Bedste fladjern - glattejern

Glattejern test 2024

Vil du vide hvilket glattejern der har vundet Bedst i test den seneste tid? Vi har læst alle aktuelle tests og samlet disse på denne side. Du vil få tips med hvordan du undgår et fejlkøb og i stedet kan købe det bedste glattejern – billigt!5 vigtige tips til dig som skal købe et glattejern

Tænk over at det slider meget på dit hår når du bruger et glattejern. Det er derfor vigtigt at du køber et godt glattejern som beskytter dit hår. Men husk også på at på trods af alt den teknik der er indbygget, er det også vigtigt at have et varmebeskyttende produkt i dit hår og ikke anvende glattejernet på vådt hår. Her er fem vigtige ting som du bør tænke på inden du køber:


1. Dit nye glattejern bør have keramisk belægning. Dels varmes disse plader hurtigt op, men de giver også en jævnere varme på hele overfladen. Den keramiske belægning er desuden mere skånsom mod dit hår, hvilket er vigtigt hvis du skal fortsætte med at have smukt hår.


2. Med tanke på slitage er det vigtigt at du har et varmebeskyttende produkt i håret når du anvender dit glattejern. Uden dette tager håret skade af den høje varme og kan i værste fald falde af.


3. Et glattejern hvor du selv kan indstille graderne, kan være godt. Ikke fordi du måske ændrer det ofte, men mere fordi du kan finde en temperatur som er god til lige præcis dit hår. Du har den rette temperatur når du kun behøver at trække med glattejernet én gang for at få det resultat du ønsker.

Tænk på at 200 grader ofte er nok hvis du ikke har meget tykt hår.


4. Der findes forskellige teknikker som bruges til at beskytte dit hår og give et bedre slutresultat i dagens glattejern. Negative joner bruges f.eks. til at mindste statisk elektricitet. Visse glattejern har også nanoteknik og dette hjælper med til at dit hår glider let mod varmepladerne.


5. Der findes forskellige bredder på glattejern og dit valg bør afhænge lidt af hvilken type af hår du har. Brede plader passer godt hvis du har langt og tykt hår imens smalle plader passer bedst til tyndt eller kort hår.


Bedste glattejern 2024Længere nede på denne side kan du se alle eksperttests som er lavet de seneste år. Men da vi her på Bedst i test Guiden ikke kun lytter til eksperterne, men lægger lige så stor vægt på hvad almindelige forbrugere synes, har et mærke som f.eks. Ga.Ma måtte udgå. Selvom glattejernet GA.MA CP1 Ceramic er meget værdsat og desuden har en god pris, er det ikke nok. Flere forbrugere har rapporteret at dette glattejern er gået i stykker allerede efter et par måneder, hvilket selvfølgelig er meget ærgerligt. Det er jo ikke nok kun at lave gode produkter, de skal jo også holde. 


For øvrigt er det først og fremmest producenterne OBH Nordica og GHD som slås om topplaceringen i testene. Det handler selvfølgelig om hvad man synes, smag og hvilken type af hår du har, men efter at have lyttet til eksperterne og hørt hvad brugerne synes, vælger vi GHD New Gold Styler til bedst i test lige nu – i hvert fald til dig med en begrænset pengepung.


Her køber du testvinderen billigt

Listeprisen på dette glattejern, som du kan se på GHD’s hjemmeside, er 1549 kr. Når du køber det på internettet kan du dog få det hjem til en betydeligt billigere pris.

Dette glattejern vandt prisen for årets stylingprodukt i Swedish Beauty Awards 2012. Det har også fået meget gode anmeldelser fra forbrugerne. Hvis du besøger Norske Klikk, kan du se at forbrugerne giver meget positive anmeldelser. Læs gerne flere svenske anmeldelser her!


Frisørerne anbefaler også dette styling glattejern. En bedømmelse lød: ”Skal vi anbefale et glattejern, så er det GHD som gælder. Det er helt fantastisk at bruge. Gør håret fladt med et enkelt træk, laver fine krøller, varmes hurtigt op, ja det er bare helt utroligt! Nu har jeg haft mit i 5 år, brugt det dagligt på kunder og det er stadig lige så godt!”


Udfordreren – det billigere alternativVil du hellere have et billigere styling glattejern, men stadig i en god kvalitet? Så er dette til dig! Dette styling glattejern er lykkedes godt i testene, anbefales af flere frisører og eksperter og ikke mindst forbrugerne selv. Vi taler om OBH Nordica’s styling glattejern OBH Nordica 3099.OBH Nordica 3099 har det som vi ønskede ovenfor; Den har nano-keramisk belægning som afgiver negativer joner så håret ikke bliver statisk. Kontrollerbar temperatur mellem 120-230 grader C og den er klar til at bruge allerede efter 30 sekunder.


Du kan bruge det til at skabe både glat og krøllet hår. Den har også en lang ledning på 2,8 meter (godt hvis du vil stå op) og en funktion som gør at den slukker efter en time. Du behøver altså ikke bekymre dig om at du måske har glemt at trække den ud af stikkontakten inden du gik hjemmefra.


Lad os dog med det samme sige, at heller ikke OBH Nordica har gjort sig bemærkede for at lave holdbare produkter. De er ofte meget flotte og markedsføringen fejler ikke noget. Men pengene virker ikke altid til at række til at lave gode produkter med høj kvalitet.


Men hvis vi lytter til hvad brugerne af lige præcis dette fladjern synes er responsen alligevel tilfredsstillende og derfor bliver OBH Nordica 3099 vores valg til det bedste til prisen. Læs gerne nogle af de over 30 svenske anmeldelser som finder her. Selvfølgelig indregner vi også at dette fladjern har mange gode placeringer i mange eksperttests (se disse længst nede på siden).


Sådan får du den bedste pris på dette glattejern

Listeprisen fra OBH Nordica er 799 kr., men du kan i dag købe det billigere på nettet.Læs disse eksperttests

For at finde det bedste glattejern, er der flere tests at læse. Vi har samlet de vigtigste og du finder de seneste højest oppe i listen:


2019

Skønhedsguiden I en test af glattejern kommer GHD V Gold Classic Mini Styler på en flot andenplads; "Bedst til prisen er dette ghd V old Classic Mini styler. Den er nem at tage med på farten, da det er ghd’s mindste model, derfor er prisen også en smule lavere, men kvaliteten er stadig som de andre modeller fra ghd."


2015

Aftonbladet/WiseGuide I en test af 6 glattejern fik alle godkendt, men visse er betydeligt bedre end andre. Bedst i test blev Rowenta L’Oreal SteamPod som fik karakteren 5 ud af 5. Den udmærker sig gennem sit hurtige resultat; ”Et træk med glattejernet og håret bliver formet med det samme, takket være damp funktionen”. Men der er jævnt i toppen og GHD V Gold Classic Styler havner på en god andenplads; ”Et professionelt glattejern som er smidigt og glatter håret meget effektivt.”


2014

TV2 hjelpe deg (Norge) Testede 5 glattejern og vinderen i denne test blev GHD’s glattejern. Dette er en enstemmig beslutning fra både eksperter og testpanel. Hvis du synes det er for dyr anbefales OBH Nordicas fladjern som et billigere alternativ. De producenter som laver de dårligste glattejern er ifølge TV2; Coline og Phililps.


HD/Wiseguide Testede 6 glattejern og kom frem til at L’Oreal Professionel & Rowenta Salon SteamPod er det bedste glattejern. Det fik 4,2 ud af 5 point. Andenpladsen gik til Remington Keratin Therapy Pro med 4,0 point.


2013

Fashionchicks Bedst i denne danske test blev GHD Gold Classic Styler som beskrives med ordene; ”Du finder ikke et bedre glattejern end dette!”


2011

Pricerunner Har testet 4 glattejern til forskellige behov og pengepunge. Bedst i test blev GHD IV Styler som fik 5 ud af 5 point og bedømmelsen; ”GHD er i en klasse for sig. Glattejernet er luxuriøst og laver perfekt glat hår i et eneste træk. Det er meget dyrere end de øvrige produkter i testen, men hver eneste krone værd.” På andenpladsen kom OBH Nordica 3099 med 4 ud af 5 point.


Smartson I denne glattejernstest blev Grundig HS7830 bedst i test med 23 ud af 25 point. OBH Nordica 3099 kom på andenpladsen med kun et point mindre, 22 ud af 25 point.


2010

ICA Kuriren Bedste glattejern i denne test blev GA.MA Italy Professional med højeste karakter (5 ud af 5). Babyliss Pro 230 kom et trin under (4 ud af 5 i karakter) og fik derfor andenpladsen.


2009

Expressen Testede 9 glattejern og vinderen blev GHD IV styler. Det blev dog betegnet som professionelt udstyr og koster 3-4 gange så meget som et almindeligt glattejern til hjemmebrug. 5 hvepse (højeste karakter) blev også tildelt Philips Sonic Technology og Remington Shine Therapy som begge har en betydeligt lavere pris. 4 hvepse til IBH Nordica og Babyliss.


Når du nu får et smukt glat hår vil du måske også vide hvor let du kan få hvidere tænder!

Måske er du også interesseret i hvilken curler der er den bedste eller vil læse test af strygejern? Det har vi også her på Bedst i test Guiden!


Tips 1: Vi kan også give dig tips om at læse vores test af hårtørrer.


Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækken kæder har tilbud på ovenstående glattejern. På den måde kan du lave et rigtigt fund = den bedste fladjern til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!
Anita Carlsen

Bedst i test: Glattejern

Anita - redaktør på Bedst i Test Guiden siden 2013. Anita er uddannet freelancejournalist og sygehjælper og har i over 20 år dykket dybt ned i indre udvikling, fysisk og mental sundhed og har omfattende erfaring inden for sundhed og velvære.


De specielle interesser, som Anita undersøger dybt på Bedst i Test Guiden, er inden for skønhed og sundhed samt hjem og husholdning.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med os, kan du sende en e-mail till [email protected].

Senest opdateret den