Håndstøvsuger test - bedste håndstøvsugere

Håndstøvsuger test 2024 - Bedste håndstøvsugere ifølge eksperterne

Støvsugere med ledning er ofte frustrerende og irriterende når det drejer sig om den hurtige rengøring. At være begrænset af ledningslængde og være tvunget til at trække støvsugeren som ALTID støder på og sidder fast er et irritationsmoment. Som I ved så leder vi hele tiden på Bedst i test Guiden efter nye løsninger på sådanne ”luksusproblemer”. I dette tilfælde er løsningen en håndstøvsuger (eller som den kaldes i visse tests – en trådløs støvsuger).


Som sædvanlig har vi her på Bedst i test Guiden talt med både eksperter og forbrugere for at få et så godt svar som muligt, på spørgsmålet om hvilken håndstøvsguer som er bedst i test. Alt sammen for at du skal kunne lave et så klogt køb som muligt.Disse krav stiller vi til håndstøvsugeren

 • God sugeevne

 • Filer som fjerner allergener

 • Relativt lavt støjniveau

 • Brugervenlig og let tilgængelig

 • Prisen, det vil sige ikke en pris som er alt for dyr

 • Produkt som er værdsat af forbrugerne


Derfor skal du have en håndstøvsuger

Med en helt batteridreven støvsuger bliver det hurtigt og enkelt at klare den hurtige støvsugning. Støvsug krummerne på gulvet i køkkenet, sandet som ligger i entreen, og hunde- og kattehår som er havnet i sofaen. Da en håndstøvsuger er ledningsløs er den nem at bruge, selv udenfor hjemmet, hvor du måske ikke lige har en stikkontakt som f.eks. i bilen, båden, udehuset osv. En håndstøvsuger er virkelig et godt supplement til en tung og klodset, konventionel støvsuger. De ledningsløse støvsugere er til og med igennem de seneste år blevet meget effektive, flotte og kan, i store træk, matche en almindelig støvsuger. Vil du helt og holdent slippe for at støvsuge, skal du læse vores test om robot støvsugere.


Håndstøvsuger bedst i test 2024

De producenter som ligger i toppen når det gælder håndstøvsugere er bl.a. VAX, Bosch, Electrolux og de nye udfordrere OBH Nordica, samt Dyson, som tager førstepladsen i vores test.
Dyson håndstøvsuger

Dyson er med sine laserpistollignende støvsugere, blevet utroligt populære igennem de seneste år – og helt velfortjent! Dysons støvsugere leverer både på yder- og indersiden. Dyson V8 blev allerede lanceret i 2016 og nu da Dyson er kommet med sin nye V11 Absolute, så mener mange eksperter at V8 stadig er et bedre alternativ. Sugeevnen som skiller dem ad er meget lille, men på prisen drejer det sig om tusind-lapper.

Det som gør Dyson V8 Absolute til en så fantastisk god håndstøvsuger er at den er meget brugervenlig. Den har en god sugeevne, selv på tæpper, hvor den fint kan støvsuge hunde- og kattehår. Udover en god sugeevne, så er den forholdsvis støjsvag når det drejer sig om støvsugere. Med Dyson V8 Absolute får du ikke følelsen af at du står ved siden at et jetfly, ligeså snart du går i gang med at støvsuge. Med den lave indstilling kan du nemt holde en samtale i gang samtidig med at du støvsuger. Bruger du den kraftige indstilling, er det ikke ligeså støjsvag, men er stadig blandt de mest støjsvage støvsugere.

Batteritiden er ved fuld opladning max. 40 minutter. Det føles ikke som så meget, men er rigelig med tid (hvis du har en Dyson V8), specielt hvis du bruger max-instlillingen, hvor V8 Absolutes sugeevne bliver utroligt god. Da du ikke samtidigt behøver at gå og trække en støvsuger efter dig, bliver arbejdet med at støvsuge meget mere effektivt.

Hår beholderen er fyldt har Dyson gjort det utroligt let (se video herunder) at tømme den, så du nemt og hurtigt kan komme i gang med at gøre dit hjem rent igen.

Når det drejer sig om design er Dyson lykkes rigtig godt. Når du køber en Dyson V8 Absolute medfølger en diskret dockingstation som enkelt kan monteres med to skruer. Når den er sat op hænger støvsugeren pænt der hvor du vil have den. Med andre ord så ser du ikke Dyson V8 når du ikke bruger den, hvilket er godt for dig som godt kan lide et stilrent hjem.

Udover til støvsugning af gulv, så fungerer Dyson perfekt til andre gøremål. Den kan støvsuge alt fra gulv, hylder, skrivebord, bil, båd – ja praktisk talt alt! Tak være det lange skaft bliver spindelvæv i hjørner ikke noget problem og skulle præcisionsrengøring være det som behøves, kan man nemt tage mundstykket og skaftet af for at ”skabe” en mindre håndstøvsuger. For at få mere information om hvordan Dyson V8 med alle sine finurlige funktioner, så tag et kig på denne video.


Det medfølger i æsken

 • Mundstykke med direkte drift = til tæpper
 • Mundstykke med bløde børster = til hårde gulv
 • Tre tilbehør som gør at du kan komme til hvor som helst
 • Dockingstation – Monteres enkelt på væggen med to skruer


Specifikationer

Det allervigtigste at vide noget om, når det gælder støvsugere, er selvfølgelig filtret. Vi vil ikke have at nogle allergener skal komme igennem. De fleste Dyson støvsugere bruger to filtre, et inden motoren og et efter. Disse filtre arbejder sammen om at fjerne 99,97% af støv og allergener. Så hvis du har allergi kan du føles dig sikker med Dysons støvsugere.


Yderligere specifikationer:
 • Vægt 2,6 kg
 • Filter: HEPA = 99,97% støv og allergener suges med
 • Sophinkens volume: 0,541
 • Batteritid: 30-40 min. afhængig af indstilling (ca. 10 minutter på turbo indstilling, som sjældent behøves)

Udskiftning af batteri 

Eftersom at den lades op via dockingstationen kommer det til at tage meget lang tid før du skal skifte batteri på din Dyson V8 Absolute. De fleste Dyson batterier har ca. en levetid på 3-4 år, men når den dag kommer er det muligt at købe det på nettet.
Desværre har vi på Bedst i Test Guiden ikke fundet nogen autoriseret forhandlere når det gælder nye batterier, men de findes bl.a. på Amazon og andre online-butikker og de forbrugere som har købt nye batterier har ikke oplevet nogle problemer efter udskiftning af batteri. Her finder du en video fra Dyson, som viser hvordan du udskifter dit batteri.Dette er ulemperne med Dyson V8 Absolute

Eksperter rundt om i verden er meget enige om at der ikke findes noget negativt med støvsugere, udover prisen, som er lidt høj. Nice-to-know kan være at flere af testene med disse ekspertkommentarer blev lavet for 2-3 år siden, da prisen var meget højere end hvad den er i dag. Læs videre herunder for at se hvad eksperterne siger udover det.

Det siger eksperterne om Dyson V8 Absolute

Både eksperter og forbrugere er enige om at Dyson V8 Absolute er en fantastisk støvsuger. Læs videre herunder for at se alle ekspert testene.

Tænk har testet Dyson V8 og videncentret Bolius.dk har samlet forbrugerrådets Tænk's test af 16 ledningsfrie støvsugere og giver 66% (god)

T3.com har testet 10 stk. Ledningsløse støvsugere. Dyson V8 Absolut lander på en andenplads efter VAX Blade 2 Max og de kan lide muligheden med at den fungere både som hånd- og almindelig støvsuger. De kan også lide designet og batteritiden. Derudover kan de lide at Dyson forbedrede måden at tømme støvbeholderen i forhold til tidligere modeller. De afslutter deres test med ”Min Dyson V8 er altid til opladning jeg ikke bruger den og batteriet er aldrig løbet tør. Hvis du leder efter en komplet erstatning til en almindelig støvsuger fra eks. Miele, så kan det betale sig at satse på en støvsuger med længere batteritid.”  

BusinessInsider testede Dyson V8 Absolute og var meget positive. De kan lide formatet, det relativt lave støjniveau, tilbehøret, brugervenligheden og hvor nemt det er hurtigt at få en rent hjem. De afslutter deres test med: ”Behøver du en Dyson V8 for næsten 4000 SEK? Nej, det behøver du ikke, men du kommer aldrig til at kigge tilbage hvis du får en”.

Smartworld, som er en del af Avisen M3 er ikke lige så positive som andre eksperter når det gælder Dyson V8. De giver den 7 ud af 10 point og mener den er for dyr, føles plastik agtig og ”har et underligt design, som næppe tiltaler alle”. Deres udtalelser var dog ikke kun negative. Smartworld kunne godt lide at håndstøvsugeren var ergonomisk fuldendt, havde HEPA filter, god sugeevne og flere forskellige mundstykker. De skriver: ”Det er en rigtig god maskine og der er ikke noget galt med sugeevnen. Men den er lidt for dyr”.

Trustedreviews.com giver Dyson V8 Absolute 5 ud af 5 stjerner. De kan lidt at det gør bedre rent end mange maskiner med ledning, f.eks. almindelige støvsugere. De kan derudover lide filtret, batteritiden og alt tilbehøret. Det eneste som de ikke kan lide er prisen.

Det siger forbrugerne

”Dette er klart den bedste støvsuger jeg har ejet, den vejer ikke meget, er let at tømme og den får det hele op fra gulvet, tak være gulv-tilbehøret. At have en ledningsløs støvsuger er bedre end jeg kunne forestille mig. Den eneste ulemper er at du hele tiden skal holde knappen inde for at den kører, det gør ondt i tommelfingeren til sidst!”, ”Jeg bruger den til hele huset, det gør et fantastik arbejde. Den er perfekt til hår fra husdyr og til huse som primært har trægulve. Mit hjem er ca. 300kvm og det tager mig 1 time at gøre rent med min Dyson V8 Absolute, jeg må dog lige tage en pause for at lade den op igen.”


Her kan du købe Dyson V8 Absolute til den bedste pris

Bedste pris på Dyson V8 Absolute finder du på nettet. Så får du den også sendt direkte hjem til dig, hvilket er nemt og enkelt. Tips 1: Vi kan også anbefale dig at læse vores test om støvsuger

 

Tips 2: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på ovenstående håndstøvsuger. På den måde kan du gøre et kup = det bedste håndstøvsuger til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM så sørger vi for overvågningen for dig!


Philip Andrén

Bedst i test: Håndstøvsuger

Philip - redaktør på Bedst i Test Guiden.


Her på Bedst i Test Guiden dykker Philip dybt ind i områderne økonomi og teknologi - herunder lyd og billede. Send gerne et spørgsmål til Philip, hvis du har spørgsmål om finansielle produkter, hurtige computere, gode hovedtelefoner eller smarte husholdningsapparater.


Philip har en uddannelse inden for International Business fra Stockholms Universitet samt Corporate Finance & Investment Banking fra Politecnico di Milano i Milano, Italien.

I fritiden foretrækker Philip at tilbringe tid med venner og lytte til musik.


Hvis du ønsker at komme i kontakt med mig, kan du sende en e-mail til [email protected].

Senest opdateret den