones skærme beskriver Galaxy S9 med ”Skærmen på Samsung Galaxy S9 er den bedste skærm vi nogensinde har testet, Samsung fortsætter med systematisk at forbedre OLED displays.” 


Magasinet Råd & Rön, januar 2019: På listen over 134 testede mobiltelefoner er Samsung Galaxy Note 9 vinderen med 82 point. På andenpladsen kommer Apple iPhone XS som får 81 point og tredjepladsen går til Samsung Galaxy 9 med 80 point. Ifølge magasinet laver Samsung sammen med Apple og Huawei de bedste mobiltelefoner lige nu, da disse producenter har samtlige pladser på Top 16 listen. 


EISA, august 2018: Har uddelt tre priser til de mobiltelefoner som de anser for at være ekstra gode lige nu. 


*Bedste ”Lifestyle Smartphone” blev Honor 10 som fik beskrivelsen; ”Med aluminiumsrammen og glas bagside kombineret med kvalitets hardware og et smart kamera, lever Honor 10 op til forventningerne hos selv de mest kræsne i deres lidt yngre målgruppe.”


*”Bedste smartphone 2019” gik til Huawei P20 Pro. EISA skriver blandt andet; ”Huawei P20 Pro er det mest avancerede, innovative produkt vi længe har set og er på flere punkter teknisk overlegen. Den er både en perfekt følgesvend til mobile brugere og takket være de fantastiske fotos og videoklip den producerer en trendsætter indenfor mobilfoto feltet.”


*Bedste forbrugermobil 2019 er ifølge EISA Nokia 7 Plus. Juryens bedømmelse lyder; ”Nokia 7 Plus er til den som kræver upåklagelig ydeevne fra sin telefon. Aluminiumskonstruktionen med sin keramiske følelse og den 6” tommer store IPS skærm med 2160 x 1080 pixel opløsning giver telefonen en følelse af høj kvalitet.” 


Magasinet Råd & Rön, Marts 2019: På listen med over 153 mobiltelefoner deler Samsung Galaxy S10 og S10+ førstepladsen med hver 83 point. Samsung Galaxy Note 9 og Samsung Galaxy S10e, som hver får 82 point deler tredjepladsen. Apples iPhone XS og XS Max får 81 point hver. Ifølge magasinet er det Samsung, Apple og Huawei som laver de bedste mobiltelefoner lige nu, da de alle har en plads på Top 14 listen. 


Magasinet Råd & Rön, juli 2018: Har nu hele 107 testede mobiltelefoner i sin samling og højst oppe på listen ligger Samsung Galaxy S9 med 80 point. På andenpladsen med kun 1 point mindre ligger den mere økonomisk overkommelige Samsung Galaxy S8 samt den eksklusive Samsung Galaxy S+. 


Avisen M3, maj 2018: Testede den noget billigere mobil Motorola Moto G6 Plus og tildelte den 9 ud af 10 point samt udmærkelsen ”M3 anbefaler”. Beskrivelsen blev; ”Med tanke på prisen har Moto G6 Plus har uforskammet mange gode egenskaber. En IPS skærm i topklasse, overbevisende lyd til både samtale, film og musik og et overraskende godt kamera.”  


Avisen M3, maj 2018: Testede 12 smartphones under 4000 kr. for at finde den smartphone der gav mest værdi for pengene i 2018. Best i test blev Motorola Moto G6 Plus med 9 ud af 10 point. Den vandt pga. den har en meget god skærm, overbevisende lyd og et rigtig godt kamera. Xiaomi Mi A1 fik også 9 point og den deler dermed førstepladsen med telefonen fra Motorola. 


Aftonbladet, maj 2018: Testede 10 android mobiltelefoner for at finde ud af hvilken der er den bedste lige nu. Avisen begyndte med at konstatere at standarden grundlæggende er blevet bedre og selv den billigste mobil er rigtig god. Vinderen efter 9 runder og udset til at blive bedst i test blev Samsung Galaxy S9+ med totalt 39 point tæt efterfulgt af Samsung Galaxy S9 som fik 38 point. 


Avisen M3, marts 2018: Testede Samsung Galaxy S9 og Galaxy S9+ og gav topkarakterer til disse flagskibe; 9 ud af 10 point. Avisen giver desuden mobilerne udmærkelsen ”M3 anbefaler” og opsummerer med ordene; ”Samsung gør det meste rigtigt med Galaxy S9 og de få mangler fra Galaxy S8 er nu udbedret. Vi får en forventet men alligevel imponerende opgradering af ydeevnen og et kamera som sætter ny standard for mobil foto i mørke. Har du en Galaxy S8 i dag er det bekostelig opgradering (…) men har du derimod et ældre flagskib og leder efter nyt er det derimod et topvalg.” 


Mobil, marts 2018: Fremviser holdbarhedstests som SquareTrade har gennemført og denne gang var det Samsung Galaxy S9 som blev testet godt igennem. På en skala mellem 0-100 får Samsung S9 en gennemsnitspoint på 72, hvilket er dårligt, da man i denne test skal have så lave point som muligt og 0 point derfor er det bedste. Se testen blive gennemført i dette YouTube klip. 


Aftonbladet, februar 2018: Stillede Samsung Galaxy S9 og Galaxy S9+ op imod Apple iPhone 8 og iPhone X i 10 runder. Vinderen i denne sammenligningstest blev Samsung Galaxy S9+ som fik 41 point totalt efterfulgt af Samsung Galaxy S9 som fik 40 point. Avisen mener at begge Samsungs mobiltelefoner er bedre i næsten alle delmomenter og derfor fortjener den højeste karakter; 5 ud af 5.   


PC for alle, januar 2018: Magasinet lavede en sammenligningstest for at komme frem til hvilken mobil som er mest overkommelig lige nu. Det handler altså derfor ikke om flagskibene, men i stedet om gode mellemklasse mobiltelefoner, som har en pris på max 2500 kr.

Af de 17 mobiltelefoner blev Samsung Galaxy A3 (SM-A320F, 2017 model) bedst i test, som fik 8 ud af 10 point. Magasinet satte først og fremmest pris på at den er tynd, pæn og godt bygget. Derudover har den en udmærket skærm, godt kamera, samt betydelig længere batteritid end tidligere modeller.

Ligeså mange point, 8 ud af 10, fik også Huawei Honor 8 Lite og ZTE Axon 7 mini Honor 8 Lite og ZTE Axon 7 Mini som blev udset til ”Godt valg!” 


Avisen M3, januar 2018: Her blev 9 smartphones til under 4000 kr. stillet op mod hinanden for at se hvilken som er den bedste billige mobil i 2018. Bedst i test blev Samsung Galaxy A5 2017 SM-A520F som fik hele 9 ud af 10 point. Avisen sætter frem for alt pris på den udmærket skærm, at den har god batteritid, samt at den er vandtæt, hvilket billigere mobiltelefoner sjældent er.

Ligeså mange point, 9 ud af 10 fik også Xiaomi Mi A1 som også har en god skærm, et smidigt kamera med god kvalitet og er både velbygget og komfortabel.


Avisen M3, januar 2018: Testede Samsung Galaxy A8 2018 SM-A530FD og tildelte den 8 ud af 10 point samt udmærkelsen ”M3 anbefaler”. Avisen opsummerer; ”Med Galaxy A8 tager Samsung meget af det som gør Galaxy S8 interessant og putter ind en lidt simplere og billigere telefon. Det er rigtig god kvalitet med en flot skærm, overbevisende lyd og udmærket batteritid. Kan du lide Samsungs funktioner og stil, men ikke vil lægge pengene for en Galaxy S8 (…) er den et soleklart valg.”   


Magasinet Råd & Rön, december 2017: Har testet 102 mobiler og udset Samsung Galaxy S8 til den bedste mobiltelefon lige nu. S8’eren får hele 81 point, hvilket rækker til guldmedaljen. Andenpladsen må dog deles af 6 mobiltelefoner, bl.a. Apples iPhone 8 og Samsung Galaxy Note 8.  


Mobil, november 2017: Fremviste en test fra forsikringsselskabet Squaretrade om hvordan holdbarheden er på Apple iPhone X. Undersøgelsen viser at iPhone X er den mest ømtålelige iPhone-model som nogensinde er testet. Desuden er denne iPhone den dyreste, både i pris og reparation, hvilket gør at du afslutter deres test med ”Katastroferesultat”.


Aftonbladet, november 2017: Testede Apple iPhone X og gav den karakteren 4 ud af 5. Konklusionen lyder; ”Det er ingen tvivl om at iPhone X er den bedste mobil Apple nogensinde har lavet. Den har stort set alt; Godt design, god ydeevne, holdbarbed (tåler vand og støv), meget gode kameraer, Face ID og den brugervenlighed som er Apples varemærke.” 


MacWorld, november 2017: Har testet Apple iPhone X og konstaterer at ”for første gang siden 2014 holder vi en iPhone i hånden som føles helt ny”. Magasinet giver mobilen 9 ud af 10 point, udmærkelsen ”Godt køb” og opsummerer med ordene; ”iPhone X er en superhurtig, luksus, dyr og – for første gang i lang tid – en meget anderledes iPhone. Det her er den bedste iPhone som er mulig at købe, men også den dyreste. En iPhone 8 eller iPhone 8 Plus har meget af det iPhone X har, til en lavere pris.”


Aftonbladet, oktober 2017: Avisen stillede flagskibene Apple iPhone 8 / 8 Plus op imod Samsung Galaxy S8 / Note 8 for at se hvilken smartphone som er bedst lige nu. Vinderen med 45 point, blev Apple iPhone 8 Plus og avisen opsummerer: ”Hurtigst på markedet og med en forbedret skærmteknisk som sammen med den hurtige processor kan afvikle avancerede spil, AR apps og levere god video.”  


Mobil, september 2017: Stiller 9 af de bedste mobiler lige nu op mod hinanden for at kunne vælge den bedste kameramobil 2017. Testen viser at de fleste kameraer er rigtigt gode og hele tre mobiltelefoner må dele førstepladsen med 16 ud af 25 point. Den handler om Apple iPhone 7 Plus, Huawei P10 Plus og Samsung Galaxy S8 Plus.

Sidstepladsen gik til HTC og LG. Disse mobiltelefoner skal du altså, ifølge magasinet, undgå hvis du vil have et rigtig godt kamera i din smartphone. 


MacWorld, september 2017: Testede Apple iPhone 8 samt 8 Plus og tildelte den 8 ud af 10 point. Magasinet konkluderer med ordene; ”Apple iPhone 8 bliver en kort beskrivelse som topmodel, men hvis vi i stedet betragter den som en mellemmodel til dig som vil have en rigtig cool iPhone for 8000-9000 kroner afhængigt af model og lagerkapacitet, ja så er den rigtig interessant. Først og fremmest takket være den hurtige processor.”  


Avisen M3, september 2017: Efter en test af Sony Xperia XZ1 G8341 konstaterer avisen at den kun er 7 ud af 10 point værd. De skriver; ”Xperia XZ1 er absolut ingen dårlig telefon, men batteritiden forhindrer at den får topkarakter. Og det føles helt ærligt ret så unødvendigt. Hardwaremæssigt er det en Xperia XZ Premium, bare lidt dårligere. Sony havde gjort sig selv en tjeneste hvis du havde udgivet Xperia XZ Premium nu, lagt Android 8 og 3D app’en i den og kaldt den for Xperia XZ1 Plus i stedet. Så havde de haft et ægte flagskib at prale med i dette efterår.”


Avisen M3, august 2017: Testede Huawei Honor 9 og gav den 8 ud af 10 point. Mobilen får desuden bedømmelsen ”M3 anbefaler” og avisen opsummerer med; ”Honor 9 er præcis som sin forgænger en flot og velbygget telefon med god men ikke maximal ydeevne, og rigtig mange interessant funktioner.” 


Mobil, august 2017: Efter en test af Huawei Honor 9 konstaterer magasinet at ”Honor 9 er i princip den samme telefon til samme pris som Huawei P10, og det er først og fremmest designet der adskiller dem. Derudover er telefonerne ikke specielt ens, og der er absolut ikke noget galt i at vælge en telefon ud fra design. Begge er flotte på hver deres måde og begge er gode.” Karakteren blev 76 ud af 100 point og det rakte til bedømmelsen ”Topkarakter”.


Aftonbladet, august 2017: Testede Samsung Galaxy Note 8 og gav den karakteren 4 ud af 5. Bedømmelsen blev; ”Skarpest lige nu. Men spørgsmålet er hvor skarp den føles når Apples nye iPhone udkommer. Det og den høje pris gør at karakteren stopper ved fire plus.” Avisen sammenlignede også denne mobil mod iPhone 7 Plus og der vandt Samsung Note 8 med 3 mod 1 i runderne. 


EISA, sommeren 2017: Har uddelt priser til de mobiltelefoner som lige nu er ekstra gode. Prisern gik i år til:


*Bedste Smartphone 2017-2018: Samsung Galaxy S8/s8+ som fik bedømmelsen; ”Denne her utroligt velbyggede flagskibstelefon i glas og metal kombinerer med sin næsten kantløse Infinity Display en generøs skærmstørrelse med et format som alligevel er let at håndtere. Det er en telefon som kan alt.”


*Bedste forbrugermobil 2017-2018: Huawei Honor 8 Pro som fik bedømmelsen; ”Denne smukt formede telefon har en stor 5,7” QHD-skærm og systemchippen Kirin 960 som klarer selv de mest processorkrævende opgaver. Dette er en utroligt kompetent telefon.”


*Bedste kameramobil 2017-2018: Huawei P10 som fik bedømmelsen; ”Huaweis seneste flabskib er forbedret i næsten alle aspekter. Det skinner igennem via designet med diamantslebet skal og nyskabende farvevalg, videre til den hurtigere og sikrere 8-kernet systemchip Kirin 960.”  


Mobil, juni 2017; Lavede en stor sammenligningstest fro at kunne vælge den bedste mobil 2017, uanset prisen. Vinderen med stor marginal blev Samsung Galaxy S8 Plus som med sine 21 ud af 25 point blev bedst i test. Magasinet opsummerer; ”Med skærmen i centrum akkompagneret af software som drager fuldt udnytte af den får Samsung en rigtig god start og telefonen beholder føringen igennem hele racet. Ligesom forgængeren er telefonen vandtæt, har smart aktiv skærm, et rigtig godt kamera, godt med hukommelse og lagerkapacitet. Læg der til en rigtig luksus finish og sagen er klar.” 


Avisen M3, juni 2017; Testede OnePlus 5 under overskriften ”Alt du behøver i en mobil – for under 5000 kr.” Bedømmelsen lyder; ”Oneplus 5 er virkelig ekstremt meget kvalitetsmobil for pengene. Høj kvalitet, ydeevne i topklasse, amoled-skærm, udmærket batteritid, masser af hukommelse og lagerkapacitet og et kamera som kan måle sig med de bedste”. Telefonen fik 9 ud af 10 point og udmærkelsen ”M3 anbefaler”. 


Avisen M3, maj 2017: Testede Sony Xperia XZ Premium G8141 og tildelte den 8 ud af 10 point. Bedømmelsen blev; ”…en max luksus smartphone i klassisk stil, med ydeevne i absolut topklasse, et kamera som kan en hel del interessante ting, overbevisende lyd og en skærm som imponerer.” Mobilen får også udmærkelsen ”M3 anbefaler”.  


Avisen M3, april 2017: Testede LG G6 H870 og gave mobilen 8 ud af 10 point. De konstaterer at telefonen har et elegant design med stor skærm, udmærket ergonomi, en god kamerakombination og de kan også lide at den er vandtæt. LG G6 fik derfor udmærkelsen ”M3 anbefaler!”. 


Avisen M3, april 2017: Testede Huawei P10 Plus og tildelte den 8 ud af 10 pint. Bedømmelsen blev: ”Med et par ekstra features, måske vandtæt, hifi-audio eller trådløs opladning havde P10 Plus fortjent et ekstra point. Nu skal den klare sig kun pga. kameraet. Det er godt nok interessant, men det er mange andre af forårets og efterårets mobilkameraer, på hver deres måde, også. 


Mobil, marts 2017: Lavede en sammenligningstest af 6 smartphones for at finde den bedste mellemklassemobil, det vil sige en mobil som koster ca. halvdelen af hvad flagskibene fra de forskellige producenter gør. Vinderen blev Lenovo Moto Z Play som fik 20 ud af 25 point og blev dermed bedst i test. Magasinet opsummerer med ordene; ”Skærmen er både stor og skarp og har mange smarte funktioner i hviletilstand. Vi kan tilslutte moduler hvis vi skulle have nogle ved hånden og grænsefladen er dejlig simpel. Læg der til testens bedste kamera, Android 7 og vi har en klar og værdig vinder.”

På andenpladsen med 18 ud af 25 point kom Samsung Galaxy A3. 


Aftonbladet, marts 2017: Testede alle aktuelle androidmobiler for at komme frem til hvilken smartphone som er bedst i foråret 2017. Vinderen blev Samsung Galaxy S8 Plus med 4 ud af 5 point. Den tog sejren hjem da den ”Har et top kamera, meget god skærm og topkarater ved test af processoren.” Yderligere nogle mobiltelefoner fik 4 point i denne test og det var Samsung Galaxy S8, Huawei P10 og Nokia 6. 


PC for alle, februar 2017: Testede 9 smartphones til under 4000 kr for at se hvilken mobiltelefon som er den mest overkommelige udfordrer lige nu. Bedst i test belv Moto Z Play med karakteren 9 ud af 10. Den tog sejren blandt andet pga. sin udmærkede skærm, lange batteritid og en flot og ren grænseflade. 

Tre mobiler fik 8 ud af 10 point og udmærkelsen ”Godt valg”. Det var Asus ZenFone 3, Huawei Honor 8 og Samsung Galaxy A3 2017.


mobiltelefon - smartphone

At være opkoblet hele tiden er i dag en naturlig del af samfundet. Hvis du bruger din mobil meget – så sørg for at du har en rigtig god smartphone. 


Her køber du testvinderen:

Aktuelle butikspriser per den 3 december 2023
Prisjagt Samsung Galaxy S10+
i samarbejde med Prisjagt
Tips 1: Vi kan også anbefale dig at læse vores test om trådløse høretelefoner.

 

Tips 2: Hvis du går med i vores Facebook gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående mobiltelefon. På den måde kan du gøre et kup = det bedste mobiltelefon til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!
Philip Andrén

Bedst i test: Smartphone


Skrevet 23-08-2019. Senest opdateret den

Læs også: