Mikrobølgeovn test - bedst i test mikroovn

Mikrobølgeovn test 2023 - den bedste mikroovnen

Hvis du skal købe en mikroovn og gerne vil vide hvilken der er den bedste lige nu, er du kommet til det rette sted! Vi har læst alle aktuelle ekspert tests, talt med hvidevarebutikker og ikke mindst undersøgt hvilke mikroovne forbrugerne synes er bedst. Alt dette har vi efterfølgende samlet til dig på denne side, så du nemt kan træffe den rigtige beslutning og købe den bedste mikroovn. 


Jeg ved allerede hvad jeg vil vide – vis den bedste mikroovn til mig NU!


Fordele med en mikroovn

Den største fordel er selvfølgelig at det går meget hurtigt at varme sin mad i en mikroovn. Når børnene skal til træning eller andre aktiviteter er det praktisk bare at kunne sætte tallerkenen i mikroovnen og få færdigt mad på nogle minutter. Den er også god når ikke alle har mulighed for at spise samtidigt, men vil have varm mad når de kommer hjem. 


Den anden fordel er at du kan tø dine madvarer op på et kort øjeblik. Her kræver det dog lidt mere af mikroovnen end ved normal opvarmning af mad, da optøning handler om at få maden fra dybfrossen til rumtemperatur, uden at varme maden for meget. Og jo større madvarer desto større udfordring, da maden skal være opvarmet hele vejen igennem. Er den kold i midten og kogt på ydersiden er mikroovnen mislykket. 


Du kan også bruge mikroovnen til at opfriske bagværk eller brød, så at det smager og dufter nybagt når dine gæster kommer på besøg. 


Vi stiller følgende 5 krav til mikroovnen

I visse lande, f.eks. Frankrig, er det normalt at man tilbereder maden fra bunden i sin mikroovn, imens man her i norden først og fremmest bruger den til opvarmning og til at optø sine madvarer. Derfor har fokuseret på at finde en god mikroovn til en overkommelig pris, uden features som f.eks. grill eller varmluft. 


  1. Nem at anvende: Da din mikroovn i første omgang kommer til at blive brugt til at varme og optø mad, behøver vi ikke en super-mikroovn med indstillinger og funktioner som sjældent anvendes. I stedet vil vi have en mikroovn som er nem at anvende i hverdagen og som hurtigt giver et godt resultat.
  2. Testvinder og værdsat af forbrugerne: Selvfølgelig skal du have den mikroovn som har vundet i eksperternes tests og som desuden anbefales af de danske forbrugere i køkkenet.
  3. Jævnt resultat: Det skal være et godt og jævnt resultat når du varmer eller optør din mad. Maden skal ikke være varm på ydersiden og kold i midten, når du tager den ud af mikroovnen.
  4. Til både familier og dig som bor alene: Mikroovnen skal være tilpas stor og fungere for både en familie og en husholdning med kun én person.
  5. Lavest mulige pris – selvfølgelig! Her er vi på udkig efter den mest overkommelige mikroovn lige nu. Med flere penge er det altid muligt at købe dyrere produkter, men vi søger en mikroovn som er god til det vi skal bruge den til – til en god pris. 

Mikroovn bedst i test 2023

Efter en nøje gennemgang af eksperternes testresultater, kontakt med hvidvarehandlere og en opsamling af forbrugernes oplevelser, er valget ret nemt. Den bedste mikroovn er lige nu Samsung GE87MC

samsung mikroovn - Testvinder – Samsung GE87MC - samsung mikrobølgeovn

Bedste mikroovn – Samsung GE87MC

(Klik på mikroovnen for mere information om den bedste pris)

 


Synes godt om 1


Her køber du testvinderen:

Aktuelle butikspriser per den 26 september 2023


Dette er en god familiemikroovn på 800 watt med en nettovolume på 23 liter, grillfunktion og den har tredobbelt distributionssystem som sikrer et perfekt resultat hvad enten du skal tilberede, varme eller optø mad. 


Testvinderen har en roterende tallerken på 29 cm så du også får plads til store tallerkener og digital tidsstyring til nøjagtig tidsangivelse. Den har også keramisk belægning på indersiden, hvilket gør at den dels er antibakteriel, men også nem at rengøre efter brug. 


Mikroovnen har en Eco-indstilling som gør at du sparer op til 40% energi i Stand-by mode hvilket resulterer i at du med et enkelt tryk på knappen sparer penge, strøm og skader på miljøet. 


Læs mere om denne mikroovn her på Samsungs hjemmeside


Dette siger eksperterne om mikroovnen

Samsung har placeret sig godt i tests de seneste år og fået topplaceringer med sine modeller i blandet andet Aftonbladet, Råd & Rön, ICA Kuririen og hos Smartson. Aviserne skriver kommentarer som ”Nem at anvende uden unødvendige besværlige menuer, har mange effekt indstillinger”, ”En højtpræsterende mikroovn i god kvalitet” og ”Bedst er Samsung, den største mikroovn. Den er god til såvel at koge, varme og optø, som at tilberede og fordele varmen jævnt i retterne”. Læs gerne flere detaljer længst nede på denne side. 


Det siger forbrugerne om Samsung GE87MC

Som altid lægger vi her på Bedst i test Guiden stor vægt på hvad forbrugerne som allerede har købt produktet synes. Og når det gælder denne mikroovn er forbrugerne meget tilfredse. 


De skriver blandt andet ”Flot design og nem at anvende. Mange funktioner. Godt køb!”, ”God og nødvendige funktioner til en rimelig pris”, ”Købte denne mikroovn for en måned siden og den er udmærket. Varmer jævnt og godt og har et fint design. Meget tilfreds!”, ”Godt med grillfunktion. Du har alt hvad du har brug for til en rimelig pris”. 


Du kan læse disse ekspert tests

Pricerunner.dk giver Samsung GE87MC bedømmelsen 4 ud af 5 stjerner


Råd & Rön, februar 2015: Testede 32 mikroovne og guldmedaljen gik til Whirlpool GT 281 som fik hele 76 point. Andenpladsen blev delt af 3 mikroovne og gik til Samsung GE87MC, Sharp R-242 samt Whirlpool JC 216. De fik 70 point hver. 


Aftonbladet/Wise Gide, oktober 2014: 6 mikroovne blev testet og avisen konstaterede at den dyreste – var den dårligste. Best i test med 4 PLUS blev Samsung MG23F3C1EAS. Flere mikroovne fik karakteren 3 PLUS men Aftonbladet giver Rusta Fasett rustfri andenpladsen, imens tredjepladsen gik til Sharp R-622STWE. 


Hus & Hjem, oktober 2012: Best i test blev mikroovnen Severin 7803 som fik 4 ud af 5 point. Bedste budgetvalg blev Rustas model Fasett rustfri som også fik 4 ud af 5 point. 


Smartson, januar 2012: Ud af 8 testede mikroovne blev Whirlpool GT 285 best i test med hele 23 ud af 25 point. Andenpladsen, med 21 point, gik til Samsung ME89F-1S. Bronzemedaljen og titlen ”Bedste budgetvalg” gik til OBH Nordica 7502 Epsilon. 


ICA Kuriren, oktober 2011: ICA Kuririen testede 10 mikroovne og det var kun en af disse som klarede at både kunne optø, varme og tilberede mad på en god måde. Vinderen hedder Samsung MW82Y og den fik højest mulige karakter: 5 ud af 5. To mikroovne måtte dele andenpladsen med 4 point hver og det var Novaline P80D20P-G5 og Menuett 801-029.  


Testfakta, november 2010: Testfakta lavede i slutningen af 2010 en mikroovnstest og fandt en klar vinder blandt de 7 enkle modeller som var med. Whirlpool VT261/WH fik 4,0 ud af 5,0 point og eksperterne opsummerer med ordene: ”Meget hurtig optøning og mest brugervenlig”. Straks derefter med 3,9 point kom Electrolux EMM21000W som Testfakta mener har ”Gennemgående god ydeevne”.


Her køber du den bedste mikroovnen til den bedste pris


Tips 1: Vi kan også anbefale dig at læse vores test om varmluftsovn.

 

Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående mikroovn. På den måde kan du gøre et kup = det bedste mikroovn til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!Philip Andrén

Bedst i test: Mikroovn


Skrevet 20-08-2019. Senest opdateret den