Strygejern test - bedste strygejern - dampstrygejern

Strygejern test – det bedste strygejern 2023

Der er nok ingen som vil bruge tid på at stryge. Men hvis man nu alligevel må gøre det, er det skønt at få et godt slutresultat med så lidt anstrengelse og tid som muligt. Vi har derfor kigget nærmere på udbuddet af gode strygejern og kommet frem til hvilket strygejern som er bedst i test.  


Jeg ved allerede hvad jeg vil vide – vis mig det bedste strygejern NU!Hvilken type strygejern har du brug for?

Her koncentrerer vi os om dampstrygejern. Dels for at disse er de mest almindelige i dag og selvom man bare siger ”strygejern” er det ofte et dampstrygejern man mener. Vandet i disse strygejern forvandles til damp ved opvarmning og bidrager til at det gør det betydeligt nemmere at stryge sit vasketøj. 


Man kan selvfølgelig godt anvende et dampstrygejern uden at fylde vand i. Så fungerer det som en normalt, traditionelt strygejern, selvom det er lidt mere klodset og tungere. 


Vil man gå ”hele vejen” kan et såkaldt ”strygejern med dampgenerator” være interessant, men disse koster ofte betydeligt mere (ca. 2000-3000 kr) og har også andre ulemper som at de f.eks. larmer betydeligt mere end et normalt strygejern.


Dette skal du tænke på inden købet

Sålens udformning og hvordan dampen fordeler sig over stoffet afgør hvor glat folderne udjævnes. Og der adskiller strygejernene sig. Dem der stryger dårligst har kun en ring af huller rundt i kanten, imens de bedste har undersider med skrå huller, riller og mønstre, hvor dampen kommer ud og får hjælp til at fordele sig over hele stoffet.  


Interessant er også vandbeholderen. Med en større vandbeholder slipper du for at afbryde strygningen for at påfylde vand, hvis du stryger meget. 


Håndtaget skal også lægge godt i hånden og være med til at strygejernet ikke føles for tungt. 


Afkalkningsfunktion og selvrengøring hjælper dig med at holde strygejernet velholdt, så du ikke ødelægger strygejernet eller tøjet med kalkflager. 


Her er de bedste producenter af strygejern

Ved at læse eksperternes tests og forbrugernes udtalelser, kan vi konstatere at Braun, Tefal og Philips går igen som testvindere. Hvis du vælger et produkt fra en af disse producenter bliver du med stor sandsynlighed tilfreds med dit køb. 


Disse mærker bytter plads i topstriden alt afhængigt af hvem som tester, men de fleste er enige om at alle tre producerer nogle rigtig gode strygejern. Læs testene længere nede på denne side, hvis du vil have alle detaljer. Dampstrygejern – Bedst i test

Vi kommer her til at udpege det strygejern som gang på gang placerer sig i toppen af eksperttests og som også værdsættes af de danske forbrugere. Det handler om et dampstrygejern fra Philips og deres Azur GC-serie. 


Philips Azur GC4563

Philips Azur-serien er igennem mange år vinder hos eksperterne – Her ser du Philips strygejern Azur GC4563.


 Philips strygejern

Philips Azur GC4563 Synes godt om 1

Her køber du testvinderen:

Aktuelle butikspriser per den 3 december 2023


Som du kan se længere nede på denne side er mange modeller i Azur GC-serien er de seneste år blevet udset til bedst i test. Det handler om GC4410, GC4490, GC4522, GC4865, GC4875, GC4895 og GC4527 i tests gennemført af bl.a. Råd & Rön, ICA Kuriren, Testfakta og Danske Tænk. Disse tidligere modeller er dog udgået og Phililps GC4563 er det nye strygejern som fra 2019 sælges i butikkerne.

Det er ikke bare avisernes eksperter som hylder dette strygejern. Forbrugerne er også meget tilfredse og giver høje karakterer. 


Strygejernet har en effekt på hele 2400 watt så du hurtigt kan begynde at stryge efter du har tændt det. Strygesålen har et lag af titanoxid så det nemt kan glide hen over tøjet. Den har også automatisk dampjustering så du slipper for at tænke over forskellige indstillinger.  


Vandtanken er på 3 dl og afkalkningen sker automatisk. For din sikkerheds skyld slukker det automatisk når det ikke har været i brug i mere end 8 minutter eller står på strygesålen i mere end 30 sekunder.


Dermed behøver du ikke længere være lige så urolig for spørgsmålet ”Slukkede jeg nu også for det?”, når du er væk hjemmefra. 


Her køber du testvinderen
Læs mere om testene her

Ved at læse eksperternes udtalelser får vi et klart billede af hvilke strygejern som er bedst i dag. Du kan selv læse testene herunder og du finder de seneste tests højst oppe på listen. 


Råd & Rön opdaterede i december 2018 sine tests af strygejern. Den her gang var der 28 strygejern på listen og de stemte igen på Philips som de bedste i testen. På en delt førsteplads med 68 point kom 


Philips GC4526 og Philips GC4527. Andenpladsen gik til Tefal FC5646E0. 


Tænk testede 31 dampstrygejern i løbet af efteråret og bedst i test med 84 point blev Philips Azur GC4522. Andenpladsen gik til Tefal Aquaspeed 335 FV5335 som fik 81 point mens bronzemedaljen og udmærkelsen ”Godt køb” blev tildelt Philips Azur GC4410.


Kigger vi længst nede på listen for at se på de dårligste producenter, finder vi blandt andet OBH Nordica, Bosch og Matsui. Et strygejern fra disse producenter skal du altså undgå at købe, hvis du vil have et godt strygejern. 


I løbet af sommeren 2016 fremlagde avisen Råd & Rön en test af hele 38 dampstrygejern. Vinderen blev Philips Azur GC4865 som fik 73 point. På andenpladsen med 70 point, placerede et anden strygejern fra Philips sig, nemlig Azur GC4410.


Begge disse er dog på vej til at udgå og vender vi derfor blikket mod de strygejern som det er muligt at købe i dag, er Tefal Ultimate Anti-Calc FC9640 med sine 70 point et godt alternativ. Tefal Ultimate Anti-Calc FV9650 er også et strygejern fra det øverste lag.  


I efteråret 2015 præsenterede ICA Kuriren sin test af dampstrygejern. Bedste strygejern blev Philips GC4895 som fik højeste point, 5 ud af 5 det har ingen svagheder. På andenpladsen kom bl.a. Braun TexStyle 525A og Electrolux EDB6120 som fik karakteren 4 ud af 5.


På sidstepladsen finder vi mærker som Severin, Singer og Menuett som lækker vand, misfarver tøjet og har for korte ledninger. 


I foråret 2013 testede Norske Klikk (reference også i Norska Dagbladet) 13 strygejern. De tog ikke hensyn til prisen, men fokuserede kun på at finde det bedste strygejern. De kunne hurtigt konstatere at der er en tæt sammenhæng mellem pris og kvalitet når det gælder strygejern.


Bedst i test med karakteren 6 ud af 6 blev Siemens ExtremePower. Andenpladsen blev delt af flere strygejern, som alle fik karakteren 5 ud af 6. Det var: Bosch TDA 7658, Philips GC4895, OBH Nordica 2115 Formula 400i og Electrolux EDB 8060.


I februar 2012 testede Smartson strygejern. Bedst i test blev Philips GC4875 efterfulgt af Tefal FV5355 på en delt andenplads. 


I løbet af vinteren 2011/2012 lavede Testfakta en test af strygejern. Blandt de tre bedste strygejern finder vi Philips GC4490 (bedst i test) og Tefal Aquaspeed 335. 


godt strygejern

Med et godt strygejern bliver dit vasketøj hurtigt og enkelt glat.Tips 1: Vi kan også tipse dig om at læse vores test om tøjdamper. Eller testen af espressomaskiner til en velfortjent kop kaffe efter at have strøget eller dampet alt dit tøj.


Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående strygejern. På den måde kan du gøre et rigtigt kup = det bedste strygejern til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!


Philip Andrén

Bedst i test: Strygejern


Skrevet 20-08-2019. Senest opdateret den