sodavandsmaskine bedst i test - Bedste sodavandsmaskine

Sodavandsmaskine test 2023 - Bedste sodavandsmaskine ifølge eksperterne 

Hvis du skal købe en sodavandsmaskine og vil vide hvilken der er den bedste lige nu, er du kommet til det rette sted! Her på Bedst i test Guiden har vi sat os ind i alle aktuelle eksperttests, talt med eksperterne og vigtigst af alt undersøgt hvad forbrugerne synes om deres sodavandsmaskine! 


Alt dette har vi samlet her på testen om bedste sodavandsmaskine, så du kan slippe for at lave et dårligt køb og så du får den bedste sodavandsmaskine til den bedste pris fra start. 


Jeg ved allerede hvad jeg vil vide – Vis mig den bedste sodavandsmaskine NU!


Derfor skal du have en sodavandsmaskine

Der er både fordele og ulemper med en sodavandsmaskine. For det første ser den rent designmæssigt godt ud i køkkenet. Du slipper for at bære tunge flasker med hjem fra butikkerne. Det er miljøvenligt. Du har altid godt kulsyret vand derhjemme. Børnene drikker gerne mere vand når det bobler lidt, ikke mindst når de selv har været med til at lave det. 


Du kan lave din egen danskvand eller drikke med smag hvis du ønsker. Enten køber du færdige essenser eller også laver du dine helt egne smage med bær, frugt, saft – ja, her er det kun fantasien som sætter grænsen. Og sidst men ikke mindst kan du spare mange penge på at lave dit eget sodavand i stedet for at købe det i butikken. 


Disse egenskaber skal den bedste sodavandsmaskine have: 

  • Brugervenlig – Den skal være nem at forstå og anvende
  • Ledningsfri – Så du kan bruge den uanset hvor du befinder dig
  • Kunne variere mængde af kulsyre – så alle i familien får den mængde de ønsker
  • Flot design – den skal trods alt stå fremme i køkkenet
  • Testvinder og værdsat af brugerne – Selvfølgelig
  • Så lav pris som mulig – Det skal ikke koste en formue at købe den bedste kulsyremaskine    

Sodavandsmaskine bedst i test 2023

Efter mange timers søgen og granskning blev valget let. Det handler om en maskine fra anerkendte SodaStream og modellen hedder Genesis.  

  Sodastream maskine bedste sodavandsmaskine

Bedste sodavandsmaskine lige nu: SodaStream GenesisSynes godt om 5


Her køber du testvinderen:

Aktuelle butikspriser per den 1 marts 2024


Sodastream Genesis

På kun få sekunder forvandler SodaStream Genesis almindeligt vand til forfriskende vand med brus. Den har et enkelt, fint og stilrent design som tager lidt plads på køkkenbordet. Den har en dryppeplade som gør den nem at rengøre.  


SodaStream Genesis er meget nem at anvende og hvis du vil have en brugsanvisning så kan du læse manualen her. Der medfølger en original SodaStream kulsyrepatron som giver dig op til 60 liter færdiglavet danskvand og en enliters kulsyreflaske. 


Smartson kårede Genesis til bedst i test og skrev at det er ”en god maskine som er prisen værd”. 


Både Råd & Røn og Tænk udnævner SodaStream Genesis som et godt køb med en klar andenplads og sammenfatter det hele med at ”den laver lige så god danskvand som den dyrere testvinder”. 


Du kan også se et YouTube klip på hvordan SodaStream Genesis fungerer her


Det siger brugerne om SodaStream Genesis

”Er meget glad for den… altid danskvand i køleskabet. Helt fantastisk J”, ”Smager godt og vi har sparet penge på ikke længere at købe danskvand”, ”Har anvendt min SodaStream i nogle dage og er meget tilfreds med den. Nem at anvende og den står fint på køkkenbordet”, ” En utrolig god investering, nem at håndtere og anvende.”, ”En perfekt detalje i mit køkken med tanke på at den optager så lidt plads.” 


”Fungerer super godt! Ville ønske den var lidt tungere så den stod mere fast når man skal have flasken af, men i så fald må man betale lidt mere for en anden maskine.”, ”Jeg købte en SodaStream til min datter i julegave, da hun elsker danskvand. Og vi har allerede sparet penge ved at lave vores eget, hurtigt og enkelt. Og jeg er selv begyndt at drikke mere vand og det behøver jeg virkelig.”, ”Flot og funktionel med alt tilbehøret. Kan virkelig anbefales!”, ”Et utroligt godt køb, som jeg er meget tilfreds med.” 


Ulemperne? Vi vil gerne vide hvad der er negativt med sodavandsmaskinen inden vi køber den, så vi kan tage det med i overvejelserne inden vi bestemmer os. Det som nogen påpeger er at den er lidt for let, så de er bange for at den skal vælte når de skruer flasken på eller af. En påpeger at der kommer for lidt kulsyre i flasken, men ellers finder vi ikke nogle negative kommentarer om denne SodaStream. 


Vi har læst og sat os ind i disse eksperttests

TV2, hjælper dig, 2017: Har testet tre maskiner fra SodaStream og to fra Aqvia. Bedst med 6 point blev SodaStream Spirit med lovordene ”Det er nemt at montere flasken og den ser fin ud.” Andenpladsen med 5 point gik til 3 maskiner. Det handler om Aqvia Balance, SodaStream Jet og Aqvia Exclusive. 


Råd & Rön og Tænk: Har testet 9 sodavandsmaskiner. Bedst i denne test blev KitchenAid 5KSS1121 med 83 point. Dette er den dyreste maskine i testen. Andenpladsen med 79 point går til SodaStream Genesis som for udnævnelsen ”Godt køb”. SodaStream Spirit får 75 point i denne test. 


DinSide, 2014: Din Side lavede en test mellem Aqvia og SodaStream. Konklusionen i denne test er at ”Begge sodavandsmaskiner gør det de skal, giver vandet bobler, og forkellene er små. Det er nemmere at placere flasken med SodaStream og den er mere intuitiv, men hvis du ved hvordan du skal håndtere Aqvia-maskinen er den heller ikke dum”. De vælger til sidst at udnævne Aqvia til vinderen. 


Smartson, 2011: I sin test med syv forskellige sodavandsmaskiner må SodaStream Genesis og AGA Aqvia Exclusive dele førstepladsen med 19 ud af 25 point. Andenpladsen går til SodaStream jet med 15 ud af 25 point.  


Her køber du sodavandsmaskinen til den bedste pris

Den Bedste pris på SodaStreamen finder du på nettet. Så får du den også sendt hjem til dig, hvilket er bekvemt og enkelt.


Tips 1: Vi kan også give dig tips om at læse vores test af espressomaskine.


Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækken kæder har tilbud på ovenstående sodavandsmaskine. På den måde kan du lave et rigtigt fund = den bedste sodavandsmaskine til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!
Philip Andrén

Bedst i test: Sodavandsmaskine


Skrevet 10-09-2019. Senest opdateret den